Filmpje: Homemade Sangria

Allereerst excuses voor het late filmpje vandaag. Ik krijg straks 4 vriendinnen te eten (Angel, Maren, Hester en Jacq) en ik ben al vanaf 's middags bezig met boodschappen doen, eten koken en…sangria maken! That's right folks, geen pre-mix-spul voor mij. Ik ben een volwassen vrouw en ik maak dus mooi mijn EIGEN Sangria. Helemaal from scratch, zoals ze dat zo mooi in het Engels noemen. Tussen alle drukte door heb ik voor jullie dus nog een filmpje opgenomen waarin ik laat zien hoe ik deze homemade Sangria maak.

Let op: Sangria bevat alcohol en is bedoeld voor mensen van 18 jaar of ouder! Meiden, enjoy yourself, but don't party TOO hard…

Wat heb je nodig (voor ongeveer 6 liter Sangria):
– 3 flessen rode wijn (750 ml), bij voorkeur fruitige Spaanse wijn
– 2 flessen (1,5 L) fruitige koolzuurhoudende frisdrank
– flink kopje sterke drank, bij voorkeur Brandewijn
– schijfjes fruit naar keuze (limoen, citroen, sinaasappel, druif, kiwi, perzik, appel)
– kopje suiker
– snufje kaneel
– ijsblokjes

Hieronder in het filmpje leg ik uit hoe je het maakt:

Bovenstaand recept is mijn eigen variatie op recepten die ik op internet heb gevonden, het kan dus best zo zijn dat jullie er meer sterke drank, meer suiker of meer rode wijn aan willen toevoegen. Het is allemaal 'op smaak' en ik raad dus aan om vooral tussendoor te proeven en het naar wens aan te passen.

De mooie glazen kan met tapkraantje hebben mijn ouders bij het tuincentrum gevonden hier in Houten. Het was in de sale en ze hebben geen idee of er nog meer voorraad is. Het was ook al een hele tijd geleden. Ik zou zeggen, ga eens langs je tuincentrum en wie eet wat je allemaal tegenkomt voor moois!
Vlak voordat de girls komen voeg ik nog verse ijsblokjes aan de sangria zelf toe, zodat het extra koud gedronken kan worden.

Santé!

Wat zijn jullie weekendplannen? En houden jullie ook vaak een Girls Night?

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq
zp8497586rq

Volg:

117 Reacties

 1. 25 oktober 2012 / donderdag, 25 oktober 2012

  Hey Serena!

  Ik weet dat het een oud bericht is maar ik heb vanavond een girls night in, zoals jij dat leuk hebt gezegd! Nou zijn wij niet echt van de rode wijn. Rose of witte wijn vinden wij lekkerder. Kan het hier ook mee of moet je dan het recept een beetje aanpassen?

  En anders, hoe aanwezig is de rode wijn werkelijk?

  De brandewijn laten we er sowieso uit want we zijn allemaal 16/17, dus alleen de -15% alchohol gaat er in, haha.

  Ik hoop dat je dit toch nog leest..

  Liefs, Robin Louisa

 2. Lisette
  20 januari 2012 / vrijdag, 20 januari 2012

  Ik krijg meteen zin om het te maken!
  Die tapkraan is echt handig. Mooi ding!

 3. 15 januari 2012 / zondag, 15 januari 2012

  Duidelijk filmpje. Ik ga dit ook eens proberen! En dan wil ik wel ook zo’n kan met kraantje. Vet ding.