The Oil Cleansing Method

We gaan eens even wat nieuws proberen! Mijn moeder surft regelmatig op internet en ontdekte toen een leuke Amerikaanse blog van een mevrouw genaamd Jillee. En zoals mijn moeder altijd doet, stuurt ze interessante linkjes en ideetjes voor mijn blog meteen naar me door. Jillee schreef haar ervaringen met ‘The Oil Cleansing Method’ die ze via de bijbehorende site, theoilcleansingmethod.com, had ontdekt.

Nu moet ik erbij zeggen dat ik liever refereer naar Jillee’s blog dan naar de officiële, omdat die nogal vol staat met technical stuff. Handig om door te nemen, dat zeker, maar wat wij natuurlijk willen lezen zijn rasechte resultaten van ‘real people’ als Jillee.

Helaas heeft ze geen voor- en nafoto geplaatst, maar als ik Jillee moet geloven is The Oil Cleansing Method iets wat iedereen zou moeten uitproberen. Zelfs haar dochter, die last heeft van acné en er eerst niet aan wilde geloven, is fan.


Na wat internetresearch kwam ik erachter dat de OCM (even afkorten hoor!) heel populair is onder vrouwen van alle leeftijden en verschillende huidtypen. En juist ook bij mensen met acné! De grote voordelen zijn allereerst de prijs. Afhankelijk van de oliën die je gebruikt kun je voor een knaak (bij wijze van) een flesje olie mengen waarmee je maanden kunt doen. De oliën die worden aangeraden zijn ricinusolie (wonderolie) en zonnebloemolie en dat zijn makkelijk te verkrijgen en relatief goedkope oliën.

Ten tweede werkt deze methode bij veel mensen uitstekend! Wat ik het meeste tegenkom zijn reacties als ‘mijn huid voelt schoner, ziet er egaler uit, minder puistjes, minder droge plekjes, en ik heb een mooie glow’. Je kunt je voorstellen dat ik me met moeite kon bedwingen achter mijn PC te blijven zitten. In gedachte was ik de oliën al in een flesje aan het stoppen.

Laat ik eerst even in het kort uitleggen wat de OCM precies inhoudt en waarom het nu zo geweldig kan zijn voor onze huid. Kijk, onze huid produceert van nature olie. Onze huidolien, zoals we dat noemen, heeft een aantal functies zoals versoepelen, herstellen, beschermen en moisturizen van de huid. Olie is echter nooit een oorzaak van breakouts en acné (hier zijn de meningen over verdeeld en de ene olie schijnt de poriën wel te verstoppen en de andere olie weer niet).

Wat wel kan zorgen voor breakouts is bijvoorbeeld je voeding, maar ook hormonen, bacteriën en ‘dirt’ (zweet, talg, smog). Men claimt dat als we producten gebruiken die té goed schoonmaken (denk aan Clearasil of andere facewashes waardoor je een trekkerig gevoel krijgt) onze natuurlijke huidolien van onze huid worden verwijderd. Ons lichaam denkt dan, hee! Wat mot dat? En produceert extra olie om het gemis weer te compenseren, resulterend in een huid die een beetje in de war is en alleen nog maar vetter wordt (met verhoogde kans op breakouts). Sommige huidjes zijn daarnaast ook nog erg gevoelig, en ingrediënten als kleur- en geurstoffen en conserveermiddelen werken dat extra in de hand. Ik snap dat je denkt, ik heb al een vette huid, waarom zou ik er olie op smeren? Maar veel mensen met acné zweren bij deze methode. Dus waarom geven we het geen kans?

De OCM is er voor alle huidtypen, maar het verschil zit ’em in de onderlinge verhoudingen van de olien. De olien die worden aangeraden zijn ricinusolie (wonderolie) en zonnebloemolie of druivenpitolie en de verhoudingen zijn als volgt:

 • Oily Skin: 30% ricinusolie,  70% zonnebloemolie
 • Balanced Skin: 20% ricinusolie, 80% zonnebloemolie
 • Dry Skin: 10% ricinusolie, 90% zonnebloemolie

Dit zijn pure richtlijnen. Het kan best dat je het alsnog te vettig of te droog vindt, dus kijk hoe je huid erop reageert en pas de verhoudingen aan naar jouw persoonlijke voorkeur. Ook kun je varieren met olien. In plaats van zonnebloemolie kun je ook kiezen voor olijfolie. Ricinusolie is goed omdat het vuil uit je gezicht trekt en tegelijkertijd je huid geneest. Extra Virgin Olive Oil (EVOO) is echter een goede moisturizer en versterkt je huid omdat het vol zit met antioxidanten. Men adviseert;

 • oily skin: 75% ricinusolie, 25% Extra Virgin Olive Oil
 • dry/flaky skin: 25% ricinusolie,  75% Extra Virgin Olive Oil

Omdat olijfolie een wat dikkere en zwaardere olie is, vervangen mensen met een vette huid deze olie toch vaak voor lichtere en sneller intrekkende oliën als druivenpitolie, jojobaolie of  amandelolie. Je hoeft natuurlijk geen twee oliën te gebruiken, je kunt ook je mix maken van 3, 4, 5 of meer oliën. En als je last hebt van acné, kun je bijvoorbeeld ook wat druppels teatreeolie toevoegen, omdat deze olie een antiseptische (bacteriedodende) werking heeft. Er zijn erg veel soorten oliën op de markt en elke olie heeft weer andere eigenschappen. Belangrijk (en leuk) is om maar gewoon ergens te beginnen en na twee weken te kijken of je aanpassingen wil doen aan je oilblend. Als het überhaupt bevalt, natuurlijk.

Zelf maak ik de mix voor oily skin zonder olijfolie, dus 30% ricinusolie met 70% zonnebloemolie. Dit doe ik gewoon op de gok. En ok, eigenlijk heb ik geen zonnebloemolie dus gebruik ik amandelolie.

Goed, je hebt je oilblend. En nu? Wat je doet is wat olie in je handen gieten (je hebt maar een half theelepeltje nodig ongeveer) en dit inmasseren op je gezicht. Sla geen plekje over! Dus lekker langs de zijkanten van je neus en, als je toch bezig bent, kun je meteen die oogmake-up resten verwijderen. Vervolgens pak je een washandje en dit maak je nat onder een hete kraan. Druk het washandje nu tegen je gezicht (het is meteen een soort stoombehandeling) en verwijder al deppend en wrijvend de olie wanneer het washandje is afgekoeld. Dit was stap 1 van je reinigingsritueel, vervolgens kun je doorgaan naar stap 2 (tonic) en 3 (creme).

That’s it!

Zo ziet mijn blotebillengezicht eruit zodat we over twee weken goed kunnen zien of er daadwerkelijk al een verschil te zien is:


En een close-up:

Ik ben er vandaag mee begonnen en ik hoop dat jullie met me meedoen. IK DAAG JULLIE UIT! Over 2 weken doe ik dan weer een update om te laten weten hoe de OCM tot nu toe is bevallen. Ik zet mijn Mario Badescu Enzyme Cleanser dus even aan de kant zodat ik dit kan gaan testen. Ik ben erg benieuwd of het nu echt zoveel impact heeft op mijn huid, gezien ik al heel tevreden ben over mijn MB cleanser. Ik hoop dat jullie me je eigen ervaringen komen delen over twee weken!

Kennen jullie de OCM al, en zo ja, pas je hem ook toe? Waarom wel en waarom niet, wat kunnen jullie me er over vertellen?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

248 Reacties

 1. Michelle
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Leuk ik ga het ook proberen!
  Waar koop je dat flesje?
  Kusx Michelle

 2. Jessica
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Doet me een beetje denken aan jezelf gemaakt cleanser!

  Als ik het niet vergeet ga ik zeker morgen de flesjes ophalen(alleen wonderolie heb ik al na het raven van ´het laat je wimpers groeien)! En die amandelolie zie ik wel vaker bij je voorbij komen dus kwaad zal die sowieso niet doen:D

 3. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik heb er ook weleens iets over gehoord! Ik ben benieuwd naar het resultaat bij jouw huid.

 4. lin
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik gebruik nu al een tijdje Ultrabland van Lush en haal het eraf met een tonic van wederom Lush: Breath of fresh air. Echt de beste make-up reiniging ever, mijn huid is opgeknapt. Dit is ook zeker een tip!

  • lin
   29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

   Maar dit is ook wel interessant trouwens! Ik doe niet mee, maar ik ben zeker benieuwd naar je review. Wellicht ben ik dan om!

 5. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ha, ik kende dit nog niet!

  Ik ben zelf wel sinds een week of 3 bezig met mijn gezicht te reinigen met olijfolie, omdat mijn huid zo droog en schilferig werd van al die temperatuurverschillen. Ik ga een mengeling maken met zonnebloemolie, en dat eens proberen 🙂

 6. Tjitske
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Leuk artikel weer!! Ik ga ook meedoen.

 7. Christel
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  O wat leuk! Ik heb toevallig afgelopen week wonderolie gekocht naar aanleiding van één van de DIY’s hier! Ik ga morgen even in de keukenkastjes op zoek naar zonnebloem olie. Alhoewel, olijf olie zou misschien beter zijn voor mijn huid.
  Ik ga op zoek en ga zeker mee doen!

 8. sharr
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Waar heb je dat flesje gehaald ? x

 9. Kim
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Oeh dit wil ik proberen! Ik heb alleen geen wonderolie en geen zonnebloemolie en ik werk zelf bij de Etos en wij hebben ook helemaal geen wonderolie =[ Alleen aceton, alcohol 70%, alcohol 96%, waterstofperoxide en nog wat amandelolie, maar die is eigenlijk uit het assortiment bij ons. Niet alle filialen hebben dus alle flesjes :O Nouja, ik ga wel even op zoek in een ander filiaal dan ofzo 🙂

 10. amal
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik ga het zeker proberen, heb de afgelopen week al druivenpitolie gebruikt als moisturizer. Ben ik ook al heel blij mee. Mijn huid is een stuk stralender, waar het altijd heel grauw is. Ook krijg ik er niet extra puistjes door.

 11. Robin
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  “Vind het heel erg fijn weinig”?! – die weinig dus, haha.

 12. Robin
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik ben zo blij dat je hier over schrijft, Serena! Een tijdje terug ben ik naar Skins Cosmetics gegaan voor een (gratis) huidanalyse en de vrouw die me hielp raadde me gezichtsolie aan. Ze hebben het daar voor me samengesteld. Ik reinig hier nu mee en gebruik het als serum. That’s it. Meer doe ik niet aan mijn huid. Zij verbood me min of meer om te scrubben en werd behoorlijk fel toen ik over Clinique begon, haha. Vind het heel erg fijn weinig. Het scheelt me bakken met geld (en tijd) en mijn huid is er echt op vooruit gegaan. Heb geen glimhoofd meer en die glans is er hoor. Heeeeel fijn!

  • Serena
   Auteur
   29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

   Ben wel benieuwd wat er zo al in je oliemixje zit dan! Kan je het makkelijk namaken?

   • Robin
    1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

    Ik heb even gekeken voor je en dit zit in de cleansing: Castor, thistle, jojoba, almond, camomille, mandarin, palmarosa. (Het is handgeschreven, en het handschrift is niet overal even duidelijk, dus het kan zijn dat er wat dingen verkeerd geschreven zijn). En dit zit er in mijn serum: Jojoba, evening primrose, bladseed, apricot, vit. e en a, arctic oat, anti acne, mandarin en ciste rose (ook weer handgeschreven)…

 13. nienke
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  interessant artikel!
  heel toevallig ben ik een dag na de carnaval begonnen met een expiriment tegen acne, met manuka honing en jojoba olie. Met manuka honing was je je gezicht en kun je je make – up goed verwijderen en met jojoba olie moisurize je je gezicht. Ik heb dit van thelovevitamine.com geloof ik, via youtube. Het lijkt wel een beetje op dit! haar acne is bijna verdwenen!

  Ze schrijft echt super veel over acne en over wat je wel en niet moet doen met acne en ze is helemaal in to the natuurlijke dingetjes echt super intressant!

 14. RVD
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Wij hebben alleen olijfolie in huis..
  Zal morgen even rondkijken waar ik wonderolie en amandelolie kan krijgen. En doe dan zeker mee.
  Mijn huid is zo ontzettend onrustig de laatste tijd:s Allemaal puistjes op mijn kaaklijn en hals.

  Ben al druk bezig met melk, maar heb geen geduld haha. Dus dit ook maar eens proberen.

  Ben benieuwd!!

 15. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik ga het ook proberen. Morgen meteen even langs de Etos voor de wonderolie. Ik ga voor precies dezelfde versie als die van jou (vette huid) Ik ben benieuwd

 16. Marloes
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Wonderolie. Helpt de ontlasting op gang te brengen, hmm…

  Haha, maar klinkt goed. Ik doe mee!

 17. Daphne
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Dit klinkt echt te mooi om waar te zijn maar ik ga dit zeker proberen!

 18. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik ben hier een beetje huiverig voor, aangezien een van mijn andere favoriete bloggers een superverkeerde reactie hierop heeft gehad. Ze deed het hetzelfde als jij en hoopte ook op mooie resultaten maar kreeg cystische acne! Ik heb de link naar haar artikel staan als je mijn naam aanklinkt.

  En niet om je onderuit te halen hoor Serena, cause I love your blog, maar ik wou je toch even waarschuwen (ook voor alle dames die meteen mee gaan doen)

 19. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik denk dat ik hier ook mee ga beginnen! Ik merkte dat mijn huid heel zacht en blij was na dat Koreaanse Bath Mask waar je laatst over postte.

  Ik vraag me alleen af: zou ik in plaats van een tonic iets anders kunnen gebruiken vóór het aanbrengen van een dag- of nachtcrème? (Ik denk dan bijvoorbeeld aan de warme melk van het Koreaanse masker)

 20. Tamar
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Zou dat ook helpen bij Bio-Oil?

  X

 21. Janneke
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Vrijdag even langs de etos, dan doe ik mee met de test!!!

 22. Susan
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik doe het al een tijdje! Bevalt goed. Heb droge wangen en juist een onzuivere en vette t-zone en het wordt er zeker rustiger van en mn huid is meer in balans.

 23. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  YES! Love de DIY van jou. Ze zijn zo handig, cheap en gewoon leuk om te doen. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat. 😀 Keep up tha good work!

 24. nathalie
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ja ik heb hier weleens van gehoord, ben benieuwd of het werkt! en knap hoor dat je er een foto zonder make up op hebt neergezet.

 25. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik gebruik al heel lang de cleanse off oil van MAC, dat zal hetzelfde idee zijn. Ik ben er onwijs tevreden over!

 26. Esmee
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  JA ik doe mee! Af en toe kan het zo simpel zijn, ben benieuwd..

 27. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  O, leuk, dat klinkt erg goed! Ik probeer graag iets nieuws! Ik ga het met extra virgin olijfolie en wonderolie proberen voor de droge huid. Morgen even langs de Etos en ik kan ook beginnen! Ik ben benieuwd of het wat is voor mij. 🙂

 28. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Dit klinkt als iets wat voor mij zou werken. Mijn gezicht is gecombineerd met droog op mijn wangen en een vettere t-zone maar ook nog eens gevoelig met milia dus mijn huid heeft alles nodig wat het kan krijgen. Ik ben erg benieuwd naar je resultaten. Als het echt werkt wil ik het ook gaan proberen.

 29. Laila
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik heb dit ongeveer 3 jaar geleden ook gedaan, met wonderolie en olijfolie. Mijn huid was in die periode wel véél slechter dan dat hij nu was, dus ik was op dat moment een beetje wanhopig. Ik denk dat ik het in totaal een week heb gebruikt en ik merkte dat mijn huid wel minder droog werd en dat ik die mooie ‘glow’ kreeg, maar ik kreeg er allemaal kleine verstoppinkjes van! En aangezien mijn huid op dat moment al slecht was, wilde ik er dus echt niet nog meer puistjes bij en ben ik meteen gestopt. Ik was me er op dat moment wel bewust van dat dit juist een teken zou kunnen zijn geweest dat het werkte en dat mijn huid alle afvalstoffen afscheidde waardoor die kleine puistjes opeens ontstonden, maar omdat ik het niet genoeg vertrouwde ben ik toch maar gestopt.

  Ik ben het echter nu wel weer een beetje aan het doen. Mijn huid was de laatste tijd zo goed als zuiver, maar ik heb wel last van droge wangen en droogte rondom mijn mond en kin. Ook leek het alsof m’n huid gevoeliger was geworden, hij brandde opeens zelfs bij crèmes die geen agressieve ingrediënten bevatten. Dus toen ben ik op het idee gekomen om mijn gezicht elke avond met amandelolie te masseren. Dan een warme natte doek op mijn gezicht en als die is afgekoeld veeg ik daarmee (voorzichtig) de meeste olieresten van mijn gezicht af. Daarna toner (micellair water) en daarna crème. En ik moet zeggen, mijn huid reageert er erg goed op!

 30. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Hahahaa blotebillengezicht!

 31. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  ik wacht jouw resultaten af voor ik het zelf uittest 🙂

 32. Petra
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Klinkt erg handig. Ik heb de wonderolie in huis en natuurlijk ook wel zonnebloemolie. Ik ga meedoen! *duikt nu in het keukenkastje op zoek naar een leeg flesje*

 33. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Kende het al vrij lang maar was niks voor mij. Kreeg er alleen meer acne van.

  Ik gebruik nu wel “aziatische” olie om mijn huid te reinigen (zoals Dermalogica ook heeft), is minder zacht en vettig.

 34. noortje
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Wat leuk! Ik was al tijden op zoek naar een goede cleanser, dus ik heb bij cosmania die van MB besteld, samen met een tonic, krijg ik een mailtje dat alle MB producten zijn uitverkocht door het artikeltje op beautylab.nl en ik even moet wachten tot ze weer uit amerika gekomen zijn, echt grappig! Zo zie je maar wat een invloed je hebt 🙂 misschien dat ik zolang deze methode probeer dan!

 35. Dorien
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Oke, ik doe mee. Ik heb hier nog wonderolie staan. Ik zoek straks nog uit of ik het wil mixen met olijfolie, arganolie of kokosolie. Mijn huid is verschrikkelijk nu, ik denk hormonaal (na 8 jaar gebruik ‘tussendoor’ stoppen met de pil is geen aanrader; heel mijn lichaam is ontregeld). Erger dan dit kan waarschijnlijk niet, dus ik zie weinig risico:p.
  Heb alleen schrik voor de wonderolie. Heb horrorverhalen gehoord, dat je hierdoor meer haargroei krijgt (dus ook op je gezicht). Laten we hopen dat dit niet zo gaat uitpakkken!

  • RVD
   29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

   Dat heb ik nu dus ook. Zit zo’n 4 jaar aan de pil. Ben 1x gestopt omdat mijn pil op was.. En gedacht mwaaa kan wel even.. Nu gebruik ik de pil weer 3 weken en mijn gezicht/hals is één grote DRAMA!

   Dus dat heeft er wel mee te maken.. Dankje!

   • Dorien
    2 maart 2012 / vrijdag, 2 maart 2012

    Gelukkig kunnen we er dan van uit gaan dat het ook weer terug goed zal komen met ons huidje! Wat ik wel raar vind, is dat -volgens de huisarts- het nog maanden kan duren voordat mijn lichaam terug normaal zou functioneren zonder pil. Ik dacht nl. dat ik zwanger was! Als je wil stoppen met de pil na jarenlang gebruik, kan je dus soms nog maanden onvruchtbaar zijn (geen cyclus) omdat je lichaam ‘lui’ is geworden en overhoop wordt gegooid.

 36. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Hier had ik al es van gehoord, klinkt zeker niet slecht. Dit ga ik mss es proberen, i love me some glow !

 37. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik ga trouwens mee doen, ik wil na het weekend starten.
  Ik lees trouwens wel overal over een purging van de huid (je krijgt opeens heel veel puistjes omdat het vuil diep uit je huid naar buiten komt). Hier word ik dan weer niet zo vrolijk van 😛

 38. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ahh, hier heb ik afgelopen weekend uren over gelezen. Ik vind het zooo intressant. Ik heb al Castor Olie proberen te bemachtigen, maar moet even goed zoeken nog.
  Wat trouwens wel belangrijk is: je kunt het beste cold pressed oils gebruiken, omdat hier alle belangrijke stoffen nog inzitten en het niet is bewerkt.

  Intressant forum met OCM topic met 36 pagina’s en ervaringen sinds 2005 (!!) is: http://www.essentialdayspa.com/forum/viewthread.php?tid=7077&postdays=0&postorder=asc&&start=0

 39. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  ik zit even op die website van die jillee te kijken. ze heeft echt heel veel leuke diy recepten. ik denk dat ik ook haarr “reusable make-up remover pads” ga maken. veel handiger als steeds wattenschijfjes kopen.

 40. Mulaty
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik doe het nu al een maand of 8 en het is helemaal geweldig.
  Kokosolie en wonderolie 70/30. Mijn huid is nog nooit zo mooi geweest . De kokosolie gebruik ik ook voor mijn krullen niet te laten pluizen en ook voor het stijlen met de chitang.

  • Serena
   Auteur
   29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

   Voor welk huidtype is dit een goede oilblend? Welk huidtype heb jij?

   • Mulaty
    2 maart 2012 / vrijdag, 2 maart 2012

    Ik heb een erg droge en gevoelige huid. Mijn huid heeft geen droge en ruwe plekken meer.

  • 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

   Wauw, dat klinkt goed! Ik heb ook een droge/gevoelige huid en ga het ook proberen. Maar hoe mix je dan de kokosolie met die andere olie? Want kokosolie is toch hard?

 41. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  dat doe ik al jaren ! en ik heb een mooie huid. wel ik gebruik alleen olijfolie ,moet wel extra virgen. ik ben begonnen met de doel mijn make up /gezicht reiniging alle make up van ogen ,mascara ,oogschaduw ALLES gaat weg , wat dure producten niet doen ,olifolie doet wel maar ik ga zeker proberen in combinatie met anderen

 42. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik gebruik de OCM nu bijna 3 maanden en I love it!

  Ik heb een zéér gevoelige huid (droog, zeer gevoelig en Rosacea) en ik heb diverse olieen geprobeerd.

  Door deze methode weet ik nu dat ik superallergisch ben voor jojoba olie, rijstolie, lavendel olie en eigenlijk alle botanische olien muv amandel olie. De amandel olie kan ik niet op mijn gezicht gebruiken maar wel op mijn lichaam.

  Ik gebruik nu sinds 4 weken een ongeparfumeerde baby olie van Natusan en het werkt goed. De meeeters die ik op mijn neus had zijn verdwenen, porien verkleind (ja ook een gevoelige droge huid kan grove porien hebben) en ik ben er dus meer dan tevreden over.

  Na de OCM gebruik ik of het watertje van Bioderma of LRP om de olie volledig van mijn gezicht te halen, soms gebruik ik de liquid cleanser van Cetaphil (nog zo’;n HG!).

  Ik ben fan 🙂 en het verwijderd echt al mijn make up (behalve oogmake up, ,maar hey).

  Succes de komende weken Serena!

 43. Ilse
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  ik doe dit wel vaak. ik haal mijn oogmake-up eraf met natuurlijke oliën, en neem dan waak gelijk mijn gezicht mee. ik kan niet zeggen of het echt goed werkt, want daarvoor die ik het te onregelmatig. ik kan alleen wel zeggen dat ik het prettig vind en dat mijn huid goed voelt.

  ik gebruik sinds een maand alleen nog maar natuurlijke zelfgemaakte producten op mijn gezicht, en ik merk dat mijn huid er baat bij heeft. ik heb geen last van irritaties, droge huid of acne, drie dingen die ik hiervoor wel had. nu dacht ik van de week: kom, ik heb nog een maskertje uit de winkel liggen, laat ik die dan toch maar eens opmaken. gelijk nadat ik het had afgespoeld sprongen de puistjes weer op mijn gezicht, en dat terwijl het een “purifying mask” was. ik hou het dus voortaan maar bij natuurlijke middeltjes, want daar word mijn huid veel blijer van!

 44. patricia25
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  je zou ook een klein gastendoekje nat kunnen maken met koud water en 40 sec. ong in de magnetron doen zodat je echt goed stoom krijgt 😉 het aantal sec kan wel per magnetron schelen en kijk uit dattie niet te heet is 😛 is heerlijk! maar reinig je eerst nog je make-up met een milk of is dit de reiniging? ben benieuwd! ga het weekend gelijk de wonderolie shoppen 🙂

 45. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Dit klinkt als een hele leuk uitdaging! Kun je de olie-mix ook echt gebruiken om je make-up ermee af te halen (ook je ogen)? Of zou je aanraden om dit eerst te doe met een normale cleanser?

  Liefs!

 46. stefanie
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  grappig ik had dit afgelopen zaterdag ook uitgeprobeerd en was aangenaam verast, omdat ik goede verhalen hoorde en mijn huid wel een oppeper nodig had probeerde ik het eens
  het voelt heel appart maar had na de tijd wel echt het gevoel dat mijn huid gevoed was en zeker niet vet

 47. Emma
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Lijkt me een super methode! Ik ga het proberen 🙂 Ben benieuwd of het veel effect heeft op mijn droge huid.

 48. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik ben zeker weten benieuwd!

 49. 29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik heb een tijd geleden geprobeerd om mijn huid te reinigen met olijfolie. Dat vond ik niet fijn werken, mijn huid werd veel te vet. Nu gebruik ik eerst honing om mijn make-up er af te halen, daarna scrub/reinig ik mijn huid met oat meal, en dat haal ik er af met melk. Zou ik bv. ook honing en olie kunnen mengen? Of kan ik het beter als aparte stap inpassen?

 50. Jill
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik ben heel erg benieuwd!
  x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *