Stapelreview: Seductive & Oriental

Vandaag review ik een aantal nieuwe parfums in de categorie ‘Oriental’. Orientaalse parfums zijn warm en sensueel, bedwelmend en verleidelijk. Parfums uit deze groep bevatten vaak geurnoten als musk, vanille, exotische bloemen en kruiden en warme hars en houtsoorten. Orientaalse parfums zijn onder te verdelen in Oriental Floral, Oriental Fougere, Oriental Spicy, Oriental Vanilla en Oriental Woody.

Vandaag review ik:
  • Loverdose  – Diesel
  • Love, Chloé eau Intense
  • Play it Rock – Playboy
  • Amor Amor Forbidden Kiss – Cacharel


Naam: Loverdose 
Type: eau de parfum
Huis: Diesel
Parfumgroep: Oriental Spicy
Topnoot: steranijs, mandarijn, citroenschil
Hart: jasmijn, drop, gardenia
Basis: ambrox, vanille, cederhout, sandelhout
Geurbeleving: Loverdose is een zeer zwoele, verleidelijke geur die fris begint met de geur van mandarijnen, citroenschil en steranijs. Al snel is de geur van drop duidelijk aanwezig, wat gek klinkt, maar het ruikt zoet, kruidig en fris en sluit goed aan op de andere geurnoten. Loverdose komt op mij wat bedwelmend over, niet persé kruidig, maar zoet en creamy, als fluweel. Ambrox is een synthetische geurnoot die perfect bij deze geur past. Het ruikt een beetje naar ambergris, muskus en hout tegelijk. Zwoel, verleidelijk en sexy. Na een tijdje wordt het parfum steeds zoeter en is de dropnoot steeds beter te onderscheiden, lijkt het.
Prijzen: 35 ml/€44, 50 ml/€62 en 75 ml /€78
Verkrijgbaar: vanaf september 2011
Naam: Love, Chloé eau intense
Type: eau de parfum
Huis: Chloé
Parfumgroep: Oriental floral
Topnoot: talk, rijstpoeder, iris, heliotroop
Hart: peru balsem, vanille, verse bloemen
Basis: muskus
Geurbeleving: Love, Chloé is een jaar geleden op de markt gebracht en dit jaar is er een Oriëntaalse variant uitgebracht, genaamd Love, Chloé eau intense. Men wilde het hart van het originele parfum verrijken zonder het te vervormen, daarom zijn er slechts 2 geurnoten toegevoegd: peru balsem voor een zoete, dierlijke en harsachtige noot en vanille voor de zwoele, zoete en leerachtige noot. Deze toevoeging maakt de geur wat verfijnder, zwoeler, exotischer en warmer dan het originele parfum. De geur komt op mij poederig en bloemig over, maar het is geen lichte geur. De aardse, verleidelijke geurnoten zoals muskus, peru balsen en vanille maken het een zwoele, ietwat zoete en fluweelachtige geur. Warm en creamy.
Prijzen: 30 ml/€ 57, 50 ml /€ 77, 75 ml/ € 97
Verkrijgbaar: vanaf half september (volgende week)
Naam: Play it Rock
Type: eau de toilette
Huis: Playboy
Parfumgroep: Oriental Floral
Topnoot: bloedsinaasappel, gesuikerde appels, saffraan
Hart: passiebloem, frangipani, sinaasappelbloesem (neroli)
Basis: zwart ebbenhout, vanille, leer, patchouli
Geurbeleving: De geur opent fruitigzoet, de geur van rijpe sinaasappels is goed te ruiken, en blijft een tijdje zoet en speels. Na een tijdje maken de zoete noten plaats voor de lichte bloemige noten, wat de geur wat volwassener maakt en meer diepgang geeft. Play it Rock komt op mij over als een jeugdige geur, sexy en verleidelijk, maar ook speels en brutaal. Voornamelijk vrij zoet. Niet snoepjeszoet, maar warm en sensueel zoet met een sprankje fruit.
Prijzen:  30ml/€13, 50ml/€17
Verkrijgbaar: vanaf november 2011 bij de drogist

Naam: Amor Amor Forbidden Kiss
Type: eau de toilette
Huis: Cacharel
Parfumgroep: Oriental Vanilla
Topnoot: grapefruit, mandarijn, roze peper
Hart: frangipani, koffie
Basis: vanille, witte muskus
Geurbeleving: Amor Amor is voor het eerst uitgebracht in 2003 en nu, zo’n 8 jaar later, komt Cacharel met Amor Amor Forbidden Kiss. Dit parfum ruikt zwoel en mysterieus. Er is een geurnoot in dit parfum die ik moeilijk thuis kan brengen, het ruikt een beetje friszuur als cranberries, of misschien is het wel een combinatie van geurnoten die ik nooit eerder samen heb geroken. De koffie maakt het een warme en sensuele geur, de vanille geeft het een zwoele zoete noot en de roze peper geeft wat extra ‘pit’. Het frisse van de grapefruit en mandarijn is ver te zoeken, waarschijnlijk vervliegt dat vrijwel meteen, want ik kan dit parfum niet licht of fris noemen. Het is een exotische, Oosterse geur, overheersend zoet (niet té) en heel verleidelijk.
Prijzen: 30 ml/€38, 50 ml/€57, 100 ml/€87
Verkrijgbaar: vanaf september 2011
Eind oordeel
Normaal ben ik erg van de fruitig frisse, bloemige geuren met muskus, dus vond ik het best lastig om geuren te omschrijven die eigenlijk niet in mijn straatje passen en die ik persoonlijk nooit zelf zou aanschaffen. Oriëntaalse geuren zijn mij te zoet en te zwoel, maar ik weet dat veel van jullie meiden hier juist wel van houden. Vooral Love, Chloe eau intense is een must-smell voor vanille lovers. In dit parfum zit puur vanille absoluut verwerkt (heel kostbaar) en deze geur blijft dan ook het langst op de huid waarneembaar. Ook Play it Rock blijft nog vrij lang op de huid aanwezig, wat je niet zou zeggen van een eau de toilette in die prijscategorie. De overige geuren van Playboy hebben me echter ook nooit teleurgesteld (klik) dus ik vind dit een echte budget aanrader. 
Ik heb ongeveer een uur lang aan 4 verschillende, vrij bedwelmende parfums zitten ruiken (ik spray ze op mijn polsen en op de rug van mijn handen) en nu is mijn neus een beetje verzadigd met deze geuren. Ik kan niets anders meer ruiken op het moment, behalve die sensuele, warme geurnoten van vanille, verschillende houtsoorten, patchouli en muskus. Als ik nu over straat zou lopen zou niemand weten wat ze met me aanmoesten, zo verleidelijk en sexy als ik nu ruik. Deze parfums moeten wel degelijk een soort omgekeerd Axe effect geven. Ik krijg er eerlijk gezegd een beetje hoofdpijn van (zoals ik al zei, ik ben meer van de lichte, sprankelende geuren) dus ik ga nu lekker in mijn bed liggen en hopen dat ik de volgende ochtend geen vreemde mannen in mijn bed aantref! 

Alhoewel…
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *