Ik testte een masker met micro-magneten

Yes, kennelijk is dat een ding. Micro-magneten. Minuscule magneetjes die verwerkt zijn in een sheet masker. Volgens Collistar is deze futuristische technologie dé ultieme innovatie die een boost geeft aan het eindresultaat. Ik was geïntrigeerd.

Eeuwenoude therapie

Magneettherapie is echter niet zo futuristisch en innovatief als Collistar ons doet geloven. Sterker nog, magneettherapie is eeuwenoud en werd toegepast in het Oude Egypte, China, Persië en Europa om ziekten, afwijkingen en wonden mee te genezen.

Sinds de Tweede Wereldoorlog is de populariteit van magneettherapie flink toegenomen omdat er na de oorlog veel mee geëxperimenteerd werd. En met succes. Zo waren er Russische doktoren die magneten op specifieke drukpunten van hun geamputeerde patiënten plaatsten waardoor er minder pijn werd ervaren. De theorie hierachter is dat magneten de breedte van onze bloedvaten zou vergroten, wat de bloedcirculatie stimuleert en dus ook de hoeveelheid zuurstof die door onze aderen stroomt.

Magneten in skincare

Een andere theorie van magneettherapie is dat de kracht van de positief geladen deeltjes in staat is de moleculen in ons lichaam positief te beïnvloeden. Zo zou het ervoor zorgen dat actieve skincare stoffen daadwerkelijk op de juiste plek in onze cellen terecht komen om daar hun werk te doen. Ook zouden magneten inactief weefsel heractiveren, afvalstoffen beter afvoeren, ontstekingen verminderen en het cel metabolisme herstellen. Dit klinkt inderdaad als HÉT skincare ingrediënt van onze dromen, maar helaas is er weinig wetenschappelijk onderzoek om deze theorie te ondersteunen.

Collistar Micromagnetic Masks

Er zijn in totaal twee maskers verkrijgbaar; eentje met collageen als actief ingrediënt en eentje met hyaluronzuur als actief ingrediënt. Beide maskers zijn aan de binnenkant voorzien van kleine magnetische bolletjes. De energie van deze zogeheten micro-magneten wordt volgens Collistar gebruikt om de celstofwisseling van de huid extra te stimuleren.


Het sheet masker zelf is lekker vochtig (niet té) en blijft prima op mijn gezicht kleven zonder te verschuiven.


Ik moet er wel bij vermelden dat sheet maskers van zichzelf al vrij creepy zijn als je ze op hebt, maar in combinatie met de micro-magneetjes zijn ze zelfs nóg enger. Zorg er dus voor dat je het masker niet draagt als je een pakketje aan de deur verwacht, haha! Of juist wel, als dat jouw soort humor is.

De resultaten

Zelf heb ik het masker met hyaluronzuur geprobeerd. Hyaluronzuur staat bekend om haar sterk vochtvasthoudende werking en maakt de huid glad, zacht en volumineus. Dankzij de micro-magneten wordt de hyaluronzuur tot diep in de huid gebracht waardoor het meteen een preventieve behandeling is tegen huidveroudering en de tekenen van vermoeidheid in één klap verminderd.

Het masker belooft een gelift resultaat, een perfect gehydrateerde huid, een minder vermoeide uitstraling en vermindering van lijntjes, wallen en donkere kringen. Na het masker moet ik er direct frisser en meer ontspannen uit zien.

Nou, kom maar op!


Wanneer ik het masker na 15 minuten van mijn gezicht haal, masseer ik het overgebleven serum nog even goed in mijn gezicht, hals en decolleté. Opvallend is dat er na het verwijderen puntjes in mijn gezicht staan, met name in mijn voorhoofd en neus. Dat is vreemd, toch? Want het masker heb ik niet op mijn gezicht gedrukt waardoor de magnetische bolletjes eigenlijk ook geen afdruk konden achtergelaten. En tóch zijn er puntjes. Zou er dan toch een bepaalde ‘energie’ of ‘kracht’ hebben plaatsgevonden? De puntjes trekken gelukkig al snel weg.

Conclusie

Het effect van het masker is vrij subtiel, maar toch vind ik mezelf er op de after-foto iets frisser uitzien. Mijn huid lijkt ook wat egaler, minder rood, rustiger. Misschien dan toch het ontstekingsremmende effect van de magneetjes? Op het gebied van rimpels gebeurt er eigenlijk nooit zo veel met mijn huid, aangezien ik eigenlijk helemaal geen rimpels heb (thanks, mom!). Daar kan ik dus weinig over zeggen.

Al met al zorgt het masker voor een mooi, fris resultaat en een huid die lekker zacht en glad aanvoelt, waardoor het een prima basis is voor een extra mooie applicatie van mijn make-up. Of dit resultaat daadwerkelijk door de micro-magneetjes komt durf ik niet met zekerheid te zeggen, omdat hier niet genoeg wetenschappelijk bewijs voor bestaat. Ik kan de innovativiteit van dit masker (ik heb nooit eerder een sheet mask met magneetbolletjes gezien of geprobeerd) in elk geval zeer waarderen.

Prijs & verkrijgbaarheid


Het Collistar Micromagnetic Mask kost €13,99 per stuk en is verkrijgbaar via parfumerie Douglas, Ici Parix XL, de Bijenkorf of via bol.com.

Geloof jij in de werking van magneten in skincare? En is dit masker iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:
dit artikel bevat producten die mij zijn toegestuurd en affiliate links

15 Reacties

 1. 12 augustus 2018 / zondag, 12 augustus 2018

  Wat een geinig masker. Het ziet er erg interessant uit. Maar gezien het resultaat, wat er inderdaad wel is maar wel vrij subtiel, zou ik het niet snel kopen om die reden!

 2. Denise
  12 augustus 2018 / zondag, 12 augustus 2018

  Wat een bijzonder masker 🙂
  Je ziet er wel mooi glowy en fresh uit.

  X

 3. 9 augustus 2018 / donderdag, 9 augustus 2018

  Vind het masker er leuk uitzien om een keer te proberen; heb nog niet eerder een masker met magneten erin gezien. Je huid lijkt ook ietsje frisser na afloop. Of het echt veel doet vanwege de magneten durf ik te betwijfelen, maar ik vind het in ieder geval leuk bedacht. Zelf zou ik alleen wel bang zijn dat die afdruk van het masker heel lang blijft zitten bij mij haha.

 4. 9 augustus 2018 / donderdag, 9 augustus 2018

  Ik ben echt een fan van sheetmasks! Toen ik in Zuid Korea was heb ik gelijk een hele trolley vol met sheetmasks ingeslagen. Grotendeels van deze maskers die ik heb bevatten hyaluronzuur, want de Aziaten houden van een plumpy skin dat oogt alsof het 3 liter water op heeft gehad. Het idee achter deze sheetmask is wel leuk, maar ik heb serieus nog nooit zoiets gezien met magneten. Ik gebruik al bijna 10 jaar sheetmasks van Westerse en Aziatische brands, maar zelfs in Azie heb ik dit nog niet voorbij zien komen. Zelf denk ik dat het beetje een marketing dingetje is en dat je huid er frisser oogt puur door de ingrediënten. Opzich wel grappig om te gebruiken maar ik zou het zelf niet kopen.

 5. 9 augustus 2018 / donderdag, 9 augustus 2018

  Heel bijzonder dit masker! Zeker als je bedenkt dat er puntjes in je gezicht achterblijven. Vreemde materie, haha. De werking ervan trekt me wel aan, maar zoals hierboven genoemd in je reactie, zou een goed serum met deze bestanddelen ook werken. Misschien dat dat toch wat voordeliger is dan een masker wat je 1 keer kunt gebruiken. Heb jij ook een goede tip qua serum waar (veel) hyaluronzuur inzit? Kan wel wat gebruiken!

 6. Marjan
  8 augustus 2018 / woensdag, 8 augustus 2018

  Maar een magneet moet toch een plus en een min hebben? Waar trekt hij nu dan aan, of zijn het nu gewoon stukjes metaal? Want ook als je metaal magnetiseerd moet je een tegenpool hebben om aan te trekken 😉 en er zit wel ijzer in je bloed maar dat is toch niet hetzelfde?!
  Interessant…

  • Serena
   Auteur
   9 augustus 2018 / donderdag, 9 augustus 2018

   hi Marjan,
   ik geloof inderdaad dat het met het ijzergehalte in ons bloed te maken heeft, maar hoe dat dan onze bloedvaten vergroot en stofjes op naar juiste plek in onze cellen kan vervoeren is mij een raadsel. Ik denk eigenlijk ook niet dat het zo getarget te werk kan gaan, maar ik denk dat het op zich wel ‘IETS’ doet. Maar wat precies? I don’t know!

  • Annalise
   9 augustus 2018 / donderdag, 9 augustus 2018

   Het ijzer in je bloed is inderdaad niet magnetisch! Een magneet doet niks met bloed, positief of negatief. Probeer maar eens bloedworst met een magneet op te tillen, haha. Ook op de rest van je lichaam hebben magneten geen invloed. Gelukkig maar, anders zou je niet veilig door een MRI-scan kunnen gaan (= heel sterk magnetisch)

   Ik denk eigenlijk ook dat de werking van dit maskers uitsluitend in het serum zit! Alleen al het feit dat de magneetjes “micro” worden genoemd en dit niet wetenschappelijk onderbouwd kan worden (er vanuit gaande dat die zwarte stipjes de magneten zijn, en er niet nog ergens magneetjes van < 100 µm in verstopt zitten), maakt het voor mij aannemelijk dat dit een mooie marketingtruc is, voor iedereen die eens iets nieuws wil proberen!

 7. 8 augustus 2018 / woensdag, 8 augustus 2018

  Die puntjes in je gezicht maakt mij nieuwsgierig. Ik ben daardoor wel aangetrokken om het masker een keertje te willen gaan gebruiken. Liefs soraya

 8. 8 augustus 2018 / woensdag, 8 augustus 2018

  Interessant maskertje. Ik vind het effect na 1 keer gebruiken niet echt zichtbaar als ik eerlijk moet zijn maar dat de bolletjes in je huid na afloop zichtbaar zijn maakt me toch nieuwsgierig. Het zou dan toch wel op de een of andere manier iets doen zou je zeggen.

  Ik vind zelf met maskers dat je bijna nooit verschil ziet maar dat geeft voor mij niet. Het is vaak wel lekker voedend en creëert toch even een lekker relax momentje.

  • Serena
   Auteur
   9 augustus 2018 / donderdag, 9 augustus 2018

   De enige maskers die echt meteen duidelijk resultaat geven bij mij zijn of kleimaskers (die maken mijn gezicht matter, ze reinigen en het ziet er daarna dus egaler en rustiger uit) en rubber masks. Heb er ooit eens eentje aangebracht gekregen in de spa van Dior in Parijs en toen het verwijderd werd keek ik in de spiegel en ik dacht echt WHAT THE HELL!? Ik zag er een stuk beter uit! Rubber masks lijken mijn gezicht ook wat te liften, denk dat het vooral voor de oudere huid groots effect kan geven.

 9. Rowan Chanel
  8 augustus 2018 / woensdag, 8 augustus 2018

  Grappig om te zien zo’n masker. Wel raar inderdaad van die puntjes achteraf.
  Zelf ben ik niet zo’n fan van sheet maskers. Zie alleen wel steeds vaker voorbijkomen dat vrouwen het veel gebruiken, alvorens ze hun make-up op doen. Zou dat volgens jou ook écht een beter effect hebben op je make-up? Of is dit weer iets ‘trendy’ nieuws?

  • Serena
   Auteur
   8 augustus 2018 / woensdag, 8 augustus 2018

   Om eerlijk te zijn denk ik dat je net zo veel effect krijgt met een primer, serum of dagcrème waar hyaluronzuur in zit. Dit maakt je gezicht net zo mooi ‘plump’ voordat je make-up aanbrengt. Maar het is een mooi excuus om jezelf lekker te verwennen met een maskertje, toch? 😉

   • Rowan Chanel
    8 augustus 2018 / woensdag, 8 augustus 2018

    Ja dat idee heb ik inderdaad ook..
    Hahaha zeker! Heb er gelukkig nog een hoop op voorraad 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *