Schwarzkopf Oil Miracle serum

Mijn handelsmerk is mijn belachelijk grote kapsel. Eerst komt mijn haar om de hoek, daarna kom ik. Hoe hoger hoe beter. En hoewel het lijkt alsof mijn kapsel en ik de allerbeste vrienden zijn, moet ik juist grof geschut inzetten in de vorm van serums en haaroliën om mijn wilde haren te temmen.

glamourous-big-hair-how-to1Mijn stronteigenwijze, enorme bos haar moet behandeld worden als een kurkdroge en extreem pluizige hufter. Hoewel ik jaren geleden trouw heb gezworen aan de serums van Andrélon ga ik af en toe vreemd door een gladmaker van een ander merk te proberen.

Deze week heb ik dat gedaan met de Oil Miracle Light Finishing Treatment uit de Bonacure collectie van Schwarzkopf.

BC Oil Miracle 2Schwarzkopf heeft van deze BC Bonacure Oil twee varianten gelanceerd:

  • De ‘original’ (Finishing treatment in de donkere verpakking) formule is ontwikkeld voor normaal tot dik haar.
  • De ‘light’ (Light finishing treatment in de lichte verpakking) formule is voor normaal tot fijn haar.

Met mijn dikke, droge bos zou het logisch zijn om voor de ´original´ te gaan. Echter, wat ik lastig vind met haaroliën is de meestal hun werk fantastisch doen op het gebied van glad maken maar het haar helaas ook verzwaren. Niet handig als je net als ik een grote, bouncy bos haar wilt hebben. Bovendien laat een haarolie mijn haar vaak vet aanvoelen. Ik ga dus aan de slag met de ‘Light finishing treatment’.

BC Oil Miracle 3

De verpakking

Het oog wil ook wat dus laten we beginnen met de oogstrelende verpakking. De Oosterse, goudkleurige, druppelvormige fles doet het goed in de badkamer, dat pluspunt is al binnen. Het materiaal is van plastic waardoor de fles licht is en gemakkelijk om mee te nemen. Met dunne oliën vind ik het doorgaans handiger als er een pompje op de fles zit, maar in dit geval komt de substantie er druppelsgewijs uit en op deze manier is het zonder problemen goed te doseren.

BC Oil Miracle 4

Het product

De olie laat zich erg goed verdelen en heeft een subtiele, licht exotische geur. Door de verpakking lijkt de inhoud goudkleurig maar de olie zelf is kleurloos. De lichte, serumachtige consistentie wordt ontzettend snel geabsorbeerd dus kunt het aanbrengen zonder bang te zijn voor een overdosis. Ik geloof dat zelfs het vetste en dunste haar hier blij mee is. Dit is de lichtste haarolie die ik ooit heb gebruikt en dit komt waarschijnlijk omdat de BC Oil miracle voornamelijk siliconen bevat. Om die reden heb ik er ook een beetje moeite mee het steeds een olie te noemen, maar dat is wat er nu eenmaal op het flesje staat.

BC Oil Miracle 5Naast siliconen bevat het Helianthus Annuus Seed Oil, wat een chique naam is voor zonnebloemolie, en Sclerocarya Birrea Seed Oil, een andere naam voor Marula olie. Op het gebied van haarverzorging wordt het vooral gebruikt in producten speciaal voor droog, beschadigd en breekbaar haar. Het marketingtrucje is uiteraard dat er van de laatstgenoemde olie maar een kleine hoeveelheid is toegevoegd, maar dat maakt het mij niet minder tevreden over het resultaat.

How to use

Volgens Schwarzkopf kun je de olie op 3 verschillende manieren gebruiken:

 1. Op droog haar om de uitpuilende haartjes mee glad te maken.
 2. Nadat je je haar hebt gewassen en voor het stylen.
 3. Voordat je je haar wast.

Optie 3 slaan we over. Waarom eerst je haar verwennen met een extreem snel intrekkende olie om die er vervolgens weer uit te wassen? Dat is net zoiets als eerst vegen en dan poepen.

Ik ga voor optie 2. Als je normaal tot fijn haar hebt, volstaat het een paar druppels aan te brengen. Mijn haar zuigt dit binnen enkele seconden op en omdat ik mijn haar langer ken dan vandaag, gaat er een flinke scheut uit de fles en dit breng ik aan op de onderste 20 cm van mijn haar. Dit doe ik na het wassen op droog haar voordat de hete krulspelden erin gaan.

BC Oil Miracle 6Op de linkerfoto zie je mijn haar zoals het is na het wassen en ik het op een natuurlijke manier heb laten drogen. Op de rechterfoto heb ik de olie royaal aangebracht. Je kunt zien dat het haar al een stuk minder droog en stug oogt.

Resultaat

Op de onderstaande foto zie je het resultaat na mijn style routine (klik hier voor mijn Big Glamourous Hair Routine).

angel bc oil miracle reviewNot bad at all. Ik zie hetzelfde eindresultaat als ik het vergelijk met mijn vertrouwde Andrélon serum. Het is zacht, glanzend, mijn pluis is onder controle en het verzwaart mijn haren niet, want ze zijn net zo bouncy en volumineus als anders.

Schwarzkopf Evaporating Technology

Nog een leuk detail over de Light olie voor fijn haar. De snel verdampende siliconen in dit serum zorgen ervoor dat de eerder genoemde plantaardige oliën (zonnebloem olie en marula olie) als een ultra dun laagje achterblijven op de haren. Schwarzkopf heeft een er marketingtechnisch briljante naam voor gevonden: de Schwarzkopf Evaporating Technology. Sounds fancy! En van mij mogen ze want het is niet helemaal een loze kreet.

BC Oil Miracle 8Toen ik namelijk een beetje serum op mijn arm aanbracht, vergat ik het daarna weg te halen. Na een minuut of tien zag ik nog een licht glanzend spoor op de plek waar ik de olie had aangebracht. Dus daar is ‘ie, de Schwarzkopf Evaporating Technology is geen misleidende kinderlokker. De siliconen verdampen echt en een laagje van de plantaardige oliën (met een groot deel niet-verdampende siliconen) blijven achter op het haar.

BC Oil Miracle 3

Prijs en verkrijgbaarheid

Een fles BC Oil Miracle kost €18,95 en bevat 100ml, dus hier kun je best een hele tijd mee vooruit. De producten van de BC Oil Miracle lijn worden exclusief verkocht bij alle kapsalons die met Schwarzkopf werken, maar je kunt de producten ook bij diverse webwinkels online bestellen (en vaak voor zo’n €6 goedkoper ook nog!). Naast dit serum heeft de BC Oil Miracle-lijn ook een shampoo, conditioner en leave-in conditioner om de verzorging compleet te maken.

Eindoordeel

Heb je fijn, dun haar? Doen! Deze olie maakt je haar glad, zacht, glanzend en soepel zonder het vet en slierterig te maken. Het verzwaart je haren niet en houdt kroezig en pluizig haar prima onder controle. Heb je net als ik een bos droog hondenhaar en jas je er liters serum per maand doorheen? Ook dan is deze olie een goede optie. Mijn geliefde Andrélon serum kost €4,99 voor 25ml, dus in verhouding is de BC Oil Miracle zelfs iets goedkoper, en al helemaal als je het voor €13 online kunt shoppen.

Ik ben altijd nieuwsgierig naar de beautysecrets van anderen, dus gebruik jij een miracle maker die ik absoluut eens moet proberen (of reviewen)? Please share!

Liefs,
Angel

Facebook: The Beauty Bakery
Twitter: @thebeautybakery
Instagram: @thebeautybakery
Website: TheBeautyBakery.nl

 

zp8497586rq

Volg:

49 Reacties

 1. Carla
  13 juni 2014 / vrijdag, 13 juni 2014

  Deze olie gebruikte ik ook. Ruikt heerlijk en werkt prettig. Ik heb haar met fijne structuur, beslist niet dik. Maar vandaag een flesje argan olie binnen gekregen. Dit is wel pure olie zonder toevoegingen of geur. Heel fijne olie en voordeel is dat je deze olie voor haar, huid en nagels kunt gebruiken. Ik had gisteren een gratis proefflesje besteld (alleen 1 euro verzendkosten) en vandaag al binnen. Misschien een idee voor mensen die het eens willen proberen zonder meteen veel geld kwijt te zijn? Ik bestelde het proefflesje via deze website: http://www.arganolie.eu/

 2. 12 september 2013 / donderdag, 12 september 2013

  Ik heb deze serum inmiddels 3 maand in huis en ben net met mijn 2e flesje begonnen. Ben er erg over te spreken!

 3. Jelena
  11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Hoe grappig, ik heb de olie een paar weken geleden tijdens mijn vakantie in Bosnië gekocht!

 4. Sascha
  10 september 2013 / dinsdag, 10 september 2013

  Biosilk serum is the best !

 5. 10 september 2013 / dinsdag, 10 september 2013

  wauw ziet er goed uit!

 6. 10 september 2013 / dinsdag, 10 september 2013

  Leuk artikel! en wow! wat een haar, om jaloers op te zijn!

 7. Patricia
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Heerlijke review!

 8. Celine
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Leuk artikel!
  Ik gebruik zelf de serum capsules van hair wonder, werken ook aardig goed!

 9. 9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Leuk geschreven! Ik heb zelf ook vaak droog haar, alleen heb ik niet zo’n volle bos als jou. Misschien moet ik hem ook maar eens gaan proberen!

 10. ssofie
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Wish I had your hair..

 11. steffie
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  ik ben dus ZO ONTZETTEND JALOERS op je prachtig volumineus haar. Ikzelf heb zo van dat zeer fijn haar (we noemen dat hier ook wel ‘pierenverdriet’ :p ) en kan enkel dromen van zulk haar…

  Misschien een tip voor u of Serena => producten reviewen die haar dikker en volumineuzer zouden moeten maken ;) Je zou me daar zo zwaar mee helpen!

 12. renee
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  haha volgens mij kan jouw haar geen volume verliezen, daar heb je zwaarder geschut voor nodig. mijn sluike haar is denk ik toch een beetje bang voor een olie.

 13. fleur
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Leuk! En je haar is mooi! maar ik word nu wel een beetje moe van de artikelen over angels kapsel haha, zou liever het review zien op haar van Serena, puur omdat je bij haar het effect meer ziet. Niet kwaad in de zin, maar meer een puntje wat mij stoort haha.

 14. 9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  wat een prachtige bos haar heb je en wat een heerlijke humoristische manier van schrijven!
  Ik ben eigenlijk wel benieuwd of zo’n speciale haarolie, deze of anderen, zo anders zijn dat ‘gewone’ olie, bv olijfolie.
  Ik weet dat ze BC hier in Breda ook bij kapperswinkeltjes verkopen. Ook als ‘gewone’ klant kun je daar terecht. Hier zitten meerdere van die winkels, dus ik denk dat ze ze in elke stad wel hebben.

 15. me
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Net als jou heb ik veel, dik en krullend haar wat helaas ook pluist als een idioot als je alleen maar shampoo gebruikt (de beroemde blonde afro :P). Haarolie gebruik ik alleen voor het wassen, flink wat op de haarlengte en punten in intrekken maar….uiteraard alleen op een rustige dag als ik toch niets gepland heb….daarna wassen, conditioner of haarmasker en een serum tegen het pluizen en aan de lucht drogen. Als ik mijn haarolie op heb zal ik hier eens aan denken alhoewel je het inderdaad nauwelijks olie kunt noemen met als eerste ingredienten silliconen haha

 16. Annika
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Ik gebruik na het wassen (als het nog nat is) een beetje kokosvet. Voor mij werkt het erg goed, het wordt heel zacht en kammen gaat heerlijk :) Ik gebruik dan bij het wassen geen siliconen en SLS en al die dingen, ik was met die dingen van The Body Shop. Dat doe ik vooral omdat die CO2-neutraal zijn, maar volgens mij gaat mijn haar er wel een stuk beter van uitzien.

 17. Nawel
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Hi,

  Leuke review!
  De serum van John Frieda Frizz-Ease is ook een goede serum trekt vrij snel in!
  Ik heb krullend haar en het maakt me haar veel minder pluizig.

  Groetjesss

 18. Faat
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Wauw wat heb je een prachtig bos haar. Jaloers!

 19. 9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Ik gebruik het al jaren voor het haar van mijn dochtertje. Die heeft lang dun haar met krullen, met deze oil blijft het zacht en glanzend en hou ik de krullen onder controle.
  Ideaal spul !

 20. 9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Ziet er goed uit zeg! Wat een prachtig haar heb je.

 21. 9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Wat een goede review. Je bent werkelijk prachtig Angel en de foto’s vind ik ook heel goed gelukt, vooral die eerste foto van jou. Verder goede en uitgebreide review, thanks daar voor. Ik gebruik zelf de moroccan oil en vind die heel fijn, maar deze ben ik ook wel benieuwd naar.

 22. 9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Toffe review!
  Dit product lijkt me erg fijn zeker omdat het je haar niet vettig maakt. Ik heb zelf ook altijd last van droog en pluizig haar.
  Ik ga deze zeker halen! :)

 23. 9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Zucht, ik ben echt een beetje verliefd op je haar. Ik heb zelf dun haar dat al snel plat gaat hangen. Wel merk ik dat mijn haar er beter uit ziet sinds ik ben gestopt met siliconen/sls en mijn haar (over het algemeen) alleen nog maar was met een retegoedkope conditioner!

 24. Petra
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  De webshops die het goedkoper aanbieden dan de salons rekenen +-l € 6,95 verzendkosten allemaal dus ben je wat duurder uit zelfs .Helaas zit er hier geen enkele salon die met Swarzkopf werkt dus zal ik wat moeten want ik wil dit zeker proberen!

 25. Fiona
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Wat een prachtige bos haar

 26. Marije
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Tsja.. ik vind serums voor krullend haar een heel goede optie, maar voor steil haar (zoals het mijne) geeft het altijd een verkeerd effect.. beetje vettig en vies ofzo. Om mijn pluishaar te temmen (vooral voor de eerste dag na wassen) kan ik het best gewoon de steiltang of ronde borstel en fohn erbij pakken, uiteraard met een beschermend product (ik gebruik er nu eentje van Sebastian en die bevalt heel goed, meteen ook verstevigend!). Aangezien ik mijn haar niet vaker dan 2x per week was, vind ik dat nog wel verantwoord voor m’n haar, maar leuk is anders. Iemand goede tips voor steil haar dus?

 27. Lolkje
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Heerlijk spul, ik gebruik dit al twee jaar van Swarzkopf, heb fijn haar, werkt echt super.

 28. Linda Haagen
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Super leuk artikel en wouw je haar !!

  Ik gebruik het product al twee jaar en ik vind het super. Sinds ik het gebruik merk ik dat mijn haar veel minder breekbaar is en niet zo snel kapotte puntjes heb. Het doet echt wat het moet doen.

 29. 9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Jouw haar is echt géweldig. Wat een mooie krullen heb je! Het serum ziet er goed uit, maar ben ook al heel tevreden over die van John Frieda.

 30. 9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Wat een super fijn product!

 31. lot
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Hmm, voordat de eerste ingredienten silliconen zijn vind ik de prijs wel erg duur!

 32. 9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  klinkt erg goed :)

 33. 9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Ik vind het altijd zo leuk om jouw artikelen te lezen! Ik ben het met je eens dit is een heel fijn serum! Het doet wat het moet doen en staat goed in de badkamer!

 34. 9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Klinkt goed! Serums zijn super fijn!

 35. 9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Het lijkt me een fijn product en wat een leuke schrijfstijl heb jij zeg!

 36. E
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Eerst vegen. Dan poepen.

 37. 9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Leuk artikel, je haar is heel erg mooi! Ik heb fijn, dun haar dat snel vet wordt, ik ben nu nog tevreden met Biosilk om mijn haar glad en glanzend te maken maar als die op is ga ik hem zeker eens proberen!

 38. 9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Jouw haar is zooo prachtig!!!
  Klinkt als een fijne haar “olie”
  Goede review

 39. Carina
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Huh beveiligde reacties? Anyway, ik heb grote twijfels over het verdampen van de siliconen, die stofjes hebben een kookpunt rond de 200 graden celsius. Kan me wel voorstellen dat ze snel intrekken maar verdampen..?

  • me
   9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

   Lijkt mij ook erg sterk dat silliconen verdampen maar ja, mooi verkooppraatje van fabrikanten zijn we wel gewend, hoorde er vandaag eentje over zelfnadenkende shampoo hahaha….kostte ook maar 240 euro samen met een even groot flesje conditioner van 250 ml…..de treurigheid.

 40. 9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Klinkt als een fijn product! Wat een prachtig haar heb je :)

 41. 9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Het lijkt me een erg fijn product (: Ik ga hem onthouden!

 42. Yasmine
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Hehe leuk artikel! Je bent superknap, hele mooie foto’s en prachtig haar! Ben zelf echt al jaren opzoek naar t beste middel voor mn haar, heb al zoveel soorten en merken geprobeerd.. Anyways, goeie review, ben ook wel benieuwd naar die leave-in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *