Nieuwe cosmeticalijnen in aantocht!

Dat Beauty en Fashion hand in hand gaan hoef je Chanel, Dior en Yves Saint Laurent niet te vertellen. Deze merken doen het net zo goed op de catwalk als in de parfumerie. Toch hoeft het niet altijd een succes te zijn wanneer je als modehuis een cosmeticalijn start. De make-up lijnen van Tommy Hilfiger en Calvin Klein bijvoorbeeld zijn zo goed als geflopt. Modehuizen die wél aanslaan met hun vrij recente cosmeticalijnen zijn Burberry Beauty en Armani Beauty. En wat dacht je van modeontwerper Tom Ford met Tom Ford Beauty? Een groot succes.

Ook dit jaar staat er weer veel nieuws op de planning wat cosmetica betreft en het zijn voornamelijk de fashiondesigners die – in navolging van Tom Ford – nu ook hun eigen cosmeticalijn willen starten. Celebrity fragrances kennen we nu wel (als je als celeb geen eigen parfum hebt gelanceerd tel je gewoon niet meer mee), maar nu beginnen de celebs ook langzaam de cosmeticawereld over te nemen! Hieronder alle nieuwtjes over alle nieuwe cosmeticalijnen en samenwerkingen die er komen gaan.

Dita von Teese Classics
Het was natuurlijk een logische stap na de lancering van een eigen lingerielijn, parfum en een beautybook, Dita's eigen cosmeticalijn. De lijn gaat 'Dita von Teese Classics' heten en wordt geproduceerd in samenwerking met het Duitse cosmeticamerk Artdeco. Dita's lijn bestaat uit compact powder, blushes, matte en shimmery eyeshadows, valse wimpers, lipstick, nagellak, lipgloss, mascara, gelliners en een gelliner kwastje. Haar collectie ligt half juni (dus, nu) in de Duitse schappen. Meer info lees je op Beautylish.com.

Karl Lagerfeld for Shu Uemura
Al meer dan 20 jaar gebruikt hij de make-up van het Japanse cosmeticamerk Shu Uemura om zijn schetsen te maken, maar pas nu gaan de twee hun handen ineen slaan. Karl is de master van de samenwerkingen. Naast het ontwerpen van hele collecties voor Chanel heeft hij zich ook ontfermd over het designen van Coca Cola flesjes, glazen, vazen en helicopters, dus een make-up lijn moet voor Karl een makkie zijn. De collectie zal 'Karl Lagerfeld for Shu Uemura' gaan heten en het wordt een speciale Holiday Collection. Vanaf september 2012 ligt het wereldwijd in de winkels.

Christian Louboutin Beauté
Ook wereld's bekendste schoenenontwerpen Christian Louboutin wil zich storten op een cosmeticalijn en dat doet hij in samenwerking met Batallure Beauty. Het zal een cosmeticalijn worden bestaande uit meerdere soorten producten, maar welke precies is nog niet bekend. Christian gebruikte aan het begin van zijn carriere rode nagellak om de zolen van zijn pumps rood te lakken, dus ik denk dat er sowieso nagellak in zijn collectie komt. Als de verpakking en de kleuren net zo mooi worden als zijn schoenontwerpen, dan ben ik alvast héél enthousiast! Louboutin's lijn zal vermoedelijk in 2013 lanceren.

Khroma Beauty
Dat de Kardashian's van make-up houden moge duidelijk zijn. Kim Kardashian heeft zelfs verschillende YouTube filmpjes online gezet waarin ze stap voor stap laat zien hoe ze wordt opgemaakt. En ik moet zeggen, ze zit ook wel echt altijd goed in de make-up! De Kardashians zien er prachtig uit en ze hebben al eerder een eigen nagellaklijn gelanceerd in samenwerking met Nicole by O.P.I, dus een eigen cosmeticalijn was misschien wel een logische volgende stap. Khroma Beauty vind ik echt een hele toffe naam en ik vind hun reality show ook zo leuk, dus ik ben erg enthousiast én heel erg benieuwd naar deze collectie. Een deel van de collectie (een speciale Holiday Collection) zal rond Kerst al verkrijgbaar zijn bij Ulta (grote Amerikaanse parfumerie/drugstore) en de gehele collectie zal in 2013 pas op de markt komen en alleen verkocht worden via Ulta.

Marc Jacobs for Sephora
De parfumflessen van Marc Jacobs zijn kleurrijk en speels, dus hopelijk kunnen we ook veel leuks verwachten van zijn eigen cosmeticalijn! Hij is de laatste designer die heeft aangekondigd in samenwerking met Sephora een eigen lijn te lanceren, maar helaas is het nog onbekend wanneer het precies te koop zal zijn. Ik denk dat de verpakkingen in elk geval fantastisch zullen worden en ik wacht in spanning af! 🙂

Nou, we kunnen dit jaar en volgend jaar dus veel verwachten op cosmeticagebied. Volgens mij zal er niets van bovenstaande in Nederland te koop zijn, maar dat maakt het wel weer extra leuk om er iets van te kunnen bemachtigen! Bij welke lijn krijg jij het beste gevoel? Wat zal een succes worden en wat niet? Waar kijk jij het meeste naar uit?

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

54 Reacties

  1. Lobke
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ik ben vooral benieuwd naar de cosmeticalijn van Marc Jacobs aangezien ik de Oh So Fresh heel lekker vind ruiken en de vormgeving is ook geweldig 🙂