Tips voor hooded eyes

Hooded eyes is de Engelse benaming voor ogen met (licht) overhangende oogleden. Je moet maar zo denken: 'hooded', oftewel hoedjes, oftewel kapjes. Mensen met hooded eyes hebben hun oogleden als een overkapping over hun ogen hangen. Dit heeft niet altijd met ouderdom te maken, want ik heb het bijvoorbeeld ook. Ik ben ermee geboren, maar naarmate ik ouder word zullen mijn oogleden wel steeds meer gaan hangen (damn you, gravity!).

Mensen met hooded eyes hoeven niet per se van Aziatische afkomst te zijn, het komt bij elk ras voor. En met overhangende oogleden denk je misschien meteen aan je tante die zich er aan heeft laten opereren omdat ze haar oogleden letterlijk tot aan haar lip kon trekken, maar dat is ook niet helemaal waar. Hooded eyes zijn ogen met een ieniemienie stukje ooglid. Heb je helemaal geen ooglid, dan mag je jezelf tot de categorie monolids rekenen.

Soms blader ik door magazines en dan kan ik echt helemaal wegdromen bij celebs met megagrote oogleden. This sounds weird, I know. Maar als ik eens zulke grote oogleden zou hebben als Lady Gaga of Adele, jongejongejonge, wat zou het dan makkelijk zijn om een mooie ooglook te maken! Sowieso hebben die lekker veel 'ruimte' voor flinke cateye eyeliner. Herkennen jullie dit?Kijk zulke grote oogleden! HEERLIJK!

Tja, met hooded eyes verdwijnt er al snel een hoop oogschaduw in je oogplooi, de zogenaamde crease. In het begin bracht ik wel eens een ooglook aan, opende ik mijn ogen en was er niets meer van te zien! Echt zonde. En breng ik mijn eyeliner te dik aan, dan is er geen lijntje te zien, maar gewoon een stuk zwart ooglid. Als je hooded eyes hebt is het net even wat anders aanbrengen, die make-up.

Oogschaduw
Wees niet zuinig met je oogschaduw, zal ik maar zeggen. Zoals ik hierboven al zei verdwijnt de meeste oogschaduw in je crease, dus de truc is om wat hoger, richting je wenkbrauw, te werken. Alleen op deze manier is de oogschaduw zichtbaar als je je ogen open hebt.

Wat ik in het begin deed was een donkere kleur oogschaduw in mijn crease aanbrengen. Met dichte ogen ziet dat er zo uit:


Prima, zou je zeggen. Echter, als ik mijn ogen open doe verdwijnt een groot gedeelte van de donkere kleur in mijn oogplooi en dan krijg je dus dit:


Juistem, de oogschaduw is gewoon verstoppertje aan het spelen!

Wat ik tegenwoordig doe om toch nog wat donkere oogschaduw zichtbaar te laten zijn (en om meteen een soort illusie van een groter ooglid te creëren) is mijn oogschaduw op de volgende manier aanbrengen:


Zoals je ziet breng ik het dus ver boven de crease aan en ik moet toegeven, in het begin was dit nogal slikken voor me. Het ziet er ontzettend heftig en zelfs een beetje drag-queenerig uit. Je moet het gewoon even durven! Wat je misschien ook opvalt is de vorm, die is aan de buitenkant hoger dan aan de binnenkant. Hooded eyes hebben nogal de neiging om wat 'hangerig' over te komen en om mijn oogleden een optische facelift te geven breng ik mijn oogschaduw daarom op deze manier aan. Het heeft een liftend effect.

Waar je wel voor moet oppassen is dat de oogschaduw niet te 'ver uitsteekt'. Trek een denkbeeldige lijn vanaf je buitenste ooghoek tot het buitenste puntje van je wenkbrauw en probeer hier niet buiten te gaan met je oogschaduw. Beetje lastig uitleggen zo, maar als je bezig bent snap je meteen wat ik bedoel.

Na blenden en eyeliner ziet het er zo uit:


Eyeliner
Yes, ook een kritisch punt bij hooded eyes. Breng je het te dik aan, dan zie je alleen een zwart ooglid. De truc is dus om een heel fijn lijntje te trekken, zodat je ook nog de oogschaduw op je bewegende lid kunt zien.

Onlangs ontdekte ik de waterproof eyeliner van Urban Decay die een HEEL fijn kwastje heeft. Stiftjes hebben normaal mijn voorkeur, maar deze is echt heel fijn voor smalle lijntjes. Van vriendin Sanaz hoorde ik dat de eyeliner van Kiko ook een heel fijn kwastje heeft, dat is een goede budgetvariant.


Met deze eyeliner trek ik fijne, smalle lijntjes boven mijn oog zodat het lijntje ook daadwerkelijk een lijntje is als ik mijn ogen open heb:Zoals je ziet heb ik een kleine 'wing' aan het uiteinde gemaakt. Winged eyeliner is vrij lastig bij hooded eyes, omdat het vel aan het uiteinde van onze ogen vaak een beetje hangt, zoals je op de foto hierboven kunt zien. Het is daarom aan te raden eerst een lijn te trekken langs de gehele wimperrand, en vervolgens pas aan het uiteinde omhoog te werken voor een winged vorm.

Begin je al eerder met je wing, bijvoorbeeld halverwege je oog, dan heb je best een mooie vorm als je je wenkbrauwen optrekt:


Maar ziet het er minder mooi uit als je ogen ontspannen zijn, alsof de lijn een vouw heeft en een beetje dubbelgeklapt zit. Het is in elk geval geen mooie vloeiende lijn meer:


Het is dus even oefenen, maar met een eyeliner met een fijn kwastje en met een beetje zin om te experimenteren kun je ook met hooded eyes de mooiste ooglooks bij jezelf maken!

Hieronder nog een voorbeeld waarvan ik mijn eyeliner zelf erg mooi vind zitten:


Mij lukt het niet altijd zo mooi hoor! Soms heb je mazzel, en soms niet 🙂 Blijf in elk geval oefenen en geef niet op!

Hebben jullie zelf ook hooded eyes en nog meer tips voor meiden met 'onze' oogleden? Deel ze dan vooral in de comments. Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben gehad. Zijn er nog vragen over, stel ze in de comments en dan probeer ik (of andere lezers) ze te beantwoorden.

Until next time,

Serena Verbon

zp8497586rq
zp8497586rq

Volg:

305 Reacties

 1. danique
  13 januari 2013 / zondag, 13 januari 2013

  ik heb het ook, ik word ermee gepest; je hebt geen makeup op, wat kijk je boos. je bent lelijk. ik voel me er heel onverzekerd door.. ik wil mezelf eraan laten opereren, zo op deze manier voel ik me doodongelukkig.. 🙁

  xx

 2. Madelon
  27 oktober 2012 / zaterdag, 27 oktober 2012

  Wat fijn dat je dit artikel geschreven hebt! Ik heb net zulke hooded eyes als jij en ik draag eigenlijk al jaren geen oogschaduw meer, omdat het me niet lukte. Dit is echt een openbaring! Superbedankt!

 3. 18 september 2012 / dinsdag, 18 september 2012

  Ik heb het helaas ook! maar gelukkig niet zo erg! (: heb altijd winged eyeliner!

 4. Anmei
  18 augustus 2012 / zaterdag, 18 augustus 2012

  Ik heb het zelf ook, als ik een mooie ooglook heb gemaakt en daarna eyeliner heb opgebracht is heel m’n oogschaduw bijna weg 🙁 !
  Wel handig deze tips 🙂

 5. Rebecca
  2 juli 2012 / maandag, 2 juli 2012

  Yay, eindelijk heb ik een artikel gevonden waar meiden hetzelfde ‘probleem’ hebben als ik!
  Ik heb ook nog is een keer, dat mijn ene oog wel de eyeliner goed blijft zitten, maar bij m’n andere oog is het vel overlappender zegmaar. Ze zijn niet eens gelijk 🙁
  Ik moet en zal elke dag eyeliner opdoen, maar bij m’n overlappende-vel-oog drukt de eyeliner altijd tegen dat vel aan en geeft een zwarte afdruk bij maar 1 oog.
  Zooo vervelend! Hebben anderen hier ook last van? Wat doen jullie hieraan? 🙁

 6. 31 maart 2012 / zaterdag, 31 maart 2012

  Serena, Dank je voor je informatieve blog. Ik denk dat ik wellicht iets voor je heb, waardoor je de “lady Gaga” ogen kunt krijgen, die je zo graag wilt. Kijk hier eens http://leadinginstanteyelift.weebly.com/ en stuur eventjes je emailadres naar info@licw.com als je interesse hebt. Ik kan je eind april, uiterlijk begin mei een gratis proefverpakking toesturen. Ik had exact hetzelfde probleem en nu ik een dagje ouder word is het erger. Eyeliner zie je bij mij niet eens meer, maar met dit product is dat probleem binnen een minuut opgelost, zonder chirurgie of andere poespas.

 7. Bella
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  Zelf heb ik ook hooded eyes, en ik ben pas 12! Ik dacht altijd dat het gewoon aan mijn oogleden lag, en dat het vanzelf welover zou gaan. Ik draag soms ook een subtiele winged liner, omdat ik dat heel mooi vind. Maar bij mij zag het er ook altijd zo ‘mislukt’ uit omdat ik het verkeerd deed. Met deze tips kan ik een mooie wing maken, dankjewel! Haha.

 8. Natasha
  23 februari 2012 / donderdag, 23 februari 2012

  Superbedankt voor dit artikel! Ja ik weet, ben ‘laat’ met reageren, maar ik heb je site net een paar dagen geleden ontdekt en I love it! Heb zelf ook zulke ogen en heel vaak naar tips hierover gezocht maar dit artikel slaat echt alles. Heel veel liefs x

 9. Marloes
  6 februari 2012 / maandag, 6 februari 2012

  aaaahh! wat is dit herkenbaar..
  ik heb zegmaar wel een ‘stuk’ ooglid, alleen dat zie je gewoon helemáál niet meer als ik mijn ogen open doe, verschrikkelijk! (ben trouwens helemaal hollands, heel raar..)
  ik doe bijvoorbeeld heel lang over een mooie ooglook! en dan doe ik mijn ogen open en zie je hé-le-maal niks meer 🙁
  het is zooo zonde!

 10. Karin
  18 januari 2012 / woensdag, 18 januari 2012

  Geweldig artikel, hier nog zo’n hooded eyed girl! Was me eerlijk gezegd bij jou nog totaal niet opgevallen terwijl ik, als ik naar mezelf kijk, alleen maar die oogleden zien hangen.. Keep up the good work! xx

 11. Sarah
  17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

  Ja, mijn nicht heeft hooded eyes! En sjongejongejonge, dan mag JIJ nog blij zijn.
  Het is écht heel erg bij haar.

 12. Renée
  17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

  Oh wat een fijn artikel. Zelf ben ik geboren met 1 langer ooglid, waar ik 2x aan geopeerd ben. Ik heb dus 1 ‘normaal’ ooglid en 1 hooded eye, best een uitdaging met opmaken natuurlijk. Heb je tips om het meer hetzelfde te laten lijken?

 13. Sarah
  15 januari 2012 / zondag, 15 januari 2012

  o god! wat ben ik superblij met deze artikel.. ik dacht altijd dat t aan mij lag dat ik geen oogmakeup kan aanbrengen, ik doe wel dagelijks een eyeliner boven en beneden maar experimenteren met oogschaduws heb ik opgegeven..

  ik heb geen hangende ooglid maar juist een te diepe, tenminste als k mascara opheb omdat k lange volle wimpers heb, verdwijnt mn ooglid helemaal in mn crease,en dat wat je ziet verdwijnt achter mn wimpers.. haha best geinig eigenlijk..

  wat k ook vreemd vind, voor bijv feestjes laat k me altijd opmaken bij Douglas maar ze lopen daar eerst te discussieren van wie me gaat opmaken omdat ze t allemaal willen.. Vreeeeeeeeeeemd!!!!

 14. neomi
  15 januari 2012 / zondag, 15 januari 2012

  ik heb ook hooded-eys en als ik mijn eyeliner ook maar iets te dik aanbreng dat zit binnen een uur de afdruk ervan op het andere gedeelte van me oog. ik heb het ookal met een primer geprobeerd maar dat werkt ook niet. Weet iemand wat ik hier tegen kan doen?

 15. Kimberly
  15 januari 2012 / zondag, 15 januari 2012

  dit artikel is echt heel handig! ik zelf ben 100% Nederlands en heb er ook last van dus het is inderdaad niet alleen bij Aziatische mensen zo. mijn had het ook maar die is eraan geopereerd. ik zelf heb altijd problemen met oogschaduw en vooral oogschaduwbasis. ik heb nog steeds geen goede oogschaduwbasis kunnen vinden die ervoor zorgt dat alles op zijn plek blijft zitten..

 16. Anne
  15 januari 2012 / zondag, 15 januari 2012

  Ik heb het ook, maar minder als jij, eye liner is ook nog steeds een probleem, dus ik ga het eens op jou maniertje proberen 🙂

 17. Suzanne
  14 januari 2012 / zaterdag, 14 januari 2012

  Wat leuk dat je hier een artikel over hebt geschreven, heb hier nog mooit eerder wat over gelezen op blogs. Ik, als half aziatisch persoon, heb ook hooded eyes en vind het dan ook een interessant stuk 🙂 Dankjewel! En ik vind dat je echt een mooie ooglook hebt op die laatste foto!

 18. 14 januari 2012 / zaterdag, 14 januari 2012

  Heel handig! Heb er zelf ook last van. Mijn moeder heeft het bijvoorbeeld ook. Het blijft lastig vind ik!

 19. Lija
  14 januari 2012 / zaterdag, 14 januari 2012

  Bedankt voor dit artikel!! Ik heb hetzelfde ‘probleem’. Geen monolid, maar een hooded ooglid, haha dit klinkt wel dubieus 🙂 ik gebruik nooit oogschaduw, wel af en toe eyeliner. Een dun streepje is idd essentieel, anders is de boel pikzwart. Ik ga het weer eens proberen, thanks

 20. 14 januari 2012 / zaterdag, 14 januari 2012

  Ik heb ook hooded eyes, mijn moeder ook. Ohhh de frustratie met eyeliner…
  maar daarentegen vind ik mijn ogen supersexy met valse wimpers. Wow!

 21. Jill
  14 januari 2012 / zaterdag, 14 januari 2012

  ik heb echt altijd heeel erg grote oogleden gehad.
  bij mij kon je altijd echt kilometers oogschaduw opdoen.
  maar de laatste tijd heb ik een klein beetje hangende oogleden, en ik vind het zooo raar?! iemand een idee hoe je het kan krijgen? bijv door te hard je ogen schoonmaken ofzo?

 22. lieveke
  13 januari 2012 / vrijdag, 13 januari 2012

  ik heb dit ook er bestaat speciaal eyelid tape hiervoor die je kan gebruiken om een stukje grotere oogleden te krijgen dit is best duur maar je kan makkelijk op eye lid tape op ebay vinden voor mono lids dit kost een stuk minder en die heeft hetzelfde effect

 23. Sylvia82
  13 januari 2012 / vrijdag, 13 januari 2012

  Goed geschreven artikel. Vind dat je het goed oplost zo met de make up,ziet er mooi uit!
  Zelf heb ik juist hele grote oogleden, en zie je bij mij dus altijd juist heel veel van de oogschaduw en een eyeliner. Ik wil nog wel graag mooie looks leren maken met oogschaduw,maar niet altijd tijd voor met 3 kleine kinderen en een momenteel zieke man.
  Ik vind dat je een leuke site hebt!Mijn moeder heeft vorig jaar,bedoel 2010, met sinterklaas een extra groot stuk african black soap bij jouw moeder gekocht (weet even de site niet meer)

  Groetjes!!

 24. Dewi
  13 januari 2012 / vrijdag, 13 januari 2012

  Wat een leuk artikel en ik herken mezelf er ook in haha aangezien ik zelf ook hooded eyes heb. toch maak ik wel vaak bij mezelf een winged eyeliner in plaats van dat ik oogpotlood gebruik voor heel mijn oog simpelweg omdat ik vind dat ik daar een strenger/gemener gezicht van krijg.

 25. 13 januari 2012 / vrijdag, 13 januari 2012

  Ik heb er ook een beetje last van. Ook dat mijn wenkbrauw dicht bij mijn oog zit. Is misschien een beetje moeilijk uit te leggen maar ik heb dus ook hele kleine oogleden. Dit artikel is dus heerlijk. Daaarom lijkt mijn eyeliner ook altijd belachelijke en soms sla ik die dan maar gewoon over, want ik ben altijd aan het prutsen daarmee.

 26. tina
  13 januari 2012 / vrijdag, 13 januari 2012

  wow het is me nooit opgevallen dat jij dat hebt! geeft wel….moed? om te weten dat een vrouw die me zo inspireerd qua beauty het zelf ook heeft!