Stapelreview: evening perfumes

Vandaag wil ik een aantal nieuwe parfums voor jullie reviewen die – naar mijn idee – perfect zijn voor komend najaar. Ze zijn wat zwoeler, wat warmer en wat aanweziger. Echte evening perfumes, zoals dat heet. In de zomer heb ik vaak behoefte aan sprankelende en frisse geuren, maar in de winter heb ik juist weer de behoefte aan zulke geuren. Geuren zijn erg persoonlijk natuurlijk, want ik ken ook genoeg vrouwen die ‘winterse’ parfums het hele jaar door dragen.

De parfums die ik vandaag zal reviewen zijn:

  • Beyoncé – Midnight Heat eau de toilette
  • Chanel – Coco Noir eau de parfum 
  • Hugo Boss – Nuit Pour Femme eau de parfum
  • Yves Rocher – So Elixer Purple eau de parfum

Parfumhuis: Beyoncé
Naam: Midnight Heat eau de toilette
Top: Dragonfruit, stervrucht en pruim
Hart: Paarse Mokara-orchidee, zwarte tulp en pioenroos
Basis: Warme amber, patchoelie en sandelhout
Prijs: €16 (15ml), €26 (30ml) en €36 (50ml)
Verkrijgbaar: vanaf eind augustus 2012 in de meeste parfumerieën, luxe drogisterijen en warenhuizen
Ruikt naar: Een avondmarkt in een tropisch vakantieoord. Het is alweer 3 jaar geleden dat Beyonce haar eerste geur ‘Heat’ op de markt bracht en sindsdien zijn alle Heat-varianten een razend succes en een ware bestseller. Go, Beyonce! Midnight Heat is ontwikkelt als een echt evening perfume; het is sensueel en mysterieus.

Midnight Heat opent zoet en fruitig, maar veranderd al snel in een exotische, lichtzoete en lichtgekruide geur. Heel sexy, verleidelijk en warm. Midnight Heat ruikt naar tropische vruchten met een kruidige ondertoon, waar de houtgeuren uit de basis perfect op aansluiten. Deze geur is wel zoet, maar niet zo snoeperig zoet als Heat Rush. Een heerlijke, vrouwelijke geur die vast en zeker weer een dikke hit zal gaan worden!

Parfumhuis: Chanel
Naam: Coco Noir eau de parfum
Top: Grapefruit en bergamot
Hart: Roos, jasmijn, narcis en geranium
Basis: Tonkaboon, patchoeli, sandelhout, vanille en musk
Prijs: €92 (50ml) en €132 (100ml)
Verkrijgbaar: vanaf 17 augustus 2012 in alle parfumerieën, luxe drogisterijen en warenhuizen
Ruikt naar: de schemering, maar niet naar de nacht. Coco Noir is een veelbesproken geur. Velen hebben er met smart op gewacht waarvan een deel teleurgesteld is. Waarom? Omdat ze Coco Noir donkerder, zwaarder en mysterieuzer hadden verwacht.  Daar ben ik het eigenlijk wel mee eens. Coco Noir ruikt naar een iets kruidige versie van Coco Mademoiselle, maar ook ik had de geur wat donkerder verwacht. I mean, look at the bottle!

Dat gezegd hebbende, vind ik Coco Noir wel een fantastische geur. De geur opent citrusfris (een beetje zoals Chanel Chance). Het is een beetje poederig en heeft wat weg van de ‘ouderwetse’ parfums, wat goed is voor de nostalgie-factor. De geur blijft erg lang op de huid waarneembaar, een spray in de ochtend ruik je nog steeds in de avond en dat vind ik een enorme plus. De zoete bloemen, het warme hout en de kruidige geuren maken dit parfum heel verleidelijk, warm en sexy, maar toch is het niet heel ‘zwaar’. Het is een aanwezig parfum, maar wel zeer elegant en classy en een tikkie zachter en kruidiger dan de Chanel geuren die wij al kennen.

Twee vriendinnen van mij hebben de geur zo snel mogelijk in huis gehaald en zijn er helemaal dol op! Ik zou zeggen, Coco Noir is een geur die je echt zelf moet gaan besnuffelen in de winkel, zeker als je fan bent van geuren als Coco Mademoiselle, Chance en de originele Coco.

Parfumhuis: Hugo Boss
Naam: Nuit Pour Femme eau de parfum
Top: Witte perzik en aldehyde
Hart: Jasmijn, witte bloemen en viooltjes
Basis: Warme houtsoorten zoals sandelhout
Prijs: €46 (30ml), €66 (50ml) en €86 (75ml)
Verkrijgbaar: vanaf september 2012 in alle parfumerieën, luxe drogisterijen en warenhuizen
Ruikt naar: Aldehyde is een synthetische grondstof die dankzij het succes van Chanel No5 bekend is geworden (of zou het andersom zijn geweest?). Hoe een aldehyde precies ruikt kan niemand van tevoren voorspellen, het kan van alles zijn en het is een vrij ruim begrip. Wat ik wel kan zeggen is dat Nuit Pour Femme niet per se een evening perfume is, hoewel de naam dat wel doet vermoeden.

Zoals de meeste parfums van Hugo Boss ruikt Nuit Pour Femme vrij algemeen. Algemeen lekker, dat wel. Het opent met een fruitige topnoot wat overgaat in een hart van lichte bloemen en poederige viooltjes. De basis geeft er een warme, iets sensuele noot aan. Nuit Pour Femme is een vrouwelijke, poederige fruity floral. Prima geschikt voor overdag. Het is een sprankelende geur, niet uitbundig, maar juist elegant en ingetogen. Niets nachtelijks aan, als je het mij vraagt.

Parfumhuis: Yves Rocher
Naam: So Elixir Purple eau de parfum
Top: Bergamot
Hart: Tuberoos en vetiver
Basis: Benzoë, patchoeli, vanille, tonkaboon, houtsoorten, wierook
Prijs: €35 (30ml) en €53 (50ml)
Verkrijgbaar: vanaf september 2012 in Yves Rocher filialen of via de Yves Rocher webshop.
Ruikt naar: So Elixir Purple is alweer de vierde ‘So Elixir’ versie, maar deze variant is heel verleidelijk, warm en kruidig. Het parfum opent fruitigfris met de citrusgeur van Bergamot en gaat al snel over naar het hart waar de citrusgeuren versmelten met de melkzoete honingachtige geur van de tuberoos. Vetiver geeft er een frisse en groene zwaai aan.

Wanneer het parfum verder ontwikkelt zodat de basisnoten waarneembaar worden veranderd de geur in een heel zwoel, warm en verleidelijk parfum. Het wordt kruidiger door de patchoelie en wierook en de geur krijgt een Oosters karakter. Benzoë, vanille en tonkaboon ruiken bijna hetzelfde en geven het parfum zijn sexy karakter. De houtsoorten maken het warm en sensueel en hierdoor is So Elixir Purple een uitstekende evening perfume. Het is een uitbundige, zwoele, verleidelijke, lichtzoete en kruidige geur. Vrouwelijk, mysterieus en sexy.

Ik hoop dat julie mijn parfumreviews nuttig vonden en nieuwsgierig zijn geworden naar de geuren. Beyonce Midnight Heat en Chanel Coco Noir liggen reeds in de winkels. Op Boss Nuit Pour Femme en Yves Rocher So Elixir Purple moeten we nog even geduld hebben, want deze zijn pas vanaf september 2012 te koop.

Welk van bovenstaande parfums spreekt jou het meest aan, en waarom?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

65 Reacties

  1. romy
    28 augustus 2012 / dinsdag, 28 augustus 2012

    de chanel zal wel lekker bij jou ruiken aangezien je donker bent ik ben blond en een vriendin van me ook bij ons rook ie niet lekker en zuurig tewijl bij me vriendinnen die donkerder zijn hij wel heerlijk ruikt!

  2. Elin
    24 augustus 2012 / vrijdag, 24 augustus 2012

    Kent iemand de geur Rush van Gucci?
    Ik vind dat deze erg lijkt op Coco Noir en ik vroeg me af of er nog mensen zijn die er zo over denken? :)

  3. Maaike
    24 augustus 2012 / vrijdag, 24 augustus 2012

    Het lijken me heerlijke geuren, het valt me overigens wel op dat de kleur paars erg geliefd is bij evening parfums. :) Ik ben zelf heel benieuwd naar Midnight Heat, ik heb Heat een aantal maanden met heel veel plezier gedragen tot hij op raakte, dus ik ben ook heel benieuwd naar de Midnight versie!

  4. Sylvia
    23 augustus 2012 / donderdag, 23 augustus 2012

    Wat een goed en leuk artikel!!Dat zijn helemaal mijn geurtjes geloof ik!Ik ga ze gauw eens ruiken. De gewone elixir heb ik ook dus ik denk dat ik die maar eens ga bestellen in september!

  5. 22 augustus 2012 / woensdag, 22 augustus 2012

    Superleuke post! Coco Noir zal mijn volgende parfum worden! :)

  6. 22 augustus 2012 / woensdag, 22 augustus 2012

    Ik ben benieuwd naar Midnight Heat! Maar eens gaan besnuffelen de volgende keer dat ik bij een parfumerie kom :)

  7. 21 augustus 2012 / dinsdag, 21 augustus 2012

    Beyoncé Midnight Heat eau de toilette lijkt mij wel heel erg lekker. Mijn moeder heeft namelijk ook de vorige geuren van Beyoncé en die vind ik zelf ook wel heel erg lekker. Ook bevat het de geuren patchoelie en sandelhout en dat vind ik 2 hele lekkere geuren voor in een parfum.

  8. 21 augustus 2012 / dinsdag, 21 augustus 2012

    Ik ben erg benieuwd naar ‘so elixir purple’ van YR, lijkt me echt een heerlijke geur!

  9. 21 augustus 2012 / dinsdag, 21 augustus 2012

    Ze lijken me stuk voor stuk heerlijk! Ik ben altijd wel fan van wat zwoelere geuren, vooral s winters draag ik ze graag. Als ik moest kiezen zou ik voor de Coco Noir gaan. Coco Mademoiselle is een van mijn grote favorieten, dus de Noir versie zal ook wel wat voor mij zijn.

  10. 21 augustus 2012 / dinsdag, 21 augustus 2012

    Ik ben benieuwd naar de geur van de Beyonce en Chanel! Wat een leuk foto trouwens, met die viooltjes erbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *