Tips uit comments

Aan het begin van dit jaar vertelde ik speciaal in een artikel hoe handig het wel niet was om comments te lezen. En dat blijkt maar weer! Zelf haal ik ook behoorlijk goede tips uit jullie comments en sommige waren zelfs zó goed dat ik ze hieronder nog even met jullie wil delen, voor het geval niet iedereen de comments leest (en vanaf nu dus wel gewoon doen!).

Toen ik in mijn Miami Shoplog de rol leverworst/cookiedough liet zien had iedereen er wel wat over te zeggen. De ene helft schreeuwde dat ze het ook zo handig vonden en dat ze ook wensten dat het hier in Nederland te koop was, terwijl de andere helft heel droogjes zei: 'oh, maar das ook gewoon bij de Plus te koop, man'. Whut!

Ik sprong linea recta op mijn fiets naar de enige Plus in Houten (niet in mijn wijk, vandaar dat ik daar ook nooit kom en niet van het bestaan van de Plus cookiedough afwist) en wat vond ik daar in het koelschap: that's right! Rollen koekjesdeeg waarmee je supergemakkelijk je eigen, versgebakken koekjes kunt maken. Hoezee!

De rollen wegen 250 gram en zijn nu in de aanbieding voor €1,49 per rol. Er zijn twee varianten: naturel met pinda's en chocolade met chocolate chips. Uit een rol haal je ongeveer 15 koekjes.. Dankjewel iedereen voor het delen van deze info. Nu hoef ik niet elke keer een rol mee te smokkelen vanuit Amerika 🙂


Herinneren jullie je de DIY oogmake-up remover tutorial nog van laatst? Ik had toen mijn ingrediënten (amandelolie, rozenwater en oranjebloesemwater) bij Erica Kruiderijen gekocht voor veel te veel geld, omdat ik niet kon wachten op een online bestelling en omdat ik niet wist waar je het zo snel ergens anders kon kopen.

Iemand suggereerde om eens in de Turkse winkel danwel de Toko te zoeken.

Nou, vandaag liep ik door Toko Centraal (in het centrum van Utrecht) en wat spotte mijn beautyoog? Een fles met 200 ml amandelolie voor €2,80 en flessen met 245 ml rozen- en oranjebloesemwater voor slechts €0,80! Halleluja!Stel, je zou 100 ml amandelolie mengen met 50 ml rozenwater en 50 ml oranjebloesemwater, dan ben je omgerekend zo'n €1,70 kwijt voor 200 ml DIY oogmake-up remover! Kijk, dat is wél budget. Wil je het nog goedkoper doen dan kun je 100 ml olijfolie mengen met 100 ml gedestilleerd water. Gedestilleerd water koop je in een fles van 1 liter voor €0,50 in de supermarkt.

Zo, dat was het weer wat betreft de tips. Ik vind het echt fijn dat er zoveel interactie is met jullie en ik wil nog even benadrukken dat ik niet alleen jullie comments lees, maar er dus ook daadwerkelijk wat mee doe! Ik leer net zo goed van jullie, als jullie van mij 🙂 En zoals ik al eerder zei, comments maken het artikel pas echt compleet en deze post is daar het bewijs van.

Kijk, de koekjes!

Laat ze maar komen, die tips in de comments. You guys rock! <3

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq
zp8497586rq

Volg:

186 Reacties

 1. 30 maart 2012 / vrijdag, 30 maart 2012

  Het is belangrijk om bij de rozenwater te kijken bij de ingredienten of er ook daadwerkelijk rozenextract in zit, soms is het alleen aroma, en is het dus niet echt rozenwater die je gebruikt voor cosmetica, maar de rozenwater die je gebruikt om bijvoorbeeld een lekkere taart te bakken.

 2. Floor
  18 januari 2012 / woensdag, 18 januari 2012

  Ik kom best vaak in de plus, maar nu heb ik speciaal gezocht naar het cookie dough, maar kon het nergens vinden (en ook nergens een behulpzame medewerker, wat een service). Dus in welk schap moet ik het ongeveer zoeken? Ligt het toevallig in een koeling?

 3. Elsa
  18 januari 2012 / woensdag, 18 januari 2012

  Ik wil de pret niet bederven maar dat rozen water is gwn aroma dus niet voor je gezicht of ogen ik was naar de toko geweest en die mevrouw zei dat je het niet kan gebruiken voor je geicht omdat het gewoon smaakstof is

 4. Kim
  17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

  Ooh lekker dat koekjesdeeg! Kan dan eigenlijk ook een soort van ‘DIY b&j cookie dough’ maken of niet?

 5. 16 januari 2012 / maandag, 16 januari 2012

  Als ik koekjesdeeg maak, maak ik meteen een grote hoeveelheid en vries dan rolletjes in. Eén keer werk en je bent nog voordeliger uit dan bij de Plus!

 6. Lotte
  16 januari 2012 / maandag, 16 januari 2012

  Water uit de wasmachine is ook gedestilleerd! Dat zou je ook kunnen gebruiken en dat is gratis. 🙂

 7. Pan Melì
  16 januari 2012 / maandag, 16 januari 2012

  sorry.. was al gezegd xD

 8. Pan Melì
  16 januari 2012 / maandag, 16 januari 2012

  Hoi Serena,
  Niet stom bedoeld, maar de rozen- en oranjebloesemwater die je meestal bij de Turkse winkels kunt kopen is niet wat je in de cosmetica gebruikt. Het kan wel, maar heeft geen nuttige werking (misschien een lekkere geurtje?), want het is water met een synthetische smaakstof en het wordt meestal gebruikt om te koken/bakken. Terwijl wat je in de cosmetica gebruikt, dus echte hydrolaten zijn.
  =D xXx

 9. Ellen
  15 januari 2012 / zondag, 15 januari 2012

  Hey Serena,
  zoals een paar meisjes t al zeiden, die oranjebloesemwater en rosewater, is NIET voor je gezicht! Aub gebruik het niet. Het is alleen aroma en is idd voor het gebruik om koekjes te bakken. Mijn tante heeft een toko en ik heb erin gewerkt. Het is absoluut niet bedoelt voor je gezicht. Olie’s zoals olijf, kokos en amandelolie is heel anders. Dat is vaak pure olie. Dus nogmaals, het is bedoelt om mee te koken, verpest je gezicht er niet mee.

 10. Sylvia82
  14 januari 2012 / zaterdag, 14 januari 2012

  Wat een goed idee om dit zo neer te zetten!
  De plus zit bij ons erg dichtbij, ga ook eens dat koekjesdeeg halen,lijkt me heerlijk om zo koekjes te maken en makkelijk 🙂

 11. Dorine
  14 januari 2012 / zaterdag, 14 januari 2012

  Bij de Emté heb je kant en klare rollen appeltaartdeeg, maar die kan dus ook voor koekjes gebruiken!

 12. ellie
  14 januari 2012 / zaterdag, 14 januari 2012

  de vers koekjes deeg die bruine,, ruiken heel raar als je ze hebt gemaakt en smaken ook vies, ik raad ze niet aan. Kan beter zelf koekjes maken vind k veel lekkerder.

 13. Eva
  14 januari 2012 / zaterdag, 14 januari 2012

  Ze hebben bij de Jumbo ook van die rollen maar dan voor zandtaartdeeg!(handig als je appeltaart wilt bakken) van hetzelfde merk in zo’n rol nog meer deegsoorten, was in een kleine Jumbo dus in grotere misschien meer?

  Ook zag ik bij de Wibra zo’n hair volumizer, zo’n plastic geval waarmee je je haar kunt ‘bumpen’ zaten er 3 in voor 1 euro!

 14. Chiara
  14 januari 2012 / zaterdag, 14 januari 2012

  Koekjesdeeg kun je ook gewoon heel makkelijk (en veel lekkerder) zelf maken.
  Zelf bakken is echt niet moeilijk!

 15. Nadine
  14 januari 2012 / zaterdag, 14 januari 2012

  Bij de Plus bij mij in de buurt (in Alkmaar) hadden ze dat koekjesdeeg niet! Heb echt goed gezocht en ook nog gevraagd, maar ‘t was er niet! Helaas..

 16. 14 januari 2012 / zaterdag, 14 januari 2012

  aah ineens krijg ik zin om een plus te gaan zoeken
  en mega veel chocolade deeg te komen,
  pff jamer genoeg is het 1 uur snachts en zijn ze denk ik niet open?
  zal wel aan het weekeind liggen haha
  ik heb wel eens de plus gezien,
  ben er volgens mij ook nog wel geweest
  soort jumbo?
  maar heb geen iedee waar die zit.
  nou google maar dan voor morgen..

 17. 13 januari 2012 / vrijdag, 13 januari 2012

  Omg snel naar de Plus rennen!

 18. dilan
  13 januari 2012 / vrijdag, 13 januari 2012

  sorry heb per ongeluk 2x gedaan 😛

 19. Marleen
  13 januari 2012 / vrijdag, 13 januari 2012

  Let wel: als het goed is, zijn de kant en klare koekjes deeg van de plus een tijdelijke actie, en wordt dus tijdelijk verkocht.

  Ze zijn super makkelijk en heeel erg jummie jummie

 20. Noëmi
  13 januari 2012 / vrijdag, 13 januari 2012

  Noooooooooooo D: bij onze plus (malden) hebben ze dat koekjesdeeg niet:(

 21. 13 januari 2012 / vrijdag, 13 januari 2012

  Ow die chocolade koekjes van de Plus wil ik ook! Wist ook helemaal niet dat het daar te koop was.

 22. 13 januari 2012 / vrijdag, 13 januari 2012

  oeeh die koekjes *kwijlt* ga ik eens tegen mn mamsie zeggen!!
  en jammer dat er geen toko bij mij in de buurt zit:( #rondzwolle waar zou ik anders nog aan de amandelolie en rozenwater kunnen komen?

  X. Ellen

 23. Juf_Joyce
  13 januari 2012 / vrijdag, 13 januari 2012

  Ik weet het niet zeker, maar zouden ze die cookiedough ook niet bij de Jumbo hebben? Daar hebben ze namelijk ook een vak met allemaal Amerikaanse dingen, zoals peanutbutter en marshmallows.
  Ik woon er niet vlakbij, maar kom er weleens als ik naar mijn schoonouders ga.
  Misschien dat meiden die er vaker komen daar ook even zouden kunnen kijken…

 24. 13 januari 2012 / vrijdag, 13 januari 2012

  Ik kom ook nooit bij de Plus maar dit is zeker wel een rede! Die pinda ben ik niet zo gek op maar de chocolade natuurlijk wel! Kun je koekjesdeeg trouwens niet invriezen? Dan zou je zelf die rollen kunnen maken. Weet iemand dit?

 25. tina
  13 januari 2012 / vrijdag, 13 januari 2012

  rozenwater heb je ook bij kruidvat voor 80 cent ofzo! dan hoef je niet naar de toko ‘;)

 26. 13 januari 2012 / vrijdag, 13 januari 2012

  Hihi, die rol! Wij hadden vroeger zo’n rol waar je croissants mee kon maken (in BE). Niet de halve maantjes, maar van die gedraaide. Zou dat nog bestaan? Maar chocoladekoekjes zijn natuurlijk lekkerder!

 27. 13 januari 2012 / vrijdag, 13 januari 2012

  Jammer dat we geen plus hebben 🙁
  Ik hoop dat ze binnenkort ook in anderen winkels te koop zijn.
  xxx

 28. 13 januari 2012 / vrijdag, 13 januari 2012

  Bij ons in de Plus hebben ze ook rootbeer en ander amerikaans spul, niet zoveel maar zeker een kijkje waard. Weet niet of het overal zo is hoor.

 29. Kirsten
  13 januari 2012 / vrijdag, 13 januari 2012

  Ik weet niet of iemand je er al op gewezen had, maar bij de AH (in Haarlem althans) zag ik vandaag Hershey’s kisses in oa de smaak Cream& cookies 😀 €1,99 voor niet heel veel kisses, maar hé t is wel verkrijgbaar. Dus mocht je ooit cravings krijgen 😉 Arizona ice tea hadden ze hier overigens ook in 1,5 liter pakken. In Amerika kocht ik vorig jaar zakjes die je in een 0,5 liter flesje op kon lossen. Jammer dat ze die hier nog niet hebben.

 30. Emmy
  13 januari 2012 / vrijdag, 13 januari 2012

  Weer een super leuk artikel! Ik wilde nog wel even iets doorgeven, ik denk namelijk dat er iets niet klopt op de home-page. Ik zie namelijk bovenin vier hele grote foto’s en ik zie op m’n blackberry hoe het eruit hoort te zien (dat ze elkaar afwisselen), maar op m’n laptop staan ze onder elkaar en kan ik de bovenste artikelen niet aanklikken. Klopt dit?

  Groetjes Emmy

 31. Noëmi
  12 januari 2012 / donderdag, 12 januari 2012

  Omg, ik ga morgen ook naar de plus voor cookiedough 😀 yumyumyummm :3

 32. 12 januari 2012 / donderdag, 12 januari 2012

  Leuk, dit heb ik in Amerika ook al gezien. Wist niet dat het in Nederland te koop was. Leuke tip!

 33. 12 januari 2012 / donderdag, 12 januari 2012

  ohhhh die koekjes wil ik ook proberen, maar heb geen idee waar hier (Huizen) een Plus in de buurt zit..

 34. Roos
  12 januari 2012 / donderdag, 12 januari 2012

  is de plus nog open? ik moet er nú heen!

 35. Marieke
  12 januari 2012 / donderdag, 12 januari 2012

  Ik woon boven de Plus! 🙂
  Kom er dus vaak, maar had dit nog niet gezien.. wel handig als je een keer lui bent en toch verse koekjes wilt. Maar ik houd meer van het échte zelf bakken… 😉
  Bedankt Serena voor het lezen van alle comments!

 36. 12 januari 2012 / donderdag, 12 januari 2012

  hmm., morgen ook maar even naar de plus!