The Sims!

Jawel mensen, wie is er niet mee groot geworden, het fantastische spel waarin je je eigen virtuele leventje kunt leven: The Sims. Ik weet nog goed dat wij thuis het eerste spel kregen. Gewoon, op de PC, papa moest het natuurlijk installeren en zodra hij klaar was schopten we hem zowat vanachter de computer vandaan om zo snel mogelijk, met trillende handjes, te beginnen met spelen.

Het leukste was natuurlijk het ontwerpen van je eigen poppetje. Ik probeerde die van mij altijd op mezelf te laten lijken. Beetje getint, donkere haren, donkerbruine ogen en de leukste kleertjes die erbij zaten. Ik bouwde een huis (weliswaar met een cheatcode zodat ik centen zat had) dat leek op het oude huis van Angel qua indeling en ik richtte het zeer smaakvol in. Perzisch tapijtje, dure houten kast, mooie schilderijen aan de muur. Ja. Later zou ik mijn eigen huis precies zo inrichten! Misschien moest ik maar interieurdesigner worden of zoiets.


Eenmaal klaar is er dan eerst die teleurstelling (het ontwerpen en inrichten is nu eenmaal een leuk, als niet het leukste onderdeel van The Sims), maar daarna begint het spel pas echt! Je kan met je Simsje leven. Boeken lezen om slimmer te worden, praten in de spiegel om aan je charisma te werken, de tv repareren om technischer te worden en vrienden worden met buurtjes om je sociale level wat op te krikken. Net echt! En als je geluk had kwam je nog een leuke gozer tegen ook. Beetje flirten en wie weet later meer. Simstijd gaat wel in een hoog tempo voorbij, want voordat je het wist woonde je samen, kreeg je telefoon dat je een kind kon adopteren en gingen diezelfde kinderen een week later al naar school. Jaha, de tijd vliegt als je het naar je zin hebt.

Na een tijdje een perfect leven te leiden (gelukkig getrouwd, succesvolle kinderen, levels die tot hun maximum gevuld waren, knaken zat) ging mijn Sim (ik dus) zich vervelen. What to do? Flirten met de buurvrouw waar mijn man bij stond. Ja! Ruzie! Of mijn kinderen in het zwembad laten zwemmen, spel op pauze zetten, het zwembadtrappetje verwijderen, het spel van pauze afhalen en vervolgens net zo lang wachten tot je kinderen verzopen. En dan de urn die ervoor in de plaats kwam verpatsen. En om 12 uur ‘s nachts buiten lopen zodat je een glimp van je dode kinderen kon opvangen. Waar je Simsje dan weer depressief van werd, ook al heeft zij het toch echt zelf gedaan! Goed. Scheiden. Je lesbische lover laten intrekken. Weer flirten met een andere buurman. Zwanger raken (yes, again) totdat je uit pure wanhoop een muurtje om je eigen Simsje heenbouwt en zo’n 3 dagen moest wachten tot ze omkwam van de honger en stierf. Game over.

Jeej! Nu kan je weer opnieuw beginnen met een nieuw Simsje die je natuurlijk net even wat andere kleertjes aantrekt en waarbij je het huis weer net even iets anders bouwt en indeelt. Maar dit keer zonder cheatcode. En zo bleef ik doorgaan terwijl de uren voorbij vlogen achter ons PC’tje.

The Sims heeft dit jaar haar 12e verjaardag gevierd. Het spel bestaat dus al 12 jaar! Toentertijd was ik dus 15,  time DOES fly. Omdat ik weer een beetje nostalgisch aan het doen was heb ik in een opwelling The Sims Beestenbende aangeschaft. Niet voor mijn PC (ik heb namelijk een iMac en een Macbook), maar voor de Playstation 3.

Het is even wennen omdat je nu niet met een muis op personen en voorwerpen klikt, maar met de roterende knop linksbovenin je controler moet schuiven totdat personen of voorwerpen groen omrand worden. Zijn ze groen omrand klik je op de X en kun je kiezen uit opties. Verder is het exact hetzelfde gebleven en dat is dan weer de kracht van The Sims. Het spel is lekker eenvoudig te besturen en het concept is simpel: bouw een virtueel leven op en doe je eigen ding.

De Beestenbende-editie heeft natuurlijk de leuke uitbreiding dat je er nu ook huisdiertjes bij hebt! Dat is inderdaad wel wat er eigenlijk miste in het spel en wat bij een echt leven hoort. Katjes en hondjes van de eigenaren. Ik ben aan de slag gegaan en mijn Simsje, Sasha Fierce genaamd, heeft nu twee mooie kittens genaamd Smokey en Sammy. Ik probeerde ze net zo schattig als Clarence en Coco te krijgen, maar gek genoeg kent dit programma de vachtkleur ‘Black Golden Shaded’ niet. Je kunt wel kiezen uit rassen, maar ‘Britse Korthaar’ leek in de verste verte niet op mijn C & C, dus heb ik iets gecreëerd wat lijkt op een kruising tussen Clarence en Shabby (de kat van mijn ouders).

Je hoort ze ook hele lieve mauwtjes maken, en mijn eigen katten vonden het reuze interessant. Ze kwamen steeds dichterbij mijn tv en op een gegeven moment had ik echt het gevoel dat ze Smokey zaten aan te staren. Dat ze herkenden dat het ook een kat was! Insane, I know, maar kijk:


Ik ben pas begonnen met spelen dus veel kan ik jullie nog niet vertellen over de game, behalve dat het helemaal niet wennen was om van de PC naar de Playstation over te schakelen en dat het prima navigeert. Zoals altijd is het ontwerpen van je Simsje (en nu ook van je huisdieren) het leukste, maar ik heb ook wel zin om met mijn poppetje de wereld te veroveren. Althans, ik heb Sasha’s doel ingesteld op ‘populair worden’ wat inhoudt dat ze minstens 20 vrienden moet hebben. Dat wordt een hoop gebabbel, maar dat kan ik wel. Ik ga het halen! I can do this! Ik ben al hard op weg met Anita Angel, de buuf. Ze vind me aardig en na een paar dagen kletsen weet ik zeker dat we vriendinnen zijn. Ik geef het toe: ik heb The Sims gemist.

Helemaal excited ben ik dan ook dat ik morgen (vandaag dus, als jullie dit lezen) in de trein zit naar Keulen waar het allernieuwste The Sims spel wordt gelanceerd, genaamd The Sims Showtime. Ik ben benieuwd wat het precies inhoudt en wat we NU weer kunnen verwachten om het virtuele leven nóg leuker en echter voor ons gamers te maken. Ik houdt mijn ogen en oren in elk geval goed open en zal verslag doen van deze nieuwste aanvulling in The Sims reeks. Binnenkort dus meer info. Zijn jullie benieuwd?

Vraagjes:
1. Wat is jouw leukste/gekste/meest grappige of bizarre The Sims moment?
2. Hebben jullie ook uit verveling Simsjes vermoord, or is it just (psycho) me?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

294 Reacties

 1. Manon
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Zo herkenbaar :’)

 2. Sanne
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Van het weekend is my iphony eindelijk ge-updated naar ios 5! wat betekent dat ik weer kan oude apps kan updaten en nieuwe dingen kan downloaden. Maar wat zag mijn oog toen? Simsfree! K kon me niet inhouden en heb het gelijk gedownload!

  Met als gevolg dat ik nu opnieuw verslaafd ben en mijn telefoon met een anderhalf uur leeg! XD

  but that doesn’t matter, it’s just sooo much fun! ^^

 3. Danique
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  hahaha wat leuk dit! Ik speel dit ook echt al jaren, vanaf dat ik 5/6 jaar was ofzo. Dus al minstens 10 jaar, haha!

  1. Wat is jouw leukste/gekste/meest grappige of bizarre The Sims moment?
  Rond die jonge leeftijd zoals hierboven beschreven heb ik een keer een nacht niet kunnen slapen omdat die magere hein kwam toen er iemand overleden was in het spel. Ik heb schuimbekkend, huilend en panisch in bed gelegen omdat ik een F***n enge nachtmerrie had gehad :’)

  2. Hebben jullie ook uit verveling Simsjes vermoord, or is it just (psycho) me?
  Verzopen, opgesloten, uithongeren, elektrocuteren, weken niet laten slapen tot totale depressie aan toe (dan komt er zo’n debiele professor of stom konijn, naja dat was bij sims 2) dus t is niet psycho you haha.

  Ik vind t overigens echt heel awesome hoe dat spel verbeterd is, ik heb echt alle sims, van nummero uno tot de laatste sims 3 uitbreidingspakketten etc, maar wow dat is echt verbeterd, zal wel gaaf zijn als ze ook echt nederlands zouden spreken, of engels op zn minst. Die brabbel taal vind ik altijd zo lame haha.

 4. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  vraag 2: jaaaa! Meestal ging het zo, een knappe puber jongen creeeren een knap meisje creeëren en allebij ouders geven. Stop ze in een huis, vermoord de ouders (het zij in een hokje het zij in een zwembad of een kamer) en dan heb je 2 verliefde pubers in 1 huis. Tja hoe moet ik anders alle 2 de popetjes besturen..

  Kun je trouwens ook paarden hebben bij die beestenbende?

 5. mirte
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  aaah! wat super leuk! ik herken het zo erg, dat wanneer ik me verveelde die kinderen laten verzuipen in het zwembad… ;-)

 6. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  haha ik heb dit spel zoveel gespeeld!
  ik weet niet wat ik het leukst vond, maar ik begon meestal met een gezinnetje – of maakte die tijdens het spel. Maar na een tijdje heb je hetzelfde ritme de hele tijd, dus inderdaad, ook ik sloot ze op in een huis zonder wc, zonder koelkast, zonder stoel en bed. Niet 1 alleen, maar 2 of meer tegelijk. Dan kregen ze ook nog eens gezellig ruzie en deden ze hun behoeften op de grond. Zwemmen zonder trappetje deed ik ook vaak & het huis laten afbranden omdat de brandweer er niet in kon vond ik ook leuk.

  En dan opnieuw, met nieuw gezinnetje, andere namen, ander huis ;p

 7. Puck
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Ik ben een echte die-hard simsjunk, hahaha! Ik had deel 1 met alle uitbreidingen en ook deel 2 met alle uitbreidingen, haha! Nu heb ik 3, maar niet alle pakketten, hihi!

  Ik heb echt bijna alles wel in dat spel meegemaakt, zelf alienontvoeringen. (in deel 2)
  Maar het grappiste was, echt waar, dat ik in deel 1 een keer een bekeuring kreeg omdat mn sims te lang met het scheikunde labje speelde…. het was onveilig voor de kinderen in de buurt! Lol
  Mega fantastisch spel!!

 8. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Hahaha. Ik heb het ook heel lang gespeeld. vorige week heb ik het nog met een vriendin gedaan. We gingen allemaal misvormde mensen maken en dan muurtje erom. en dan komt magere hein. ^^.

  ‘t huizen inrichten vond ik altijd het leukst. (:

 9. Roos
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  hahahaha! zo´n perfecte beschrijving! :)
  ook heel herkenbaar!
  ik speelde altijd ambities (met mijn zusje) en kon je ook echte beroepen uitoefenen.
  (brandweer, tattoeerder, uitvinder en stylist)
  voegt veel toe, zeker weten. ik ben benieuwd naar showtime! liefs,

 10. Kyliana
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Jeeeej! De sims! enorm aan verslaafd geweest en als het spel het op mijn laptop zou doen nogsteeds! ik twijfel nog steeds beetje of ik 3 ga kopen, want 2 doet stom… heb namelijk echt weer zin om het te spelen!
  En Serena, natuurlijk ik heb ze ook vermoord hahaha dat is het gewoon leuk! Als alles perfect is is er niks leuks meer aan

 11. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Haha ik herken mezelf echt helemaal!
  Ik heb ook nog ergens The Sims 1, 2 en 3 liggen. Plus een tweetal uitbreidingen en de playstation 2 versie.
  Ik krijg ineens zin om te gaan spelen! :D

 12. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Leuk leuk! Sims 3 kan je btw ook op een MacBook spelen. Ik heb nog Sims 2 met een hele boel uitbreidingen wat ik dan op de oude laptop van m’n moeder speel (heb zelf ook een MacBook), super leuk!
  Sims 1 heb ik ook nog gehad ja, dat was echt super simpel…

  Ik vind de poppetjes ontwerpen en het huis ontwerpen ook het leukst :D

 13. Anna
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Ik vind The Sims op zich wel leuk, maar het bouwen en inrichten vind ik toch echt het leukste. Als je eenmaal “leeft” is het (vind ik) niet meer dan, eten, naar je werk, met mensen babbelen en slapen. En dit zo vaak totdat je er gek van word.

  Ik speel dan ook maar een dag of twee/drie en bouw dan weer een nieuw huis, haha.

 14. donna
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Jaa heb het ook heel veel gespeeld!
  En idd ook zwembadbadjes verwijderd etc :P.
  Had eens de halve buurt op die mannier vermoord, zodat er een heel kerkhof ontstond. En dan kwamen al hun familieleden echt rouwen :P
  En wat ik ook altijd deed in het huwlijk van de poppetjes van mijn zusje stoken, dat vondt ze echt niet leuk haha.
  En ook altijd codes gebruikt :P.

  Wat ik ook heeel grappig vond toen is om ze te laten douchen en ze dan uit de douh te halen, en dan gingen ze gewoon vedder douchen, maar dan midden op straat :P haha. En dan had ik ook nog een code dat ze niet meer wazig waren maar gewoon naakt. . .

 15. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Ojee, als ik eenmaal The Sims ga spelen is het zo 6 uur verder: zo verslavend! En je gaat inderdaad echt gemene dingen met die sims doen haha!

 16. Linde
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  ik vermoorde mijn poppetjes altijd. en dan ging ik wachten op magere hein en foto’s van hem maken. haha

 17. Sophie
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  ik ga echt stuk bij het stuk over het zwembad en de buurvrouw. Wat bruut! haha, we hebben het vast allemaal wel eens gedaan ^^

 18. Janna
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Oh my god, ik ga het meteen weer installeren ! Haha, thanks Serena !

 19. Lisa
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Ik kan me nog herinneren dat mijn man een keer ontvoerd werd door aliens en de volgende dag weer zwanger uit het ruimteschip werd gegooit.. 3 dagen later had ik een groen kind met zwarte kraaloogjes hahaha wat een tijden!

 20. Mirjam
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Ik herken je verhaal, maar dan meer in Rollercoaster Tycoon! The Sims speelde ik ook wel, maar omdat ik 2 broers heb, was het spelen van Rollercoaster Tycoon het meest voor de hand liggende ;) Ik ging dan ook mijn bezoekers in het water gooien en laten verdrinken of ik bouwde een achtbaan, zette het spel op pauze en haalde een stukje baan weg, zodat het karretje crashte. Ik zou het zo weer willen gaan spelen!

 21. Marleen
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  I love The Sims, haha! Een van mijn beste vriendinnen en ik spelen vaak samen en dan houden we een ´sims dag`. Ondanks dat we de 20 al zijn gepasseerd, het blijft leuk! En je bent vast niet de enige psycho haha. Ik doe het ook wel eens als de sims oudjes zijn geworden. Vervelend worden ze dan!

 22. Evita
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Haha, als ik het zat was, bouwde ik inderdaad een muurtje om ze heen en stak een vuurpijl af, dit kon met een sims accesoires. 3 dagen wachten duurde zo lang! haha

 23. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Hahahaha, nee je bent niet de enige die haar Sims poppetjes vermoord, je wilt niet weten wat ik ermee had gedaan. Ik weet nog dat mijn pa de allereerste Sims aan me had gegeven en dat ik toen compleet verslaafd was, daarna volgden de Sims 2 en de Sims 3. Alleen, nu is er op de een of andere manier mijn Sims 3 verdwenen!
  Ik downloadde ze altijd (jaaaa, stout XD) maar ik denk dat het beter voor me is om nu niet te gaan spelen, ivm school en dit is toch wel verslavend voor mij, hahaha.

 24. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Oh, wat een vreselijk leuk spel was dat! Ik heb het nu afgezworen omdat mijn studie er anders onder gaat lijden, dat moeten we niet hebben natuurlijk!

 25. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Oow, ik moet dit ook weer eens gaan spelen!! Love it <3
  Als kind speelde ik dit echt uren achter elkaar! :)

 26. tsjoektsjoek
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  haha andere sims vermoorden is zo grappig xD

 27. Noemi
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Ik vond bouwen van een huis altijd het enige leuke! Die Sims zeurden altijd zo over alles, dus ik had honderd huizen en allemaal dode Sims. Ach..

 28. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  hahaha ik herken het!
  ik weet niet hoelang/hoevaak ik dit vroeger heb gedaan, altijd met cheatcodes idd! En soms maakte ik dan een heel stom gezin waarbij ik alles juist expres verkeerd ging doen en ze aan het einde allemaal vermoorden (evil me). OK na het lezen van dit artikel ben ik naar boven gerend om te kijken of ik het spel nog ergens zag liggen, maar helaas :(
  nu heb ik de neiging om morgen sims 3 te gaan kopen haha, zo leuk is dit! JEUGDSENTIMENT geweldig <3 ik deed het altijd met m'n buurmeisje, leukste tijden hadden wij altijd achter de computer! ik ga hem denk ik voor mijn zusje kopen als smoes, en dan gewoon zelf gebruiken! :D

 29. Souhailla
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Ik heb alle sims 3 gedownload.. voor de rest heb ik paar spellen voor de playstation 2 gekocht maar ik vind het niet meer leuk. Na een tijdje gaat het vervelen.

 30. Nicole
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Ik hou van the Sims! Vanmiddag had ik het er nog met een vriendin over. Wanneer één van ons het weer heeft gespeeld, doet diegene de volgende dag een uitgebreid verslag over wat er allemaal is gebeurd. :D
  Die vriendin heeft allerlei manieren om een simspoppetje te doden; laten verhongeren, laten verdrinken, in de fik steken en nog meer. Ik vermoord mijn simspoppetjes nooit, dat vind ik zielig.
  Ikzelf heb sims 1 en 2, maar sims 2 is echt vele malen leuker. Ik kan me er uren mee vermaken. Ik bedenk altijd vantevoren wat voor familie het gaat worden; asociaal, rijk, happy family etc. en dan probeer ik daar alles op aan te passen.

 31. busra
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  ik ben verslaaft aan sims 3 op de ps3!!! ik vind hem super, en jaah in sims 1 heb ik soms ook mijn poppetjes vermoord en dan niet opgeslagen! ps leuke artikel moest heel hard lachen!!

 32. Miranda
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Oooooh dit speelde ik vroeger ook echt elke dag :) het raarste wat ik heb meegemaakt is dat m’n sim zwanger werd, en dat op een gegeven moment de baby werd bezorgd in een juten zak, lol! Ik snap nog steeds niet wat ik verkeerd heb gedaan haha. En ik heb een keer aan massamoord gedaan, want ik wou een spookhuis maken met grafstenen erbij, dus ik liet echt 20 sims verzuipen xd ik heb nu helemaal zin om het weer te gaan spelen :D xxx

  • Mirjam
   8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

   Woah, jij bent echt evil!

  • Sanne
   8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

   vind ik leuk! haha

 33. Nicky
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Mijn sim (sims 3) was een keer getrouwd met MAGERE HEIJN !
  nee, geen enkele cheat of iets in die richten.. het was gewoon een foutje in het spel, want hij bleef lang na de dood van een andere sim in me huis rondlopen, haha

 34. Nina
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  OAHHHH ik heb ook een britse korthaar met een black golden shaded vacht!
  mijne is net een halfjaartje oud, en heeft net zulke zwarte pootjes als die van jou! ZO LIEF!!!!

 35. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Hahaha, ja ik heb ooit wel eens de sims 1 geloof ik gekregen en die ook wel behoorlijk vaak gespeelt. En natuurlijk vond ik en mij broer het leuk om mensen te martelen. Puur uit verveling. Met van die codes dat je mensen kan optillen kan je veel leuke dingen doen. Je kan ook het bed weghalen als ze sex hebben of slapen. Of de schoolbus inbouwen zodat hij niet kan wegrijden of heel de tuin en de weg van water maken, mensen verbranden, laten verhongeren, het is allemaal gebeurt! haha xoxo

 36. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  i love sims haha.. heb sims 1 en heb alle sims 2. Heb een tijd op de basisschool dat ike cht verslaafd aan sims was.. Heb nu sims 3 en speel het nog steeds met plezier :)

 37. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Als ik geen zin meer had in ‘m simpoppetje, bouwde ik een muur eromheen net zoland tot magere hein hem kwam halen. < evil me.

 38. Sinderella
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Sims verslaafde meldt zich!!!
  Je bent echt niet de enige niet je eigen sims poppetje vermoordt hoor ;)
  Ik zie soms hele verhalen met tips en tricks over hoe je je sims kunt vermoorden ghehehe….

 39. m
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Ik vind dat het spel altijd zo leuk blijft doordat er steeds uitbreidingen uitkomen! Dan ga je altijd alles doorspitten wat er allemaal veranderd en meer mogelijk is.

 40. Megan
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  tegenwoordig kan je de sims 3 ook gewoon op je macbook/imac spelen! gaat helemaal goed, op de voorkant van de hoes staat wel dat het ook geschikt is om te installeren op computers met apple software!

 41. Sandra
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Ik heb ook een imac en speel de sims 3 er gewoon op hoor! je moet wel even een andere versie halen, maar die is even duur, gewoon tekoop bij bol.com en werkt zowel voor mac als voor windows super handig dus :) ook werk ik graag met downloads ik vind de kleren die zelf in het spel zitten echt niks haha

 42. Britt
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Oké, als ik mijn huiswerk af heb, ga ik Simsen, ik heb heel veel delen op mijn laptop staan, maar doe het niet vaak. Ik ben bang dat ik iets op msn mis, haha.
  Nou ja, ik ga zo lekker Simsen! :D

 43. Eva
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Ik heb het ook, het is zo leuk!!! Ik heb de Sims Wereldavonturen en ook:

  De Sims Middernacht!!!

  Die is echt de leukste, weet zeker dat jij dat ook vindt!

  Nee, ik vermoord ze nooit, haha, maybe its just psycho-you! Je kan het leven ook instellen op onvergetelijk ofzo, en dan leven ze heeeeel lang. Alleen de kindertijden doe ik dan kort, die zijn niet zo leuk. :) Ik moet nu eigenlijk huiswerk maken maar nu krijg ik toch zin om te gaan Simsen… Haha jouw schuld!

  XxX

 44. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  HAHAHA! Wat grappig om te lezen dat jij precies dezelfde strategie aanhield als ik!
  Heel veel tijd stoppen in het ontwerpen, daarna even vermaken met de mogelijkheden om de Sims uiteindelijk allemaal een gruwelijke dood te laten sterven.

  Snel maar weer eens opstarten ;-)

 45. 8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Ohh leuk!! Ik heb alle uitbreidingspakketten. Van de orginele Sims tot nu deel 3. Superstar was mijn favoriet! Zo leuk. Ik kon ook echt uren het spel spelen, nachtenlang. Nu speel ik het niet meer. Wij hebben 1 computer waar het spel op kan, en mijn papa verwijderd altijd stiekem spellen. Weigert altijd te vertellen dat het zo is maar hij is de enige die weet hoe dat moet. Pissig ben ik ooit geweest! Ik maakte altijd rare families. Een familie met alleen maar meiden, homostelletjes, een oude vrouw met alleen maar huisdieren. Haha, kei leuk. Mensen maken en huizen bouwen is altijd het leukste. Vaak liet ik mensen ook verdrinken, dan had ik daarna een grafsteen, en dan had ik een kerkhof in de tuin. Superleuk. Dan kwamen er midden in de nacht de geesten die door het huis dwaalde.

 46. Annika
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  hahaha! ik heb een keer vlammenwerpers neergezet, maar die had ik OP de lichtgevende tegels gezet, dus vlogen ze in de fik en was iedereen dood, LOL dat we hadden! :P

 47. megan
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  waauw de sims daar was ik echt verslaafd aan! ik heb alle sims 2 en heb zelfs de sims 1 ook gespeeld, het jammere was aan de sims een dat ze zo snel moe waren…. maar ja ik heb ze vaak vermoord in het zwembad, trappetjes weghalen.. muurtjes erom heen bouwen. het jammere is de kinderen worden opgehaald door adoptiebureau.. of vreemd laten gaan met de schoonmaakster haha. de raarste gebeurtenis was dat ik met een vampier ging trouwen en dat hij me bij de trouwerij beet en toen werd ik er zelf ook een!

 48. Jaqueline
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Ik heb alle Sims spellen die er uit zijn gekomen op de PC. Ik vind ze helemaal geweldig. Het is gewoon de perfecte simulatiespel voor mij.

  Wat betreft je vragen:

  1. Wat is jouw leukste/gekste/meest grappige of bizarre The Sims moment?

  Een meerling krijgen in The Sims en dat een aantal keer vlak achter elkaar :D…. chaos! Ow ja en papa ook nog zwanger laten worden. Met z’n tweetjes zwanger: leuk! hihihihi.

  2. Hebben jullie ook uit verveling Simsjes vermoord, or is it just (psycho) me?

  Ik heb maar zat Sims vermoord. Zo veel dat ik op een gegeven moment geen ruimte meer overhad om die dingen een plaatsje te geven en ze dan allemaal verkopen en opnieuw beginnen. En dan ook nog elke keer proberen om het op een akkoordje te gooien met De Dood, zodat ze nog wat langer konden leven :D.

 49. Emmalee
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Ik heb nooit Sims gespeeld :( Onze pc kon het niet aan.

  Ooit eens gespeeld bij een buurmeisje maar die was bazig dus kon nooit zelf spelen. :(

 50. jasmijn
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Muahah de sims heb ik een paar maanden geleden juist weer geinstalleerd XD
  Bij de sims heb ik nog nooit iemand vermoord…
  maar bij rollercoatser tycoon wel heheh(6)
  Vooral van die zeurende pretpark-gangers, van `ik ben moe en wil naar huis´ of ´ik ben boos´
  (grinnik)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *