Snel vet haar?

Hoe het ineens gekomen was, geen idee, maar mijn haren werden steeds sneller vet. Normaal hoefde ik mijn haren slechts twee keer per week te wassen om vetheid tegen te gaan, maar de laatste tijd werd het zo snel vet dat ik het haast elke dag wel zou kunnen wassen. Wat was er aan de hand? Het viel me op dat ik via Formspring ook steeds vaker de vraag kreeg voor een oplossing bij vet haar. Op zich wel logisch, want bij warm en vochtig weer heb je hier sneller kans op. En een tijdje geleden was het hier in Nederland natuurlijk hoogzomer! Andere zaken die invloed kunnen hebben zijn: hormonen, stress, opstapeling van haarstylingproducten, genen (thanks mom & dad!) en een droge hoofdhuid.


Blegh! 

Probleem 1: je shampoo is te voedend
Ik bekeek de shampoo die ik gebruikte: Dove Nourishing Oil Care voor droog, ruw en pluizig haar. Eigenlijk zijn alleen mijn haarpunten droog, met de rest van mijn haar is niets mis. De kans is daarom groot dat deze shampoo gewoon te voedend is voor mijn haren waardoor er sneller vette haarwortels ontstaan. Er zitten veel voedende (hair conditioning agents) ingrediënten in deze shampoo, zoals glycerine, dimethiconol (= een siliconensoort), Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, amandelolie en kokosnootolie. Wanneer je snel vet haar krijgt onderwerp je shampoo dan even aan een onderzoekje. Bevat die van jou ook siliconen en olien? Hoe hoger deze ingrediënten zich in de lijst bevinden, hoe meer ervan in de shampoo zit, wat erop kan wijzen dat de shampoo gewoon te voedend is voor je haren.


Probleem 2: speciale shampoo voor vet haar werkt niet
Om ons vetkopjes tegemoet te komen heeft de shampooindustrie jaren geleden speciale shampoo's op de markt geworpen die onze snel vetwordende lokken moeten bestrijden. Ik denk dat bijna elk haarverzorgingsmerk wel een speciale lijn heeft uitgebracht 'voor vet haar'. Wat ik vaak hoor is dat deze shampoo's eventjes werken, maar vervolgens lijken 'uitgewerkt'. De haren worden weer net zo snel vet als voorheen. Shampoo's voor vet haar verschillen in werkelijkheid niet zo veel met andere shampoo's. Ze bevatten misschien iets minder hair conditioning agents, maar hardnekkige vetkopjes zoals wij hebben méér nodig. Zo vind ik de 'I Love Juicy' shampoo van Lush heerlijk (ruikt ook zo lekker), maar ondanks dat er op de verpakking staat dat het speciaal voor vet haar is, vind ik niet dat mijn haren er minder snel vet van worden.

Oplossing 1: anti-roos shampoo
Hoe het precies in elkaar zit heb ik niet kunnen vinden, maar het werkt. Ik heb veel reviews gelezen op internet van mensen met vettig haar die in één klap van hun kopzorgen waren verlost nadat ze hun haren gingen wassen met anti-roos shampoo. Zo ook ik. Ik kocht de Head & Shoulders Citrus Fresh shampoo, speciaal voor vet haar. Mijn haren zijn weer 'normaal' en worden pas na 5 dagen vet. Het is gek, want ook in deze shampoo zitten hair conditioning agents als Dimethiconol en Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride. Hier zitten geen oliën in zoals bij de shampoo van Dove, maar wel ingrediënten tegen roos zoals Zinc Carbonate en Zinc Pyrithione.

Vaak gaat vet haar samen met roos, omdat de olie op je hoofdhuid als voedselbron dient voor de malassezia schimmel (de oorzaak van roos). Mensen met van nature vet haar hebben daarom sneller kans op roosontwikkeling. Goed, vet haar leidt tot roos, en roos leidt tot vet haar? Dus wanneer je je met anti-roos shampoo wast dan worden je lokken minder snel vet? Geen idee of het theoretisch gezien ook andersom werkt, maar in de praktijk blijkt dit wel zo te zijn. En ik kan de Head & Shoulders shampoo voor vet haar 'Citrus Fresh' van harte aanbevelen.

Oplossing 2: salicylzuur
Anti-roos shampoo heeft natuurlijk een paar nadelen. Zo is het vaak te agressief voor de gevoelige hoofdhuid, waardoor er juist meer droogheid en velletjes kunnen ontstaan. Ook zal haarverf (een spoeling, maar ook permanent) sneller uit je haren vervagen. Wanneer je een gevoelige hoofdhuid hebt of geverfde haren kan ik me voorstellen dat je liever geen anti-roos shampoo gebruikt. Salicylzuur is een veelgebruikt ingredient bij een vette (acné) huid, dus waarom zou je dit niet ook op je vette hoofdhuid kunnen gebruiken?

Er bestaan speciale shampoo's met salicylzuur, maar voor zover ik weet zijn die alleen in Amerika te koop (merken: Selsun Blue en Neutrogena). Ik bedacht me dat je natuurlijk ook gewoon een mild schuimende facewash met salicylzuur kunt gebruiken om je haarwortels mee te wassen. Het doet verder niets extra's voor je haar en kan zelfs een beetje uitdrogend zijn, dus ik zou alleen je haarwortels wassen en de rest van je haren (met name je haarpunten) met een andere shampoo. Verzorg je haarpunten extra met een haarmaskertje. PS. Als je ergens je gezicht mee kan wassen kan het nooit schadelijk zijn voor je haren, dus wees gerust.

Oplossing 3: huis-, tuin- en keukenmiddeltjes
Er zijn een aantal mensen die zweren bij wassen met baking powder (= natriumbicarbonaat, ofwel zuiveringszout) gemengd met citroensap. Ook zijn er mensen die hun haarwortels, voordat ze hun haren gaan wassen, nog even flink sprayen met citroensap. En weer anderen wassen hun haren eenmaal per week met Dreft afwasmiddel (die groene met citroengeur). Ik heb dit niet getest, maar mocht je ten einde raad zijn dan is het altijd het proberen waard denk ik. Baadt het niet…

Overige tips

 • Gebruik conditioner en haarmaskers alleen in je punten en je 'lange gedeelte' (het gedeelte vanaf de onderkant van je nek naar beneden) en nóóit op je haarwortels.
 • Borstel niet te vaak. Haal de klitten eruit en klaar!
 • Probeer niet te vaak met je handen aan je haren te zitten. Het helpt wanneer je je haren vast draagt, in een staart of leuke knot, bijvoorbeeld.
 • Probeer iets te minderen met  haarstylingsproducten. Vooral wax, gel en klein-soorten versnellen het proces. Gebruik je producten om meer volume in je haar te krijgen? Probeer dan eens de Big & Volume droogshampoo van Batiste.
 • Wanneer je haar snel vet wordt is het sowieso altijd handig om altijd een klein flesje droogshampoo bij je te hebben. Zo bestaan er ook mini versies van de Batiste droogshampoo's!
 • Als je je dagverzorging aanbrengt zorgt dan dat je deze niet per ongeluk in je haarlijn smeert. Wanneer je een pony hebt pin deze dan eerst naar achteren en laat hem pas weer over je voorhoofd vallen wanneer de creme geheel is ingetrokken.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben en nu ook beter begrijpen waarom je haren sneller vet worden. Ik weet hoe lastig het soms kan zijn, dus laat me vooral weten wanneer jullie deze tips hebben geprobeerd en welke voor jou hebben gewerkt en welke niet. En heb je zelf nog aanvullende tips, deel ze dan gerust bij de comments.

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

192 Reacties

 1. Simone
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Ik heb een keer gehoord dat er H&S glasvezels zitten die je haar beschadiggen/afbreken.. Is dat een fabeltje of was dat “vroeger” of weet jij dat (ook) niet?

  • Serena
   Auteur
   5 juni 2012 / dinsdag, 5 juni 2012

   Het zit er nu in elk geval niet in, aan de ingredientenlijst te zien. Sowieso, glasvezels…waarom zou men dat in shampoo stoppen??

 2. Mirte
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Of 5 weken je haar niet wassen. Daarna is het nooit meer vet! Of zoiets als no-poo movement? 😉

 3. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Heel handig! Als mijn zus mijn haar had gevlochten (van die hele dunne) dan deed ze daar ook heel veel vet bij. Dan waste ik het ook met Dreft!

 4. Margot
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  wat een verschrikkelijk goede tips! bedankt!!

 5. Jessica
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Super handig dit!
  Mij haar wordt de laatste tijd zooo snel vet, al na één dag ._.
  En het is echt strontvervelend :c

 6. Genevieve
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Ik heb er gelukkig nooit last van 🙂

 7. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  super handig artikel.

 8. celine
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Neutrogena verkopen ze ook in de DM in duitsland

 9. xxxx
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  goed artikel!
  de gewone head&shoulders, classic heet hij geloof ik, ruikt echt héérlijk! ik gebruik hem ook wel eens maar ik heb het idee dat hij heel uitdrogend is..
  ik sport zelf 3 keer in de week en door mijn bijbaantje wordt mijn haar ook snel vet, dus helaas moet ik het wel vaak wassen..
  en ik heb nog een vraagje over je droogshampoo diy, zou je het ook kunnen maken met baking soda?

 10. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Ik vind dit een interessant artikel! Ik had een jaar geleden ook heel snel last van vet haar, zo vervelend! Ik waste mijn haren, en aan het einde van de dag werden ze al weer een beetje vet. Dus toen begon ik ze maar vaker te wassen, maar dat heeft natuurlijk geen zin! Dus bouwde ik het weer af, en nu was ik mijn haar ook 2 x per week. Ik heb wel een tip denk ik: probeer een shampoo zonder SLS. Ik heb dit artikel gelezen op misslipgloss: http://www.misslipgloss.nl/sls-en-sles-wat-is-het-nu-precies/ , en de sulfaten zorgen er dus eigenlijk voor dat je natuurlijke olieën weggan van je hoofdhuid, zodat je huid steeds meer olie aan gaat maken, en je hoofdhuid dus veel sneller vet wordt. Ik heb een keer in de supermarkt gekeken, en eigenlijk in bijna alle shampoos zit SLS.. dus ik ben bang dat ik toch echt een keer de natuurwinkel moet checken voor een goede shampoo! Oja, ik had ook nog een vraag: als mijn haar vet word begint dit meestal op de achterkant van mijn hoofd, terwijl de rest nog allemaal fris erbij hangt, hoe kan dat? En ik heb ook weleens gehad dat ze bij de kapper mijn haar waste met een shampoo die ik zelf ook had, alleen mijn haar bleef toen veel langer fris. Misschien is er dus ook een bepaalde manier van je haar wassen waardoor het minder vet wordt. Ik heb een tip tegen roos: je haar wassen met shampoo en zeezout, het werkt echt! Wow, dit is ondertussen wel een heel lange reactie, ik hoop dat je dat niet erg vindt Serena! xxx

  • Serena
   Auteur
   4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

   Lange comments maken echt niet uit, je probeert mensen te helpen en dat is alleen maar fijn! 🙂

 11. Gerda
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Mooi artikel!
  Zelf masseer ik mijn hoofdhuid niet te lang als ik mijn haren was. Want als je dat wel doet, stimuleer je de talgproductie van je hoofdhuid en wordt het dus vetter.

 12. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Ik heb I love Juicy ook en bij mij helpt het juist goed tegen vet haar! Het moest eigenlijk steeds écht gewassen om de 1,5 dag, en nu om de 2 dagen! Maakt bij mij echt wel verschil 🙂 Maar ik gebruik echt een heel klein beetje, ter grootte van twee erwtjes denk ik, en m’n hele haar schuimt en wordt lekker schoon!

 13. Laura
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Ik heb exact hetzelfde als jij gehad. Ik heb vroeger nooit last gehad van roos of vettig haar. Toen ik een jaartje of 21 was (nu 4 jaar geleden) begon mijn haar steeds vaker en sneller vet te worden en kreeg ik ook last van roos. Ik vond het verschrikkelijk.

  Het enige wat ik er aan kan doen is goede shampoo gebruiken (nu Elvive Nutri Gloss Light). Conditioner doe ik af en toe alleen in de punten en ik gebruik haarmousse en haarlak. De laatste 2 niet veel en niet iedere dag.
  Verder is het bij mij zo dat ik er mee moet leven. Het is niet anders.

 14. Sterre
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Ik heb zelf ook best snel vettig haar,
  en ik was laatst in Dusseldorf met school en kwam daar
  langs een Lush winkel. Natuuuurlijk ben ik even naar binnen gegaan want bij mij in de buurt is alleen een Lush winkel met badspullen, maar ik heb geen bad…
  Daar vroeg ik in mijn beste duits, naar iets voor mijn haar wat helpt dat het minder snel vet wordt.
  Ze kwam aan met een klein rond zeepje. Dat moest je nat maken en tussen je handen wrijven. Ze zeeg hiervan kon je zo als shapoo in je haar doen.
  Ik heb het gekocht, en ik vind echt dat t werkt! (:
  Het ruikt heerlijk naar eeh dat paarse spul… Lavendel! haha
  maar als je het eruit hebt gehaald ruik je het niet zoveel meer in je haar. Het is ook erg lang te gebruiken. 80 tot 100 wasbeurten!

  Ik vind dit Lush product heel erg fijn. Misschien een tip voor sommige..?

  X

 15. Monica
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  om de week was ik mijn haar met de paarse shampoo bar van angel. Ik ben de naam ff kwijt maar het scheelt echt. En de andere week gebruik ik volume shampoo of baby schampoo en 1x in de 2 maanden zilvershampoo omdat ik nu geblondeerd haar heb.

  Dus echt de paarse shampoobar van angel gewoon doen. it works

 16. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Goeie tips! Ik raad alleen geen afwasmiddel aan, ofwel dreft. Ik heb een keer groen haar gekregen door het zelf verf=ven.. afwasmiddel zou helpen. Je haar wordt er zooooo ontzettend droog van en gaat helemaal splijten. Niet doen dus!

 17. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Nou, ik gebruik Anti Roos shampoo dus ideaal haha 😛 Maar ik gebruik dat vooral omdat ik exceem op mijn hoofd heb, en dat kriebelt als ‘n gek, en anti roos shampoo werkt echt ofzo. 😛
  Goeie tips!

 18. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Wat een handige tips zeg! Gelukkig valt het bij mij redelijk mee wat betreft vet haar 🙂

 19. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Oh dit artikel kwam net van pas, heb ook snel last van vet haar. Thanx Serena 😉

 20. Sofie maes
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Hey! Heeft er iemand tips voor heel droog haar? Ik zit er zo mee verveeld, het is erg dof en futloos. I blame it all on stresss 😉 Maar het zou fijn zijn moest ik iets vinden dat het er weer lekker ‘normaal’ uitziet! Thanksy

 21. Chinouk
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Ik snap het niet, hoe kan een droge hoofdhuid nou zorgen voor vet haar? Lees ik er nou over heen? Wel een superhandig artikel! 🙂

  • Serena
   Auteur
   4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

   hoe droger de hoofdhuid, hoe meer talg er geproduceerd wordt om het minder droog te maken, dus hoe vetter (en sneller vet) je haarwortels.

 22. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Handig! Hier heb ik ook last van. Mijn probleem is ook dat ik mijn haren verf anders heb ik een hele lelijke peper en zout (net niet grijze gloed) uitgroei. Uhm selsun las ik net ergens, te koop bij de DA daar ga ik eens naar op zoek.

 23. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  je haar maar 2 x in de week wassen?! en dan maakte je het de rest van de week ook niet nat?
  ik was het om de dag

 24. Savannah
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Wat ook helpt als je haar snel vet wordt is je haar een tijdje niet wassen. Klinkt een beetje gek maar werkt echt. Kies wel een goede periode uit voor het niet wassen van je haar (bijvoorbeeld als je een week niet naar buiten komt haha!) Je zal merken dat als je je haar 1 week niet heb gewassen je haar hierna veel minder snel vet zal worden!

 25. cindytjee
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  wat bij mij heel goed helpt is als je klaar bent met douche voordat je de douche uitzet je haar afspoelen met koud water .

 26. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Dit klopt helemaal! Ik heb een tijd head&shoulders gebruikt en heb indd minder last van vettig haar. Sinds pas veranderd van shampoo en krijg al gauw vettig haar. Ik moet zeggen dat citroensap in je haar stoppen echt helpt!

 27. Marieke
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Hee Serena,
  Ik weet niet of het precies hetzelfde is als je bedoelt, maar inde apotheek waar ik werk verkopen ze ook selsun voor schilfetjes op de hoofdhuid.
  Xxr

 28. Diana
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  OMG.
  Ik doe conditioner vanaf de wortels, superdikke laag overal.
  Omg. Hoe dom ben ik.

  Ik krijg wel altijd complimenten over mn zachte haar (:
  Maarja ik doe dus iedere dag wassen omdat het vet leek XD

  Ik snap dus dat ik het niet op mn wortels moest doen alleen de onderste 10 cm ofzo xd

  DANKJE SERENA

  • Serena
   Auteur
   4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

   Hihi, ach, het staat ook nergens op de verpakking dat je het alleen in je punten moet doen, dus kan gebeuren toch? 😉

 29. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Leuk artikel! Ik was mijn haar echt elke dag! Ik vind het er gewoon ook minder goed uitzien na 1 dag.. zeker mijn pony!

 30. Krystel
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Helaas heb ik ook ontzettend snel last van vet haar. Voor mij is de lush big hair echt een uitkomst! Hij is vrij prijzig maar aan alle middeltjes tegen vet haar die ik in het verleden heb aangeschaft ben ik al minstens het driedubbele kwijt!

 31. tirza
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Na een paar dagen wordt mijn haar alleen vet achterop mn hoofd, precies bij mn kruin. Hier gebruik ik geen stylingproducten of conditioner. Zou het door slapen komen?

  • Serena
   Auteur
   4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

   Zou kunnen. Ergens in een comment las ik dat kussenslopen verversen ook al veel kan schelen.

 32. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Heel handig dit! Ik ben heel trots op mezelf dat ik m’n haar nu nog maar 1x in de 3 à 4 dagen was, maar zulke tips kan ik altijd wel gebruiken. Mijn haar heeft namelijk ook nog altijd de neiging om snel vet te worden.

 33. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Heel handig , dit artikel! Ik ben heel trots op mezelf dat ik mijn haar nu maar 1 x in de 3 `

 34. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Goed artikel. Ik kreeg vroeger heel snel vet haar, nu weet ik dat het komt doordat ik zo vaak mijn haar borstelde. Nu borstel ik gewoon eventjes om mijn klitten eruit te halen, meer niet. Want mijn kapper zei, ‘honderd slagen per dag borstelen!’. Niet echt goed voor je haar, je zou toch denken dat een kapper dat zou weten.

  • Anne-Claire
   4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

   Haahah hij kan beter zeggen borstel je haar todat al je haar uitvalt

 35. Anne-Claire
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Jaah dat helpt allemaal je hebt je eigen merk bijvoorbeeld bij mij werkt de Wella en Head&Shoulders heel goed

 36. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Wat een verademing! Ik heb hier sinds een aantal weken ook ineens last van, echt super vervelend! Helaas dat mijn haar net geverfd is en de spoeling door de anti roos shampoo er super snel uit gaat.. Dus ik houd het maar bij om de dag wassen, geen straf op zich om even lekker onder de douche te staan 🙂

 37. Rosamina
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Ik heb ook snel vet haar. Bij mij helpt de Langer fris shampoo van Andrelon heel goed.

 38. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Ik heb die head&shoulders shampoo met citroen ook!

 39. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Wat ik nou eigenlijk niet snap is waarom er geen methode is om je conditioner wel nog in de bovenste toppen van je haar te krijgen, maar dan alleen niet in de haarwortels… Heb ik ook een zacht ‘bovenhoofd’. (oké, dat is geen woord, haha!)

  • Anne-Claire
   4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

   Nou kijk het effect van condicioner is dat je natuurlijk 1á2 minuten wacht en dat het tijdens het wachten als het waren intrekt en het naar beneden trekt

  • Layla
   4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

   Kan wel hoor. Nadat ik m’n punten met conditioner heb ingesmeerd, haal ik m’n handen gewoon heel snel over m’n hoofd heen. Dus niet masseren, maar gewoon even je handen ‘afvegen’ en klaar! Mooi verzorgd haar dat niet snel vet wordt.

 40. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Ik wacht soms nét 1 dagje te lang met wassen, dus dan loop ik de hele dag met zo’n vette kop rond. Blegh! Gelukkig bestaat er droogshampoo:)

 41. Lexi
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Ik moet mijn haar elke dag wassen… Ik word er gek van !!

  • Anne-Claire
   4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

   Lexi stop met elke dag je haar te wassen dat is juist slecht gebruik 1á2 keer per week droogshampoo
   en douche met head & shoulders 2 keer en daarna met condicioner van bijvoorbeeld de Wella

 42. Chiara
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Ik heb volgens mij juist geen vet haar, ik kan het, als ik echt geen tijd heb om welke reden dan ook, een week niet wassen. Goed, liever niet, maar het kan wel.

  Wat ik inderdaad ook heb, is dat de punten, en het onderste deel van mijn haar heel erg droog zijn, en ik weet niet wat ik daar aan moet doen.

  • Anne-Claire
   4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

   Chiara je moet het afknippen want het zijn dode haar punten

   • Chiara
    4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

    Nee, dat is het niet, volgens mij. Ik ben net naar de kapper geweest, het is gewoon droog, er zijn niet veel gespleten puntjes ofzo. (Die zitten altijd wel ergens verstopt, namelijk) Ik hoop dus n shampoo/conditioner (of iets anders dat werkt (: ) te vinden die t niet vet maakt, maar er wel voor zorgt dat het niet meer droog is.

    • Gerda
     4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

     Mijn tip: na het wassen je haren handdoekdroog maken, daarna in de puntjes een klein beetje olie in doen (zelf gebruik ik Biosilk of Moroccainiol). Als je haren dan opgedroogd zijn is het heerlijk zacht en ziet het er mooi uit.

     • Chiara
      4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

      Ik gebruik Mythic Oil, van L’Oréal inderdaad, bedankt voor de tip (:

 43. Anne-Claire
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Je haar elke dag douchen is al helemaal niet de bedoeling want ik heb ergens gelezen dat het juist niet helpt tegen vettig haar maar juist super slecht is en je verbruikt ook veelsteveel water juist is 2á3 keer per week meer dan voldoende

 44. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Ik heb niet zo gauw last van vettig haar. Al probeer ik het gebruik van ‘rijke’ haarproducten te beperken, zo doe ik enkel conditioner op de puntes en mn lengte maar nooit op mn hoofdhuid, anders wordt het wel sneller vettig.

 45. Vera
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Leuk en handig artikel! Ik vind het wel jammer dat er als oplossing staat dat je anti-roos shampoo moet gebruiken. Ik ben zelf kapster en weet dus dat dit het aller slechtste is wat je kunt doen. Maar verder wel goede tips! Ow en nog eentje, minder vaak je haar wassen! Klinkt heel raar hoor, eerste maand lijkt het alleen maar erger te worden, maar je hoofdhuid went er dan aan en gaat langzaam minder vet aan maken.

  Verder super leuke artikelen allemaal!

  • Veracamillalover
   4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

   ben jij niet veracamilla ik ben een super groot fan van jou!

 46. Jhelisa
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Bedoel je dat je je haar twee keer per week wast met shampoo? En verder wel met water, of maak je je haar echt maar twee keer per week nat?
  Ik wil mijn haar minder wassen maar weet nog niet hoe veel minder precies.
  Xxxxx

 47. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Ik was mijn haar op mijn hoofdhuid alleen met shampoo. En dan alleen de onderkant met conditioner. Dan houd mijn haar het zeker een dag of 3-4 uit. Meer dan dat hoeft van mij niet, en minder ook niet. Misschien dus ook een tip voor mensen met vet haar boven, maar droog haar bij de punten. Voor mij werkt het!

 48. Anne-Claire
  4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Nou ik weet ook een super handige tip en ook heel erg besparend.

  * Droogshampoo- is voor mij echt de ideale manier om het vermijden van vettige haar en ook een super handig manier bijv.
  je word om 8.00 waker en je moet ome 8.30 de deur uit en je hebt vettig haar!
  snel droogshampoo spuiten en je haar in model zeten. .

  O en voor dat ik het vergeet-Serena heeft ook een DIY droogshampoo gemaakt.en dat is al helemaal handig want dan weet je wat je in je haar spuit

 49. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Handige tips! Eerst had ik ook vaak en snel vettig haar, maar de laatste tijd gaat het echt veel beter!

 50. 4 juni 2012 / maandag, 4 juni 2012

  Ik lees ook heel vaak dat anti-roos shampoo ervoor zorgt dat je haar sneller gaat groeien, dit doordat alle vuiligheid van je hoofdhuid af is en de porieen (of zijn het haarfolikels) vrij zijn