Stiekem sporten tijdens het werk

‘Wat zie je er… sportief uit’, zei Serena tegen mij in mijn eerste stageweek. Badmintonnen op de camping, aan de brug slingeren in de turnzaal of op mijn ski’s een besneeuwde berg afzoeven, ik doe het inderdaad allemaal met veel plezier.

Nu heb ik helemaal niet zulke sportieve collega’s hier op het Beautylab kantoor, maar toch heb ik zo mijn manieren om elke kantoordag actief in te vullen. Of je nu net zo sportief bent als ik en stiekem door wil sporten op kantoor of als je graag onder de baas zijn tijd vast wil beginnen aan het zomerklaar maken van je lichaam, met deze tips kom je elke werkdag sportief door.

sneaky fitness at work_71. Neem de trap
Een simpele stap naar een betere conditie is om vaker de trap te nemen. De meeste mensen kiezen voor de lift of roltrap, vandaar dat het op de trap meestal rustiger is. Een voordeel daaraan is dat je onder de verplichte liftpraatjes vandaan komt en je niet hoeft te ergeren aan de lange wachttijd voor de lift of de wegversperrende mensen op de roltrap.

Zeg YES tegen de trap!

sneaky fitness at work_1En NO tegen de lift!


no
2. Vul je glas of flesje met water maar half
Genoeg water drinken is belangrijk als je goed voor je lichaam wil zorgen. Vul daarom je glas of flesje maar voor de helft met water. Op die manier maak je op een dag heel wat wandeltochtjes naar de kraan en zo krijgen je benen genoeg beweging.

sneaky fitness at work_53. Stap een halte eerder uit
Binnen zitten doe je al genoeg, dus stap eens een bus-, tram- of metrohalte eerder uit en loop dat kleine stukje zelf. Je krijgt wat frisse lucht, doet gelijk je dagelijkse vitamine D op en je verbrandt weer wat calorieën. Mocht je met de auto reizen, dan kan je wat verder van je bestemming af parkeren.

geen recente foto van een bushalte4. Bureaustoeloefeningen
Zittend in je (hopelijk) ergonomisch verantwoorde bureaustoel zijn er een aantal oefeningen die je kunt doen om je spieren wat meer te definiëren. Ga rechtop zitten en til beide benen van de grond, tot ongeveer horizontaal. Als het goed is voel je bij deze oefening je buik- en bovenbeenspieren aanspannen. Om je dijen te trainen ga je weer rechtop zitten en zet je je enkels, knieën en benen naast elkaar. Duw vervolgens je benen zo strak mogelijk tegen elkaar en hou deze houding vast. Een andere hele simpele oefening is het strak aanspannen van je buik- of bilspieren. Als je één van deze oefening doet, hou elke houding dan 30 seconden vast en herhaal de oefening een stuk of vijf keer.

sneaky fitness at work_65. Wees een bezige bij
Iemand thee, koffie? Jij werkt jezelf op naar de functie van meest geliefde werknemer door de liters drinken die je voor je collega’s haalt. Papier van de printer op? Even een voorraadje halen twintig kantoorblokken verderop. Een nieuwe collega? Natuurlijk geef jij die de uitgebreidste rondleiding van het hele gebouw. Moet er gestofzuigd of gedweild worden? Dat doe jij wel even en tijdens de werkzaamheden span jij stiekem je spieren aan. Door de ijverige collega uit te hangen zorg je ervoor dat je spieren constant in beweging blijven en dat je werkdag verre van eentonig is. Want van 9 tot 5 alleen maar achter je computer of kassa zitten is niet bepaald bevorderend voor je conditie.

‘Iemand zin in een kopje thee?’.

sneaky fitness at workDit waren mijn suggesties voor het sportief invullen van een dag op kantoor. O ja, ik kom niet elke dag in een sportjasje en hardloopschoenen in een sprintje naar Houten, hoor. Zo sportief ben ik nou ook weer niet.

Sport jij ook stiekem op het werk (of ben je dat nu wel van plan)? Hebben jullie nog goede aanvullende tips?

SPORTIEVE GROETJES!1!!1
Eline Beeuwkes namens Team Beautylab

 

Volg:

128 Reacties

 1. Britt
  17 april 2013 / woensdag, 17 april 2013

  hihi helaas zit ik nog op school maar echt super leuk gedaan:)

  x

 2. 12 april 2013 / vrijdag, 12 april 2013

  Super leuk artikel en handige tips !

 3. Emma
  12 april 2013 / vrijdag, 12 april 2013

  Haha, superleuk artikel! Met leuke foto’s erbij ook nog. Begin een eigen blog, ik denk dat het een succes zou zijn!

 4. Annalisa
  11 april 2013 / donderdag, 11 april 2013

  Lekker enthousiast artikel 🙂
  Ik zeg ook JA tegen de trap! En als niemand kijkt doe ik nog wel eens stiekem een handstand op het werk, hahaha.

 5. Genevieve
  11 april 2013 / donderdag, 11 april 2013

  Goede tips!

 6. ashley
  11 april 2013 / donderdag, 11 april 2013

  Handige tips!
  Alleen als ik een halte eerder uit stap dan moet ik 3 km gaan lopen haha,
  hier in zeeland liggen de haltes niet echt dicht bij elkaar 😉

 7. Joyce
  11 april 2013 / donderdag, 11 april 2013

  Leuk geschreven! Die eerste foto is echt geweldig!
  Ik hoef naast werk niet aan sport te doen ren minstens 10 keer per dag de trap op en af, loop de hele dag door over de vloer en met.spullen sjouwen. Denk dat je alleen bij die tip.dat je dingen voor collega’s doet wel.moet oppassen dat je niet als sloofje wordt gezien en er misbruik van je sportiviteit wordt gemaakt;)

 8. Renske
  10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

  Haha die eerste foto is geweldig. Vooral omdat Serena en Yolanda heel neutraal achter hun scherm zitten.
  Handige tips overigens.

 9. Iris
  10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

  Ik ben dierenartsassistente, dus ik kom wel aan mijn dagelijkse beweging… Dieren sjouwen en dieren op hun plaats houden op de tafel, a.k.a. professioneel worstelen zodat ikzelf en de dierenarts niet opgegeten worden. ‘S morgens de benen onder je kont vandaan rennen om de operaties in goede banen te leiden (assisteren bij of zelf onder narcose brengen, klaarmaken voor operatie, regelmatig assisteren bij operatie, operatieveld schoonmaken na operatie en ze een warm zacht hok geven, elk dier heb je zo’n 5 keer gesjouwd in de tussentijd, en dat een paar dieren achter elkaar), vervolgens heel de zooi schoonmaken en dan ben je blij dat je rond 12 uur eindelijk kan zitten en wat kan eten. Om vervolgens ‘s middags dus voornamelijk te gaan worstelen en zware zakken voer dragen, daarna mag er weer gepoetst worden gelukkig wel wat balie draaien waarbij je wel even kan zitten. Oh, en tussendoor met lieve puppy’s knuffelen, ook zo’n zware bezigheid 🙂

 10. 10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

  Ik hou het bij die eerste foto. Handstanden doen! Haha!

 11. 10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

  Handig ja! Ik ben zelf leidinggevende op school en heb 1 student ter beschikking. Hem laat ik netjes achter de receptie zitten terwijl ik zelf trappen op en af ren en met theekannen rondsleep 🙂

 12. 10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

  Wat een superhandige tips, ik probeer ook altijd een beetje sportief te zijn, maar het mislukt soms een beetje, haha!

 13. Gillian
  10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

  Wat een leuk artikel!
  En echt hele vette schoenen! Van welk merk zijn ze?
  Kus

 14. tasje
  10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

  Nog een tip is je billen aanspannen als je loopt. Echt hele goede tips ik doe een aantal dingen wel al. En ben ook super behulpzaam haha maar ook wel in eigen belang om idd wat extra beweging te krijgen.

 15. Amy
  10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

  Pff hád ik maar een baan waar ik alleen hoefde te zitten, als ik werk loop ik de hele dag al rond te sjouwen en ben ik alleen maar druk bezig. Toch wel handig artikel voor op school maar beweging heb ik dus wel genoeg op mijn werk!

 16. Annika
  10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

  Hahaha wat een leuke foto’s! Ik zit hier al met mijn voeten omhoog! 😀

 17. lisa
  10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

  woow gafe schoenen! ze knallen echt 🙂

 18. Zwaan
  10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

  Hihi leuk!

 19. Maaike S
  10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

  Hahaha XD Dat gezicht bij die lift! Echt grappig ! 😀 Leuke tips 😉

 20. 10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

  Leuk artikel! Dat van je glas half vullen vind ik echt een goede tip, ga ik ook doen!

 21. 10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

  Ik neem altijd de trap in plaats van de lift. Dat doet al veel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *