Dior Addict Eau Délice, Lanvin Me en Emporio Armani Diamonds Rose

Het is alweer een tijdje geleden dat ik parfums heb gereviewed, terwijl er al een tijdje een drietal prachtige flacons op mijn bureau staan te pronken. Vandaag een review van de geuren Dior Addict Eau DéliceLanvin Me en Emporio Armani Diamonds Rose. Het zijn heerlijke fruitige parfums, perfect voor een zonnige (of minder zonnige) zomer.

Ik weet dat het lastig is om aan de hand van een omschrijving een beeld van een geur te vormen, maar ik zal mijn best doen deze parfums zo goed mogelijk voor jullie te omschrijven. Hopelijk maken mijn woorden jullie zo enthousiast dat jullie de neiging hebben meteen naar de parfumerie te hollen!

dior armani lanvin_13

Dior Addict Eau Délice

dior armani lanvin_17

Parfumhuis: Dior
Naam: Addict Eau Délice eau de toilette
Top: Cranberry
Hart: Ylang-Ylang (kamperfoelie) en jasmijn
Basis: Muskus
Prijs: €49,95 (20ml), €72,50 (50ml) en €103,- (100ml)
Verkrijgbaar: vanaf 12 juni 2013

dior armani lanvin_2
Dior Addict Eau Délice is speciaal gemaakt voor de zomer van 2013, maar de geur komt niet per se heel fris en luchtig op me over. Ik vind het eerder wat zwaars hebben, maar dan niet op een kruidige manier. Eerder op een manier van, deze geur blijft goed hangen. Eau Délice is in mijn ogen dan ook een uitstekend parfum voor een zwoele zomernacht en niet voor een dagje strand. Vergeleken bij Miss Dior en de originele Addict is Addict Eau Délice echter wel degelijk een lichtere en sprankelende variant.

dior armani lanvin_06De topnoot cranberry is niet heel goed te onderscheiden (tja, hoe ruiken cranberries nu eigenlijk?), maar het friszure en fruitige springt er wel bovenuit vlak nadat je de geur op je huid hebt aangebracht. De bloemige hartnoten vermengen zich al snel met de fruitige noten. Ze maken de geur wat romantischer en vrouwelijker.

Eau Délice is daarbij ook wat zwoeler en verleidelijker dan ik in eerste instantie had verwacht. Het is veel eleganter en warmer dan de vrolijke flacon doet vermoeden. De geur heeft een perfecte balans tussen bloemige noten, fruitige noten en muskus. Het is zoet, maar niet mierzoet. Een beetje poederig zelfs, zacht en bloemig, en op en top vrouwelijk.

Lanvin Me

dior armani lanvin_08

Parfumhuis: Lanvin
Naam: Me eau de parfum
Top: Mandarijn en bosbessen
Hart: Zoethout, tuberoos en roos.
Basis: Sandalhout
Prijs: €40,- (30ml), €60,- (50ml) en €80,- (80ml)
Verkrijgbaar: vanaf april 2013

dior armani lanvin_02
Lanvin Me is bovenal erg apart. Soms is dat iets negatiefs, soms juist iets positiefs. In dit geval ben ik er nog niet helemaal over uit: je houdt van Lanvin Me of je vindt het helemaal niets. Ik persoonlijk, als parfumliefhebber, kan het zeker waarderen dat men bijzondere geurnoten als bosbessen en zoethout met elkaar heeft gecombineerd. Is het mijn smaak? Nee, dat niet.

dior armani lanvin_09Lanvin Me is vrij zoet en fruitig, de bosbessen zijn duidelijk waarneembaar. De geur van zoethout geeft het parfum iets ‘dropachtigs’ maar niet op een snoeperige manier. Het maakt de geur eerder iets kruidiger, houtachtiger en tegelijkertijd geeft het een subtiele frisse noot. Een bijzondere combinatie die Lanvin Me wat stoerder en mannelijker maakt. Dat spreekt elkaar natuurlijk tegen: zoet en stoer, maar beter kan ik het niet omschrijven. De rozen geven de geur een zoete, bloemige noot en maken het geheel iets lichter en frisser. Het sandelhout in de basis maakt de geur wat zwoeler en warmer.

dior armani lanvin_07Vooral de liefhebbers van (bos)bessen zullen dit parfum zeker waarderen, aangezien ze zo goed waarneembaar zijn in deze geur. Aan de ene kant is Lanvin Me echt heel erg zoet en fruitig, maar de rozen, zoethout en sandelhout brengen het weer iets in balans en geven de geur een wat stoerdere, houtachtige en warme ondertoon. Ergens heeft het ook iets mosachtigs en daarom zal Lanvin Me het ook zeker goed doen als een zoet en fruitig herenparfum.

Het is – zoals ik al zei – een apart en bijzonder parfum. Hoewel de combinatie bosbes, zoethout en rozen niet bijster aantrekkelijk klinkt wil ik jullie toch aansporen om Lanvin Me te gaan besnuffelen. Al is het maar om er achter te komen hoe deze bijzondere geurencombinatie ruikt.

Emporio Armani Diamonds Rose

dior armani lanvin_12

Parfumhuis: Emporio Armani
Naam: Diamonds Rose eau de toilette
Top: Bergamot, framboos en zwarte bes
Hart: Roos, freesia en lelie
Basis: Patchouli en Ambrette
Prijs: €45,- (30ml), €67,- (50ml)
Verkrijgbaar: vanaf juni 2013

dior armani lanvin_10Rozen, ik ben er dol op! Vooral in combinatie met citrusvruchten en muskus is het vaak een winnende combinatie voor mij. Diamonds Rose is dan ook mijn favoriet van de drie (alhoewel het niet kan tippen aan mijn favoriete parfum van dit moment, Trussardi Delicate Rose). Diamonds Rose is speciaal gecreeërd met de lente en de zomer in het achterhoofd.

De geur ruikt begint heel sprankelend en fris. De friszure bergamot is goed maar kort te ruiken. De frambozen kan ik niet heel duidelijk onderscheiden, wel ruik ik iets heel mild zoets. Al vrij snel wordt het frisse en zoete afgezwakt en komen de rozen en witte bloemen tevoorschijn. Het parfum wordt zoeter, poederiger en eigenlijk ook een beetje ‘schoon’ en zeepachtig. Lekker fris, als een open raam in de zomer of een knisperend nieuw dekbed.

dior armani lanvin_04Diamonds Rose is zoetig, maar dan bloemig zoet (en niet snoeperig- of fruitigzoet). De bloemen zorgen voor de poederige en zeepachtige noot. Ergens ruik ik ook iets ‘groens’ zoals verse bladeren of gras, wat het geheel wat sprankelender en frisser maakt. De kruidige patchouli en ambrette maken de geur zwoeler, warmer en een tikkeltje verleidelijk. Diamonds Rose is heel delicaat en zacht, vrouwelijk en vertrouwd. Het is een ‘fruity floral’, maar de bloemen overheersen de fruitnoten. Het is dus voornamelijk een hele bloemige geur. Diamonds Rose is echt een lekker, sprankelend en ‘fris’ geurtje. Perfect voor elke dag.

dior armani lanvin_11Ik hoop dat mijn parfumreviews en geuromschrijven jullie enthousiast hebben gemaakt! Ik ben erg benieuwd welk parfum jou het meeste aanspreekt, en waarom.

dior armani lanvin_05Ga je voor zwoele zomeravonden met Dior Addict Eau Délice? Ben je een bosbessen liefhebber en waag je een gokje op Lanvin Me? Of ga je voor de ‘schone’ en poederige geur van Emporio Armani Diamonds Rose?

dior armani lanvin_16Laat me jouw keuze weten in een comment, ik ben benieuwd! Zelf ga ik voor Emporio Armani Diamonds Rose.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

66 Reacties

 1. Linda
  23 juni 2013 / zondag, 23 juni 2013

  Door de prachtige foto’s heb ik echt zin om ze te ruiken!

 2. Rianne
  23 juni 2013 / zondag, 23 juni 2013

  Schitterende foto’s! Heel leuk gedaan zo!

 3. Elske
  20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

  Door je geur-artikelen heb ik altijd zoveel zin om naar een parfumwinkel te gaan! ^^ Ik heb de ‘normale’ Diamonds en ben nu wel erg benieuwd naar de Diamonds Rose.

 4. Lisa
  20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

  Mooie fotos!

 5. Soraya
  20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

  Wauw serena wat een mooie foto’s!! Emporio armani diamonds rose lijkt me het lekkerst

 6. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

  Wat een PRACHTIGE foto’s! Halleluja, kan zo in een glamour tijdschrift!!!
  En de geuren lijken me stuk voor stuk lekker zeg.

 7. floor
  20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

  de foto’s zijn echt prachtig!!! mag je zeker trots op zijn

 8. Sanne
  20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

  Mooie foto’s en mooi beschreven artikel!

 9. Mara
  20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

  Lanvin Me lijkt me echt wel lekker. Stiekem ook door mijn liefde voor zoethout om te snoepen. Volgens mij ben ik de enige, of een van de weinige, die deze noemt haha.
  Ga er zeker eens aan snuffelen, en als ‘ie echt zo lekker is ook maar voor sparen.

 10. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

  Wat een mooie foto’s! En echt een goeie beschrijvingen ook, heel volledig! Niet makkelijk te doen voor een geur. Ben toch echt benieuwd geworden naar hoe ze ruiken :p Zo op de beschrijving zou mijn voorkeur naar Diamonds Rose uitgaan

 11. Missy
  20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

  Doe mij Lanvin Me maar, als is het maar omdat ik van hele aparte geuren houd.
  Ik heb ook gemerkt dat ik beter ‘sta’ met wat mannelijke geuren, zoals Diesel bijvoorbeeld.

 12. melissa
  20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

  Hey Serena, ik had een vraagje over parfum aangezien je er toch wel redelijk veel van kent. Ik hou van zoete parfums vandaar dat ik in de parfumerie altijd meteen naar roze flesjes grijp en daar aan ruik, is het waar dat de roze flacons altijd de zoetste zijn? La petite robe noir van guerlain is trouwens m’n favoriet! en van escada (ken de naam niet maar ruikt naar snoepjes en framboos), bezit ze jammer genoeg allebei niet 🙁

 13. Kiki
  20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

  Super mooie foto’s! Normaal houd ik eerlijk gezegd niet heel erg van de parfum-artikels, maar ik heb dit artikel van het begin tot eind gelezen.

 14. Annika
  20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

  Wat leuk dat je zo je best doet op die foto’s! Ze zijn echt heel mooi geworden!
  Emporio Armani Diamonds Rose lijkt mij het lekkerste. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *