Stroopwafels; pure verwennerij in een nostalgisch jasje

Als klein meisje kan ik me nog goed herinneren dat ik altijd met mijn vader naar de markt ging. Hij kocht er zijn groente, kaas en bestelde een portie kibbeling voor ons, en ik kreeg bij wijze van toetje een verse stroopwafel, die ik onderweg naar huis oppeuzelde. En nu, jaren later, kan ik nog steeds genieten van een stroopwafel. Ik koop mijn stroopwafels niet meer op de markt, maar gewoon bij de Albert Heijn om de hoek. En dan het liefste die verse stroopwafels die gemaakt zijn met roomboter. Zo lekker. Pure nostalgie!

AH stroopwafel - 4Ik denk dat bijna elke Nederlander is opgegroeid met deze lekkernij en ook buitenlanders zijn er gek op! Toen ik stage liep in Texas bracht ik ze mee naar mijn stageplek en al mijn collega’s waren er meteen helemaal weg van. Die pauze had iedereen het over de ‘Dutch treats’. Met Kerst vloog ik voor een weekje terug naar Nederland, en mijn collega’s smeekten me bijna op hun blote knieën om weer wat pakjes ‘stroep waffles’ voor ze mee te nemen, haha!

AH stroopwafel - 1Zelf eet ik mijn stroopwafels het liefst met een lekkere, warme mok thee. Ik leg mijn stroopwafel dan eventjes kort op de mok, zodat de warmte van de thee de caramel lekker zacht en extra smeuïg maakt. Hmmm!

AH stroopwafel - 3Ik kan echt genieten van een chillmomentje op de bank, dekentje over me heen, goed boek erbij, kaarsjes aan, een zak stroopwafels en cocoonen maar. Een rustgevend momentje voor mezelf, waarbij de stroopwafel zorgt voor een hoog ‘treat yo self’ gehalte.

AH stroopwafel - 2Als echte stroopwafel fan (van vooral die verse met roomboter van Albert Heijn, zoals ik jullie in het begin al vertelde) ben ik op zoek gegaan naar nog meer echte liefhebbers van deze lekkernij. Hartstikke bedankt voor al jullie superleuke inzendingen!

Bekijk hieronder de video met alle stroopwafel lovers:

Ben jij ook zo gek op stroopwafels? Wanneer eet jij ze?

Until next time,
Serena Verbon

– sponsored

Volg:

101 Reacties

 1. Djodie
  11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Advertorial of niet… ik vind dat je gelijk hebt! Stroopwafels zijn de beste!
  Stroopwafeltaart, stroopwafelijs, stroopwafelcake, je kunt het allemaal aan me kwijt! ;-)
  Ik zie ook liever wat meer inhoudelijke posts, maar ach.. ik HOEF het niet te lezen, dus ik vind het prima!

 2. Rianne
  11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Misschien een ideetje om dat ‘sponsored post’ bovenaan het artikel te zetten ipv onderaan wanneer je je lezer al voor de gek hebt gehouden? Want een onderwerp als dit slaat natuurlijk nergens op. Tenzij je graag de nieuwe Harry Piekema wilt worden.. .. verdient vast ook leuk.

 3. 11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Nou Sereen, dit valt me toch wel een beetje van je tegen. Ik zie dat er al genoeg negatieve reacties staan dus ik zal je ook vertellen dat je het normaal echt heel goed doet, je bent de enige beautyblog die ik nog volg en zelfs je advertorials vind ik leuk om te lezen, maar dit gaat natuurlijk nergens over. Als je dan een advertorial voor stroopwafels wilt doen (wat ik persoonlijk al een beetje gek vind op een beauty- en lifestyleblog), maak er dan een lekker receptje van of zo. Jammer dit!

 4. 11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Lekkerrrr! Ik eet deze wafels het liefst met honing tussen, waarschijnlijk zijn het dan geen stroopwafels ;)

 5. 11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Ooh, heerlijk zo’n nog warme stroopwafel van de markt. Yummy! Zelf ben ik ook gek op de combinatie stroopwafel en een enorme kop thee. En inderdaad, even de stroopwafel op de mok thee leggen, haha.

 6. Kiki
  11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Hè getsie. Nou ben ik toch niet helemaal 100% tevreden met mijn heel kritische reactie. Ook zo rot om alleen maar negativiteit te horen denk ik, terwijl ik je juist zo goed vind. Dus bij dezen ook nog even een dikke duim voor je gewoonlijke content. Je onderscheid je echt met je laborantenkennis. Met als 1 van de hoogtepunten je artikel over baking soda laatst. Ook in de comments vond ik je toen stoer en objectief. Je ging super in gesprek met critici die begonnen over je eerdere DIY cosmetica met dat ingrediënt. Nooit te oud (of te trots) om te leren! Blijf lekker shinen. Zowel in je artikelen als met de shimmer bricks op je mooie gezichtje. Joe!

  • Roswitha
   11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

   Wat leuk dat je nog even terugkomt op je reactie, dat toont ook lef!

 7. Kiki
  11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Oooh nee Serena. Hiervan gingen mijn nekharen recht overeind staan: “(van vooral die verse met roomboter van Albert Heijn, zoals ik jullie in het begin al vertelde)”. Dit is toch gewoon te ongeloofwaardig voor woorden? Zo krampachtig…. brrrrr…
  Ik ben helemaal voor advertorials hoor. Je levert ons gratis content en jij moet natuurlijk ook leven. Meestal maak je er iets moois van. Die Hunkemöller campagne bijvoorbeeld. Prachtig! Zo mooi gedaan. Daar zit passie en lef in. Maar door deze voel ik me bijna persoonlijk beledigd. Je moet ons echt wel oerdom inschatten dat je denkt dat we het slikken dat jij die van de AH uit een pakje beter smaken dan de verse van de markt. En tussendoor nog reminders: “stroopwafels van de AH dus hè. DE AH! HAD IK AL ALBERT HEIJN GEZEGD? #albertheijn”
  Neh, even zonder grapjes. Het is je vergeven. Ik kijk die mooie advertorial van de Hunkemöller nog eens en hoop vurig dat je de volgende advertorial iets minder krampachtig neerzet.

 8. 10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Ohh heer-lijk! Ik koop ze alleen niet als ik voor mezelf boodschappen doe want dat gaat niet goed hoor ;p

 9. 10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Ik koop ze niet, dan gaat zo’n pakje in één keer op, niet heel erg gezond natuurlijk dus ik laat ze heel verstandig liggen. ;-)

 10. 10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Wat een leuk artikel is dit! Leuk met een persoonlijk tintje over je tijd in Texas. Bovendien vind ik je foto’s ook steeds beter en mooier worden (ze waren al heel mooi, maar nog mooier haha)

  • M
   11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

   Meen je dat serieus? Je beseft toch wel dat dit een beauty blog is he?

 11. Aartie
  10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Wauw, ik reageer bijna nooit, maar dit moet wel even van mijn hart.. Doe dit ajb niet meer, het siert je niet en het lijkt net alsof jij ipv je collega’s figuurlijk op de knieën zitten..
  Niet beledigend bedoeld, maar als ongezouten kritiek. Heel jammer, vooral omdat er vele lezers voor mij ook geen zand in hun ogen hebben.

 12. Anita
  10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Wtf did i just read? Whahaha dit is echt heeeel erg hoor!! Niet meer doen, dit artikel slaat echt nergens op! !

 13. 10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Haha jaaa ultieme guilty-pleasure! Al ben ik het echt niet met je eens dat de ‘verse’ van de AH komen.. Gesponsorde post zie ik. De echte van de markt zijn yum! Meestal koop ik stroopwafels om weg te geven in het buitenland. X

 14. Lousaa
  10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Whahaha. Stroopwafels kunnen best lekker zijn op z’n tijd.. maar dat die van albert heijn ‘de echte’ zijn als je even daarvoor verse van de markt hebt beschreven gaat er bij mij niet in. En zeggen dat de caramel zacht wordt terwijl caramel en stroop toch echt behoorlijk verschillende dingen zijn… Dat is voor een zelfbenoemde stroopwafelliefhebber toch wel heel grappig. Ook in het kader van je gezondheidsmanie zeggen dat je met een zak wafels op de bank neerploft vind ik wel humor.

  Volgende week de mergpijpjes? Of gaan we het hebben over het liefde en passiebrood of de kant en klare borrelhapjes die je ook heel leuk als tapasmaaltijd kunt serveren als je een dag geeen zin hebt om te koken?!

  • Rachida
   10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

   Whaha geniale reactie, helemaal mee eens!!

   • M
    11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

    Whahaha, ik pies bijna in mijn broek van het lachen!

 15. Lydie
  10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Alles voor de moneyzzz!

  • Anita
   10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

   Nou echt he?? Pffff ;-)

  • Marjolein
   11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

   Makkelijk praten voor iemand die hoogstwaarschijnlijk een 9-5 baan en daardoor financiële zekerheid heeft. Dat jij hier gratis alle artikelen kunt lezen heeft natuurlijk ook een andere kant van de medaille, die blijkbaar bestaat uit het af en toe verschijnen van advertorials. En als je het niet leuk vindt, dan ga je toch een andere blog lezen :)

 16. Paula
  10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Sorry maar ik vind dit echt een onzinnige post, overduidelijk tbv sponsoring.
  Verwerk het dan in een recept of zo..
  Je hebt vaak hele leuke artikelen, vooral met de chemische toelichtingen wat goed en begrijpelijk wordt uitgelegd, maar dit?..

  • Trijntje
   11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

   Helaas ben ik het eens met al de bovenstaande reacties. Vaak goede artikelen over beauty(producten). Maar dit is wel slap…

 17. Marit
  10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Ooohhh je gaat toch geen stroopwafel op een boekdeel van de wetten van de magie leggen. Dat doet echt pijn in mijn hart. Masr lekker zijn ze inderdaad wel!

 18. romy
  10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Euhh…. whahaha zo slecht dat het bijna lachwekkend is!
  Gaat echt nergen over…

 19. 10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Ik eet eigenlijk niet zo vaak stroopwafels maar als ik ze koop ze gelijk op! haha. Super lekker zijn ze.

  XO

 20. 10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Ik eet eigenlijk zelden stroopwafels, maar vind ze wel ont-zet-tend lekker.. En dan inderdaad die verse van de markt. Die van de AH ken ik niet, misschien toch eens proberen :-)!

 21. 10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Stroopwafels zijn ook heel erg lekker. Vooral wanneer ze vers zijn!

 22. 10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  yes! ik nam ook stroopwafels mee toen ik bij familie in de Vs op bezoek ging. truffel pepernoten waren ook een succes! :)

 23. 10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Heerlijk he! En kibbeling is ook al zó lekker, jummm.

 24. Sabine
  10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Vind het echt een leuke site om af en toe eens wat op te lezen. Maar de zoveelste AH reclame. Daarboven de foto’s voor Hunkemoller. Ik snap dat dit je bestaan is, en je zet er netjes bij dat het gesponsord is. En het is eigenlijk ook logisch. Het kan ook misschien niet anders. Toch zou ik heel goed nadenken of dit wel de manier is. Het is namelijk juist leuk om eens geen gekleurde mening te horen over producten. En die geloofwaardigheid behoud je zo niet.

 25. 10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Ik leg stroopwafels ook altijd eerst op mijn thee, dat is zo lekker hihi! En anders eventjes in de magnetron!

 26. Judith
  10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Hmm even in de magnetron!

 27. Lisanne
  10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  stroopwafels zijn inderdaad super lekker!
  Ze liggen bij ons ook in de kast haha
  Even in de magnetron en ze zijn nog lekkerder!
  ik ben ook dol op stroopkoeken!
  En inderdaad die van de markt!!!, al heb ik daar nooit een stroopwafel heel gekocht maar wij namen altijd die zakjes wn dan nog met extra stroop er in haha wauw ik krojg er gewoon weer zin in!
  bij ons hier verkopen ze ze niet, maar tijdens mijn stage vorig jaar zijn we wel heel wat keren op donderdag naar dw markt gegaan om ze te halen voor lekker in de pauze :)

 28. Iva
  10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Geen stroopwafelmasker?

 29. Anne
  10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Bij ons zijn we in de familie zo gek op stroopwafels dat als we op familie bezoek gaan in Singapore met een koffer voor stroopwafels gaan, en kaas en drop!

 30. 10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Ik denk dat het bij mij ook echt een van mijn meest favo koekjes is.
  Het lekkerste vind ik dan ook nog degene met zo’n mega bulk stroop aan de zijkant (dus eigenlijk een mislukte naar de schoonheidsnorm ;) )

 31. 10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  O, het water loopt echt in m’n mond. Ik vind stroopwafels zó lekker!

 32. Sanne
  10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Stroopwafels zijn ook mijn favoriet. En helemaal als ze lekker warm zijn!

 33. 10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Leuk artikel! Ik vind stroopwafels ook echt heerlijk, vooral als ze warm zijn. Ik begrijp eigenlijk nog steeds niet waarom ze niet in het buitenland worden verkocht. Zou een gat in de markt zijn joh!

 34. 10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  liefde voor stroopwafels!!!:)

 35. 10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Een echt oud-hollands lekkernijtje! Heerlijk! Ik koop ze eigenlijk bijna nooit omdat ik van heel veel koekjes hou (en nu aan het afvallen ben) maar poeh… zo’n verse hele warme die voor je neus in elkaar wordt gezet op de markt of bij ons in de stad. Yum!!

 36. 10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Stroopwafels van de markt zijn echt zo lekker! Dat is echt een verwenmomentje

 37. nanoe
  10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Leuke mok vanwaar is die ?

  Ik ga morgen even naar de markt, moest nog wat dingen halen en natuurlijk ook meteen een stroopwafel.. hmmm !

 38. 10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Hmmm. Stroopwafels zijn en blijven lekker. Op elk moment van de dag :)

 39. Darcey
  10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  WAAROM in hemelsnaam komt er een artikel over stroopwafels online? De enige reden die ik kan bedenken is dat je er geld voor ontvangt want anders snap ik niet dat je dit online zou zetten op nota bene een Beautyblog… Sorry serena niet lullig bedoeld maar probeer een beetje je gesponsorde artikelen te beperken naar enigzins beautygerelateerde producten. Dit bedoel ik als opbouwende kritiek.

  • Maike
   10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

   Dit vraag ik me dus ook af. Ik ken geen enkel andere beauty site waarop zoveel reclame word gemaakt over dingen die alles behalve beauty related zijn.

  • Kim
   10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

   Duhhh staat toch in de tag ook AH. Lekker #spon.
   Verder heb je helemaal gelijk, het slaat werkelijk nergens op haha ?? mja money he

 40. 10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Goed idee om stroopwafel op je kopje thee te leggen! Dit ga ik ook eens doen! ^^

 41. Tara
  10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  waarom blog je hier nou weer over

 42. Sanne
  10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Looovvveee stroopwafels!
  Kreeg vroeger op de markt altijd zo’n grote verwarmde stroopwafel. Nog steeds heerlijk & mn knul van 7 vind ze heerlijk.
  Vraag me nu wel af na het lezen van de andere post of ah van zn stroopwafels af moet?:p

 43. 10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Yumm! Dat blijft lekker!

 44. 10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Mmm ik hou echt van stroopwafels!

 45. suus
  10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Stroopwafels k ben dr letterlijk mee opgegroeid en nog elke dag een garage vol, ja mijn vader en opa zijn stroopwafel bakkers op de markt!

 46. A.
  10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  wtf did I just read?
  Waarom maak je hier nou een post op je site over?

 47. K.
  10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  Waarom vraagt AH aan (beauty)bloggers om te schrijven over stroopwafels? Het is zo’n alledaags product, ze staan hier al in de kast en ik voel na dit artikel niet de behoefte een extra pakje in te slaan…

  Hebben ze ergens een depot met stroopwafels die tegen de uiterste datum lopen?

  Niets ten nadele van jou hoor Serena, een betaalde opdracht over stroopwafels is natuurlijk easy money, maar ik snap echt niet waarom we massaal positief gestemd moeten worden over stroopwafels?

  • Farida
   10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

   Albert Heijn wil gewoon dat je hun naam overal ziet. En op een gegeven moment word het een gewoonte om iedere x daar je boodschappen te doen. Zulke bedrijven steken veel geld in het adverteren van hun merk. En als ze ook inspelen op gemak ( op elke hoek een winkel) is de keus snel gemaakt waar je gaat winkelen.

  • Bb
   10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

   Idd ik vind dit ook maar een vreemd artikel..als het nou nog over een nieuw assortiment speciale lekkernijen ging ofzo. Maar stroopwafels komop zeg.

  • Kim
   10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

   Hahahaha echt he! Domste advertorial ooit.

   • Shanna
    10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

    mee eens! Belachelijk dit op een beautyblog:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *