Vliegtuig Outfit Tips

Als ik ga vliegen zorg ik dat ik er comfortabel bij loop. Je brengt al snel een halve dag door in zo’n vliegtuig en met miniskirt en stiletto heels is dat echt geen pretje. Bovendien wil je zo snel mogelijk door die verrekte douane heen komen zodat je extra lang de tijd hebt om te vliegveld-shoppen of om een lekker broodje te eten. Want een vakantie begint al op op het vliegveld, als je het mij vraagt! Klik hieronder voor mijn tips en trucs die je kunnen helpen de perfecte vliegtuig outfit samen te stellen.

Het hangt er een beetje vanaf hoe lang je gaat vliegen, maar een gemiddeld tripje naar Amerika bijvoorbeeld duurt zo’n 8 uur. Vliegtuigen zijn koud. Natuurlijk is er wel een systeem die de temperatuur in het vliegtuig op peil houdt maar hoog boven in de lucht kan het soms wel eens 60 graden onder nul vriezen buiten het vliegtuig. Heel hoog stoken in het vliegtuig zou te veel energie kosten en daarom houden ze de vliegtuig temperatuur meestal op 18 graden. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar als ik blote benen zou hebben zou ik het echt koud krijgen. Mijn eerste tip is daarom;

1. Bedek je benen. Ook al is het zomer, ook al is het buiten warm en ook al land je in een tropisch paradijs. Als je het de hele vlucht koud hebt is je humeur om te schieten!

Zelf kies ik voor een mooi vallende joggingsbroek. Niet zo’n hele grote, wijde, sportieve waarbij het lijkt of je een uitgezakte kont hebt, maar een iets nettere variant. Ze zitten lekker (lekker zacht aan de binnenkant), staan prima en je hebt het de hele vlucht niet koud. Voorbeelden van mooie sweatpants zijn die van Abercrombie & Fitch (Perfect Butt model), Hollister (Awesome butt model), Juicy Couture of Victoria’s Secret. Stroop de pijpen eventueel wat op en draag je sweatpants ‘cropped’ als het weer het toelaat. Dit staat wat vlotter en combineert beter met sommige schoenen.

De douane! Grrrr! Zeker als je moet overstappen heb je hier vaak mee te maken. Het hangt er een beetje vanaf waar je naar toe gaat en waar je land, maar bij de meeste douane controles moet je je schoenen uitdoen en natuurlijk alles van metaal verwijderen. Zorg dus voor schoenen die gemakkelijk uitgaan. Niemand, inclusief jezelf, vind het leuk om te wachten tot jij je kaplaarzen met rijgveters eindelijk eens op de band legt. Mijn tweede tip is daarom;


2. Draag schoenen die je gemakkelijk aan- en uit kunt doen EN die leuk staan bij je sweatpants. Bijvoorbeeld sneakers (die je aan- en uittrapt), All Stars, flatjes, kekke (korte, sportieve) laarsjes, Uggs of iets anders zonder veters en te veel gedoe. Let erop dat ze geen overmaat aan studs of geborduurde kraaltjes bevatten, dit kan net te veel zijn voor de metaaldetector.

Bij de douane moet je altijd je zakken legen, je riem afdoen, je sieraden afdoen, je piercings eruit halen, je spiraaltje verwijderen…ok dat laatste is niet waar. Maar alle metalen voorwerpen moeten uit je lichaam danwel kleding zijn verwijderd voordat je door die stomme poortjes mag lopen. En als je gewoon lekker snel naar de shops wil zorg dan dat je dit snel fixt. Mijn derde tip is daarom;


3. Draag geen riem, draag geen kledingstukken met extreem veel metaal (studs of kraaltjes), draag geen sieraden en draag al helemaal geen stringetjes met strass (yes, it happened to me once bij de Amerikaanse ambassade). Dit zorgt alleen maar voor oponthoud. Mocht je toch een paar vaste sieraden hebben die je heel dierbaar zijn en die je perse om wil doen, geen probleem. Doe ze af terwijl je in de rij staat en stop ze in het ritsvakje van je tas die je straks toch op de band legt.

Maar Sereen, wat draag je op die mooi vallende joggingsbroek? Nou, wat ik zelf altijd wel een goed idee vind is een t-shirtje en een capuchon vestje/trui. Gewoon je favoriete shirt waar je je lekker in voelt en daarop een lekker warm vest.  Als ik in het vliegtuig een dutje wil doen trek ik de hoody over mijn hoofd zodat niemand kan zien dat ik met mijn mond open slaap, hehehe. Om er toch iets vrouwelijker uit te zien met mijn sweatpants kies ik meestal voor een shirtje met een iets dieper decolleté. Omdat het in NYC verrekte koud is koos ik daar dit keer niet voor. Ook heb ik sjaal en handschoenen meegenomen (in mijn handbagage) en een winterjas eroverheen.


4. Draag laagjes! Een shirt met een vest is een goed idee omdat je te maken hebt met wisselende temperaturen tijdens je reis. Bovendien kun je deze kleding gedurende je reis ook nog dragenof combineren met andere kledingstukken (of als chill kleding dragen in je hotelkamer). Stap je uit in een land waar het erg koud is, neem dan een sjaal en handschoenen mee of misschien zelfs je winterjas.

Nu je ongeveer weet wat je het beste kunt dragen (of beter niet kunt dragen) nog een allerlaatste tip en die heeft betrekking op beauty. Ten eerste is het altijd handig om een haar-elastiekje of haar-clip mee te nemen als je lang haar hebt. Draag het elastiek om je pols of klem de clip aan het hengsel van je tas, zodat je ze niet kwijt kunt raken. Gaat je haar klitten terwijl je woest ligt te slapen? Neem dan een mini haarborsteltje mee in je handbagage zodat je je haren nog even snel kunt fatsoeneren voordat je het vliegtuig uitstapt.

Qua make-up is mijn tip; niet te veel en niet te weinig. Teken je wenkbrauwen wat bij, een laagje mascara, een vleugje blush en een verzorgende lippenstift and you’re good to go. Stop eventueel concealer in je handbagage zodat je die donkere kringen wat kunt wegwerken na je dutje. Je kan ook niets dragen, maar als ik wakker wordt zie ik er wel een stuk beter uit met een likje make-up op mijn gare hoofd. En wil je graag full-face? Fine by me. Maar geef me niet de schuld als je perfecte smokey eyes en cateye eyeliner zijn uitgelopen en de rode vampy lipstick ineens op je kin hangt. Weird things can happen in an airplane!
5. Neem iets mee voor je haren (elastiekje, clip of een mini-haarborsteltje) zo nodig en keep it easy on the make-up.
Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan mijn Vliegtuig Outfit Tips! Bekijk ook zeker even Koffer Inpak Tips van de Pro voor nog meer handige tips als je op reis gaat. 
Tell me, wat is jullie favoriete vakantie-vlieg-outfit?
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

3 Reacties

 1. S.
  10 januari 2013 / donderdag, 10 januari 2013

  Hmm.. “Maar alle metalen voorwerpen moeten uit je lichaam danwel kleding zijn verwijderd voordat je door die stomme poortjes mag lopen.” tja.. Dan zit ik over 5 jaar als ik naar NYC (jeeej!) ga toch met een probleem aangezien ik over een paar maanden aan mijn rug wordt geopereerd aan scoliose en er metalen pinnetjes in mijn rug worden gezet.. Damn!

 2. 29 juli 2012 / zondag, 29 juli 2012

  Hele goede tips! 🙂
  Ik vertrek dinsdagochtend dus hier heb ik echt iets aan.
  En ik moest lachen toen je vertelde over je string met strass, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *