The Oil Cleansing Method

We gaan eens even wat nieuws proberen! Mijn moeder surft regelmatig op internet en ontdekte toen een leuke Amerikaanse blog van een mevrouw genaamd Jillee. En zoals mijn moeder altijd doet, stuurt ze interessante linkjes en ideetjes voor mijn blog meteen naar me door. Jillee schreef haar ervaringen met ‘The Oil Cleansing Method’ die ze via de bijbehorende site, theoilcleansingmethod.com, had ontdekt.

Nu moet ik erbij zeggen dat ik liever refereer naar Jillee’s blog dan naar de officiële, omdat die nogal vol staat met technical stuff. Handig om door te nemen, dat zeker, maar wat wij natuurlijk willen lezen zijn rasechte resultaten van ‘real people’ als Jillee.

Helaas heeft ze geen voor- en nafoto geplaatst, maar als ik Jillee moet geloven is The Oil Cleansing Method iets wat iedereen zou moeten uitproberen. Zelfs haar dochter, die last heeft van acné en er eerst niet aan wilde geloven, is fan.


Na wat internetresearch kwam ik erachter dat de OCM (even afkorten hoor!) heel populair is onder vrouwen van alle leeftijden en verschillende huidtypen. En juist ook bij mensen met acné! De grote voordelen zijn allereerst de prijs. Afhankelijk van de oliën die je gebruikt kun je voor een knaak (bij wijze van) een flesje olie mengen waarmee je maanden kunt doen. De oliën die worden aangeraden zijn ricinusolie (wonderolie) en zonnebloemolie en dat zijn makkelijk te verkrijgen en relatief goedkope oliën.

Ten tweede werkt deze methode bij veel mensen uitstekend! Wat ik het meeste tegenkom zijn reacties als ‘mijn huid voelt schoner, ziet er egaler uit, minder puistjes, minder droge plekjes, en ik heb een mooie glow’. Je kunt je voorstellen dat ik me met moeite kon bedwingen achter mijn PC te blijven zitten. In gedachte was ik de oliën al in een flesje aan het stoppen.

Laat ik eerst even in het kort uitleggen wat de OCM precies inhoudt en waarom het nu zo geweldig kan zijn voor onze huid. Kijk, onze huid produceert van nature olie. Onze huidolien, zoals we dat noemen, heeft een aantal functies zoals versoepelen, herstellen, beschermen en moisturizen van de huid. Olie is echter nooit een oorzaak van breakouts en acné (hier zijn de meningen over verdeeld en de ene olie schijnt de poriën wel te verstoppen en de andere olie weer niet).

Wat wel kan zorgen voor breakouts is bijvoorbeeld je voeding, maar ook hormonen, bacteriën en ‘dirt’ (zweet, talg, smog). Men claimt dat als we producten gebruiken die té goed schoonmaken (denk aan Clearasil of andere facewashes waardoor je een trekkerig gevoel krijgt) onze natuurlijke huidolien van onze huid worden verwijderd. Ons lichaam denkt dan, hee! Wat mot dat? En produceert extra olie om het gemis weer te compenseren, resulterend in een huid die een beetje in de war is en alleen nog maar vetter wordt (met verhoogde kans op breakouts). Sommige huidjes zijn daarnaast ook nog erg gevoelig, en ingrediënten als kleur- en geurstoffen en conserveermiddelen werken dat extra in de hand. Ik snap dat je denkt, ik heb al een vette huid, waarom zou ik er olie op smeren? Maar veel mensen met acné zweren bij deze methode. Dus waarom geven we het geen kans?

De OCM is er voor alle huidtypen, maar het verschil zit ’em in de onderlinge verhoudingen van de olien. De olien die worden aangeraden zijn ricinusolie (wonderolie) en zonnebloemolie of druivenpitolie en de verhoudingen zijn als volgt:

 • Oily Skin: 30% ricinusolie,  70% zonnebloemolie
 • Balanced Skin: 20% ricinusolie, 80% zonnebloemolie
 • Dry Skin: 10% ricinusolie, 90% zonnebloemolie

Dit zijn pure richtlijnen. Het kan best dat je het alsnog te vettig of te droog vindt, dus kijk hoe je huid erop reageert en pas de verhoudingen aan naar jouw persoonlijke voorkeur. Ook kun je varieren met olien. In plaats van zonnebloemolie kun je ook kiezen voor olijfolie. Ricinusolie is goed omdat het vuil uit je gezicht trekt en tegelijkertijd je huid geneest. Extra Virgin Olive Oil (EVOO) is echter een goede moisturizer en versterkt je huid omdat het vol zit met antioxidanten. Men adviseert;

 • oily skin: 75% ricinusolie, 25% Extra Virgin Olive Oil
 • dry/flaky skin: 25% ricinusolie,  75% Extra Virgin Olive Oil

Omdat olijfolie een wat dikkere en zwaardere olie is, vervangen mensen met een vette huid deze olie toch vaak voor lichtere en sneller intrekkende oliën als druivenpitolie, jojobaolie of  amandelolie. Je hoeft natuurlijk geen twee oliën te gebruiken, je kunt ook je mix maken van 3, 4, 5 of meer oliën. En als je last hebt van acné, kun je bijvoorbeeld ook wat druppels teatreeolie toevoegen, omdat deze olie een antiseptische (bacteriedodende) werking heeft. Er zijn erg veel soorten oliën op de markt en elke olie heeft weer andere eigenschappen. Belangrijk (en leuk) is om maar gewoon ergens te beginnen en na twee weken te kijken of je aanpassingen wil doen aan je oilblend. Als het überhaupt bevalt, natuurlijk.

Zelf maak ik de mix voor oily skin zonder olijfolie, dus 30% ricinusolie met 70% zonnebloemolie. Dit doe ik gewoon op de gok. En ok, eigenlijk heb ik geen zonnebloemolie dus gebruik ik amandelolie.

Goed, je hebt je oilblend. En nu? Wat je doet is wat olie in je handen gieten (je hebt maar een half theelepeltje nodig ongeveer) en dit inmasseren op je gezicht. Sla geen plekje over! Dus lekker langs de zijkanten van je neus en, als je toch bezig bent, kun je meteen die oogmake-up resten verwijderen. Vervolgens pak je een washandje en dit maak je nat onder een hete kraan. Druk het washandje nu tegen je gezicht (het is meteen een soort stoombehandeling) en verwijder al deppend en wrijvend de olie wanneer het washandje is afgekoeld. Dit was stap 1 van je reinigingsritueel, vervolgens kun je doorgaan naar stap 2 (tonic) en 3 (creme).

That’s it!

Zo ziet mijn blotebillengezicht eruit zodat we over twee weken goed kunnen zien of er daadwerkelijk al een verschil te zien is:


En een close-up:

Ik ben er vandaag mee begonnen en ik hoop dat jullie met me meedoen. IK DAAG JULLIE UIT! Over 2 weken doe ik dan weer een update om te laten weten hoe de OCM tot nu toe is bevallen. Ik zet mijn Mario Badescu Enzyme Cleanser dus even aan de kant zodat ik dit kan gaan testen. Ik ben erg benieuwd of het nu echt zoveel impact heeft op mijn huid, gezien ik al heel tevreden ben over mijn MB cleanser. Ik hoop dat jullie me je eigen ervaringen komen delen over twee weken!

Kennen jullie de OCM al, en zo ja, pas je hem ook toe? Waarom wel en waarom niet, wat kunnen jullie me er over vertellen?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

248 Reacties

 1. 2 maart 2012 / vrijdag, 2 maart 2012

  Ik kende deze methode al. Ben benieuwd hoe het voor jou werkt. Na 100 jaar aan acne te lijden heb ik het eindelijk gevonden. En dat op m”n 41e!
  Klik op mijn link dan zie je het recept. Ik slik biergist en 3 soorten kruidenpillen, dat samen met een aangepast dieet (meer van de natuur eten en minder wat de mens heeft gemaakt) heeft mijn huid eindelijk 99% gaaf gemaakt!
  Succes Serena!

 2. Annie
  2 maart 2012 / vrijdag, 2 maart 2012

  Heb lang getwijfeld, maar ga het toch proberen. Straks na de Etos om olie te halen. Ben erg benieuwd wat het doet voor mijn huid. Die is namelijk erg vet en glimt enorm, mensen maken er zelfs opmerkingen over!

 3. sharon
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Ik ga ook meedoen, ik ga me morgen eens verdiepen in de verschillende olieen 🙂

 4. Nika
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Ik doe mee!!!!en ga voor 25% wonderolie en75% olijfolie. Nu een extreem droge huid met acné, terwijl ik 27 ben! Dus ben het helemaal zat en wil echt alles proberen om ervan af te komen

 5. 1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Klinkt goed, wil het eigenlijk wel eens proberen!

 6. Suzanne
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Ik kom zondag terug van vakantie en dan ga ik de mengeling olijfolie wonderolie maken want die heb ik in huis ben erg benieuwt 🙂

 7. Louise
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Zonnebloem olie werkt echt heel goed voor een onzuivere huid !
  mn gezichts creme was op, ik was op vakantie en het enige wat ik nog in mn toilet tas had was een moisturizer met zonnebloem oli, nou mn huis is er zo erg van op geknapt, misschien is dat te vergelijken met dit ?

 8. Genevieve
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Ik denk dat het wel iets voedends geeft aan je huid en ook wat egaler maakt.
  Ik dat dit denk ik wel overwegen om te doen.

 9. Tess
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  dit maakt me echt superenthousiast! ik ga morgen denk ik een flesje wonderolie en een paar andere olien halen (:
  maar ik heb wel een probleempje, want ik weet niet precies watvoor soort huid ik heb. ik heb wel vettige plekjes met puistjes, maar vlak daarnaast (ook op m’n T-zone) hele droge plekjes met velletjes (niet alleen in de winter, maar ook in de zomer helaas).
  weet jij of ik dan eerder een vette, droge, normale of gecombineerde huid heb ?

 10. RVD
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Wonderolie en amandelolie zijn binnen! Zonet gekocht bij de etos.

  Bij de HEMA heb ik zo’n reiskitje gekocht, lege flesjes.

  Zal zo het artikel nogmaals doorlezen en dan maar even aan de slag haha!

 11. Floor
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Ik ben erg benieuwd naar het resultaat! Wie wat kan je me overhalen haha. Scheelt weer dure Clinique face wash ;).

 12. Sara
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Ik denk dat deze methode stap 1 is, dus reinigen. Hierna een tonic + dag/nachtcreme aanbrengen.

  • MaritS
   1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

   Oke dankjewel! 🙂

 13. MaritS
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Moet je dan ook nog een dagcreme gebruiken?
  Of is je huid al gevoed genoeg na deze behandeling?
  Vast een domme vraag…:$

 14. Mave
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Ik maak er iet mee schoon, maar masseer de wonderolie van Etos sinds een paar dagen als nachtserum in mijn gezicht en dat bevalt erg goed!!!!

 15. 1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Waar kun je trouwens zo’n (soortgelijk) flesje kopen om de olie in te doen?

  • Nikki
   1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

   De HEMA heeft van die lege flesjes zeg maar (: en best goedkoop, Kruidvat vast en zeker ook wel.

 16. phormicola
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Ik heb vroeger oorlog gevoerd tegen m’n puistjes met olijfolie (reiniging) en citroensap (tonic). Dat werkte perfect!
  Als ik er zin in heb haal ik m’n makeup eraf met kokosolie.

  Dus, ik ga twee weken lang met je meedoen. Ik weet al dat m’n gecombineerde huid heel goed reageerd op de echte vette oliën, dus ik ga een mengsel maken van 20% wonderolie en 80% olijfolie.

  Jij gebruikt helemaal geen tonic ernaast of citroensap? Hmmm, de ph van de gezonde gezichtshuid is behoorlijk zuur, dus het lijkt me geen strak plan om alleen de olie weg te halen. Maar hey, everything for science! Ik ga het dus gewoon op jouw manier doen 🙂

 17. Jennie
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Ik doe mee! Zonet even wonderolie gekocht en kijken of we olijfolie of zonnebloem olie in huis hebben 😉 Ik ben benieuwd met mijn ontzettend vette huid!

 18. Tess.
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Ik doe mee! Was het sowieso al van plan, nadat iemand het aanhaalde in een comment op een eerder artikel van jou. Leuk dat je er nu een heel artikel aan wijdt. Go Serena!

 19. Fleur
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Woehoe! Ik doe mee! Mijn huid is nu een ramp. Ik ben al twee weken op water en brood aan het leven en mijn huid ziet eruit alsof ik op cola en chocola heb geleefd!

 20. meili
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  cool! ben benieuwd! ik ga wacht het ff af! ben benieuwd naar je update!

 21. Sara
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Volgens mij moet de wonderolie niet voor behaarde gezichten zorgen.. Want ik gebruik het voor mijn wimpers, soms ook voor m’n wenkbrauwen wanneer ik teveel haar heb weggehaald. Maar dat doe ik voor het slapen gaan, zodat de olie kan inwerken. Wanneer je het gaat gebruiken voor deze methode, dan masseer je t in je huid en haalt t er weer af met dat natte doekje. Dus de olie blijft niet in je huid ofzo. Ik denk dat al het vuil gaat ‘binden’ aan de olie. Wanneer je de olie eraf haalt, reinig je je huid. Dus… Behaarde gezichten? Ik DENK t niet. Ik ben geen specialist ofzo, dus als je t niet wilt gebruiken, dan moet je t gewoon niet gebruiken.

  Ik heb eind april 3 weken vakantie, dus.. Ik ga dit dan uitproberen. Mochten er na een paar dagen puistjes ontstaan, dan maakt dat niet uit! Zal toch binnen huis blijven =p maar dan kan ik t wel 2 weken goed testen.. Ben benieuwd!

 22. 1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Klinkt leuk! Kan ik misschien ook wel eens testen!:) Lots of Love xoxo

 23. Chinouk
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  wat apart! En wat voor washandje heb jij nou, zon microvezel, nee hoe noem je dat nou.. Ik weet het niet meer. Maar is een speciale stof speciaal om de gezichtshuid mee te reinigen! Is dat die?

 24. 1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Ik reinig al jaren met olie en gebruik olie ook als moisteriser. Resultaten zijn verbluffend ook bij mijn zeer droge huid met acne. Acne is inmiddels verdwenen!
  Ik raad iedereen wel aan om met cosmetische olie te werken, die zijn zuiverder.

  Voorbeelden:
  Roseaca/Pigmentvlekken: Tamanu Olie
  Vette huid: Jojoba Olie
  Gevoelige huid: Abrikozenpit Olie
  Droge huid: Argan Olie
  Zeer droge huid: Avocado olie
  Verbrande huid: St John’s Wort
  Normale huid: Calendula olie

  Deze olietjes kun je ook als haarmasker gebruiken en als body olie. Voeg een lekkere essentiële olie toe en je hebt je eigen geur gemaakt.

  Biologische geteelde oliën en de kwaliteit van de olie vertaald zich wel in een hogere prijs, maar aangezien je deze olie ook als beauty oppepkuur kunt gebruiken, ben je uiteindelijk veel minder geld kwijt doordat je geen aparte moisteriser of night balm nodig hebt.

  Dames, ben heel benieuwd naar jullie ervaringen!

  • Petra
   1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

   Ben jij dan van mening dat je een van DIE olieen moet gebruiken ipv de wonderolie? En dan wel gewoon mengen met zonnebloem/olijf olie?

 25. Ericaaa
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  ik gebruik al olie, alleen dan doe ik gewoon eerst met een cleansing gel, dan een tonic dan de olie (ik had ong 10 testers gekregen van mijn schoonheidsspecialiste) en hier na mijn dag of nacht creme.

  Ik vind het een heel fijn product, denk je dat ik beter de olie na de cleansing gel kan gebruiken ?;o of ipv?

  xx erica

 26. Claudia
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Ik ben ook wel een beetje bang om de wonderolie op mijn gezicht te smeren. Zoals meerderen zich al afvragen, vraag ik mij ook af of ik dan niet ineens haren over mijn hele gezicht heb groeien. Ik lees ook overal dat dit de haargroei bevorderd..

  • 1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

   Castorolie/wonderolie wordt gebruikt omdat dit één van beste wateroplosbare oliën is. Daarom is het van belang altijd een percentage castorolie/wonderolie in je OCM mix te hebben.

   Omdat je de olie eraf haalt en het dus niet achterblijft op je gezicht kan het verder geen kwaad. Het zal ook niet haargroei bevorderen.
   Zou dat wel zo zijn zou dit natuurlijk al lang als wondermiddel voor kale mensen gebruikt worden.

 27. Pauline
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Ideaal! Dit ga ik ook uittesten, ben wel benieuwd watvoor effect het bij jou heeft 🙂

 28. 1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  oeh wanneer ik weer in de stad ben haal ik de wonder olie en dan join ik zeker de club!
  Dan zal ik er ook iets over posten op me site
  ik wilde eigenlijk minder gaan shoppen omdat
  ik al veel geld heb uitgegeven de laatste week
  maar voor dit maar ik wel een uitzondering ^_^

 29. Danielle
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  werkt dit dan heel anders dan de makeup reiniger van amandelolie en rozenwater, van je diy? die gebruik ik nu een paar weken en ben er wel heel tevreden over.

 30. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik kende het nog niet, maar ik doe mee! Maar ga niet verschillende olien mengen, maar gewoon puur argan olie gebruiken! Zou dit werken? Ik ben benieuwd 🙂

 31. Lisa
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Nou Sereen, je hebt me toch echt aan de olie gekregen! Had er al eerder over gehoord, maar durfde het nooit aan want er zijn ook zoveel slechte verhalen over te lezen! Maar ach, niet geprobeerd is altijd mis toch? Hopen dat mijn acné vermindert, want dat begint me ondertussen toch wel de keel uit te hangen na al die jaren! Ben erg nieuwsgierig naar het resultaat, zowel bij jou als bij mij haha!

 32. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik gebruik niet puur olie, maar zoete amandelolie met rozenwater 1 deel olie, 3 delen rozenwater. Ik vind het fijn werken, mijn huid is rustiger, niet vet en absoluut niet trekkerig na het reinigen. Geen schrale plekjes meer naast m’n ogen en mond, geweldig.
  Ik heb het flesje wat ik toen gebruikte aan mijn moeder gegeven om het uit te proberen en ze vertelde me vandaag dat ze ook om is.
  Misschien moet ik het op deze manier ook eens proberen, ik heb ook nog wonderolie liggen dus ik ben benieuwd!

 33. Souad
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Hi, ik doe dit al een paar jaar met Argan olie. Ik heb deze olie uit Marokko gehaald en idd zoals Jillee aangaf is dit een prima manier om je huid te reinigen. Alleen warm ik mijn washandje in de magnetron op, vind ik persoonlijk prettiger.

 34. Sandra van Brenkelen
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik kende het nog niet maar ik heb het vandaag (vanavond) gedaan en het voelde prettig alleen heb ik het idee dat als ik het dan elke dag ga doen dat misschien het vet in mijn huid beetje voor beetje minder wordt. Dat ik dadelijk een hele droge huid heb. Denk jij dat het kwaad kan? x

 35. Miek
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Hey, wat leuk zeg! Ik heb er een tijdje geleden ook over gelezen maar ben nog een beetje bang.
  Ik denk dat ik het we durf te proberen als het jou goed bevalt!

  Ik wou nog even iets zeggen, ik heb dat ‘gedoe’ enzo gevolgd en ik wou gewoon even zeggen dat je nogsteeds gewoon geweldig bent? Iedereen maakt fouten, of beter gezegd blunders enz. Ik denk dat heel veel mensen zich hierin kunnen herkennen en dat maakt je heel erg menselijk! :).

 36. ellen
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  ik wil wel mee doen maar heb in België nog geen wonderolie gezien… dus als iemand dit wel weet zijn in Be let me know

 37. Sanne
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Wat is de samenstelling dan ongeveer voor een gemengde huid? Ik heb op mijn wangen en jukbeenderen namelijk altijd droge plekken, maar mijn voorhoofd en neus wordt halverwege de dag glimmend/vettig!

 38. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Leuk artikel, ik ga het proberen !

 39. Nikki
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Oh Serena! Kun jij me misschien helpen?
  Ik weet echt niet wat voor een huid ik heb…

  – Ik heb altijd rode wangen/vlekken;
  – op mijn kin en neus vaker puistjes;
  – maar mijn gezicht glimt niet echt;
  – na reiniging trekt mijn huid best wel;
  – na crème opsmeren wordt mijn huid ontzettend rood en blijft rood..

  Ik word van de roodheid een beetje moe.. ik irriteer me eraan en foundation opdoen helpt ook niet echt, dus ik wil dit wel graag proberen!

  Ik snap dat je zo niet duidelijk mijn huid kunt ‘beoordelen’ maar wat denk jij..?

  • Debora
   1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

   Ik gok op een gevoelige en mss droge huid.

 40. Let
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik ga t proberen! Morgen die wonderolie halen! Ik heb op dit moment een suuuuper droge huid,w aardoor ik allemaal bultjes krijg, krijg ze gewoon niet weg. Weet echt ff niet wat ik moet doen. Dus dit maar proberen, hoop dat t helpt!

 41. donna
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Klinkt goed! Maar die wonderolie schijn je toch ook te kunnen gebruiken voor vollere wimpers? Dan ben ik bang dat ik op de rest van mn gezicht ook haargroei krijg.. Of dat mijn donshaartjes opeens veel dikker worden..

 42. Renske
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Haha grappig dat er ook op dat potje van wonderolie staat “helpt de ontlasting op gang te brengen”. Maar ik zweer bij olie om mijn gezicht te reinigen, Ik had ook altijd last van acne en onregelmatige huid. Ik gebruik nu al een hele tijd de oil cleanser van Eve Lom en kan niet meer zonder. Mijn huid is zachter, egaler, rustiger en geen pukkeltjes meer! Alleen is het best duur in aanschaf, dus ik zat te denken; zou een willekeurige olie ook werken? Toevallig schrijf je er over, net als of je mij gehoord hebt haha!

 43. Maite
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik heb hier pure argan olie en jojoba olie liggen, kan ik dat ook gebruiken? :O

 44. Sandra
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Is dit nou ook om je makeup mee af te halen? als je foundation, poeder, blush en de hele mikmak er op hebt zitten? :’) of moet je dat er eerst afhalen? i’m confused!

 45. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik ga het proberen! Ben hier heel benieuwd naar.

 46. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik heb het twee jaar geleden ook gedaan. Ik was er niet zo blij mee want ik kreeg er uiteindelijk toch puistjes door. En het was ZO’N gedoe! Ik weet niet waar jij je methode vandaan hebt gehaald maar die ik toentertijds overal op internet zag was 5 minuten stomen met warme washandjes, 5 minuten masseren met olie, 5 minuten stomen en dan heel veel keer de olie weghalen, wat uiteindelijk resulteerde is dat ik de gezichtszepen toch weer bij ging pakken. Duurde ook zo lang en ik ben daar echt niet van! Ook had ik steeds 2 washandjes nodig per dag omdat ik dan pas mn hele gezicht bedekt had, beetje veel wasgoed voor mijn smaak. Maarja, misschien heb ik ooit weer zin om het opnieuw te doen, mijn huid is sindsdien weer veranderd. =)
  Ik hoop voor je dat het werkt!

 47. Kim
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Hmm, wonderolie (castor oil) doet toch meer haren groeien? Dat durf ik niet helemaal aan.. Jojoba olie, korenbloemolie en olijf olie heb ik allemaal in huis en daar ga ik mee aan de slag. I’m in!

  Lijkt dit trouwens een beetje op Lush Ultrabland? Ik hou eigenlijk niet van het gevoel, maar ja.. als het werkt…?

 48. Cedra
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  ik ben erg benieuwd! ik denk dat ik het ook ga proberen! nog een vraagje tussendoor: is het slecht als je vaker dan 2x per week een maskertje gebruikt? xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *