Si Lolita by Lolita Lempicka

Lolita Lempicka heeft naar mijn mening de mooiste parfumflacons die er zijn, heel speels en sprookjesachtig, echt een lust voor het oog. Si Lolita is een parfum uit 2009 die onlangs opnieuw is uitgebracht als eau de toilette. Deze versie bevat minder kruidige noten en meer frisgroene- en muskusnoten vergeleken met de eau de parfum. De eau de toilette is dus lichter en frisser en daarom perfect voor het voorjaar en de zomer.

De doos van Si Lolita is wit met gouden letters en bevat het kokette sjaaltje. Het sjaaltje zie je steeds terug, in het haar van het model op de poster en om de hals van de flacon zelf. Het sjaaltje staat synoniem voor een echte Parisienne; koket, speels, romantisch en verleidelijk.

De flacon bestaat uit glas met matglas, een erg mooie combinatie. De flacon heeft de vorm van een geluks klavertje, elk blad heeft weer de vorm van een hartje. De gouden dop bevat een hengsel met de tekst ‘Si Lolita’ die je weg moet schuiven om de eau de toilette op de huid te sprayen. Leuk detail, het sjaaltje op de hals van de flacon!

Kennen jullie de geuren van Lolita Lempicka? Het eerste parfum is denk ik het meest bekend en populair, het paarse ‘appeltje’ in het frisgroene doosje. Het is een heerlijke geur en ik weet dat er veel meiden hier gek zijn op dit parfum. Het is ook een van de favoriete parfums van mijn zusje Tara. Si Lolita is een minstens net zo’n goede geur, maar eigenlijk niet vergelijkbaar. Om heel eerlijk te zijn vind ik Si Lolita lekkerder, deze geur past beter bij me. Zoals jullie weten ben ik dol op bloemige geuren met een (witte) muskus ondertoon, dus wat dat betreft schiet Si Lolita hier vol in de roos.

Si Lolita opent met de geur van citroenboombladeren en rode peper. Als je een goede neus hebt ruik je de peper best goed, samen met de citroenbladeren ruikt het friszoet, licht kruidig en een klein beetje pittig en ‘tarty’ zoals cranberries (niet zoals sweet chili sauce hoor!), erg verrassend en lekker. Bijna naadloos gaat de top over in het hart, dat bestaat uit een romantische bloementuin vol lathyrus, magnolia en meidoorn. Het zijn lichte en lieflijke bloesemgeuren. De basis van dit parfum bestaat uit de sensuele geur van amber, de verleidelijke geur van witte muskus en de poederachtige en zwoele geur van Iris.

Si Lolita is een geur die ik elke dag zou kunnen dragen. Het is een verrassende en speelse geur met geurnoten die ik niet eerder ben tegengekomen in een parfum. De geur is niet erg zoet, niet erg fris, niet erg bloemig en niet erg kruidig: het heeft van alles wat en dat in perfecte balans. Het eerste wat me opvalt is het pittige, friszure in de topnoot en na een tijdje valt het me op dat de geur is veranderd in een verleidelijke, warme geur met een poederige finish. Omdat het een eau de toilette is blijft de geur niet de hele dag houdbaar op de huid. Als je het parfum ‘s ochtends hebt aangebracht ruik je het aan het einde van je werkdag misschien nog heel subtiel, maar ik kan me voorstellen dat je tussendoor nog een keertje wil sprayen.
Si Lolita eau de toilette is vanaf juni 2011 verkrijgbaar in een flacon van 30 ml (€39), 50 ml (€59) en 80 ml (€74) en te koop bij de luxere drogisterijen en parfumerieën. Als je het parfum ziet staan, spray het dan even op je huid, het is echt de moeite waard. Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze geur zullen vinden. Ik heb de prachtige flacon vast bij mijn andere parfums gezet!
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *