Series Part II

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik een series update heb gedeeld, dus ik vond het hoog tijd om weer wat nieuwe series met jullie te delen in deze series part II!

Het is jullie vast niet ontgaan dat ik graag tv kijk. Ik kijk regelmatig een film en heb daar ook al meerdere artikelen over geschreven, maar ik vind het minstens zo leuk om een paar (goede) series te volgen!

Dit zijn de series die ik momenteel volg of de afgelopen periode heb gekeken:

Van linksboven naar rechtsonder: Homeland, Breaking Bad, Penoza, Modern Family en New Girl.

Homeland

Plot: Homeland gaat over een CIA agente Carrie die ervan overtuigd is dat een recent geredde oorlogsgevangene Nicholas Brody in werkelijkheid in contact staat met al Qaida om een aanslag op Amerikaans grondgebied uit te voeren.
Mijn mening: Ik ben deze serie gaan kijken, omdat zo veel mensen enthousiast waren. Bovendien scoort deze serie maar liefst een 8,6 op IMDB! Toen ik het plot had gelezen was ik al geboeid. Het duurde dan ook niet lang of ik ging samen met mijn vriend aflevering  1 kijken. Al snel daarna volgde 2, 3, 4 etc. Wat is dit een spannende serie! Ik wil elke avond verder kijken! Ik kan er eigenlijk niet te veel over verklappen, anders verraad ik al snel iets. Je bent al snel geneigd om volledig achter Carrie te staan, maar al vrij snel kom je erachter dat zij ook zo haar eigen problemen heeft… Nog een leuk nieuwtje: Deze serie heeft maar liefst 3 prijzen gewonnen bij The Golden Globes 2013! Beste dramaserie, beste acteur en beste actrice! Kijken dus!
Bedenkers: Michael Cuesta, Guy Ferland, Daniel Attias, Clark Johnson, Jeffrey Nachmanoff
Genre: Drama/ Crime/ Mystery
Met: Claire Danes, Damian Lewis and Morena Baccarin
Speelduur: 60 minuten
Jaar: 2011
IMDB: 8,6

Breaking Bad

Plot: Breaking Bad gaat over een scheikundeleraar van 50 die ontdekt dat hij, ondanks dat hij nooit heeft gerookt, longkanker heeft. Om zijn gezin financieel veilig te stellen na zijn dood, neemt hij een radicale beslissing en komt daardoor van de ene in de andere lastige situatie.
Mijn mening: Mijn vriend Roy, Serena en ik waren toe aan een nieuwe serie. Met een 9,4 op IMDB moest dit wel een erg goede serie zijn, dus we besloten deze met z’n drieën te gaan volgen. In de eerste aflevering (de pilot) gebeurt dan ook al lekker veel! Daardoor krijg je al snel een goed beeld van de serie. Waar de één na het horen van een dergelijke diagnose (longkanker), z’n laatste spaargeld uitgeeft en dure spullen koopt. Of nog even die mooie reis maakt, slaat deze scheikunde leraar een hele andere weg in! Hij gebruikt zijn kennis om ‘s werelds hoogst haalbare kwaliteit Crystal Meth te gaan maken. Daarmee wordt hij natuurlijk in één klap crimineel en komt daardoor in de meest bizarre situaties. Ook deze serie is super spannend en komt na een paar afleveringen goed los!
Bedenkers: Vince Gilligan
Genre: Crime/ Drama/ Thriller
Met: Bryan Cranston, Anna Gunn and Aaron Paul
Speelduur: 45 minuten
Jaar: 2008
IMDB:9,4

Penoza

Plot: Als haar man, een beruchte drugsbaron, voor de ogen van hun jongste zoon wordt geliquideerd, neemt Carmen een drastisch besluit… Penoza schetst een indringend beeld van de Nederlandse onderwereld waarin keuzes met betrekking tot familie, loyaliteit en geld op het scherp van de snede worden gemaakt.
Mijn mening: Ik weet nooit zo goed wat ik van een Nederlandse serie moet verwachten, maar in het verleden zijn dergelijke series me niet tegen gevallen. Dankzij een tip van mijn moeder ben ik deze serie gaan kijken. Zij was er aan verslaafd en niet veel later volgenden ook mijn zus en tante! Wat een spannende serie! En wat zit hij goed in elkaar! Ondanks dat ze misschien niet altijd de juiste keuzes maakt, krijg je toch al snel sympathie voor hoofdrolspeelster Carmen van Walraven. Ik heb in een week heel seizoen 1 gekeken (8 afleveringen) en momenteel volg ik seizoen 2 op tv. Vaak is het eerste seizoen niet te overtreffen, maar ook dit seizoen is minstens zo goed! Echt een aanrader!
Regisseur: Diederik Van Rooijen
Genre: Thriller/ Drama/ Crime
Met: Monic Hendrickx, Johnny de Mol, Rosa Reuten, Hayo Bruins, Monique Hendrickx,Olga Zuiderhoek, Fedja van Huet, Medina Schuurman, Marcel Hensema
Speelduur: 50 minuten
Jaar: 2010
IMDB: 7,7

Modern Family

Plot: Modern Family werpt een hilarische blik op het leven van deze drie verschillende gezinnen, hun onderlinge relaties en de vele herkenbare situaties uit het dagelijkse leven. De serie was onlangs één van de grote winnaars bij de uitreiking van de Emmy Awards. Modern Family won er de Emmy voor beste komische serie.
Mijn mening: Naast alle dramaseries die ik volg is het af en toe ook een tijd voor iets luchtigs en dan volg ik graag een paar komedies. In Modern Family maak je kennis met Jay Prichett (Ed O’Neill, bekend als Al Bundy uit Married with children) en zijn familieleden. Jay is nog maar 6 maanden getrouwd met zijn veel jongere Colombiaanse vrouw Gloria. Ondanks haar vurige temperament en het grote leeftijdsverschil kunnen de twee het perfect met elkaar vinden. Ik vind Gloria echt geweldig! Alleen daarom is de serie al het kijken waard! Naast Jay & Gloria volg je ook het leven van Jay’s dochter Claire. Claire is moeder van 3 kinderen en al 16 jaar getrouwd met Phil. Ook Phil is super grappig, want hij doet elke keer weer zijn best om te laten zien hoe ‘cool’ hij wel niet is. En eigenlijk is hij het daardoor juist net niet… En dan hebben we nog Mitchell en zijn partner Cameron. Mitchell is de zoon van Jay en hij adopteert samen met Cameron een dochtertje, genaamd Lily. De relatie van Mitchell en Cameron is echt geweldig! Echt twee tegenpolen, maar ondanks alles wel gek op elkaar. Naast de komedies die ik al volg (the big bang theory, how I met your mother) is dit ook echt een super leuke serie, waarbij ik regelmatig in een deuk lig!
Bedenkers: Steven Levitan, Christopher Lloyd
Genre: Comedy
Met: Ed O’Neill, Sofía Vergara and Julie Bowen
Speelduur: 30 minuten
Jaar: 2009
IMDB: 8,7

New Girl

Plot: De serie draait om Jess, gespeeld door Zooey Deschanel die, nadat haar relatie met haar vreemdgaande vriendje ten einde is gekomen, op zoek is naar een nieuwe woning. Ze komt terecht bij een groep van drie mannen die op zoek zijn naar een kamergenoot.
Mijn mening: Deze serie ben ik vooral gaan kijken, omdat ik Zooey Dechanel zo’n goede actrice vind. Ik heb al meerder films met haar gezien, waaronder 500 days of Summer (wie kent deze film niet?! Kijken!), dus ik was blij te horen dat er nu ook een serie kwam met Zooey in de hoofdrol. Jess trekt dus in bij 3 vrijgezelle mannen (Nick, Schmidt en Coach), maar eigenlijk zitten deze mannen helemaal niet te wachten op een vrouw in huis! En al helemaal niet iemand zoals Jess… Jess is namelijk geen standaard meisje, maar een beetje een aparte! Ze zingt constant liedjes (voor zichzelf!) en wil het liefst de hele dag door Dirty Dancing kijken om over haar stukgelopen relatie heen te komen. Met haar aandoenlijke gedrag weet ze toch het hart van de mannen te veroveren, waardoor ze het dus toch voor elkaar krijgt om bij de mannen te mogen intrekken. Mocht je de serie kennen? Wie heeft er dan niet gehoord van de douchebag jar?! Elke keer als Schmidt iets lomps zegt, iets dat echt niet door de beugel kan, dan moet hij een dollar aan de douchebag jar doneren! Een potje dat dus snel vol is… Ik vind New Girl zeker erg vermakelijk! Ik wil steeds weer een aflevering kijken om te zien hoe het verder gaat!
Bedenkers: Elizabeth Meriwether
Genre: Comedy
Met: Zooey Deschanel, Max Greenfield and Hannah Simone
Speelduur: 7,9
Jaar: 2011
IMDB: 7,9

Dat waren wel zo’n beetje de series die ik aan mijn al bestaande lijst heb toegevoegd 😉 Mocht je een van deze series nog niet gezien hebben, dan raad ik je zeker aan om hem te gaan kijken!

The Carrie Diaries

Verder vroeg Serena of ik jullie nog even wilde vertellen over een nieuwe serie genaamd ‘The Carrie Diaries’. Deze serie is vandaag voor het eerst te zien op de Amerikaanse televisie en gaat over het highschoolleven van een jonge Carrie Bradshaw in de jaren tachtig. Deze Sex and the City prequel belooft een succes te worden, maar of het ooit het succes van de oorspronkelijke serie zal evenaren is natuurlijk nog maar de vraag. De jonge Carrie wordt gespeeld door AnnaSophia Robb. In de film ‘Soul Surfer’ liet ze ons al een knap staaltje acteerwerk zien, dus aan haar zal het in elk geval niet liggen. Om ‘The Carrie Diaries’ meteen te kunnen volgen moet je helaas wel even gebruik maken van illegale internetdiensten zoals downloaden of streamen. Ik wil jullie natuurlijk wel op het rechte pad houden, dus mijn advies is om te wachten tot het eerste seizoen op DVD uitkomt of tot de Nederlandse televisie besluit de show uit te zenden. But that’s up to you, of course 😉

Welke serie hebben jullie nog niet gezien, maar zouden jullie graag willen volgen? En mocht je nog een tip voor mij hebben… Let me know in de comments!

Liefs,

Nena

 

Volg:

147 Reacties

 1. Sanne
  19 januari 2013 / zaterdag, 19 januari 2013

  Penoza en New girl kijk ik ook 🙂
  Series die ik volg en altijd erg leuk vind zijn:
  The big bang theory, NCIS LA, Castle, Pretty little liars, Walking dead, Vampire diaries
  Oudere series:Buffy, Angel
  Switched at birth is ook wel leuk, maar die werd ik zat

  Behoorlijk wat dus 😛

 2. 18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  ik ben nog steeds! super fan van Supernatural, Vampire diaries.. The secret Circle was ok heel gaaf.. helaas na 1 sezoen uit de lucht gehaald.. en heel stiekem niet verder vertellen vond ik de 1e 3 sezoenen van glee echt lache.. Grimm is ook gaaf..

 3. Anoek
  16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Penoza is zeker een goede serie! Ik hoop dat er nog een derde seizoen komt!

  • Nena
   Auteur
   17 januari 2013 / donderdag, 17 januari 2013

   Die komt er!

 4. 16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  New Girl is zo leuk! Ben erg benieuwd naar The Carrie Diaries. Sex and the City vond ik eigenlijk niets.. toen dat op televisie was was het eigenlijk nog een té volwassen serie. Misschien nu wel geschikt, maar ik ga geen serie kijken van tig jaar geleden. High school series zijn soms wel leuk, dus misschien is dat wat.

 5. 15 januari 2013 / dinsdag, 15 januari 2013

  ik ben zo benieuwd naar the carrie diaries! en Modern Family is zoooo leuk haha en new girl ook :D!

  • 15 januari 2013 / dinsdag, 15 januari 2013

   trouwens revenge is mijn favo serie maar dat ken je vast wel! en The vampire diaries! ehm the lying game gaat wel en pretty little liars.

 6. 15 januari 2013 / dinsdag, 15 januari 2013

  Ik ken hiervan alleen Modern Family haha! De rest klinkt ook erg leuk, dus die zal ik ook maar eens gaan opzoeken!

 7. Karin
  15 januari 2013 / dinsdag, 15 januari 2013

  Ik hou echt van series! Ik heb er zelf al 52 gekeken… Ben verslaafd :$
  Maar “Once upon a time” en “The Lying game” zijn echt aanraders!!

 8. Lindappelsap
  15 januari 2013 / dinsdag, 15 januari 2013

  ik ben verliefd op de series greys anatomy, divorce(nederlandse serie), 2 broke girls en new girl <3333 ik volg het allemaal op internet omdat ik neit kan wachten tot het in nederland op tv is.

  ik hou van series, ben erg benieuwd naar die nieuwe serie^^

 9. Lena
  15 januari 2013 / dinsdag, 15 januari 2013

  Carrie diaries vandaag gezien en het is echt slecht!!!!!!

  Heeft ook precies niks met SATC the maken. Het is ook moeilijk om je in te beelden dat dat meisje echt Carrie Bradshaw moet voorstellen. De serie is ook echt gericht naar tieners terwijl SATC meer voor volwassenen is.

 10. 15 januari 2013 / dinsdag, 15 januari 2013

  Gloria uit Modern Family is werkelijk hilaaarisch!:p Ik ben een grote fan mede dankzij haar:p Liefs xoxo

 11. Vera
  15 januari 2013 / dinsdag, 15 januari 2013

  Nena ik mis Game of Thrones! En the Walking Dead!
  Die móet je echt gaan kijken hoor 🙂
  Ideetje voor een series part iii?

 12. Jessica
  15 januari 2013 / dinsdag, 15 januari 2013

  Pretty Little Liars is mijn favoriet, dan breaking bad en rizolli and isles.
  Ik hou erg van spannend en actie, Pretty little liars is zeker een aanrader als je van spannend houd en Rizolli and Isles is een moord oplos serie, soort CSI

 13. Sara
  15 januari 2013 / dinsdag, 15 januari 2013

  Breaking Bad..beste serie EVAR! Except maybe The Wire. Die ga ik nu kijken, omdat die boven Breaking Bad staat in de Top TV Series-lijst op imdb.

 14. Maaike
  15 januari 2013 / dinsdag, 15 januari 2013

  Een nieuwe serie die ik net volg ik Revolution, super leuk! Gaat over de toekomst waarin alle stroom is uitgevallen. Mensen leven dus weer een soort van in het verleden maar hebben b.v. iphones die niet meer aan kunnen etc.

 15. 15 januari 2013 / dinsdag, 15 januari 2013

  Ik ben ook helemaal verslaafd aan Homeland! Het eerste seizoen keken we op de NL’se televisie maar omdat het zo spannend was, hebben we seizoen twee op internet gekeken. Inmiddels afgelopen helaas… en pas eind september begint seizoen 3!

 16. suus
  15 januari 2013 / dinsdag, 15 januari 2013

  Als je van de serie game of thrones houdt, zijn pillars of the earth en world without end echt de moeite waard om te kijken! De miniseries hebben, jammer genoeg, maar 8 afleveringen van een uur, maar ze zijn echt maar verslavend!

 17. Sam
  15 januari 2013 / dinsdag, 15 januari 2013

  New girl vind ik ook super leuk
  Van breakin bad heb ik pas de eerste 2 afleveringen gezien, moet nog verder gaan kijken! Maar ben nu steeds the walking dead aan t kijken!

  Gossip girl en the vampire diaries heb ik ook verwaarloost, heb echt nog veel in te halen !

 18. Nicole
  15 januari 2013 / dinsdag, 15 januari 2013

  Leuk, een post over series! En ook zo leuk om jullie reacties te lezen, heb weer een aantal tips op mijn kijk-lijst gezet. Super!

  Mijn favorieten zijn:
  Dexter, Breaking Bad, Homeland, Merlin, Borgen, Prison Break, game of thrones, Covert Affairs

  En ook erg de moeite waard zijn: Suits, Castle, Person of Interest, Downton Abbey, Nikita, Newsroom, the killing, sherlock, southland, White Collar, 24, revenge

  En op mijn nog-kijken-lijst staan: Penoza, heart of Dixie, real humans

 19. Keshia
  15 januari 2013 / dinsdag, 15 januari 2013

  Vampire Diaries Serena!
  geweldige serie! 🙂

 20. D
  14 januari 2013 / maandag, 14 januari 2013

  Als je van een beetje intelligente comedy houdt zijn Community en Parks and Recreation heeeele grote aanraders.

 21. 14 januari 2013 / maandag, 14 januari 2013

  Ik zou zo veel willen volgen maar ik vind er gewoon de tijd niet voor! Het enige dat ik momenteel trouw volg is Gossip Girl en Pretty Little Liars.

 22. Marleen
  14 januari 2013 / maandag, 14 januari 2013

  Once upon a time is inderdaad echt een geweldige serie.
  Verder vind ik Lost en Prison Break heel leuk, maar die ken je waarschijnlijk al.
  The Event is ook erg leuk! Heeeel spannend maar er is maar 1 seizoen gemaakt.
  Oh en als je van een beetje drama en de stad new york houd moet je echt gossip girl kijken. Ik was een beetje sceptisch over de diepgang die zulke series meestal hebben maar het is echt heel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *