Tag: My Fashion Favourites

Ha, leuk! Een paar dagen geleden ben ik door vriendinnetje Kelly van Kellista.nl getagd voor 'My Fashion Favourites'. Een tag met vragen over mijn stijl en favoriete kledingitems. Naast beauty ben ik onwijs gek op fashion. Ik noem mezelf geen écht modemeisje want zo diep zit ik niet in de fashion (zo wist ik bijvoorbeeld echt niet wie Maison Martin Margiela is waarmee H&M een samenwerking aangaat), maar soms kan ik uren scrollen op fashionblogs, kledingwebshops en Lookbook.nu. Ik smul ervan!

De tag bestaat uit 12 fashionable vragen, so let's start!

1. Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Dit vind ik echt lastig, want ik vind heel veel leuk, maar ook heel veel niet. Zo zou je mij niet snel zien in preppy kleding. Dus voor mij geen loafers, moccasins of van die herenschoenen voor dames (brogues). Voor mij ook geen hoogdichtgeknoopte blousjes of kleding met een overload aan tierelantijntjes (zoals ze bij SPS Superstar veel verkopen). Alhoewel, zeg nooit nooit. Want eerst moest ik niets hebben van de Jeffrey Campbell Lita's, maar nu ben ik er helemaal weg van! Ik sta in elk geval open voor alles en ik kan me snel aanpassen aan nieuwe trends. Ik vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen.

Ik houd van een beetje sexy, dus diepe halsuitsnijdingen, strakke broeken, strak in de taille, korte shorts en jurkjes en hoge hakken. Ik houd ook van een beetje sportief, zodat het niet té sexy wordt allemaal (en ik ben daarbij ook dol op mijn All Stars en Nike sneakers). Ik houd ook van kleding die op het eerste gezicht vrij basic oogt, maar dan toch net een apart detail heeft. En ik ben ook niet vies van kleding die nét iets over the top is, zoals mijn spiked Lita's. Dus samengevat: vrouwelijk, sexy, chic, sportief en een tikkeltje ruig.

 2. Wat zijn jou garderobe essentials?
Zwarte pumps, een Little Black Dress, een zwarte broek, een witte en een zwarte blouse, een blazer en een lichtblauwe spijkerbroek. Als je dit in je kast hebt hangen kun je het bijna met alles combineren en voor elke gelegenheid.

3. Wat is het duurste kledingstuk dat je in je kast hebt hangen?
Niet zo zeer in mijn kast, maar aan mijn kapstok. Daar hangt mijn Burberry Trenchcoat die ik zo'n 3 jaar geleden heb gekocht en waar ik nog steeds veel plezier van heb. De prijs van deze jas was €1295.

 4. Wat is het item dat je op dit moment het liefste aan je garderobe zou toevoegen?
Een lichte, (destroyed) spijkerbroek. Eentje die echt lekker strak zit, maar geen skinny en ook niet eentje die mijn billen platdrukt. Ik zie het helemaal voor me, pijpjes iets opgerold, pumps eronder en een oversized sweater erboven. Oh, en ik wil ook graag de Jeffrey Campbell sandaaltjes met studs!

5. Noem je favoriete ontwerper.
Balmain en Burberry. De kleding van deze modehuizen is fantastisch! Ik kan bijna alles dragen wat ik heb gespot in de Burberry webshop en van de catwalkfoto's van Balmain kwijl ik al jaren. Die leren jasjes en blazers van Balmain, zo mooi!


6. Hoeveel geld geef je uit aan kleding?
Eeeh, niet heel weinig, haha! Ik vind shoppen echt heel erg leuk en ik vind het belangrijk om er leuk uit te zien. Kleding maken de man vrouw en ik ben natuurlijk mijn eigen visitekaartje, dus naar persevents ga ik altijd leuk en netjes gekleed. Zo voel ik me zekerder en ik denk dat ik zo ook een goede indruk achterlaat. Ach, ik klets natuurlijk, ik probeer het gewoon goed te praten voor mezelf! Per maand geef ik zo'n 500 euro uit aan kleding en accessoires.  Soms is het meer, soms is het minder, maar ik denk dat ik daar gemiddeld wel op uitkom. Zeker wanneer ik weer eens nieuwe schoenen heb gekocht…

 7. Waar shop je het liefst?

De Zara, Mango en H&M zijn favoriet, maar Berschka en Monki vind ik ook erg leuk. Ook shop ik graag bij Strictly, een kledingboetiek in Utrecht (in Eindhoven en Rotterdam zitten ook vestigingen) waar mijn nichtje Maren werkt. Ze hebben daar mooie merken als Liu Jo en onbekende Italiaanse merken met een mooie pasvorm. Als ik in Antwerpen ben ga ik graag naar Forever21 en Urban Outfitters. In Amerika ga ik graag naar Victoria's Secret en Hollister. En naar de Abercrombie & Fitch, maar dan vooral voor de mooie mannen bij de ingang, haha! 😉

8. Wat is je favoriete parfum?
Dat is Jasmin Noir l'eau exquise van Bvlgari.

 9. Op welke manier stijl jij je haar het liefst?
Ik draag het meestal los in een middenscheiding en met iets volume, of in een hoge knot op mijn hoofd.

10. Wat trek je altijd uit de kast op het moment dat je niet weet wat je aan moet trekken?
Mijn zwarte Filipa K broek en een losse top. Afhankelijk van wat ik die dag ga doen combineer ik dat met All Stars of met hoge hakken.

11. Welke fashion-trend mag van jou blijven en welke mag er per direct overgaan?
Haha, maakt me echt niet uit. Dat is juist het leuke van trends, zijn ze niet zo mijn smaak dan zijn ze toch zo weer weg, en zijn ze leuk dan komen ze echt nog wel een keer terug. Maar de trends die ik momenteel erg gaaf vind zijn ombre, neon, pastel, studs, peplum en navajo. Wat ik iets minder vind zijn die cropped tops waarbij je je buik ziet (die van mij is niet zo plat namelijk) en van die cut-out dresses waarbij je een stuk bloot ziet bij je middel. Vind het een beetje Pretty Woman-achtig ogen, als je begrijpt wat ik bedoel.

12. Welk item in je garderobe heeft de meeste emotionele waarde voor je?
Zo'n 7 jaar geleden gingen mijn familie en ik samen op vakantie. Ik was toen 20 en eigenlijk ging ik niet meer met ze op vakantie, maar mijn ouders wilden nog een laatste keer als gezin op vakantie en omdat mijn zusjes en ik zo gek van Amerika waren besloten ze om naar Florida te gaan. Het was mijn eerste keer in Amerika en onze laatste keer als gezin samen op vakantie, dus voor mij was dit erg speciaal. In de Dillard's, een Amerikaans warenhuis, was er sale op de prom dress afdeling. Daar hing 'ie: koraalroze en weggelopen uit een sprookje. Mijn prinsessenjurk! Afgeprijsd van $200 naar $50 (omgerekend 40 euro). Mama zei dat ik hem voor dat geld niet kon laten hangen, ook al wist ik op dat moment echt niet wanneer ik zo'n jurk zou moeten dragen. Dus, rekende ik de megagrote jurk af en heb ik er de rest van mijn vakantie mee lopen zeulen. Er kon praktisch niets bij in mijn koffertje! De jurk heb ik nog steeds en ook al heb ik hem maar 2 keer aangehad, ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om hem weg te doen. Ik denk dat ik deze altijd zal blijven bewaren. Het doet me denken aan onze laatste familievakantie, de leuke herinneringen en de gezelligheid van toen.

Funny fact: de jurk draag ik in één van mijn allereerste YouTube filmpjes. Zijn jullie er klaar voor? Het is langer dan 3 jaar geleden, dus niet lachen!

[do action=”ytr”][/do]

Zo, dat waren mijn antwoorden op de 12 fashion vragen! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en dat jullie weer iets meer te weten zijn gekomen over mij. Neem de tag gerust over op je eigen blog!

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

117 Reacties

 1. Didi
  3 december 2012 / maandag, 3 december 2012

  Ik ben helemaal gek op beauty blogs en jouw blog bekeek ik eigenlijk nooit zovaak, maar ik begin gek te worden op je blog! Ik vind beautygloss bijv. ook een geweldige blog, maar (dit klinkt raar) met jou heb ik meer ‘overeenkomsten’. Ik kom zelf uit het zuid-oosten van Europa en heb daarom ook een bruinere huid, bruin haar, bruine ogen etc. Ik reageer bijna nooit op blogs, maar vond dat ik het deze keer moest doen! Je hebt een hele leuke blog en blijf zo doorgaan! Ik ben fan 🙂

  • Serena
   Auteur
   4 december 2012 / dinsdag, 4 december 2012

   Wat leuk om te lezen, dankjewel Didi! ^^

 2. Kimosje
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Leuk artikel en hele mooie foto’s!!
  En tsja, ben een beetje jaloers op je prinsessenjurk hoor!! 😉

 3. Inge
  27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

  vet mooie jurk

 4. Annelise
  26 juni 2012 / dinsdag, 26 juni 2012

  Ahh, dat oude filmpje is echt heel leuk! En die jurk is ook geweldig, maar ik kan me voorstellen dat je hem niet echt vaak kan dragen 🙂 Ik vind je kledingstijl heel leuk, je ziet er altijd heel fashionable, maar toch ‘jou’ uit (als je snapt wat ik bedoel). Ik snap helemaal dat je geen blote buik wilt, die van mij is redelijk plat, maar behalve op het strand is ie toch echt altijd verborgen 😉

 5. Genevieve
  25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

  Leuke tag!

 6. Lisa
  25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

  ik vind je jurk heel mooi!

 7. Ester
  25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

  Haha, wat leuk om te zien, je eerste filmpje!
  Je was toen al heel erg professioneel vind ik..
  Sommige meiden op YouTube moeten echt nog heel erg veel leren.. ( en uiteraard komt dat met de maanden-jaren ook wel. 🙂 )

  Die jurk ; 1 woord, WAUW!
  Echt prachtig mooi!!!! Kan me heel goed voorstellen dat je die niet kon laten liggen, en niet weg kan doen. ( uiteraard ook door de emotionele waarde )
  maar als die er niet aan vast zat, dan zou ik hem nog niet weg doen haha.
  * leuk voor je kindjes later ook! hihi.

 8. 25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

  hahah, was ontzettend leuk om te zien zeg! 🙂
  Leuke tag ! ^^

 9. 25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

  Tja, ik heb gewoon een soort fashionafwijking…

 10. 25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

  Wat heb jij een leuke style ! Haha en je eerste video filmpje , super lief . Helemaal enthousiast over het lampje en dat was de review . Ik vind het wel echt heel leuk dat je al 3 jaar deze blog onderhoud , en dat je dat nog steeds met veel enthousiasme doet ! xx

 11. 25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

  Wauw! Inderdaad een prachtige jurk! In mijn eerste galajurkje die ik twee jaar geleden als meisje van 16 aan had pas ik nu helaas ook niet meer (blame it on the boobs!) Maar die kan ik ook echt niet weg doen! Ik ben zelfs zo’n ‘rotzus’ dat mijn zusje ‘m ook niet aan mag naar haar gala. Het is echt mijn jurk en ik heb er een speciale herinnering aan en ik zou het echt vervelend vinden om iemand anders erin te zien schitteren.

 12. 25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

  Best grappig je verhaal over die roze prom jurk!

 13. 25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

  wat een leuke tag =)

 14. 25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

  Dat eerste filmpje heb ik toendertijd nog gezien, je deed toen mee met een contest toch!? nostalgie 😉

  • 25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

   en 500 euro woooow wow wow

  • Serena
   Auteur
   25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

   Nee, geen contest, dit was gewoon een review van een lipgloss, haha!

 15. lianne
  25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

  Jij vindt jezelf chic?? Dat vind ik echt hilarisch, vervang chic maar door ordinair!

  • Serena
   Auteur
   25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

   Ik ging net even je commenthistorie bekijken en van de welgeteld 4 comments die je hier ooit hebt geplaatst is er geen eentje leuk en gezellig. Alleen maar negatief. Word je daar niet een beetje moe van? 😉

  • Emma
   25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

   Mag ik wat vragen? Waarom reageer je zo? Neem aan dat je vrijwillig de site van Serena bezoekt, als het je niet bevalt of je komt alleen om nare opmerkingen te maken, ga dan wat anders doen. Je hoeft dit niet te lezen of leuk te vinden maar houdt je oordeel voor je, dit is niet je mening uiten maar vuilspuien. Beetje jammer.

   En Serena, super leuk artikel, wordt geinspireerd door je stijl. Dat filmpje is zo super cute in je super mooie jurk wat een mooie kleur en hij staat je echt geweldig!

 16. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  super leuk artikel en wat een prachtige jurk!

 17. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Leuke vragen, interessant om zo meer te lezen over je stijl!

 18. Bo
  24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Die foto waar je die jas aan heb is echt zoo mooi!! En wat heb je toch een mooi figuur
  Maar jezus wat is die jas duur!

 19. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Leuke tag! Ik kan me dat filmpje nog goed herinneren, dus zo lang volg ik je blog al!

 20. Fleur
  24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Wauw die jurk is moooi! haha, prinses Serena!

 21. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Leuke tag, en wat een gave outfit, die eerste met die lange zwarte rok!
  Liefs,

 22. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  haha ahh keileuke jurk op het laatst 😀

 23. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Wohhhh ben je al 27?! Had ik niet verwacht! X

 24. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Leuk om te lezen!

 25. fleur
  24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Waauwie, zo’n mooie kleding stijl heb jij, heel stoer en vrouwelijk! Ik wou dat ik dat durfde te dragen! Respect voor je!

 26. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Wat een leuke tag, je hebt hem heel leuk ingevuld! En wat een geweldige jurk trouwens!

 27. Ngoc Anh
  24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  WAUUWW 1295 euro! SOOWW

 28. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Wat een leuke tag! Super leuk om te lezen.

 29. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Leuk hoor 🙂

 30. Zwaan
  24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Haha, leuk om te lezen zeg! Ik kreeg echt een glimlach op m’n gezicht bij de laatste vraag.

 31. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Zo leuk je filmpje van enkele jaren terug! Leuke tag!

 32. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Love this post! We have two “fashion” things in common:

  1. I LOVE Balmain too, it’s my favorite designer, and…
  2. I love buns for my hair… actually I ALWAYS (OK maybe 99%) wear my hair up in a bun. 🙂

  xx Renee

  • Serena
   Auteur
   25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

   yay for buns!

   But I understand, I mean….THE HEAT!! Unbelievable.

 33. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Heel erg leuk om wat meer te weten te komen over jouw kledingstijl. Persoonlijk vind ik het high-waist shortje met die blouse en pumps echt heel erg leuk. Beetje vintage ook ;-).
  Ik vind het soms zo jammer dat ik in een dorp woon. Hier gaan de mensen toch wat uhm… ‘traditioneler’ gekleed. Weinig hips dus!

 34. lotte
  24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Waar blijven je filmpjes? shoplogs? tutorials? etc?

  • Serena
   Auteur
   25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

   De peacock eyelook is een fototutorial, so there you go.
   Voor filmpjes en shoplogs kun je deze week je hart ophalen. Ik ben in Singapore a.k.a. shopping paradise en ik ga hier elke dag een beetje vloggen.

 35. Selina
  24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  jeffrey campbell sandalen met studs, omg die zijn supervet!

 36. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Wat leuk om te lezen en wat een mooie foto’s staan erbij!

 37. evelien
  24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  die jurk is wel echt prachtig!
  Super leuk deze tag 🙂

  • evelien
   24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

   Waarom gaan jullie nooit meer samen een weekendje op vakantie dan?
   Super gezellig, zeker omdat jij al lang uit huis bent!

 38. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Leuke galalook haha!

  x

 39. CherYl
  24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Leuk die jurk! Doe m nog een keer aan en maak er een foto van!

 40. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Wat leuk om te lezen! Ik vind jouw stijl heel erg vet, sommige dingen zijn inderdaad wat over de top en zou ik zelf niet dragen, maar dat vind ik juist heel leuk om te zien! Jouw eerste filmpje vind ik echt heel erg goed voor een eerste filmpje! Je praatte toen al heel relaxed voor de camera. 🙂

 41. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Je buik niet plat genoeg voor een cropped topje? Doe normaal. Zo’n shirtje kan je toch ook dragen met een wat langere cammy eronder. Ik ben hartstikke plussize en draag gewoon zo’n topje(wel goed gecombineerd natuurlijk en niet met een blote buik eronder!).

  • Serena
   Auteur
   25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

   Ik vind het nu voor de zomer juist wel leuk met blote buik, maar niet voor mij.