Too Faced x Nikkie Tutorials Power of Makeup palette

Sinds ik hoorde dat onze eigen Nikkie in samenwerking met Too Faced een eigen palette zou uitbrengen was ik super psyched! Nikkie kennende MOEST dat wel een prachtig palette gaan worden. Ik heb het wereld wijde web afgespeurd, maar helaas zonder succes. Nikkie’s palette was overal SOLD OUT. Gelukkig werd er al snel een nieuwe lading in de winkels afgeleverd en bracht Veras, een vriendje van me, het palette vanuit Canada mee terug naar Nederland. YAS! Eindelijk!

nikkie-tutorials-the-power-of-makeup-palette_-9Laat ik allereerst zeggen dat ik ontzettend TROTS ben op Nikkie! Ik vind het zo’n onwijs toffe ontwikkeling dat er steeds meer en meer influencers een succesvolle samenwerking aangaan met een groot cosmeticamerk. Denk eens aan Jaclyn Hill’s ontiegelijk populaire BECCA Champagne Pop highlighter, MannyMUA’s samenwerking met OFRA of het palette van Carli Bybel met BH Cosmetics. In april dit jaar lanceerde ik natuurlijk mijn eigen palette met essence, dus ik weet hoe GAAF en SPANNEND het is om hiermee bezig te zijn. Niets dan lof voor Nikkie’s harde werk en toewijding en alle bloed zweet en tranen die ze in haar palette heeft gestopt.

nikkie-tutorials-the-power-of-makeup-palette_-10 Het Power of Makeup palette omvat een zeer compleet palette (oogschaduw, blush, bronzer en highlighter), maar er zit ook nog een leuke pouch bij met daarin;

– een full size Sketch Marker liquid eyeliner pen
– een doosje met glitters
– een mini Shadow Insurance eyeshadow primer
– een mini Better Than Sex mascara (in paars!)

Alles bij elkaar kost $56 en dat is omgerekend een kleine €51. Dat vind ik echt een goede prijs voor wat je allemaal krijgt! Vandaag review ik echter alleen het palette.

nikkie-tutorials-the-power-of-makeup-palette_-17Ik vind het palette er overigens ZO gaaf uit zien. Lekker hysterisch en druk, met luipaardprint in knallend roze, goud metallic, lekker speels! 100% Nikkie Tutorials, ik vind het echt bij haar passen. Het palette is gemaakt van stevig karton, iets langer dan een A5 formaat en lekker plat. Het doet me denken aan een smal notitieboekje. Hij is dus lekker compact en neemt makkelijk mee op reis! Het enige wat van mij nog wel had gemogen is een spiegeltje aan de binnenkant.

nikkie-tutorials-the-power-of-makeup-palette_-16Wat ik ook leuk vind is dat het palette niet alleen oogschaduwen bevat, maar ook twee kleuren blush, een bronzer en een highlighter. Dit maakt het palette super compleet en nóg gemakkelijker om mee te nemen op reis.

nikkie-tutorials-the-power-of-makeup-palette_-15 Nu las ik best wel wat negatieve reviews wat de pigmentatie betreft, en ik zag wat video’s voorbij komen op YouTube over dat Nikkie’s palette een SCAM is… dus ik moet toegeven dat ik best een beetje huiverig was geworden om het palette te swatchen. Straks valt het pigment tegen, dacht ik. En dat wilde ik niet, want I LOVE NIKKIE en ik wil haar palette ook gewoon geweldig vinden, snap je? Maar ik wil ook gewoon eerlijk zijn en mijn eerlijke mening geven. Ik was dus zeer benieuwd…

GELUKKIG kan ik jullie vast mededelen dat ik mijn mening niet deel met al die negatieve reacties. Wat ik heb gedaan is geswatched met mijn vinger en ik heb de swatches aangebracht door één keer over mijn arm te vegen. Aan de lengte van de ‘veeg’ kun je zien dat de pigmentatie mooi en intens is. Hoe anderen swatchen weet ik niet, maar hier komt gewoon goed pigment vanaf, kan ik je vertellen!

nikkie-tutorials-the-power-of-makeup-palette_-13 Het palette bevat maar liefst 9 kleuren oogschaduw. Hele ‘handige’ kleuren zoals Ivy (dat is overigens de naam van haar hondje), een matte witte kleur die perfect is voor onder je wenkbrauwen. Of Wanted, een pikzwarte matte kleur die geschikt is voor zwoele smokey eyes en om je oogschaduwlook intenser te maken. Painkiller is een prachtige kleur voor in de crease, Makeup & Chill is een mooie, warme donkerbruine kleur (ook altijd goed).

Naast deze mooie basics bevat het palette ook een flinke dosis glitter, metallics en pops of colors! Natuurlijk, dat kan ook niet anders, want Nikkie is er dol op! Sugar Coated is een mooie, zachtroze kleur die prachtig is om je look mee te verhelderen. Frosted Yum en Irresistible zijn een zilveren én gouden metallic waarmee je je look een luxe touch kunt geven, en met Mystic Hour en Wham Bam kun je lekker experimenteren en knallen. Ik ben niet zo van de kleuren in eyelooks, maar dit zijn hele gangbare kleuren die prachtig te combineren zijn met bijvoorbeeld bruintinten.

Yes, I love it! Deze selectie aan kleuren is niet zo voor de hand liggend, en ik ben vooral blij dat er geen kleuren in zitten die onderling te weinig van elkaar verschillen. Het is een goede mix van basic kleuren en eyecatchers.

nikkie-tutorials-the-power-of-makeup-palette_-18 Ivy, Sugar Coated en Frosted Yum.

nikkie-tutorials-the-power-of-makeup-palette_-19 Irresistible, Painkiller, Makeup & Chill.

nikkie-tutorials-the-power-of-makeup-palette_-20 Mystic Hour, Wham Bam, Wanted.

Na het swatchen merkte ik wel onderling wat verschil tussen de oogschaduwen. De pigmentatie is goed (zoals je ziet), maar de één vervaagt iets meer tijdens het blenden dan de ander. De textuur van sommige oogschaduwen is ietwat droogjes (niet héél droog, maar het is ook niet super silky smooth zoals de oogschaduwen van Urban Decay). De zilveren en de gouden kleur bevatten glitters, maar die vallen na een tijdje onder je ogen als fallout. Over het algemeen vind ik de kwaliteit goed, maar dit wilde ik er nog wel even over kwijt. De oogschaduw blijft goed zitten, zeker zo’n 6-7 uur, daarna merk je dat het langzaam een beetje vervaagt.

nikkie-tutorials-the-power-of-makeup-palette_-14 Ik vind het fijn dat er twee blushes in dit palette zitten. Ik draag al een hele tijd geen blush meer (alleen bronzer), terwijl het juist zo mooi en fris staat. De kleuren lijken niet veel op elkaar, dus dat is mooi. Ook ben ik blij met de bronzer en highighter, beiden onmisbaar in mijn daily makeup routine!

nikkie-tutorials-the-power-of-makeup-palette_-21I will always love you (links) is een bestaande kleur uit het vaste Too Faced assortiment. Het is een heldere medium koraalkleur met warme ondertonen en een zachte, gouden shimmer. Justify my love (rechts) is ook een bestaande kleur uit het vaste assortiment. Het is een lekkere felle knalroze blush met een koele ondertoon en een satijnen glansje. Pretty! De kleuren zijn erg goed gepigmenteerd, voelen zacht aan op de huid, blenden mooi en blijven de gehele dag erg goed zitten.

nikkie-tutorials-the-power-of-makeup-palette_-22 Chocolate Soleil is een mooie medium bruine bronzer met warme ondertonen en een bijna-matte finish. Ik ben altijd bang dat dit soort kleuren nét te licht voor me zijn, maar hij is zelfs voor mijn getinte huid perfect! Dat was ook Nikkie’s bedoeling, ze wilde een bronzer in haar palette die geschikt zou zijn voor alle huidkleuren. Ik ben dol op matte bronzers, daar kun je meteen goed mee shapen. Chocolate Soleil is een kleur die wel vaker in Too Faced palettes voorkomt.

Champagne Truffle is een leuk verhaal! Het is eigenlijk een oogschaduw uit een ander Too Faced palette, en Nikkie was hier helemaal fan van en gebruikte het als highlighter. Dus één van de eerste dingen die ze wilde was exact deze kleur, maar dan in een grote pan, zodat ook anderen de kleur konden ontdekken als highlighter.

nikkie-tutorials-the-power-of-makeup-palette_-23 Champagne Truffle ziet er in de pan heel bleekroze uit, met een zilveren glans (DACHT IK), maar dit is niet zo. Hij heeft juist een wat warmere, champagne-achtige glans. Het is een beetje wit-goud te noemen. Erg mooi en super shiny! Staat erg mooi op zowel lichte als donkere en koele als warmere huidjes.

schermafbeelding-2016-10-13-om-00-30-18FUNNY FACT: de bronzer en de highlighter hebben een zoet smaakje! Wist ik niet, maar kwam er per toeval achter, hahaha! Toch best leuk.

Hieronder nog even alle swatches bij elkaar:

nikkie-tutorials-power-of-makeup-palette-swatches Ik kon niet wachten om met dit palette te spelen, dat begrijpen jullie vast wel!

nikkie-tutorials-the-power-of-makeup-palette_-6 nikkie-tutorials-the-power-of-makeup-palette_-1 Op mijn ogen draag ik Ivy onder mijn wenkbrauwen, Painkiller in de crease, Makeup & Chill in de buitenste ooghoek, Frosted Yum rondom de traanbuis en natuurlijk Mystic Hour op mijn bewegende ooglid, en eronder. Normaal kies ik niet voor dit soort felle kleuren, maar WOW, Mystic Hour combineert prachtig met bruintinten en laat mijn bruine ogen sprankelen. In plaats van zilver was goud ook erg mooi geweest rondom de traanbuis, trouwens.

nikkie-tutorials-the-power-of-makeup-palette_-5Deze ooglook geeft me mermaid vibes!

nikkie-tutorials-the-power-of-makeup-palette_-2 nikkie-tutorials-the-power-of-makeup-palette_-8 Voor de rest van de look heb ik de Chocolate Soleil bronzer gebruikt, de Champagne Truffle Highlighter, en op de appeltjes van mijn wangen heb ik I will always love you en Justify my love met elkaar gemengd. Het zijn echt mooie kleuren voor een perfecte everyday look. De blushes staan vooral lekker fris en de highlighter… love it! <3

nikkie-tutorials-the-power-of-makeup-palette_-4 Champagne Truffle bevat een lekkere sterke glans en geeft de huid een prachtige glow.

nikkie-tutorials-the-power-of-makeup-palette_-3 En Chocolate Soleil is erg mooi om mee te shapen.

nikkie-tutorials-the-power-of-makeup-palette_-7 Dit is één van mijn nieuwe lievelings lipsticks trouwens, L’Oréal Gold Obsession in Nude Gold. Morgen komt hier een uitgebreide review van online! De kleur combineert mooi bij de look die ik met Nikkie’s palette heb gemaakt.

nikkie-tutorials-the-power-of-makeup-palette_-11What can I say? Ik ben dolblij met dit handige, compacte, alles-in-één palette van Nikkie. Allereerst omdat ik het palette gewoon MOEST hebben omdat ik fan ben van Nikkie, maar ook omdat ik de inhoud erg kan waarderen. Je kunt hier helemaal los mee gaan en er talloze looks mee creëren, van basic everyday looks, tot looks met een pop of color, tot extravagante, kleurrijke en feestelijke looks. Het is heel divers en je kunt er alle kanten mee op. Het nodigt uit tot experimenteren. Daarnaast vind ik het ook zeker een plus dat er prachtige, goed gepigmenteerde blushes, een bronzer een een fantastische highlighter in zitten. Voor mij is dit een ideaal palette om mee te nemen op reis. Het palette is namelijk lekker plat en handzaam!

Het Too Faced x NikkieTutorials The Power of Makeup palette is een limited edition en kost $56 (omgerekend €51). Het palette is online helaas zo goed als uitverkocht. Mocht je iemand kennen die binnenkort naar Amerika of Canada reist, vraag diegene dan om een Ulta of Sephora in te lopen, de kans dat je er eentje in de winkel scoort is groter. Ik hoop dat jullie desondanks deze review leuk vonden om te lezen, ook al is het palette lastig te scoren. Ik was er gewoon zo blij mee en wilde mijn mening graag met jullie delen via een uitgebreide review!

Wat vinden jullie van Nikkie’s palette? Is dit palette iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

30 Reacties

 1. Sharon
  21 oktober 2016 / vrijdag, 21 oktober 2016

  Het palette is zo mooi and I love Nikkie maar je zou toch denken dat ze er een naar je (en anderen mensen) had kunnen opsturen. Ik ken zelfs iemand die een palette van Nikkie zelf heeft gekocht. Maarja daar weet ik natuurlijk ook het fijne niet van! Palette ziet er gaaf uit en zou hem best kopen als ik de kans had 🙂

  good day!

 2. fashionista
  19 oktober 2016 / woensdag, 19 oktober 2016

  JAAAAH! ik wil dit pallet echt al hebben, sinds het uit kwam! die ooglook staat ook echt super leuk bij jou!

 3. Michelle
  18 oktober 2016 / dinsdag, 18 oktober 2016

  Van alle sites die ik lees, knal jij er altijd uit. Het zelfde geld voor youtube. Prachtige foto’s en mooie reviews. Het hoeft niet zoveel en zo gek. Keep up with the good work!!!!

 4. Meryem
  15 oktober 2016 / zaterdag, 15 oktober 2016

  Van zulke artikelen word ik blij en ik krijg hem ook via via ben ze zo dankbaar.
  ik haat al de negatieve opmerkingen. Er was zelfs een jongen die swatchen liet zien die een andere gemaakt had. dat was voor hem een reden om het te disliken.

  ps mooieoog look

 5. 14 oktober 2016 / vrijdag, 14 oktober 2016

  wat ben jij toch een prachtige vrouw!

 6. 14 oktober 2016 / vrijdag, 14 oktober 2016

  Ik heb het palette oom al even in huis en online besteld. Maar ook ik ben fan van het palette en snap niet die negatieve comments online hierover. Wat een heerlijk uitgebreid review hiervan echt top. Liefs soraya

 7. 14 oktober 2016 / vrijdag, 14 oktober 2016

  Dit palette straalt echt Nikki uit! Mooie kleuren en de kwaliteit ziet er ook top uit.

 8. 14 oktober 2016 / vrijdag, 14 oktober 2016

  Het ziet er wel heel mooi uit hoor dat palette. Mag Nikkie echt heel trots op zijn 🙂

 9. 14 oktober 2016 / vrijdag, 14 oktober 2016

  Wauw! Ik vind dit dus echt zo’n prachtig palette he! Zo leuk dat er ook blush/bronzer in zit inderdaad, hoef je alleen dit palette maar mee te nemen op vakantie bijvoorbeeld. Scheelt weer een boel gesjouw. Je hebt er een prachtige look mee gemaakt

 10. Laura
  13 oktober 2016 / donderdag, 13 oktober 2016

  Hoi Serena! Erg leuke review, hoewel ik het palette waarschijnlijk oversla.. Ik had een vraagje 😉

  Hoe lang duurde het jou om aan je acrylnagels te wennen? Ik wil misschien ook acryl nagels, maar twijfel nog wat..
  Liefs

 11. Yvette
  13 oktober 2016 / donderdag, 13 oktober 2016

  Hmm ik sla over. Jouw pallet daarentegen gebruik ik dagelijks, eerst was ik er niet positief over maar uiteindelijk vind ik hem echt top op de kaneelkleurige oogschaduw na.

 12. 13 oktober 2016 / donderdag, 13 oktober 2016

  Als ik zo het palet vast zou hebben zou het qua kleuren totaal niet aanspreken bij mij, maar de ooglook die je ervan hebt gemaakt vind ik daarin tegen wel echt prachtig en twijfel ik of ik hem wel of niet wil.

 13. 13 oktober 2016 / donderdag, 13 oktober 2016

  Ik wil dit palet dus zo graag hebben maar ken niemand die ook maar enigszins in de buurt van een sephora gaat komen. Ernstig jammer..:( überhaupt zo onwijs jammer dat Too faced niet hier verkocht word. Ze hadden aan mij echt een vaste klant gehad.. :p

 14. 13 oktober 2016 / donderdag, 13 oktober 2016

  ik hoor er zoveel verschillende meningen over dat ik nog steeds twijfel om ‘m aan te schaffen…

 15. Stefanie
  13 oktober 2016 / donderdag, 13 oktober 2016

  Mijn vriend heeft het palette gisteren voor me meegenomen uit Parijs! Gekocht bij de Sephora.
  Zo blij mee?

 16. Marly
  13 oktober 2016 / donderdag, 13 oktober 2016

  Ik begrijp dat sommigen er blij mee zijn maar dit is mij te hysterisch 🙂 wel erg leuk dat Nikkie een palette uitgebracht heeft!

  Even wat anders, ik zag jouw palette in de kortingsbak bij het Kruidvat liggen. 🙁 loopt het niet goed ofzo? Want vind het zelf echt een awesome palette! Heb die meteen uit de bak gevist als back-up

 17. 13 oktober 2016 / donderdag, 13 oktober 2016

  Dankzij de vakantie heb ik rust kunnen nemen op het gebied van make up hebberigheid. Dit is de eerste palette in maanden dat ik denk …interessant zeg….hmmm jammer dat de kans om hem online te kopen klein is. Prachtig palette en zeker trots op onze Nikkie!

 18. 13 oktober 2016 / donderdag, 13 oktober 2016

  Mooie swatches meid. Ik ben ook benieuwd naar het palette!

 19. Denise
  13 oktober 2016 / donderdag, 13 oktober 2016

  Het staat je prachtig Serena <3
  Supergave kleuren!

 20. 13 oktober 2016 / donderdag, 13 oktober 2016

  Die metallic finish is weer niet zo mijn ding. Maar die groene tint is toch wel super.

 21. 13 oktober 2016 / donderdag, 13 oktober 2016

  Wat is de kwaliteit goed als ik het zo zie zeg, wauw <3 Hele toffe kleuren!!

 22. Jolien
  13 oktober 2016 / donderdag, 13 oktober 2016

  Ik was eerst niet zo onder de indruk van het palette, maar na jouw prachtige ooglook vind ik het toch wel erg mooi!
  Ik dacht trouwens dat jij je wenkbrauwen permanent had laten doen, maar hier lijkt het alsof je ze hebt bijgetekend?

 23. 13 oktober 2016 / donderdag, 13 oktober 2016

  Ik heb het palette ook en vind m ook echt prachtig! Ik snap inderdaad niet waarom er zoveel haat op het internet is over de slechte pigmentatie, want ik merk er zelf echt niks van.

 24. 13 oktober 2016 / donderdag, 13 oktober 2016

  Ik wist niet dat Nikkie een palette (i.s.m.) heeft uitgebracht, wat ontzettend gaaf en welverdiend voor haar! Love her! Fijn dat je de negatieve mening niet deelt en ook fijn een eerlijk review, toppie! Het palette spreekt me enorm aan, prachtige kleuren, mooi ook gecombineerd met elkaar. Ook het uiterlijk van het palette vind ik cool, very Nikkie 🙂

 25. T.
  13 oktober 2016 / donderdag, 13 oktober 2016

  Het zijn niet mijn kleurtjes maar ik hou van nikkie en ben erg blij voor dr!

 26. 13 oktober 2016 / donderdag, 13 oktober 2016

  Ik heb het palette gelukkig kunnen scoren in Las Vegas. Ik ben er zo ongelofelijk blij mee. Precies wat je zegt, een lekker compact palette dat per-fect is voor op reis. Bij mij vielen de swatches ook absoluut niet tegen overigens!

 27. 13 oktober 2016 / donderdag, 13 oktober 2016

  Ah wow, wat een mooi palette. Alleen al vanwege de verpakking zou ik het willen hebben. Swatches zien er volgens mij ook prima uit! Mooie ooglook heb je ermee gemaakt. Zo jammer dat het niet in Nederland te koop is. Zou eigenlijk wel moeten voor ons dutchies toch?;-)

  • Laura
   13 oktober 2016 / donderdag, 13 oktober 2016

   Haha dat dacht ik ook, zeker omdat Nikkie nederlands is! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *