How-to: Stedentrip

Er zijn nog zoveel steden die ik graag zou willen zien dit jaar! Ik mag natuurlijk niet klagen, het is pas juni en ik bracht dit jaar al een bezoekje aan London, New York City, Milaan en Praag. Stedentripjes zijn hartstikke leuk! Je bent maar een paar dagen weg, maar toch heb je het gevoel een hele vakantie achter de rug te hebben. Lekker, even ertussen uit. In grote steden is zo veel te doen, je verveelt je geen moment. Hieronder geef ik enkele tips bij het plannen van een stedentripje.
Where to start?
Tja, waar te beginnen? Allereerst moet je natuurlijk bepalen met wie je op reis gaat. Het is aan te raden om niet met een al te grote groep te gaan. Hoe meer mensen, hoe meer meningen en bij stedentrips is het zo dat je maar kort de tijd hebt terwijl er zo ontzettend veel leuks te doen is. De een wil hier heen, de ander wil dat zien en weer een ander wil gewoon een terrasje pakken. Om groep opsplitsingen (en irritaties) te voorkomen kun je dus beter met zijn tweetjes of met maximaal 4 personen gaan.

Als je je reisgenoot hebt gekozen is het tijd om te brainstormen. Waar gaan we heen? Blijven we binnen Europa of gaan er verder weg? En hoe lang blijven we weg? Voor steden binnen Europa is een (lang) weekend vaak voldoende, ga je naar New York dan raad ik minimaal een midweek aan (maar eigenlijk is dat nog wat aan de korte kant, I just love that city!).

Knoop doorhakken
Als jullie hebben besloten waar de trip naartoe gaat, boek dan zo snel mogelijk. Hoe sneller je boekt, des te goedkoper de reis zal zijn. Bovendien kun je het ‘lastige’ gedeelte maar zo snel mogelijk achter de rug hebben, want daarna begint de voorpret pas echt! Samen surfen naar leuke hotspots, de beste restaurants, de leukste winkelstraten en de hipste clubs. Stel een lijstje samen met dingen die jullie echt gedaan moeten hebben of gezien moeten hebben en maak vast een soort draaiboekje. Dat is niet alleen leuk om te doen, ook voorkomt het dat er later onenigheid kan ontstaan over de indeling van jullie tijd.
 • Een handige site is vliegfabriek.nl – heel overzichtelijk en met gunstige prijzen. Op deze site zijn vaak goede aanbiedingen en deals te vinden, een aanrader!
 • Via tripadvisor.com kun je reviews lezen van hotelgasten – erg nuttig! Staar jezelf niet blind op de ratings, soms zijn gasten heel kieskeurig en zeikerig dus het is raadzaam om de reviews wel goed door te lezen. Via deze site ontdekte mijn zusje dat ons hotel in New York als een van de weinige hotels een gratis (en erg lekker) ontbijt aanbood. De positieve reviews gaven ons de doorslag om hier te boeken.
 • Op lonelyplanet.com vindt je heel veel informatie over het land en de stad zelf. De site geeft goede en gedetailleerde tips. De boekjes van Lonely Planet zijn erg goed en up to date. Leuk om vast in huis te halen (voorpret!) en uiteraard komt het tijdens de reis ook zeker van pas.
Vervoer
Hoe gaan jullie je vervoeren in de stad? De meeste grote steden hebben een goed openbaar vervoer netwerk zoals de metro waarmee je je snel van de ene kant naar de andere kant van de stad verplaatst. Bespreek van te voren hoe jullie je vanaf het vliegveld naar het hotel gaan vervoeren om stress te voorkomen. Een taxi is lekker makkelijk, maar vaak ben je vele malen goedkoper uit als je met het OV reist. Het geld wat je bespaart kun je weer gebruiken om te shoppen of om lekker van te eten!

Mijn tip is om niet altijd het OV te pakken in een stad. Steden als Praag of New York zijn prachtig om te zien en het is leuk om gewoon eens een stuk door de stad te lopen of te fietsen. Je proeft de sfeer, je komt mooie gebouwen tegen en onderweg maak je gewoon een pitstop bij een leuk cafeetje voor een kopje koffie. Op deze manier kom je op plekken die niet overladen zijn met toeristen en ervaar je de stad zoals de stad écht is. Als je van plan bent te lopen zorg dan dat je goede schoenen aantrekt en neem standaard een aantal (blaren)pleisters mee in je tas.


Inpakken
Als je slechts een weekendje weg gaat dan hoef je geen overvolle koffer mee te slepen. Ideaal zijn die reiskoffertjes die precies bovenin het vliegtuig compartiment passen. Geen wachtrijen op het vliegveld om je koffer in te checken! Toevallig heb ik zo’n koffertje gekocht bij de Lidl deze week. Het is een stevige hardcase met veel ritsjes en aparte vakken en er gaat meer in dan je denkt! De buitenkant is metallic paars en ik heb er €39,95 voor betaald – een goede prijs.

Samples
Als je samples en testertjes krijgt bij een aankoop in de drogist of parfumerie, bewaar ze dan. Ik bewaar al mijn samples in een grote doos (nu moet ik zeggen dat ik er best veel heb omdat ik ook best veel beauty koop, haha!). Als ik op reis ga dan neem ik de samples mee. Leuk omdat ik dan weer wat nieuws kan uitproberen, maar ook scheelt het een hoop ruimte en gewicht in mijn koffertje. Als je graag je vaste skincare producten wil blijven gebruiken, breng je producten dan over in kleinere travel-size bottles. Deze speciale reis setjes zijn het hele jaar door te koop en vaak betaal je er niet meer dan een paar euro voor.

– Ik hoop dat ik jullie een beetje op weg heb kunnen helpen met het plannen van een stedentrip. Welke steden staan op jouw verlanglijstje? Ben je dit jaar nog van plan om een stad te bezoeken, en zo ja, welke?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

2 Reacties

 1. S
  14 juli 2012 / zaterdag, 14 juli 2012

  Parijs & Barcelona zijn de laatste steden waar ik heen ben geweest, beide super!

 2. 11 februari 2012 / zaterdag, 11 februari 2012

  Berlijn en Rome zijn mijn favorieten, steden met een grote geschiedenis, en niet zo afgezaagd als Parijs want daar gaat iedereen naar toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *