Rituals | Oriental Nights Collection

Speciaal voor de Feestdagen heeft Rituals een nieuwe limited edition collectie gecreëerd met de warme, kruidige geuren van een Arabisch sprookje; Oriental Nights. Hieronder review ik een aantal items uit deze collectie, die bestaat uit bath & body producten, kalmerende kruidenthee en heerlijk geurende producten voor in huis. De hele collectie ziet er allereerst prachtig uit zo met dat feestelijke rood, afgewisseld met een vleugje paars en goud metallic details. Alleen daarom al is het een feestje om te krijgen (en om te geven)!

rituals oriental dream review - 3Ik vind vooral de ‘perfumed tassels’ erg bijzonder en een ware musthave voor in huis deze Kerst. Het is zo luxe! Alles ruikt zo heerlijk zwoel en warm, ik houd er van! Naast de Hammam collectie is dit mijn favoriete collectie van Rituals tot nu toe. Het is zonde dat het een limited collectie is, wat mij betreft mogen ze deze producten opnemen in hun vaste assortiment!

Oriental Cream shimmering body cream

rituals oriental dream review - 6De body creams van Rituals heb ik altijd erg lekker gevonden, maar omdat ik geen hele droge huid heb moet ik toegeven dat ik het eigenlijk maar weinig gebruik. Maar, in de winter heb ik echter wel last van droge beentjes en een romige, hydraterende body cream komt dan perfect van pas! De pot ziet er in elk geval schitterend en feestelijk uit! Dieprood van kleur met een hintje paars en een motiefje van metallic goud, wat me doet denken aan bladgoud. En ook het deksel is metallic goud en ziet er luxe uit.

rituals oriental dream review - 7 De Oriental Cream bevat veel hydraterende bestanddelen zoals zonnebloem olie, zoete amandel olie en cacaoboter. De geur is lekker zacht en met een vleugje zoet. Lekker sensueel en een tikkeltje exotisch, maar niet bedwelmend Oosters. Ik vind het een vrij gangbare geur die volgens mij bij iedereen wel in de smaak zal vallen.

rituals oriental dream review - 8 Het is een volle, romige crème die razendsnel intrekt en de huid lekker zacht en soepel achterlaat.

rituals oriental dream review - 9 En dat niet alleen, het laat ook een spoor van subtiele gouden glinsteringen achter op de huid. Het is niet too much, maar ook weer niet te subtiel, het is precies de juiste dosering fijne glitters op de huid. Perfect voor een feestelijke avond! Maar ook gewoon voor alledag, om je leven nét even iets meer glam te geven!

Oriental Dream shower foam

rituals oriental dream review - 11Een shower foam is pure verwennerij onder de douche! Als je eenmaal een foam hebt gebruikt wil je eigenlijk niets anders meer, hihi! Een shower foam is te vergelijken met een douchegel, maar in plaats van een gel is het een schuim (zoals mousse voor in je haar). Het rijke, romige schuim voelt heerlijk en luxe aan wanneer je het over je lichaam masseert, hmm! Het geeft me echt een wellness gevoel.

rituals oriental dream review - 15Het schuim van de shower foam lijkt op het schuim van een haarmousse, maar dan is het iets zachter en minder stevig.

rituals oriental dream review - 16Als het in contact komt met water creëer je nog veel meer rijkelijk schuim, dat je gemakkelijk kunt verdelen over je lichaam.

rituals oriental dream review - 10 De geur van de Oriental Dream shower foam is vergelijkbaar met de body cream, maar de foam is wat intenser geparfumeerd. Het ruikt iets zoeter en zwoeler. Heel warm, Oosters en een tikkeltje kruidig. Maar ook zacht en sensueel. De geur is als van een luxe parfum. Na het douchen voelt je huid schoon aan, maar niet droog en trekkerig, en geurt de heerlijke Oriental Dream nog subtiel na op je huid.

Oriental Night goodnight herbal tea

rituals oriental dream review - 4Als je me wat langer volgt dan weet je dat ik een echte theeliefhebber ben (sterker nog, ik drink en lust geen koffie, dus thee is mijn hele leven). Ik heb wel eens vaker thee van Rituals gedronken en yes, ik ben fan! Vooral hun Rose Wisdom en Jasmine Delight thee vind ik superlekker, dus ik was erg benieuwd naar deze nieuwe variant.

rituals oriental dream review - 17Oriental Night is een rustgevende, kalmerende kruidenthee, bestaande uit citroen verbena, venkel, kamille, munt, salie, zoethout, rozenbottel, lavendel en lindenbloesem.

Om heel eerlijk te zijn houd ik ABSOLUUT niet van zoethoutthee of kamillethee, en ik houd er ook niet van als er te veel lavendel in mijn thee zit. Dat is dan net alsof ik een eau de cologne in mijn mond heb, ofzo. Maar, deze combinatie van kruiden is perfect in balans. Hij smaakt een klein beetje fris, een klein beetje zoet, een klein beetje ‘warm & kruidig’ en vooral gewoon erg natuurlijk en lekker. Hij smaakt totaal niet bitter, maar voelt juist lekker zacht en soepel aan in de mond. Ik ben normaal gesproken alleen van de witte en groene thee, maar deze kruidenthee kan ik ook enorm waarderen. Ik vind hem echt heerlijk!

rituals oriental dream review - 20 Ik heb jullie laatst verteld dat ik moeite heb om in slaap te komen, dus sindsdien probeer ik ook geen thee meer te drinken voor het slapen gaan. Maar deze kruidenthee kan wel, aangezien hier geen caffeïne in zit en omdat de kruiden juist goed zijn om lekker tot rust te komen. En misschien heeft deze thee alleen een placebo effect, maar sinds ik het drink kom ik echt veel lekkerder in slaap! Het is inmiddels een vast onderdeel geworden van mijn avondroutine. Alhoewel ik hem soms stiekem ook overdag drink!

Oriental Light Candle

rituals oriental dream review - 5Ahhhh, ik ben toch zo dol op geurkaarsen! En dan vooral die hele luxe van rond de €50,- hahaha! Mensen verklaren me altijd voor gek, maar ik houd er van. Het is echt mijn guilty pleasure. Gelukkig is de Oriental Light Candle een stuk vriendelijker geprijsd, maar ruikt hij wel net zo luxueus en expensive.

rituals oriental dream review - 19 Oriental Light ruikt heerlijk zwoel en Oosters, heel kruidig, houtachtig en warm met een vleugje zoet. De hoofdnoten zijn myrre en cardemom. Myrre is een harssoort die heel warm en houtachtig ruikt, en het geeft de kaars meteen een zwoele, Oosterse touch. Myrre ruikt heel balsamachtig en zoet, zoals een parfumolie. Cardemom is een kruid met een warme, rokerige en aardachtige geur. Het ruikt heel kruidig en Oosters, maar ook met een vleugje zoet.

rituals oriental dream review - 18 De geur van myrre en cardemom complementeren elkaar prachtig en laten je huis geuren als een Arabisch sprookje. Het geeft een heerlijk warme en houtachtige geur aan je huis, waardoor je kamer meteen een stukje gezelliger en knusser wordt. Maar bovenal ruikt Oriental Light erg luxe en doet het qua geur absoluut niet onder voor een geurkaars die tweemaal zo duur is. Als je nog op zoek bent naar een nieuwe geurkaars, of een mooi cadeautje, dan kan ik je de Oriental Light Candle absoluut aanbevelen. Zeker de moeite waard om even te besnuffelen!

Oriental Magic

rituals oriental dream review - 12 Geparfumeerde kwastjes? Nu ik net twee seizoenen van The Paradise heb bekeken, een Brits kostuumdrama dat zich afspeelt ergens in 1875, vind ik dit ZO gaaf! Het doet me namelijk helemaal denken aan die periode. Het geeft me een gevoel van nostalgie en het is ook gewoon weer eens een andere manier om je huis te parfumeren. Een hele leuke en speelse manier!

rituals oriental dream review - 13 Allereerst ruiken de kwastjes heerlijk! Ze hebben dezelfde warme, kruidigzoete, Oosterse geur als de Oriental Light Candle. Heel warm, houtachtig en balsamachtig. Zo lekker! Ze ruiken erg goed en intens. Niet te overheersend, maar ook absoluut niet subtiel. Als je er een paar ophangt in huis dan ruik je dit meteen als je de kamer komt binnenlopen. Mochten de kwastjes hun geurintensiteit verliezen, of je wilt ze nog sterker laten ruiken, dan zit er gelukkig nog een druppelflaconnetje bij met parfumolie. Deze olie kun je op de kwastjes druppelen zodat ze weer heerlijk geuren.

rituals oriental dream review - 14 Geurstokjes gaan op, een kaars brand je ook op, maar deze kwastjes kun je tot in de eeuwigheid bewaren! Hier kun je ontzettend lang mee doen. Want elke keer als ze minder geuren kun je er weer wat parfum olie op druppelen. En als de olie op is, kun je er natuurlijk ook een andere olie op druppelen. Ik vind dit zo heerlijk nostalgisch! Echt een leuke manier om je huis te parfumeren. Ze zien er ook nog eens superchique uit en door de rode en gouden kleuren zijn ze perfect voor de Feestdagen. Ze brengen meteen sfeer in je huis!

rituals oriental dream review - 21 Rituals stelt voor om deze kwastjes in je kerstboom te hangen, maar wat dacht je er van om een paar kwastjes te verwerken in een mooie kerstkrans of in een kerststuk? Je kunt ze ook verwerken in een mooie guirlande (slinger van takken) die je aan je trapleuning hangt, of in de vensterbank legt, of over je schouw drapeert. Of maak ze vast aan de band waarmee je je gordijnen open houdt. Je vindt vast wel een geschikt plekje in je interieur voor deze leuke kwastjes!

rituals oriental dream review - 22 Van alle producten die ik toegestuurd heb gekregen, ben ik serieus het meest enthousiast over de kwastjes! Ik vind ze zo schattig en sfeervol en ze ruiken echt heerlijk. Ik had van te voren nooit gedacht dat ik zo blij kon worden van kwastjes, haha, maar ik vind ze echt helemaal de bom. Ze zorgen meteen voor een sfeervol interieur en door de geur die ze afgeven is je huis in één klap gezellig en knus. Echt een aanrader om in huis te halen, maar ook een superleuk cadeautje voor de Kerst! Als mijn oma nog had geleefd, dan had ik ze sowieso aan haar cadeau gedaan. Echt iets voor haar.

Prijzen;
Oriental Cream shimmering body cream (200 ml) – €17,50
Oriental Dream shower foam (200 ml) – €8,50
Oriental Night goodnight herbal tea – €4,50
Oriental Light Candle (50 branduren) – €18,50
Oriental Magic kwastjes (5 stuks + perfume oil) – €29,50

rituals oriental dream review - 3De Oriental Nights Collection ligt reeds in de Rituals winkels en is ook gewoon online te bestellen. Ik ben benieuwd of jullie deze collectie al hebben gespot, en zo ja, wat jullie van de geur vinden? Ik vind het echt een heerlijke collectie en ik ga sowieso even wat extra thee en kaarsen inslaan voordat ze weer de winkels uit zijn!

Wat vinden jullie van de nieuwe Oriental Nights collectie, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

34 Reacties

 1. Lainé Nicole
  10 april 2016 / zondag, 10 april 2016

  je désire commander quelques produits

  est-il possible de parler Français pour les commandes ?

 2. Nienke
  13 december 2015 / zondag, 13 december 2015

  Deze producten lijken mij heerlijk! Ik ga binnenkort echt even ruiken. Ik heb ook de zomer editie (Malululu ofzoiets) in bodycream en die is heerlijk. Ik wilde er graag een wintereditie bij, dus misschien is deze wel wat.
  Ik vind alleen die kwastjes heel lelijk. Maarja, smaken verschillen. 😉

 3. 12 december 2015 / zaterdag, 12 december 2015

  Het klinkt allemaal wel heel leuk! Misschien zou het wel wat zijn voor onder de boom!

 4. 12 december 2015 / zaterdag, 12 december 2015

  Ik heb de geurkaars al een tijdje in mijn bezit en ik vind hem geweldig. De kwaliteit vind ik ook super goed.

 5. 12 december 2015 / zaterdag, 12 december 2015

  Ziet er uit al een aantal heerlijke producten. Ik heb een aantal producten van Rituals en ben er nog altijd heel blij mee.

 6. Marloes
  11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Ik ben al jaren fan van rituals! De under a fig tree lijn voor in de woonkamer (de stokjes en de kaars) en de hammam lijn voor onder de douche!

  Ik ben heel lastig als het gaat om geurkaarsen of geurstokjes, vind bijna geen enkele geur lekker, vooral die standaard vanille en rozengeur niet, net wc verfrisser. Maar deze nieuwe tijdelijke lijn is echt heerlijk! De kaars is ondertussen op, met de stokjes ben ik aan mijn 2e grote fles begonnen. Ik denk dat ik nu misschien wel voor de kwastjes ga, mijn kerstboom heeft rood erin dus dat is best een orgineel idee.

 7. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Wouw zou de foam wel willen hebben. En die kwastjes lijken mij ook wel heerlijk voor in huis. Liefs soraya

 8. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  De geur lijkt mij echt ZO lekker!

 9. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Ik ben altijd erg grote fan van die foamgels, die van Rituals zijn echt zaaalig!

 10. Linda
  11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Het lijkt me heerlijke,producten, maar de kwastjes spingen er voor mij ook uit, al vind ik ze best wel duur. Maar wie weet is zoiets ook wel zelf te maken, ik ga er eens over denken. 🙂

 11. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  De quote op de kaars vind ik heel mooi! Leuke collectie

 12. Tina
  11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Jaa die tasseltjes vind ik een erg leuke toevoeging aan het assortiment! Stond onlangs te twijfelen of ik de douchefoam uit deze collectie zou meenemen, maar ben toch weer voor de Happy Buddha versie gegaan. Dat is echt m’n all time favourite geur van Rituals 🙂

 13. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  wauw wat een ontzettend leuke collectie !
  die kwastjes zijn echt heel gaaf en hmmm die thee klinkt ook wel lekker, de kerstman/kerstvrouw mag dit wel onder de boom neerleggen haha
  xx ish

 14. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Ben echt benieuwd naar de geur, mooie verpakkingen ook!

 15. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Heel deze collectie zou ik dolgraag willen! Ik ben sowieso een fan van de foams en ik ben dol op geurkaarsen. Maar mijn bankrekening helaas niet. Super mooie items van Rituals weer!

 16. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Ik heb die geurkaars pas voor mezelf gekocht, hij is zo lekker!

 17. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Wat een prachtige collectie, vooral de verpakkingen en uitstraling vind ik geweldig! Ik denk alleen dat de geur niet helemaal mijn ding is omdat hij me iets te kruidig lijkt naar mijn smaak.

 18. Manon
  11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Ooooh deze is zooooo lekker!!
  Ik heb nu de geurkaars en de shower foam, maar nu de rest nog! Ik heb een deel op m’n kerstlijstje staan en de rest moet ik zelf zo snel als mogelijk inslaan! Ik wil sowieso ook nog eigenlijk een back up voor alle producten, want het is helaas een limited edition 🙁

 19. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  VInd deze lijn zo heerlijk. Heb hem gisteren geroken in de Rituals. Vooral de kaars zou ik heel graag willen hebben!

 20. Assiepoester
  11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Ik ben dol op deze collectie. Ik ga zo een Back-up kopen van de showerfoam. Over de kaars twijfel ik een beetje

 21. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Oeh, die kwastjes klinken als een topcadeautje!

 22. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Ik ben dol op Rituals en ook op deze collectie. Ik heb zelf de geurkaars en de shower foam (sowieso groot favoriet!). Het lukt ze toch elke keer weer om heerlijke geuren te ontwikkelen. Rituals blijft voor mij ook altijd een prefect cadeau om te geven en om te krijgen!

 23. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Volgnes mij is deze geurlijn mij echt op het lijf geschreven! Ik hou wel van zo’n oosterse, zwoele en kruidige geur. Ik denk dat ik even ga kijken naar de geurkaars, die lijkt me heerlijk!

 24. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Wat een leuk idee die geparfumeerde kwastjes, wist helemaal niet dat dat bestond. Ontzettend leuk om in de kerstboom te hangen! Mooie kerstcollectie van Rituals, ik wil het allemaal haha!

 25. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Wat zien de producten er alleen al mooi uit zeg. Ik ben nu wel erg benieuwd naar deze nieuwe lijn van Rituals.

 26. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Heerlijk deze producten! De geurkaars staat hoog op mijn lijstje. Ik brand ze zo graag! Heb net deze week weer een opgebrand.

 27. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Die kwastjes!! Wat een ontzettend leuk idee! En daar kun je inderdaad echt heeeel lang mee doen!

 28. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Ha, wat grappig, die geparfumeerde kwastjes! Ik heb daar echt nog nooit van gehoord, maar een tof idee is het wel. En de hele collectie klinkt trouwens hartstikke fijn, leuke combi van verschillende soorten producten!

 29. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Dit lijkt me echt een heerlijke collectie! Ik heb er nog niks van geprobeerd, naar eigenlijk staat alles van deze lijn op mijn wishlist. Ik hou van Rituals hihi.

 30. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Lekker sensueel en een tikkeltje exotisch wat klinkt dat aantrekkelijk. Ik kan me voorstellen dat je enthousiast bent over de kwastjes, ze zien er ook echt schattig uit en dan nog lekker ruiken. Wat een prachtig limited collectie, net als jou mag het voor mij ook in hun vaste assortiment komen te staan.

 31. 11 december 2015 / vrijdag, 11 december 2015

  Die geparfumeerde kwastjes vind ik zo leuk! Ik vind dit ook een heerlijke collectie, maar ik vind hem vooral weer prachtig vorm gegeven! Erg fijn. Ik ben wel erg benieuwd naar de thee, die heb ik namelijk nog niet geproefd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *