Essence Stays No Matter What

Verliefd! Ik ben verliefd! En wel op de nieuwe Essence Stays No Matter What eyepencil & shadow sticks. Ze zijn echt fantástisch. Mijn favoriete oogpotloden en oogschaduwsticks zijn die van Urban Decay. Het kost een duit, maar dan heb je ook wat. Ze zijn namelijk erg goed gepigmenteerd  en daarbij blijven ze muurvast op hun plek zitten. Ze zijn smudge- en waterproof.

essence stay no matter what_07Nu Sephora weg is uit Nederland kun je er niet meer zo gemakkelijk aankomen, maar geen nood, want de Essence Stays no Matter What sticks zijn minstens net zo goed en ook nog eens stukken voordeliger. Yes, I said it. Deze budgetvriendelijke potloden kosten slechts €2,59 per stuk en ik vind ze werkelijk vergelijkbaar met de soortgelijke Urban Decay 24/7 Glide-on Shadow Pencils van €16 per stuk.

essence stay no matter what_01De Stays No Matter What potloden zijn te gebruiken als jumbo oogpotloden en als creamy oogschaduwsticks. Een stick bevat 2,65 gram product.

De potloden zijn vrij dik, dus verwacht niet dat je er een subtiel streepje onder het oog mee kunt zetten. Denk eerder aan de wat dikkere smudgy lijnen voor een mooie smokey look. Ook de waterlijn kun je er prima mee inkleuren.

essence stay no matter what_04Zelf gebruik ik deze potloden het liefst als oogschaduw. Het is allereerst een prima basis (kleuren die je hier over aanbrengt worden nog intenser) en als je niet zo veel tijd hebt kun je er een simpele ooglook mee creëren in een handomdraai! Gewoon even hop, hop, aanbrengen over je bewegende ooglid, snel een beetje blenden en klaar ben je. Zowel alleen als in combinatie met andere (poeder) oogschaduw kun je er prachtige looks mee maken.

essence stay no matter what_02
Essence heeft 8 verschillende kleuren van de Stay No Matter What sticks;

 • 01 – Blazing Black – zwart met gouden glittertjes
 • 02 – Powerful Purple – knalpaars met fuchsiakleurige shimmers
 • 03 – Twinkling Turquoise – teal (donkerblauw met groene ondertoon)
 • 04 – Gorgeous Grey – staalgrijs
 • 05 – Cute Copper – warme goudbruine koperkleur
 • 06 – Green Garden – donkergroen met hele subtiele gouden shimmertjes
 • 07 – Whipped White Frosting – zilverwit
 • 08 – Chocolate Brownie – donkerbruin met een kastanjekleurige ondertoon

essence stay no matter what_08De potloden zijn lekker romig en zacht van textuur en glijden soepeltjes over mijn huid. En het pigment… wow! Het pigment is super intens en heel erg goed. Ik kon mijn ogen bijna niet geloven. De glans van alle sticks is metallic en sommige potloden bevatten zelfs subtiele glittertjes. Prachtig!

essence stay no matter what_09essence stay no matter what_10Wow! Hebben jullie al een favoriete kleur? Ik kan bijna niet kiezen. Ik denk dat ik ze allemaal erg goed kan gebruiken voor mooie ooglooks, maar dat ik het snelste naar de zwarte, grijze en bruintinten zou grijpen. Zelfs de witte is erg nuttig, want als je hier oogschaduw over aanbrengt worden de kleuren intenser. Deze kleur zou je dit perfect als basis kunnen gebruiken.

essence stay no matter what_06En dan de ultieme test: zijn deze producten daadwerkelijk smudge- en waterproof. Na het swatchen nam ik mijn ochtenddouche en na het douchen zat alles er nog goed op (ik heb er alleen water langs laten stromen, ik heb mijn arm niet staan boenen met zeep). Daarna heb ik de swatches de hele dag laten zitten en aan het eind van de dag maakte ik onderstaande video.


Dit zit al de hele dag op mijn arm, je krijgt het er met geen mogelijkheid af! Alleen met waterproof make-up remover. Love this!! ♡ by @serenaverbon

Zoals je ziet zit alles er nog prima op en zelfs als je erover heen wrijft blijft alles gewoon netjes op zijn plek. Het loopt niet uit, vlekt niet, blijft zitten onder stromend water en dat na zo’n 9 uur. AMAH-ZING! Deze sticks hebben zo veel voordelen, maar vooral de combinatie van het intense pigment en de smudge- en waterproof kwaliteit is geweldig en maakt deze sticks echte beauty musthaves!

essence stay no matter what_03Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat je wel een speciale puntenslijper moet aanschaffen waar deze dikke potloden inpassen. Essence heeft ze volgens mij niet, maar HEMA wel. *edit* Essence heeft wél zo’n puntenslijper in het assortiment, excuus! Verder vind ik dat er te weinig kleuren zijn! I need more! Bijvoorbeeld zwart zonder glitters, aquablauw, champagne, lichtroze of taupe.

De Essence Stays No Matter What eyepencil & shadow sticks kosten €2,59 (2.65g) per stuk en zijn te koop bij Kruidvat en Trekpleister. Ik ga hier nog veel plezier mee beleven!

Wat vinden jullie van de kwaliteit? En welke kleur zou jij willen toevoegen aan je stash?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

219 Reacties

 1. M
  23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

  Mijn punt is op. Hoe krijg je een nieuwe punt. De huls van de punt lukt op kunstof. Slijpen is daardoor niet mogelijk. Onderaan draaien werkt ook niet.

  Help! :)

  Groetjes

  • Serena
   Auteur
   23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

   hi Marlies,
   Deze kun je gewoon slijpen in een wat grotere puntenslijper!

 2. Soraya
  13 december 2013 / vrijdag, 13 december 2013

  Hoi serena weet jij of deze nog in het essence schap liggen? Want ik heb volgende week donderdag een gala op school en omdat ze goed bleven zitten wilde ik daar graag een look mee maken :)

  • Serena
   Auteur
   13 december 2013 / vrijdag, 13 december 2013

   Jazeker, maar wel in het 2e Essence schap.

   • Suzan
    30 april 2014 / woensdag, 30 april 2014

    Wat ongelofelijk jammer. Alle super producten zijn altijd in het tweede schap te vinden. En raad eens wat voor filiaal ik heb? Met 1 schap natuurlijk.

 3. Vera
  19 oktober 2013 / zaterdag, 19 oktober 2013

  Ik kan deze echt nergens in Utrecht vinden! Help?!

 4. Janine
  4 oktober 2013 / vrijdag, 4 oktober 2013

  Heyhey!

  Goede review wie weet haal ik er een in de toekomst.

  lieefs

  Janine

 5. Noor
  28 september 2013 / zaterdag, 28 september 2013

  Zelf heb ik Chocolate Brownie, maar eigenlijk wil ik ze allemaal!

 6. cheyenne
  24 september 2013 / dinsdag, 24 september 2013

  Je bent alleen alle namen van de kleuren er vergeten bij te zetten ;)
  ik heb alleen de blauwe ”Twinkling Turquoise” maar ga er zeker meer van halen!

 7. Fiona
  14 september 2013 / zaterdag, 14 september 2013

  Helaas ook deze gaat bij mij in de plooien van mijn ooglid zitten. Ik heb nog geen goede oogschaduw gevonden. Misschien dan toch maar investeren in een goede primer.

  Nog tips voor voordelige goede primers?

 8. Patrici
  12 september 2013 / donderdag, 12 september 2013

  Hoe kun je die slijpen? heb er toen twee kleuren gekocht.
  Denk paar maanden geleden gekocht en nooit meer kunnen gebruiken.

  • Serena
   Auteur
   12 september 2013 / donderdag, 12 september 2013

   Met een grote puntenslijper, ook te koop bij Essence en anders bij HEMA.

 9. Jantine
  8 september 2013 / zondag, 8 september 2013

  Ze lijken me erg leuk en handig! Zou je er nog meer looks mee willen laten zien? Ben vooral benieuwd naar de koperkleur :-)

 10. 6 september 2013 / vrijdag, 6 september 2013

  Ik gebruik eigenlijk geen oogpotlood maar ik heb nu een heel hoog OMG HEBBEN-gevoel. Mooie swatches!

 11. 4 september 2013 / woensdag, 4 september 2013

  wat mooi!! de gouden stukjes in het zwarte vind ik prachtig! x

 12. dorine
  4 september 2013 / woensdag, 4 september 2013

  de stays no matter what mascara is ook echt top! de eerste budgetmascara die niet van mijn wimpers valt :)

 13. Sem
  3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  Ik ben echt al langs 3 verschillende kruidvat’s geweest in utrecht maar kan ze NERGENS vinden!? Weet iemand waar je ze wel kan kopen?

 14. Melanie
  3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  Wow zitten echte mooie tussen :) Love it!

 15. Justme
  3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  Potverdikkie net naar de kruidvat geweest, hebben ze deze hier niet :(

 16. Madelief
  3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  Hey serena, volgens mij kun je gewoon onder aar het potloodje draaien :) denk ik haha

  • Serena
   Auteur
   3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

   Nee helaas!

 17. Yolanda
  2 september 2013 / maandag, 2 september 2013

  Wow ! Meteen de stad in gerend voor blazing black en twinkling turquoise!
  Eigenlijk wil ik ook paars en grijs nog
  Bedankt voor de tip !!

 18. Tatjana
  2 september 2013 / maandag, 2 september 2013

  Waar in Utrecht kun je deze kopen? De kruitvat en de trekpleister op de A’damsestraatweg hebben ze niet..:(

 19. Tatjana
  2 september 2013 / maandag, 2 september 2013

  Waar in Utrecht verkopen ze deze? Op de Amsterdamsestraatweg iig niet :(

 20. Stephanie
  2 september 2013 / maandag, 2 september 2013

  Wauw dat is super voordelig en vooral als het lang blijft zitten ik ga hier zeker een paar kleuren van inslaan onder andere 01,06, 07,08

  Xx

 21. 1 september 2013 / zondag, 1 september 2013

  WAUW! Thanx voor je lovende review! Ik had ook een waterproof potlood van stephora en was nog net net laat om een voorradje aan te leggen ook :-(
  Dit klinkt als een mooi alternatief! Ga heb absoluut proberen, kan me er geen bult aan vallen met deze prijs he :-) Nu maar hopen dat deze ook goed gaat met mijn lenzen, dat is nl nogal eens een probleem…tja en ik wil nu eenmaal paars, wat dat betreft (samen met mijn andere favo groen) de meest problematische kleur….

 22. 1 september 2013 / zondag, 1 september 2013

  Heel erg mooi! Prachtige kleurtjes ook :D

 23. 1 september 2013 / zondag, 1 september 2013

  Wauw, dat ziet er goed uit! Ga ik onthouden :D Het zou fijn zijn inderdaad als er een zwarte bij zou komen zonder glitters, ben namelijk altijd op zoek naar het perfecte zwarte potlood wat NIET uitloopt. Heb nu de zwarte 24/7 Glide-on Shadow Pencil van Urban Decay, daar ben ik wel heel tevreden over. En heb er pas ook eentje van Yves Rocher gebruikt die héél goed was. Maar dit is veel makkelijker te verkrijgen en goedkoper! Thanks voor dit review.

 24. Emma
  1 september 2013 / zondag, 1 september 2013

  Liggen deze alleen in het tweede schap van Essence? Want ik was net bij Kruidvat en die hadden het nieuwe assortiment van Essence al wel, maar deze zag ik nergens liggen. Ook geen leeg stuk waar ze misschien nog zouden gaan komen.

  • Emma
   1 september 2013 / zondag, 1 september 2013

   Oh, heb het al gevonden. Ja dus :(

 25. Lisan
  1 september 2013 / zondag, 1 september 2013

  Ik ga zeker even kijken voor een van deze kleurtjes!

 26. joelle
  1 september 2013 / zondag, 1 september 2013

  Ik vind dingen op je waterlijn niet mooi want dan krijg je van dat zwarte pups in je ooghoek .. dus ik zou het dan net onder waterlijn doen. zijn deze ook geschikt voor gewoon boven je oog? en ze zijn wel echt creamy, niet potloodachtig?

  • Serena
   Auteur
   1 september 2013 / zondag, 1 september 2013

   Volgens mij staan alle antwoorden in de tekst, maar hier komen ze: ze zijn lekker romig en kunnen gebruikt worden als potloodlijn (zowel boven als onder het oog) en als oogschaduw.

 27. melissa
  1 september 2013 / zondag, 1 september 2013

  ik wil de zwarte,blauwe paarse en witte
  ik ga volgende week naar kruidvat dan hihi
  thanks voor je review :)

 28. Naomi
  1 september 2013 / zondag, 1 september 2013

  Ik hoop dat essence nog meer kleuren gaat toevoegen want ik vind ze GE – WEL -DIG !
  Bedankt voor de goede review serena

 29. Sharona
  1 september 2013 / zondag, 1 september 2013

  Wow ! Super mooi en handig ! Zou je hier een look mee willen maken :) ? X

 30. 1 september 2013 / zondag, 1 september 2013

  Mooie producten! Ik ben wel benieuwd of hè er ook echt een mooie look mee kan maken, na je uitleg zie ik dat nog niet helemaal voor me.

 31. riot
  1 september 2013 / zondag, 1 september 2013

  NEED THEM!

 32. 31 augustus 2013 / zaterdag, 31 augustus 2013

  Leuk artikel. Ben benieuwd naar dit product

 33. 31 augustus 2013 / zaterdag, 31 augustus 2013

  wauw! Hoe heb ik deze gemist, ik ga echt maandag middag bij de kruidvat kijken

 34. 31 augustus 2013 / zaterdag, 31 augustus 2013

  Wauw, wauw, wauw. Wat ziet dit er prachtig uit! Super goede pigmentatie! Ik zou er ook van deze potloden maandag een paar in huis willen halen, maar ik zou echt niet weten welke kleur ik moet kiezen en ik moet zeggen; volgens mij heb ik dat nog nooit gehad. Dat zegt wel veel over deze potloden! Haha!

 35. Fatima
  31 augustus 2013 / zaterdag, 31 augustus 2013

  Ziet er erg goed uit, ga ik er zeker naar op zoek!

 36. Anne
  31 augustus 2013 / zaterdag, 31 augustus 2013

  Ahh, mooi! Over twee weken ben ik jarig, dus dan ren ik naar de Kruidvat! De zwaarte, witte en donkerbruine vind ik erg mooi.

 37. Kersten
  31 augustus 2013 / zaterdag, 31 augustus 2013

  Hee, ik vind ze allemaal prachtig, maar wil je alsjeblieft een look met de groene maken?

 38. Inez •
  31 augustus 2013 / zaterdag, 31 augustus 2013

  Wat zou ik blij zijn met een look/hoe je deze chalkies gebruikt. Ik ben zo’n dummie als het op beauty aankomt.. :(

 39. Debbie
  31 augustus 2013 / zaterdag, 31 augustus 2013

  Wow ik heb meteen alle kleuren ook gekocht. Zou je er een mooie look mee willen maken? ben erg benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *