The Sims!

Jawel mensen, wie is er niet mee groot geworden, het fantastische spel waarin je je eigen virtuele leventje kunt leven: The Sims. Ik weet nog goed dat wij thuis het eerste spel kregen. Gewoon, op de PC, papa moest het natuurlijk installeren en zodra hij klaar was schopten we hem zowat vanachter de computer vandaan om zo snel mogelijk, met trillende handjes, te beginnen met spelen.

Het leukste was natuurlijk het ontwerpen van je eigen poppetje. Ik probeerde die van mij altijd op mezelf te laten lijken. Beetje getint, donkere haren, donkerbruine ogen en de leukste kleertjes die erbij zaten. Ik bouwde een huis (weliswaar met een cheatcode zodat ik centen zat had) dat leek op het oude huis van Angel qua indeling en ik richtte het zeer smaakvol in. Perzisch tapijtje, dure houten kast, mooie schilderijen aan de muur. Ja. Later zou ik mijn eigen huis precies zo inrichten! Misschien moest ik maar interieurdesigner worden of zoiets.


Eenmaal klaar is er dan eerst die teleurstelling (het ontwerpen en inrichten is nu eenmaal een leuk, als niet het leukste onderdeel van The Sims), maar daarna begint het spel pas echt! Je kan met je Simsje leven. Boeken lezen om slimmer te worden, praten in de spiegel om aan je charisma te werken, de tv repareren om technischer te worden en vrienden worden met buurtjes om je sociale level wat op te krikken. Net echt! En als je geluk had kwam je nog een leuke gozer tegen ook. Beetje flirten en wie weet later meer. Simstijd gaat wel in een hoog tempo voorbij, want voordat je het wist woonde je samen, kreeg je telefoon dat je een kind kon adopteren en gingen diezelfde kinderen een week later al naar school. Jaha, de tijd vliegt als je het naar je zin hebt.

Na een tijdje een perfect leven te leiden (gelukkig getrouwd, succesvolle kinderen, levels die tot hun maximum gevuld waren, knaken zat) ging mijn Sim (ik dus) zich vervelen. What to do? Flirten met de buurvrouw waar mijn man bij stond. Ja! Ruzie! Of mijn kinderen in het zwembad laten zwemmen, spel op pauze zetten, het zwembadtrappetje verwijderen, het spel van pauze afhalen en vervolgens net zo lang wachten tot je kinderen verzopen. En dan de urn die ervoor in de plaats kwam verpatsen. En om 12 uur ‘s nachts buiten lopen zodat je een glimp van je dode kinderen kon opvangen. Waar je Simsje dan weer depressief van werd, ook al heeft zij het toch echt zelf gedaan! Goed. Scheiden. Je lesbische lover laten intrekken. Weer flirten met een andere buurman. Zwanger raken (yes, again) totdat je uit pure wanhoop een muurtje om je eigen Simsje heenbouwt en zo’n 3 dagen moest wachten tot ze omkwam van de honger en stierf. Game over.

Jeej! Nu kan je weer opnieuw beginnen met een nieuw Simsje die je natuurlijk net even wat andere kleertjes aantrekt en waarbij je het huis weer net even iets anders bouwt en indeelt. Maar dit keer zonder cheatcode. En zo bleef ik doorgaan terwijl de uren voorbij vlogen achter ons PC’tje.

The Sims heeft dit jaar haar 12e verjaardag gevierd. Het spel bestaat dus al 12 jaar! Toentertijd was ik dus 15,  time DOES fly. Omdat ik weer een beetje nostalgisch aan het doen was heb ik in een opwelling The Sims Beestenbende aangeschaft. Niet voor mijn PC (ik heb namelijk een iMac en een Macbook), maar voor de Playstation 3.

Het is even wennen omdat je nu niet met een muis op personen en voorwerpen klikt, maar met de roterende knop linksbovenin je controler moet schuiven totdat personen of voorwerpen groen omrand worden. Zijn ze groen omrand klik je op de X en kun je kiezen uit opties. Verder is het exact hetzelfde gebleven en dat is dan weer de kracht van The Sims. Het spel is lekker eenvoudig te besturen en het concept is simpel: bouw een virtueel leven op en doe je eigen ding.

De Beestenbende-editie heeft natuurlijk de leuke uitbreiding dat je er nu ook huisdiertjes bij hebt! Dat is inderdaad wel wat er eigenlijk miste in het spel en wat bij een echt leven hoort. Katjes en hondjes van de eigenaren. Ik ben aan de slag gegaan en mijn Simsje, Sasha Fierce genaamd, heeft nu twee mooie kittens genaamd Smokey en Sammy. Ik probeerde ze net zo schattig als Clarence en Coco te krijgen, maar gek genoeg kent dit programma de vachtkleur ‘Black Golden Shaded’ niet. Je kunt wel kiezen uit rassen, maar ‘Britse Korthaar’ leek in de verste verte niet op mijn C & C, dus heb ik iets gecreëerd wat lijkt op een kruising tussen Clarence en Shabby (de kat van mijn ouders).

Je hoort ze ook hele lieve mauwtjes maken, en mijn eigen katten vonden het reuze interessant. Ze kwamen steeds dichterbij mijn tv en op een gegeven moment had ik echt het gevoel dat ze Smokey zaten aan te staren. Dat ze herkenden dat het ook een kat was! Insane, I know, maar kijk:


Ik ben pas begonnen met spelen dus veel kan ik jullie nog niet vertellen over de game, behalve dat het helemaal niet wennen was om van de PC naar de Playstation over te schakelen en dat het prima navigeert. Zoals altijd is het ontwerpen van je Simsje (en nu ook van je huisdieren) het leukste, maar ik heb ook wel zin om met mijn poppetje de wereld te veroveren. Althans, ik heb Sasha’s doel ingesteld op ‘populair worden’ wat inhoudt dat ze minstens 20 vrienden moet hebben. Dat wordt een hoop gebabbel, maar dat kan ik wel. Ik ga het halen! I can do this! Ik ben al hard op weg met Anita Angel, de buuf. Ze vind me aardig en na een paar dagen kletsen weet ik zeker dat we vriendinnen zijn. Ik geef het toe: ik heb The Sims gemist.

Helemaal excited ben ik dan ook dat ik morgen (vandaag dus, als jullie dit lezen) in de trein zit naar Keulen waar het allernieuwste The Sims spel wordt gelanceerd, genaamd The Sims Showtime. Ik ben benieuwd wat het precies inhoudt en wat we NU weer kunnen verwachten om het virtuele leven nóg leuker en echter voor ons gamers te maken. Ik houdt mijn ogen en oren in elk geval goed open en zal verslag doen van deze nieuwste aanvulling in The Sims reeks. Binnenkort dus meer info. Zijn jullie benieuwd?

Vraagjes:
1. Wat is jouw leukste/gekste/meest grappige of bizarre The Sims moment?
2. Hebben jullie ook uit verveling Simsjes vermoord, or is it just (psycho) me?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

294 Reacties

 1. Sannie
  14 november 2012 / woensdag, 14 november 2012

  ZO vaak simsjes vermoord, op alle mogelijke manieren. Ook erg leuk waren vechtpartijen uitlokken. En dan was mijn doel zo veel mogelijk simsjes eraan mee te laten doen. De missie was geslaagd wanneer een van de bewoners zijn knapzak pakte en het huis verliet. HI-LA-RISCH, ik ging stuk toen ik dat voor het eerst zag.

 2. arnav sidthiyamal
  13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  wat voor t v meubel is dat?

 3. Kim
  10 september 2012 / maandag, 10 september 2012

  Aaaahhh de sims ! Dat heb ik heel lang niet gespeeld, omdat ineens mijn hele stadje weg was :'( . Al mijn families, de supermarkt, alles was weg.. Overnieuw beginnen dan maar? Btw, wat een geweldig idee om de kindertjes te laten verdrinken haha!

 4. 31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  Wqt moet je doen bij : laat 2 Sims oja! Bevredigen

 5. Soumia
  4 april 2012 / woensdag, 4 april 2012

  ik vind ze heel erg leuk! maar ik kan ze niet installeren, omdat het een te groot spel was voor op mijn laptop.. baal ik wel van haha

 6. serenity
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  haha, wat schrijf je toch leuk serena!
  je maakt me altijd aan het lachen!
  en wat leuk, zo over de sims..ik speel zelf namelijk nogsteeds vaak de sims.

  keep it up! xserenity.

 7. Simone
  5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  Mijn vriendlief heeft als Verassing de Sims 3 op mijn nieuwe laptop gedownload (Windows 7 en het werkt als een tierelier) hij heeft er nu al spijt van want ineens is hij niet meer de enige computer-nurd! Love it!

 8. Misverstake
  26 februari 2012 / zondag, 26 februari 2012

  Súper dat je hierover schrijft. Ook ik ben zeer opgegroeid met The Sims en bezit op het moment ook een aantal uitbreidingen van The Sims 3.
  (The Sims 3 is overigens ook voor Apple gebruikers geschikt)
  Ik ben benieuwd naar je verslag over de uitbreiding Showtime!

 9. 20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Ik speelde het altijd, totdat ik Windows 7 op mijn computer kreeg en het spel niet meer kon spelen… Sims is niet gemaakt voor Windows 7 helaas…

 10. Sterre
  15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  hahaha zoo veel uren heb ik sims gespeeld! en ja ik denk dat bijna iedereen wel een keer zn sims heeft vermoord hoor 😉 Ik vermoorde zelf altijd mn sims zodra ze bejaard werden. ik vond ze vervelend haha. Ze konden niet meer werken, ze liepen je alleen maar in de weg en ze hadden lelijke kleren :p ik gebruike ook altijd het zwembad xD. En ik heb ongeveer een woedeaanval gehad toen er een kindje geboren werd toen ik net even wat te drinken pakte, en mn zusje het meisje ‘k*tkind’ had genoemd. Stond er heel leuk boven in beeld ‘k*tkind heeft een 10 gehaald! ze krijgt 100 euro’. great.

 11. Joy
  15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Ik heb ook een Imac en daar kan je ook gewoon de sims 3 opspelen je moet even goed kijken naar wat der op de hoes staat. Als der Mac met het Finder poppentje der onder staat kan die gewoon op me mac worden geïnstalleerd haha. ‘k heb nu pas 4 uitbreidingen ofzo op naar meer haha, Nouja veel plezier met je herontdekte spellentje x

 12. Kim
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Ik heb het 3 jaar geleden gespeeld, voor de computer is de cheat ‘Rosebud’ , zo krijg je meer money! , ik kan me dat nog wel herinneren ja, die simsjes uit vervelen vermoorden haha,

 13. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Hahaha, oh ik moest hardop lachen om dit artikel! Dat van die kinderen laten verzuipen in het zwembad is echt herkenbaar! Ook liet ik altijd een sims poppetje die geen ervaring met techniek had een lamp repareren. Toen werd hij geëlektrocuteerd, ook heel cru. De vreemste ervaring was nog met sims 1. Toen was mijn simspoppetje heel erg moe, maar ook vies. Ik stopte haar eerst in bad, maar ze was zo moe dat toen ze het bad uitkwam, meteen slapend neerviel, naakt, want in de eerste sims waren ze nog naakt. Ik geloof dat ik er toen nog een foto van gemaakt heb, zo raar vond ik het, maar ik ging ook helemaal stuk van het lachen. Daar lach mijn naakte simspoppetje op de badkamervloer (en ik was 10 ofzo :P)

 14. Ires
  13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Ik heb heel lang Sims 1 gespeeld, toen Sims 2, en toen ging ik weer terug naar Sims 1 (met álle uitbreidingen, yay!), en ongeveer een jaar heb ik nu Sims 3 en het is en blijft gewoon een super leuk spel! Mijn doel is altijd om ze uiteindelijk alle eigendommen in de buurt te laten hebben… Is nog maar één keer gelukt, maar dat maakt niet uit haha!
  Ik wil sims beestenboel voor de computer gaan downloaden want dat vind ik gewoon super leuk haha!
  Haha dat sims dood laten gaan is erg herkenbaar! Ik maakte bij de sims 2 altijd een heleboel tieners met 2 ouders, en die ouders vermoordde ik dan weer zodat ik een huis vol tieners had 🙂 Sims… leukste spel ooit!

 15. ilona
  12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  haha wat heb je dit hilarisch geschreven! en zo herkenbaar, ik vond het ook altijd saai na het eerste (opbouw) deel.. haha wel een beetje luguber hoor je eigen kinderen laten verzuipen en dan de urn verpatsen 😉

 16. Annika
  12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  Ik ben nu helemaal verslaafd aan The Sims op m’n iPod! 🙂

 17. ..
  12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  Ik heb weleens een groene man gemaakt met de slechte eigenschappen die je kunt hebben, dief, kwaadaardig, gestoord.. Je kon de politieman in elkaar slaan en dingen stelen en met geesten praten echt geweldig!

 18. marese
  11 februari 2012 / zaterdag, 11 februari 2012

  Haha, ik heb nooit sims vermoord… maar even spel opnieuw installeren, en ik ga even mijn ergste vijand creeeren en dan vermoorden MUHAHAHAHA, mijn wraak zal zoet zijn!!

 19. Jill
  11 februari 2012 / zaterdag, 11 februari 2012

  hahaha, ik maakte altijd een familie met heel veel tieners en een moeder, maar daar bouwde ik altijd een huisje omheen en haalde de deur weg xd

 20. sanne
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  hoi serena

  ik wil graag het zelfde spel kopen
  alleen dan voor de pc

  alleen op de sims die ik in de winkel zag was een uitbreidende verie zeiden ze welke moet ik nou hebben ??

  xxSanne

 21. Tara
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Oh god sims.. Ik weet dat ik met mijn papa, zus & 2 familieleden de stad ingingen in Amsterdam.
  We mochten EIN-DE-LIJK de sims kopen en daar gingen we ook als eerste naartoe.
  Nadat de sims in het tasje zat wouden mijn zus en ik alleen nog maar naar huis en niet voor mijn neefje spullen kopen.
  Uiteindelijk heb ik mezelf zo zenuwachtig gemaakt om het spel dat ik ben flauwgevallen in de kalvertoren.(We gingen wel direct naar huis hahaha)

  Elke dag speelde ik het, de computer deed heel lang over opstarten en dan kon ik 5 minuten spelen en dan moest ik naar school. In de grote pauze mocht ik naar huis toe, kon ik ook weer 5 a 10 min. spelen en dan moest ik snel weer terug.

  Deel 2 ook helemaal versleten, heb uiteindelijk deel 3 gehaald maar daar is me alles tegen gevallen. De besturing irriteert me en ik verveel me veel sneller dan in deel 2, helaas.

  En ja, ik heb ook genoeg simspoppetjes laten verdrinken,verbranden,verhongerd etc. Hoort er toch een beetje bij 😉

 22. Loïs
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  mensen die ik in het echt niet aardig vind, doe ik in de sims altijd maken, maar dan heel lelijk en ik vermoord ze dan hahaah.:$
  maar ik doe ook gewoon mijn vrienden maken en dan heel mooi en leif. 😀

 23. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  De eerste Sims heb ik gespeeld, maar véél te weinig! Omdat het op de pc van mijn broer moest en hij zat er natuurlijk altijd op te spelen. Ik heb dan mijn eigen pc gekocht en meteen de Sims 2 geïnstalleerd en vele uitbreidingen volgden. Nu heb ik al een tijdje de Sims 3 maar sinds kort heb ik mijn eerste uitbreiding aangeschaft: Beestenbende! Dat zijn echt de leukste uitbreidingen, die met de beestjes!

  Mijn raarste herinnering is dat mijn sim opeens ontvoerd werd door aliens via de telescoop, grappig!
  Ik heb een sim gehad die vampier werd, super!
  Ik ben op dit eigenste moment een echte CRAZY CAT LADY aan het maken, een mevrouwtje met veel katten in huis, hihi.
  Mijn psycho moment in sims: ik maakte een ‘moordenaar’ als sim en hij nodigde mensen uit bij hem thuis. Ik liet de sims vermoorden op verschillende manieren, omdat elke geest die op een andere manier doodging, ook andere eigenschappen zou hebben. Zo liet ik een sim doodgaan in brand, dan kwam hij terug als geest die je huis in brand kon zetten 😀 Een sim die ik had laten doodgaan van de honger kwam als geest eten uit mijn koelkast pikken 🙁 etc!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *