The Sims!

Jawel mensen, wie is er niet mee groot geworden, het fantastische spel waarin je je eigen virtuele leventje kunt leven: The Sims. Ik weet nog goed dat wij thuis het eerste spel kregen. Gewoon, op de PC, papa moest het natuurlijk installeren en zodra hij klaar was schopten we hem zowat vanachter de computer vandaan om zo snel mogelijk, met trillende handjes, te beginnen met spelen.

Het leukste was natuurlijk het ontwerpen van je eigen poppetje. Ik probeerde die van mij altijd op mezelf te laten lijken. Beetje getint, donkere haren, donkerbruine ogen en de leukste kleertjes die erbij zaten. Ik bouwde een huis (weliswaar met een cheatcode zodat ik centen zat had) dat leek op het oude huis van Angel qua indeling en ik richtte het zeer smaakvol in. Perzisch tapijtje, dure houten kast, mooie schilderijen aan de muur. Ja. Later zou ik mijn eigen huis precies zo inrichten! Misschien moest ik maar interieurdesigner worden of zoiets.


Eenmaal klaar is er dan eerst die teleurstelling (het ontwerpen en inrichten is nu eenmaal een leuk, als niet het leukste onderdeel van The Sims), maar daarna begint het spel pas echt! Je kan met je Simsje leven. Boeken lezen om slimmer te worden, praten in de spiegel om aan je charisma te werken, de tv repareren om technischer te worden en vrienden worden met buurtjes om je sociale level wat op te krikken. Net echt! En als je geluk had kwam je nog een leuke gozer tegen ook. Beetje flirten en wie weet later meer. Simstijd gaat wel in een hoog tempo voorbij, want voordat je het wist woonde je samen, kreeg je telefoon dat je een kind kon adopteren en gingen diezelfde kinderen een week later al naar school. Jaha, de tijd vliegt als je het naar je zin hebt.

Na een tijdje een perfect leven te leiden (gelukkig getrouwd, succesvolle kinderen, levels die tot hun maximum gevuld waren, knaken zat) ging mijn Sim (ik dus) zich vervelen. What to do? Flirten met de buurvrouw waar mijn man bij stond. Ja! Ruzie! Of mijn kinderen in het zwembad laten zwemmen, spel op pauze zetten, het zwembadtrappetje verwijderen, het spel van pauze afhalen en vervolgens net zo lang wachten tot je kinderen verzopen. En dan de urn die ervoor in de plaats kwam verpatsen. En om 12 uur ‘s nachts buiten lopen zodat je een glimp van je dode kinderen kon opvangen. Waar je Simsje dan weer depressief van werd, ook al heeft zij het toch echt zelf gedaan! Goed. Scheiden. Je lesbische lover laten intrekken. Weer flirten met een andere buurman. Zwanger raken (yes, again) totdat je uit pure wanhoop een muurtje om je eigen Simsje heenbouwt en zo’n 3 dagen moest wachten tot ze omkwam van de honger en stierf. Game over.

Jeej! Nu kan je weer opnieuw beginnen met een nieuw Simsje die je natuurlijk net even wat andere kleertjes aantrekt en waarbij je het huis weer net even iets anders bouwt en indeelt. Maar dit keer zonder cheatcode. En zo bleef ik doorgaan terwijl de uren voorbij vlogen achter ons PC’tje.

The Sims heeft dit jaar haar 12e verjaardag gevierd. Het spel bestaat dus al 12 jaar! Toentertijd was ik dus 15,  time DOES fly. Omdat ik weer een beetje nostalgisch aan het doen was heb ik in een opwelling The Sims Beestenbende aangeschaft. Niet voor mijn PC (ik heb namelijk een iMac en een Macbook), maar voor de Playstation 3.

Het is even wennen omdat je nu niet met een muis op personen en voorwerpen klikt, maar met de roterende knop linksbovenin je controler moet schuiven totdat personen of voorwerpen groen omrand worden. Zijn ze groen omrand klik je op de X en kun je kiezen uit opties. Verder is het exact hetzelfde gebleven en dat is dan weer de kracht van The Sims. Het spel is lekker eenvoudig te besturen en het concept is simpel: bouw een virtueel leven op en doe je eigen ding.

De Beestenbende-editie heeft natuurlijk de leuke uitbreiding dat je er nu ook huisdiertjes bij hebt! Dat is inderdaad wel wat er eigenlijk miste in het spel en wat bij een echt leven hoort. Katjes en hondjes van de eigenaren. Ik ben aan de slag gegaan en mijn Simsje, Sasha Fierce genaamd, heeft nu twee mooie kittens genaamd Smokey en Sammy. Ik probeerde ze net zo schattig als Clarence en Coco te krijgen, maar gek genoeg kent dit programma de vachtkleur ‘Black Golden Shaded’ niet. Je kunt wel kiezen uit rassen, maar ‘Britse Korthaar’ leek in de verste verte niet op mijn C & C, dus heb ik iets gecreëerd wat lijkt op een kruising tussen Clarence en Shabby (de kat van mijn ouders).

Je hoort ze ook hele lieve mauwtjes maken, en mijn eigen katten vonden het reuze interessant. Ze kwamen steeds dichterbij mijn tv en op een gegeven moment had ik echt het gevoel dat ze Smokey zaten aan te staren. Dat ze herkenden dat het ook een kat was! Insane, I know, maar kijk:


Ik ben pas begonnen met spelen dus veel kan ik jullie nog niet vertellen over de game, behalve dat het helemaal niet wennen was om van de PC naar de Playstation over te schakelen en dat het prima navigeert. Zoals altijd is het ontwerpen van je Simsje (en nu ook van je huisdieren) het leukste, maar ik heb ook wel zin om met mijn poppetje de wereld te veroveren. Althans, ik heb Sasha’s doel ingesteld op ‘populair worden’ wat inhoudt dat ze minstens 20 vrienden moet hebben. Dat wordt een hoop gebabbel, maar dat kan ik wel. Ik ga het halen! I can do this! Ik ben al hard op weg met Anita Angel, de buuf. Ze vind me aardig en na een paar dagen kletsen weet ik zeker dat we vriendinnen zijn. Ik geef het toe: ik heb The Sims gemist.

Helemaal excited ben ik dan ook dat ik morgen (vandaag dus, als jullie dit lezen) in de trein zit naar Keulen waar het allernieuwste The Sims spel wordt gelanceerd, genaamd The Sims Showtime. Ik ben benieuwd wat het precies inhoudt en wat we NU weer kunnen verwachten om het virtuele leven nóg leuker en echter voor ons gamers te maken. Ik houdt mijn ogen en oren in elk geval goed open en zal verslag doen van deze nieuwste aanvulling in The Sims reeks. Binnenkort dus meer info. Zijn jullie benieuwd?

Vraagjes:
1. Wat is jouw leukste/gekste/meest grappige of bizarre The Sims moment?
2. Hebben jullie ook uit verveling Simsjes vermoord, or is it just (psycho) me?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

294 Reacties

 1. sanne
  9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  heerlijk The Sims en dan allemaal meubels and stuff downloaden van internet en inrichten maar.

  misschien goed plan om weer eens mee te beginnen!

 2. Vera
  9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  Mijn meest bizarre sins moment;
  Ik had een poppetje wat ik al heel lang had
  , dat was eigenlijk al heel bijzonder, en die gin dood van ouderdom. Zoals je weet kont magere hein dan langs. Op een of andere duistere reden werd die magere hein verliefd op mijn sim en gingen ze trouwen! INSANE!! ISNT IT? ik weet nog steeds niet hoe het kan. Echt bizar! Haha

 3. eva
  9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  Zo herkenbaar, ik liet mijn sims poppetjes altijd verdrinken haha. Of vreemd gaan, zo grappig !

 4. Demi
  9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  Haha wat leuk geschreven! Ik lag helemaal stuk, omdat ik me er zelf ook in herken. Al hoewel ik het spel een tijdje hebt verwaarloosd is The Sims echt 1 van mijn favorieten spellen! 🙂

 5. Hannah
  9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  Hoi Serena!

  Ik heb dit artikel echt met enorm veel gelach tussendoor gelezen. Ik dacht inderdaad ook dat alleen ik het was, die die Simsjes zo liet lijden. Maar jij deed precies hetzelfde: van zwembadmoorden tot het opsluiten in hokjes, geweldig!
  Wat ik ook altijd deed was bijvoorbeeld pizzacouriers opsluiten, haha.
  Bedankt voor dit verhaal, het heeft me zeker aangespoord binnenkort weer een keertje te spelen en mijn verslaving weer op te rakelen!

  xxx, Hannah.

 6. Michelle
  9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  haha toen ik jonger was ook de 1e sims gehad, eerste keer doodschrikken toen magere hein kwam (was pas 11) !!!
  en nu doe ik soms de sims 3 op pc, alleen gaat dat snel vervelen en idd dan ga ik de poppetjes vermoorden, of laten falen, of vol proppen..
  nouja het wordt dan een beetje heel erg hobbyloos en dan stop ik er weer mee 🙂

 7. Cynthia
  9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  haha geniaal stukje. Ik herken mezelf hier echt in. Ik speel al jaren sims, ik heb 1,2 en 3 gehad. En het blijft leuk! Ik vind dat het soms ook gaat vervelen en vermoord mijn sims dan ook wel is, haha :$ Het meest bizarre dat ik wel eens meegemaakt is met de sims 2 was, dat ik een aliën werd, en toen aliën baby’s kreeg, ja groene! superweird nuh? maarjaa, i love the sims! can’t wait for the sims 4 😀

 8. 9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  Ik heb de Sims 3 op de computer, voorheen heb ik ook sims 1 gehad volgens mij. Ik vind de sims echt heel erg leuk. En ik ben van plan een uitbreidingspakket te kopen omdat ik het gewoon echt een geweldig spel vind. Nog nooit mijn poppetjes express dood laten gaan haha.

 9. Fen
  9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  hahaha zo herkenbaar dat van het zwembadtrappetje verwijderen en de sims dan dood laten gaan! Zag laatst op 9GAG (ken je vast wel) een geniaal plaatje daarover haha.

 10. Ilse
  9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  hahhaha ik heb dus echt alle sims maar dat komt omdat me zus in een speelgoed winkel werkt dus krijg ik de spellen met 20 % korting (: , vaak deed ik bij de sims 2 een code en dan werden ze op gegeten door bijen !! mwhihihi , of ik liet de ouders dood gaan en waren het weeskinderen . De sims 3 vind ik echt de aller leukste alleen daar heb ik nog niet echt gekke dingen gedaan haha.

 11. 9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  Supergrappig, ik heb ook net Beestenbende gekocht! Ik zag het in de winkel en ik wist meteen: DIE MOET IK HEBBEN. (Wel voor pc.) The Sims is vreselijk leuk! Je kan nooit “eventjes” Simmen, je zit meteen in een soort 5 uur durende time warp. Vroeger deed ik ook wel zo’n dingen met m’n Sims (zwembad is een klassieker, haha) maar nu begin ik gewoon een nieuw spel. Nadeel is dan wel dat ik 4 dezelfde Sims heb rondlopen, lol. Ik ben nu met BB aan het proberen om een weerwolf te worden of bevriend te raken met een eenhoorn! Een mannelijke Sim van me is ooit opgestraald geweest door aliens en hij kwam zwanger terug. Dat was zo ongeveer het raarste dat ik al meemaakte, haha!

 12. Marylise
  9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  Zulke leuke nostalgie is dit, ik herken echt alles! En inderdaad altijd maar die puntkomma uitroepteken. Jammer dat ik nu een mac heb anders had ik het zo weer op m’n computer gezet.

 13. 9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  Ik had een keer iemand dood laten gaan, en dat vond ik zo zielig dat ik bij magere hein (toentertijd nog sims2) al mijn geld gaf via zo’n telefoon die je kan krijgen als simsbeloningen of carrierebeloningen. Mijn bizarste moment van de sims, mmm, dat weet ik eigenlijk niet, maar bij sims2 op reis kon je altijd naar zo’n schip op zo’n tropisch eiland en dat was wel grappig en met die kaarten. Bij sims3 vind ik het mauseleum ontdekken altijd wel grappig en eng met die geesten enzo.

 14. Lysanne
  9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  Hoi Serena, dankzij jou heb ik me gister laten verleiden tot het opnieuw uitproberen van de sims! Ik heb ook een macbook en dacht dat dat niet ging lukken, maar heb het toch voor elkaar gekregen. Ben direct weer verslaafd haha leuk!

 15. eline
  9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  ik heb uhhh me 2 hatelijkste leraren gemaakt, ze homo laten worden, de een dood laten gaan en de ander hem later van magere Hein redden. Of gorillas maken met helemaal geen huis, alleen gras haha ja ik ga weer spelen zo xd

 16. sharon
  9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  heb laatst het spel ook gekocht voor mijn pc. Ben er nu al verslaafd aan, speelde het vroeger ook al uren achter elkaar.
  Ik vermoord ook wel eens mensen, als ik bijvoorbeeld een kind heb geadopteerd en ik vind die niet mooi, dan bouw ik er gewoon een muurtje omheen.
  😛

 17. 9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  Oeeeeh hahaha, ik ben stiekem nog steeds verslaafd aan de sims.. Soms vind ik het wel saai worden maar op een geven moment heb ik tóch weer zin om het te spelen 😀

 18. 9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  Haha ik moest zo lachen om dat stuk dat je je ging vervelen en mensen liet dood gaan en ruzie maken, deed ik ook altijd! Nu ik dit zo lees mis ik the sims ook wel een beetje, misschien toch weer aanschaffen..

  Zo schattig hoe je kat Smokey aan kijkt, haha!

  Liefs

 19. Christy
  9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  miss sims addict here…. ik heb geen idee hoeveel uur ik sims heb gespeeld vroeger.
  Ik was super verslaafd en als mn vriendinnetjes langskwamen deden we ook niet anders.
  Ik weet nog wel dat ik ze echt ging torturen.
  Ik liet maakte een eilandje midden in het zwembad en liet ze ernaartoe zwemmen en haalde t trappetje weg zodat ze niet meer wegkonden en op een gegeven moment gingen ze vanzelf dood.
  Of ik plaatste een aquarium midden in het zwembad, ook op een tegeltje zodat de schoonmaakster met haar jurkje en al erheen moest zwemmen om het te verschonen.

  Verder heb ik een keer een kamertje gemaakt voor een meisje , zonder ramen en versiering enzo en zonder deur zodat ze ook niet meer wegkon, ze werd steeds depressiever en na een heeeeele lange tijd heb ik een deur gemaakt en toen is ze meteen gevlucht hahhahah

 20. 9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  Ah de sims, ik mis the sims!!!! Maarja als ik nu the sims op mijn computer gooi dan doe ik niks anders meer… verslavend!

 21. Sarah
  9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  Hey, ik heb ook Sims, Sims 3, maar één van mijn poppetjes is ook dood gegaan en nu moet ik de urn naar het lab nemen om de geest tot leven te wekken, hahahah. Maar, waar staat die urn? Want ik kan ’em niet vinden. Mijn poppetje is ook verzopen in het zwembad.

 22. Kelly
  9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  Aaaah ik heb echt gebulderd van het lachen bij het lezen van dit artikel. Alles is zo herkenbaar. Ikwas echt die hard fan! En nee je bent geen psycho, ik vermoordde mijn sims ook als ik ze zat was haha. Mijn leukste moment: mijn sim is ooit ontvoerd door aliens.
  Good times! 🙂

 23. charley
  9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  Ik heb het ook zooovaak gespeeld, ik was 12 en ik was een keer the sims aan het spelen en ineens kwamen er allemaal geesten in m`n huis, toen heb ik helemaal in paniek bijna huilen naar m`n moeder geschreeuwd omdat er geesten in m`n huis waren haha.

  • Sinderella
   9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

   Toen we dat spel vroeger nog hadden, was mijn broertje een jaar of 6 of 7 jaar. Ik probeerde hem altijd te beschermen tegen die geest poppetjes, dan zei ik tegen hem dat hij niet naar bepaalde huisjes mocht gaan en als er dan iemand in zijn huisje doodging, ging ik stiekem dat graf verwijderen. Hij was echt als de dood voor geesten, en die geluid ook die erbij komt als die geest komt zweven.

 24. Jessica
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  HAHAHAHA , sims vermoorden komt me zo bekend voor, ik dacht dat ik de enige was! Precies inderdaad ineens trappetjes weghalen, muren eromheen bouwen etc etc. Ik vernoemde de poppetjes dan naar de mensen die ik irl haatte, shame on me!

 25. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Hahaha, dit is zo hilarisch om te lezen. Zo herkenbaar! Volgens mij heeft iedereen dit wel gedaan ‘vroeger’. Ik was niet heel erg van het ‘trappetjes van het zwembad weghalen’ eerlijk gezegd, ik vond het leukste het ontwerpen van de poppetjes en het bouwen en inrichten van het huis. Daarna was ik het al snel zat en begon ik weer een nieuw gezinnetje! 😉 Super om de reacties hier te lezen.

 26. Mirte
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Ben ik de enige die het altijd een enorme ramp vond als er een sim dood ging? Ik geloof niet dat ik ooit een trappetje uit het zwembad gehaald heb, ik zou niet durven!

  De Sims 2 heb ik nog steeds op mijn laptop staan, met alle uitbreidingen natuurlijk, anders is het niet leuk ;). Oh crap, nu krijg ik echt enorm veel zin om het te spelen, maar ik wilde eigenlijk zo naar bed. Ach ja, dan maar morgen op school verder slapen!

 27. Lisa
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Ik liet ze altijd zwemmen en toen haalde ik t trappertje weg haha !

 28. Julia
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Haha ik heb de eerste Sims, de tweede Sims en de laatste versie Sims 3 allemaal DOOD GESPEELD.

  Ik was super psycho. Maar mijn methode om ze te killen was muurtje bouwen, alleen een gasfornuis en wat brandbaar materiaal en dan liet ik ze iets in de oven doen, het negeren, VOOM alles in de fik inclusief me Sims xD jaja luguber hè :p

 29. Emily
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Haha wat een prachtig stukje serena! Ik heb me kapot gelachen over het zwembad stukje (komt zó bekend voor). Wat een nostalgie en een geluk dat mijn vriend een PS3 heeft!

 30. marielle
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  ik vermoorde de simsjes altijd meteen. ik kon ze nooit langer dan 5 minuten gelukkig houden. dus gaf ik het op ik haalde dan de koelkast en de telefoon weg zodat ze niet meer konden eten. mwuhahaha, nee effe serieus dat is echt ziek

 31. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Ik heb het ooit eens gespeeld bij een vriendin en vond het echt leuk, daarna ook een tijdje op facebook en MAAAAAN dat spel is VER-SLA-VEND Ö ^-^

 32. Michelle
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Ik vond het altijd superleuk!

  Ik baal alleen enorm van het feit dat ik nu een macbook heb, en dus mijn gehele sims2 collectie niet meer kan spelen :(.. ligt nu maar te verstoffen.

  Denk dat ik binnenkort toch de sims3 voor mn mac wil halen!

 33. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Haha, wat leuk! Ik ben er niet mee opgegroeid, heb het ook NOOIT gespeeld. Oké, sims trial op mijn mobiel, maar voor de rest niet. Ik ben opgegroeid met Roller Coast, een eigen pretpark bouwen is zó leuk!

 34. Michelle
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Super leuk dat je hier een artikel aan wijdt! Ik heb nooit mijn sims vermoord hoor, haha. Bij mij werden de kinderen wel altijd opgehaald door het leger omdat ze niet wilden leren. Ben erg benieuwd naar het nieuwste spel!

 35. Titia
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Ik heb het spel The Sims deluxe, 1 van de eersten.
  Ik vond het aankleden en decoreren erg leuk.
  Maar het spel zelf minder, omdat ze altijd depressief werden.
  Soms wil ik het wel spelen, zeker bij het zien van The sims 3 beestenbende.
  Maar mijn laptop is een keer uit mijn laptop tas gevallen, terwijl de rits niet dicht zat.
  Nu doet de cdrom het niet meer.
  Wel balen, ik kan zelfs geen cd’s meer draaien in de laptop.
  Dat nieuwe spel klinkt wel leuk.
  Leuker dan het eerste spel.
  Ik ben niet zo geduldig in dat soort dingen denk ik.
  Dus is het leuker als er meer opties zijn.

 36. klaartje
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  hahahaha zooleuk geschreven! jaa ik ken het ik vind sims nogsteeds super leuk alleen ben ik het kwijt geraakt op vakantie :S een van mijn vriendinnen is helemaal verslaafd aan sims ik speel het nog wel eens met haar 😀 ik heb ook zovaak mensjes op sims vermoord uit verveling, een hele lelijke man gemaakt hem in een huis gestopt met alleen een oven zonder deur hem laten bakken tot het verbrand 😛 best ziek eigelijk 😉
  xx

 37. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Ik heb zelf vroeger ook erg vaak The Sims gespeeld! Wij hadden alleen een gekopieerde versie, en er was met het kopieren iets mis gegaan, waardoor ik geen muren kon bouwen in het spel! Geen probleem natuurlijk, ik kon het spelletje gewoon spelen. Alleen jammer dat de inbreker nu ongemerkt het huis in kon komen! Ik ben 21 en ik ben nog steeds super bang als ik dat liedje afgespeeld hoor worden wanneer een inbreker in zicht is!

  En ook ik heb een enorm raar/bizar/super super grappig moment meegemaakt tijdens het spelen van The Sims. Ik had The Sims party, en je kunt daarbij een soort huishoudrobot kopen. Op een gegeven moment liet ik mijn robot zwemmen (!), terwijl ik het hokje waar hij altijd in zit naar de keuken verplaatste. Je zult het niet geloven, maar ik had op dat moment toch echt een zwemmende robot in mijn keuken :”)!!!!!!!!!! Hij zwom echt in de grond, alsof er niets aan de hand was. Ik heb daar echt ZO hard om moeten lachen! Ik pieste bijna in mijn broek!

 38. Maaike
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Yay Sims! Ik heb dit ook echt uuuuren gespeeld. Og steeds trouwens, alleen iets minder. Grappig hoe Sims 1 begon met alleen een hoofd en een kledingsetje, en dat je bij de Sims 3 alles, tot de kleinste rimpeltjes, zelf kan bepalen. Ik maakte meestal perfecte families met heel veel kinderen, met behulp van cheatcodes natuurlijk haha. Bij Sims 1 had ik ook alle uitbreidingen, in zo’n grote gele box. Bij sims 2 had ik ze ook allemaal (gedownload, foei ;)), en nu speel ik sims 3 maar nog zonder uitbreidingen. Oh, en ik vermoorde ook altijd simspoppetjes, ik ben net zo psycho als jij. Maar daar maakte ik dan een speciale familie voor, dan gaf ik een groot feest, en als iedereen bnnen was snel de deur weghalen en een vuurpijl in huis afsteken zodat alles in brand vloog, hihi. Ah ik krijg weer helemaal zin om sims te spelen, dat heb ik té lang niet meer gedaan!

 39. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Hahaha, verzopen kinderen! Ik zag op internet zoiets grappigs (?) staan: ‘Sometimes I like to create people I hate on the sims and then lock them in a room with no doors and watch them die. lol :)’ héél erg sadistisch, ik weet het. But it’s funny! 😀 Ik heb een tijdje de Sims 2 gespeeld, maar toen ik na een paar weken redelijk verslaafd raakte en obsessed werd met het leven van die poppetjes, ben ik er maar mee gestopt. Sindsdien heb ik het nooit meer gespeeld! 🙂

 40. Lois
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Hey Sereen!
  Ik heb the Sims echt vaak gespeelt!
  Toen ik het een hele tijd geleden had ontdekt, had ik het die hele dag non-stop gespeelt, en toen ik die nacht in bed lag kon ik niet slapen omdat mijn hersenen de hele tijd deden alsof ik op een poppetje klikte en dan keuzes kon klikken wat ze konden doen. Zooo irritant 😉 Gelukkig was het alleen toen, maar ik heb het nooit meer een hele dag gespeelt, haha!
  1. Wat is jouw leukste/gekste/meest grappige of bizarre The Sims moment?
  uhm, zoveel!
  2. Hebben jullie ook uit verveling Simsjes vermoord, or is it just (psycho) me?
  Hahaha dat heb ik wel vaker gedaan!
  xxxxxxx <3

 41. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Wij hadden een tijd geleden ook nog de sims 2 , ik speelde het altijd met minn zusje. Dan bouwden we duizenden families omdat ze allemaal doodgingen. En als ik stopte ging mijn zusje door, dan verwaarloosde ze ze en dan maakte ik ze inderdaad maar meteen dood… Hahaha.
  Laatst wilde
  Ik het weer spelen op de oude pc maar ik heb het hele huis afgezocht, hij is echt spoorloos verdwenen! Superjammer…

 42. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Erg leuk artikel om te lezen! Haha, super grappig dat je het trapje van het zwembad weg haalde:)

  Was zondag jarig en heb toen Sims 2 gekregen voor op de pc + uitbreidingspakket met accesoires. Kun nu echt uren Simsen….:)

 43. Stella
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Ik heb nooit me sims vermoord, maar ik gebruikte wel cheats om een big ass huis te maken.

 44. Anne
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Super leuk artikel!
  Ik houd van Sims! Ik speel tegenwoordig sims3 met de uitbreidingen ambities en huisdieren. Echt je speelt het 1 keer en BAM je bent verslaafd het is zoo geniaal!
  En nee je bent niet de enige die mensjes laat verzuipen of opsluit hoor 😉
  Xx

 45. G.
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Ik ben ook een grote Sims-liefhebber! Nou heb ik er ook gelijk weer zin in, maar ik ben moe en nog een beetje grieperig, dus kan ik het beter morgen doen ;).
  En ja, ook ik heb vaak genoeg uit verveling mijn Sims de dood in gejaagd! Bijv. in een zwembad, maar ook door een plotselinge vliegenzwerm (dat kon met een code), laten verhongeren, expres brand uitlokken, dat soort dingen. Ik weet nog dat ik bij de Sims 1 een keer een hele leuke familie had, waar ik helemaal aan gehecht was. Maar toen kregen ze ineens allemaal een ‘onbekende ziekte’ (zo noemde dat spel het) waarbij ze telkens moesten hoesten, hoesten, hoesten en uiteindelijk stierven :((. Ik was zo verdrietig toen!

 46. Ella
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Haha ik vermoord mn sims ook altijd ;p

 47. Darcy
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Hihi, ik ben ook super erg verslaafd (: Ik speel het al sinds The Sims (allereerste editie). Daar heb ik alles van. En je raadt het: ik heb ook alles van de Sims 2. Alleen van de Sims 3 heb ik nog niet Buurtleven, haha. En ik heb Sims Middeleeuwen. Shame-on-meeeh. Best wel erg eigenlijk dat Sims zo verslavend kan zijn dat je al je geld uitgeeft aan Sims-spellen en met smacht zit te wachten op nieuwe uitbreidingspakketten.

  Heb al vaak genoeg te horen gekregen dat ik moet stoppen met die spelletjes haha (: Doe ik toch niet.

 48. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Haha, ik had nooit zin om te gaan sparen voor de Sims, ik gaf het liever uit aan snoep. xd
  Maar bij andere mensen thuis ging ik altijd een poppetje die precies op mij leek maken..

 49. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Wow zo leuk artikel, echt goed geschreven! Haha ik speel nu nog steeds sims, alleen nu op mijn ipod touch hihi zo verslavend ;d

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *