We douchen te vaak en poepen verkeerd!

Who knew? Het schijnt dat een groot deel van de mensen dagelijks wel 7 zonden begaat op gezondheidsgebied. We doen van alles verkeerd wat in eerste instantie goed of zelfs normaal lijkt. Douche je elke dag? Spoel je je mond na het tanden poetsen en poep je zittend? All wrong! Lees verder om erachter te komen wat we nog meer fout doen en hoe we dit kunnen verbeteren.

1. Elke dag douchen – Het klinkt gek en onfris, maar elke dag douchen is niet noodzakelijk en eigenlijk best slecht voor je huid. We douchen ons vaak met te heet water en gebruiken uitdrogende reinigingsproducten waardoor onze natuurlijke oliën van onze huid worden gestript, resulterend in een droge huid. It’s true, ik heb geen droge huid, maar na het douchen heb ik wel hele droge handen en voeten die ik dan echt moet insmeren. En niet alleen je huid, ook je haren kunnen uitdrogen van te vaak en te heet wassen. Als je gruwelt bij het idee om een dagje douchen over te slaan, zorg dan in ieder geval dat je kouder douched dan normaal en gebruik zeepvrije en extra moisturizung doucheproducten.
2. Aan 1 stuk door 8 uur per nacht slapen – Sorry, maar voor zover ik weet is 8 uur slapen per nacht een goed iets, het is een soort standaard. Maar nee, dit is er in de loop der tijd gewoon ingeslopen omdat we te maken hebben met vroege werktijden en lange werkdagen. Honderden jaren geleden sliep men niet aan 1 stuk door, men verdeelde de slaap over de dag. Vroeger sliep men 2 uur, daarna gingen ze avondeten en leuke dingen doen met familie en vrienden om vervolgens om middernacht weer te gaan slapen. Na 3 uur werd men weer wakker, maakte het vuur aan of gingen wat bidden. Daarna sliep men weer 2 uurtjes tot de vroege ochtend zodat er in totaal zo’n 7 uur slaap opzat. Het klinkt gek om de slaap op te delen, maar uit onderzoek blijkt dat 8 uur achter elkaar slapen ervoor kan zorgen dat je je vermoeider voelt dan als je je slaap zou opdelen. Ik ga dit eens proberen, serieus!

3. Je mond spoelen na het tanden poetsen – eeeh, excuse me? Moet ik dan met zo’n plakkerige tandpasta mond rondlopen de rest van de dag? Ja, volgens de Britse tandarts Dr. Phil Stemmer. Door onze mond te spoelen na het tanden poetsen verliezen we het beschermende fluoride laagje die de tandpasta er juist op aanbrengt, die onze tanden anders nog uren had kunnen beschermen. Het is even wennen, maar je raakt er snel aan gewend, aldus Dr. Stemmer. Ook is het belangrijk om niet meteen na het eten of drinken je tanden te poetsen, wacht tenminste en half uur. De zuren en suikers uit het eten of drinken verzwakken tijdelijk je tandglazuur, en door direct erna te gaan poetsen kun je je glazuur ‘wegpoetsen’ voordat het de kans heeft gekregen om weer hard te worden. Het beste is om je tanden te poetsen voor een maaltijd en om je adem/mond te verfrissen met een alcohol-vrije mondspoeling na de maaltijd. 

4. Zitten op de wc – Wacht even, wacht even. Op het toilet zitten is a bad thing? Hoe moeten wij meisjes dan in hemelsnaam plassen en eh, you know? Israelische onderzoekers hebben vrijgegeven dat niet zitten maar ‘squatting’ de beste manier is om onze behoeftes te doen. Squatting is een meer natuurlijke houding en zou darmproblemen helpen voorkomen. Mensen die problemen hebben met het uitpersen van een tootsie roll wordt geadviseerd om hun voeten op een voetenkrukje te plaatsen en lichtjes voorover te buigen. Deze positie resulteert in kortere wc-bezoekjes en minder inspanning tijdens ‘de daad’. Right. Wie gaat dit eens uittesten?
Grappig om te weten dat sommige dingen die als normaal of juist goed worden beschouwd eigenlijk best slecht zijn voor onze gezondheid. Wisten jullie dit al? En gaan jullie sommige dingen nu aanpassen in je leven?
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

2 Reacties

 1. Jan
  22 februari 2016 / maandag, 22 februari 2016

  Wat een gelul allemaal weer die onderzoekers zeggen zoveel, ook dat eigeel slecht is daar zitten de meeste voedingsstoffen. Het enige 2 dingen waar ik het eens mee ben is dat van tandenpoetsen en toilet.

 2. Pipo de clown
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  HAHAHA Ik ga dat uittesten van die wc 😛 w8 ff ga ik nu doen !

  Na wc BEzoek :
  OH MY GAWD ! Ik heb het echt gedaan maar het ging voor geen meter !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *