video: DIY Aspirine Masker

Dit filmpje stond eigenlijk voor gisteren op de planning, maar ik snapte niet hoe ik met mijn nieuwe camera de filmpjes in mijn computer kon importeren. Het is inmiddels gelukt, dus klik verder om te zien hoe ik een DIY Aspirine Masker maak die puistjes snel en effectief doet uitdrogen. Alles wat je nodig hebt is uncoated aspirine (en dus geen paracetamol of een andere pijnstiller), een klein beetje water en honing (optioneel).

 

[do action=”ytr”][/do]
Waarom juist aspirine? Aspirine bevat acetylsalicylzuur, een stof die je vaak terugvindt als werkzame stof in producten voor een huid met acne. Ik heb al eerder een artikel geschreven over dit ingredient en ik raad je aan om het nog eens door te lezen (klik hier) voor gedetailleerde informatie.

Acetylsalicylzuur remt na inname de productie van prostaglandines, hormoonachtige stoffen die verantwoordelijk zijn voor de regulatie van pijn, koorts en ontstekingen in ons lichaam. Daarbij voorkomt acetylsalicylzuur infecties en schade aan onze bloedvaten. Precies wat een acne huid nodig heeft! De ontsteking remmen (want puistjes zijn eigenlijk gewoon ontstekingen) en tegelijkertijd onze bloedvaten gezond houden zodat ze niet gaan zwellen en bacteriën gaan verspreiden naar nabij gelegen weefsel. Vandaar dat er veel anti-acne skincare producten op de markt zijn die acetylsalicylzuur bevatten. Meestal is dit slechts een klein percentage, zo rond de 2%, zodat het geschikt is voor elke dag. Bij een noodsituatie/huidcrisis is het DIY Aspirine Masker daarom een erg populaire methode, dit masker bevat namelijk een vele malen hoger percentage acetylsalicylzuur.Succes!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

12 Reacties

 1. Sara
  26 mei 2015 / dinsdag, 26 mei 2015

  Ik heb een klein vraagje: Kan je de masker maken ook met Aspirine C bruistablet? Ik denk ik vraag het even, misschien zit er verschil tussen die twee.

  • Serena
   Auteur
   26 mei 2015 / dinsdag, 26 mei 2015

   Nou ik zou het niet doen, er zitten te veel andere stoffen bij!

 2. Marlene
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Dank je voor je duidelijke uitleg, ik heb gisteravond het masker geprobeerd en merkte verschil. Mijn huid is momenteel erg onzuiver en rood maar was aanzienlijk opgeknapt na het masker. Zou je het masker tijdelijk (bijv. een week) dagelijks kunnen gebruiken, als boostkuurtje tegen de onzuiverheden?

 3. Marlene
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Dank je voor je duidelijke uitleg, ik heb gisteravond het masker geprobeerd en merkte verschil. Mijn huid is momenteel erg onzuiver en rood maar was aanzienlijk opgeknapt na het masker. Zou je het masker tijdelijk (bijv. een week) dagelijks kunnen gebruiken, als boostkuurtje tegen de onzuiverheden?

 4. amber
  10 december 2013 / dinsdag, 10 december 2013

  super handig (;

 5. San
  3 november 2013 / zondag, 3 november 2013

  Ik snap de achterliggende gedachte, maar ik vind het nogal wat om zelf te gaan rommelen met geneesmiddelen….. Ik heb voor het bereiden van geneesmiddelen een opleiding van enkele jaren gevolgd en inmiddels jarenlange ervaring, maar ik zou het niet in mijn hoofd halen om zelf aan de slag te gaan met tabletjes om deze te verpulveren in een masker. Er zijn genoeg kant-en-klare veilige producten met acetylsalicylzuur op de markt; denk aan de Normaderm scrub van Vichy bijvoorbeeld. Geweldig product, te koop bij de apotheek. Als het niet je vak is, ga dan niet rommelen met geneesmiddelen!

  • Serena
   Auteur
   3 november 2013 / zondag, 3 november 2013

   Afgestudeerd in Molecular Biology en 5 jaar gewerkt op een farmaceutisch laboratorium als kwaliteitsanalist, ik denk dat ik er best mee mag ‘rommelen’.

   • anoniem
    29 april 2015 / woensdag, 29 april 2015

    haha! heerlijk. die zit.

 6. 11 juni 2012 / maandag, 11 juni 2012

  Je filmpje staat niet meer ingevoegd in het bericht!

 7. MissTeenUSA
  6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Je lijkt trouwens wel erg veel op Nichole Scherzinger! Kun je een keer een tutorial maken van haar makeup? De nederlandse Nicole, lol !

 8. MissTeenUSA
  6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Michelle Phan rip-off !! Bedenk je eigen tutorials!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *