Tease & Blackout eyelook

Eén van mijn meest gebruikte palettes zijn de NAKED palettes van Urban Decay, dus ik besloot om weer eens een natuurlijke ooglook te maken voor deze Makeup Monday. Uit het NAKED2 palette koos ik Tease (taupe) em Blackout (zwart) als hoofdkleuren voor een zwoele, warme en natuurlijke ooglook. Wat bleek? Gecombineerd leveren deze kleuren juist een hele paarse ooglook op! Dat is grappig. Met NAKED2 kun je dus ook gewoon een kleurrijke look creëren, weer wat geleerd.

tease and blackout eyelook18Voor deze look heb ik de volgende producten gebruikt;

 • Essence Stays no matter what pencil in whipped white frosting
 • Tease (of een andere taupekleurige oogschaduw)
 • Blackout (of een andere gitzwarte oogschaduw)
 • Bootycall (of een andere mooie highlighter)
 • Catrice made to stay inside eye highlighter pen in 010 in the mood for nude
 • Pupa Ultraflex mascara

tease and blackout eyelook01 Ik begin altijd met een gereinigd ooglid. Omdat de Stays no matter what-pencils van Essence ook als primer dienen breng ik dit keer geen laagje eyeshadow primer aan.

tease and blackout eyelook02 Ik breng een laagje ‘whipped white frosting’ aan over mijn gehele bewegende ooglid en daarboven.

tease and blackout eyelook03 Met mijn vingertoppen verdeel ik dit dunnetjes tot aan mijn wenkbrauwen.

tease and blackout eyelook04 Omdat ik een warme, zwoele ooglook wilde maken koos ik voor de kleur Tease. Dit is een taupekleur, oftewel een mengeling tussen bruin, lila en grijs. Als je geen NAKED2 palette hebt kun je op zoek gaan naar een ander soortgelijke kleur in je stash.

tease and blackout eyelook05 Met mijn vingertoppen verdeel ik Tease over mijn bewegende ooglid.

tease and blackout eyelook06 En met een blending brush maak ik de lijnen lekker zacht.

tease and blackout eyelook07 Met een pencil brush dip ik wat zwarte oogschaduw, Blackout, op de kwast die ik vervolgens vrij dik en smudge langs mijn bovenste wimperrand beweeg.

tease and blackout eyelook08 Tot mijn verbazing bleef de kleur niet zwart, maar veranderde het in een diepe paarse kleur. Niet helemaal wat ik voor ogen had, maar eigenlijk wel supermooi! Je kunt de look zo laten en verdergaan met mascara, of er nog even een schepje bovenop doen.

tease and blackout eyelook09 En dat is wat ik deed! Ik dipte heel lichtjes een blending brush in Blackout en bracht dit aan in de crease, alleen in de buitenste hoeken, voor iets meer diepte en schaduw.

tease and blackout eyelook10 Op deze manier krijgt je ooglook net iets meer definitie en maak je het tegelijkertijd iets spannender en feestelijker.

tease and blackout eyelook11 Voor een frisse oogopslag breng ik de Catrice inside eye highlighter pen aan op de onderste waterlijn. Echt een topproduct trouwens! Ik gebruik het bijna elke dag nu.

tease and blackout eyelook12 Omdat ik de frisse oogopslag nóg frisser wilde maken breng ik nog een klein beetje Bootycall (een crèmekleurige highligher) aan bij mijn traanbuis.

tease and blackout eyelook13Onder het oog breng ik met de pencil brush een smudgy zwarte lijn aan.

tease and blackout eyelook14Nu alleen nog een flinke laag mascara (en eventueel een lijntje eyeliner, maar dat vond ik niet per se nodig) en de look is klaar.

Eindresultaat;

tease and blackout eyelook21 tease and blackout eyelook19 tease and blackout eyelook18 tease and blackout eyelook17 tease and blackout eyelook15Deze frisse, zwoele, taupekleurige ooglook met een hintje paars is perfect voor elke dag. Je kunt ermee naar je werk, school of opleiding. En wil je iets meer SHABAM, gooi dan nog wat extra Blackout in je crease en smudge de lijn onder je oog wat dikker en intenser, en je kunt zo door naar een etentje, borrel of spannende date.

De look maak ik af met een frisse, fruitige roze kleur op mijn lippen, bronzer en blush. Zo van een afstandje is de look toch nog vrij naturel, maar dan met een hintje kleur.

tease blackout eyelookIk had de look anders voor ogen (en daarmee bedoel ik minder paars), maar het uiteindelijke resultaat vind ik juist supermooi. Bovendien is het handig om te weten dat ik met mijn NAKED2 palette niet alleen bronzy, naturel looks kan maken, maar ook gewoon knallende paarse partylooks als ik dat zou willen! Je kunt er lekker veel kanten mee op en daarom zijn de NAKED palettes in mijn ogen absolute musthaves!

De beste optie om de Urban Decay NAKED palettes te bemachtigen is bestellen via Beautybay.com (of een bezoekje brengen aan een Franse Sephora of een London’s warenhuis).

Als er nog suggesties zijn voor een volgende Makeup Monday tutorial, let me know! Bepaalde kleuren, bepaalde palettes, een bepaalde techniek, u vraagt wij draaien.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

71 Reacties

 1. Syl
  10 september 2013 / dinsdag, 10 september 2013

  Heerlijk draagbaar!
  Heb alleen het basic palette van UD. Excuustrip naar Sephora Paris dus:P

 2. 10 september 2013 / dinsdag, 10 september 2013

  Love the look! Misschien net iets te ‘metalic’ voor mijn doen, maar het is best nog draagbaar.

 3. Meid
  10 september 2013 / dinsdag, 10 september 2013

  Hé kun je een keer een goedkope snelle neutrale ooglook maken voor makeup monday

 4. Laura
  10 september 2013 / dinsdag, 10 september 2013

  huh, hoe kan dattaaaaaan?!

 5. 10 september 2013 / dinsdag, 10 september 2013

  Hele mooie look! Gaaf dat het zwarte gewoon in paars veranderde!

 6. 10 september 2013 / dinsdag, 10 september 2013

  Wat een prachtige look zeg!

 7. Inna
  10 september 2013 / dinsdag, 10 september 2013

  Really pretty!

 8. Yasmine
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Amazing zoals altyd! Zou het idd ook wel leuk vinden om een Indiaase look te zien o.i.d. 😀

 9. Nena
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Staat je echt supermooi Serena!

 10. 9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Wat een super effect! Je kan echt alle kanten op met dit palette.
  Zelf heb ik gemerkt dat als je blackout in combinatie gebruikt met half baked je een prachtige olijfkleurige tint krijgt.

 11. stella
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Hoi Serena,
  Wat een mooie look. Zou je een keer een arabische ooglook willen maken.
  Misschien van Haifa Wehbe of zo.

 12. Fleur
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Supermooie look! Moet zo lachen om jouw schrijfstijl, fantastisch gewoon! (SHABAM)
  Veel bloggers houden het allemaal zo serieus en jij voegt er humor aan toe, echt geweldig, lig altijd helemaal stuk =))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *