Rimmel London – Waterproof Natural Bronzer

Door Nena – Een bronzer is voor mij onmisbaar. Ik gebruik het iedere dag, zodat ik er net iets minder bleek uitzie. Een bronzer heeft voor mij de goede kleur wanneer hij niet te oranje is, maar echt een mooie bruintint heeft. Daarnaast draag ik graag een matte bronzer, want wanneer hij te veel shimmers bevat vind ik dat onnatuurlijk. En uiteraard blijft een goede bronzer de hele dag netjes op zijn plaats. Vandaag kan ik jullie kennis laten maken met de vernieuwde bronzers van Rimmel. Namelijk de Rimmel London – Waterproof Natural Bronzer. De verpakking is niet alleen veranderd, maar de bronzer is ook nog eens waterproof en bevat SPF 15.

Rimmel 1

De Natural Bronzer is verkrijgbaar in 4 kleuren: 021 Sun Light, 022 Sun Bronze, 026 Sun Kissed en 027 Sun dance. Op bovenstaande foto zien jullie de kleur die ik voor jullie ga reviewen, namelijk 026 Sun Kissed.

Rimmel London is een van de weinige merken die ook matte bronzers in zijn assortiment heeft. Vroeger gebruikte ik al eens een matte bronzer van Rimmel en die is mij altijd erg goed bevallen. Zo goed zelfs, dat ik hem regelmatig opnieuw heb gekocht. De textuur is vrij zacht en daardoor aangenaam om aan te brengen en te dragen op het gezicht.  Rimmel belooft dat de natural bronzers tenminste 10 uur op zijn plaats zouden moeten blijven zitten. Kijk, dat klinkt al goed!

rimmel 2

De natural bronzers zitten in een fijne verpakking die prima in de hand ligt. Er zit ook flink wat product in de verpakking, namelijk 14 gram. Dat is vrij veel, want ik heb het even vergeleken met een paar andere bronzers en daar zit niet meer dan 10 gram bronzer in per verpakking. Met deze bronzers van Rimmel London zou je dus vrij lang moeten kunnen doen. Ik doe er zelf ongeveer een jaar mee, bij dagelijks gebruik.

Swatches 026 sun kissed

rimmel 3

Links zie je een swatch bij daglicht en rechts zie je een swatch in het licht van de flits. De foto met flits lijkt toch wel een hele fijne shimmer te hebben, maar daar is in het echt eigenlijk niets van te zien. Over de kleur ben ik tevreden. Hij is niet te oranje en geeft toch een warme ‘Sun Kissed’ gloed.

Zonder bronzer

Dan zijn jullie nu vast benieuwd naar het resulaat van deze bronzer op mijn gezicht. Op de volgende foto’s draag ik geen bronzer op mijn gezicht:

zonder bronzer 2

Ik heb van nature een vrij bleke huid die gelukkig door mijn sproeten nog wel wat kleur krijgt. In de winter heb ik echter veel minder sproeten dan in de zomer, dus dan ben ik nóg bleker. Ik draag hier overigens wel mijn dagelijkse oogmake-up en een beetje blush op mijn wangen.

Mét Rimmel London – Natural Bronzer

Op de volgende foto’s draag ik nu ook de waterproof Natural Bronzer:

mét bronzer

Ik heb hem even flink aangebracht, zodat je het product en vooral de kleur goed kunt zien. Serena heeft al eens een artikel geschreven over hoe je nou het beste een bronzer kunt aanbrengen en dat artikel vind je hier. Ik doe dat op dezelfde manier. Ik maak de vorm van het getal ‘drie’. Ik concentreer me daarbij vooral op: de zijkant van mijn voorhoofd, slapen, wangen, jukbeenderen en de kaaklijn. Ik breng ook altijd nog een beetje bronzer aan op mijn hals, zodat mijn gezicht matcht met mijn nek. Je wilt tenslotte geen masker effect!

Is de bronzer waterproof?

Natuurlijk was ik direct nieuwsgierig naar het ‘waterproof’ gehalte van deze natural bronzer. Om dit te testen heb ik swatches van twee verschillende bronzers onder de kraan gehouden. Links zie je de swatch van Rimmel Londons Natural Bronzer en rechts zie je de swatch van mijn huidige bronzer (van Guerlain, deze is niet waterproof). De kleur en de pigmentatie komen goed overeen.

waterproof

Ik heb de swatches al eerste onder de kraan gehouden. Als het goed is blijft de linker swatch (Rimmel) beter zitten dan de rechter swatch (Guerlain). Zoals je kunt zien is er echter niet veel veranderd… Ik besloot het vervolgens te proberen met een wattenschijfje. Ik dompelde hem onder in water en begon te boenen. Ik moest wel even goed boenen, maar uiteindelijk lieten beide bronzers zich niet zo ‘makkelijk’ verwijderen. Rimmel is niet ‘beter’ waterproof dan mijn non-waterproof bronzer van Guerlain.

Uiteraard heb ik ook geprobeerd de bronzer op mijn gezicht geprobeerd te reinigen onder de douche (met alleen water). Mijn gezicht leek er vrij schoon van te worden. Echter, wanneer ik mijn gezicht droogde met een witte handdoek werd deze nog behoorlijk bruin… Ik had ook eigenlijk niet anders verwacht. Ik vind de Natural Bronzer waterproof genoeg. Hij blijft sowieso de hele dag goed zitten en is niet heel makkelijk met wat water te verwijderen. Hij overleeft zeker een klein buitje, maar wanneer je ermee wilt zwemmen zal je je gezicht toch af en toe wat moeten bijwerken.

Close-ups zonder en met bronzer

Tenslotte nog even wat voor- en nafoto’s:

zonder en met bronzer

Links zie je een close-up van mijn wang zonder Natural Bronzer en rechts zie je een close-up van diezelfde wang mét Natural Bronzer.

zijkant zonder en met bronzer

Links is weer zonder Natural Bronzer en rechts mét. Ik ben zeer tevreden over deze mooie Naturel Bronzer van Rimmel London. De bronzer is goed gepigmenteerd, laat zich gemakkelijk aanbrengen en blijft de hele dag goed zitten. Er zit veel product in een verpakking en dus vind ik het een zeer goede prijs/ kwaliteit verhouding. Bovendien vind ik de kleur 026 Sun Kissed prima geschikt voor mijn huid. Ik vind het resultaat mét bronzer ook zo veel mooier dan zonder. Ik ben benieuwd naar jullie mening!

Rimmel London Natural Bronzers kosten €8,99 per stuk en zijn verkrijgbaar bij de drogist.

Dragen jullie bronzer? En zijn jullie na het zien van deze voor- en nafoto’s net zo overtuigd als ik?

Liefs Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: nenaburger

 

Volg:

90 Reacties

 1. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

  Heyhey!

  Ik ben echt opzoek naar een matte bronzer, Maar deze lijkt dat er toch
  shimmer in is verwerkt. Weet iemand echt een goede bronzer. Ik hoor
  het graag terug !

  lieefs

  Janine

  • Joanne
   5 juni 2015 / vrijdag, 5 juni 2015

   De bronzers van Anekdote en Benefit zijn mat. Hopelijk is dat wat!

 2. 30 april 2014 / woensdag, 30 april 2014

  Echt een super mooie bronzer!!

 3. Milou
  7 november 2013 / donderdag, 7 november 2013

  Ik heb deze bronzer ook! Na een lange dag merk ik wel dat die wat begint te vlekken… Heel gek!

 4. Yasmine
  9 mei 2013 / donderdag, 9 mei 2013

  Deze heb ik ook =D Maar dan de niet waterproof versie. Gebruik het sinds kort i.p.v. blush.. En dan vooral bij mijn jukbeenderen. Mijn gezicht ziet er dan meteen een stuk smaller uit! :) xx

 5. 29 april 2013 / maandag, 29 april 2013

  Wauw, wat een solide review Nena! Ziet er mooi uit – zonder shimmer = bonus. Ik gebruik nu Benefit Hoola bronzer (plm. €30.00) en ben tevreden, maar dit is een goed alternatief.

 6. Nabila
  27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

  mooi

 7. Sushi
  23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

  Ik ben het helemaal met je eens :). Ik gebruik deze bronzer namelijk al jaren en ik ben er nog steeds super tevreden over!

 8. 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

  Wat een mooie bronzer zeg! Ik ben al een tijdje opzoek naar een budget bronzer. Hopelijk is dit degene die ik zoek, ik ga hem testen in de winkel hihi.

  XO

 9. 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

  Ik hou van bronzers! Krijgt er altijd net dat beetje extra kleur van! :)

 10. Nina
  23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

  Fijne review, mooie bronzer!
  Mag ik vragen waar je die te gekke sjaal hebt gekocht? :)

 11. Nina
  23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

  Fijne review, mooie bronzer..
  Nena, waar heb je die te gekke sjaal gekocht? Heb hem al bij meerdere mensen gespot maar nog niet in een winkel.. :)

  • Nina
   23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

   Woeps, dubbel gereageerd.. foutje! :)

   • Nena
    Auteur
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Geeft niks! Het is een sjaal van Pieces. Volgens mij verkopen ze dat ook bij de Vero Moda? Ik heb hem al wel weer een jaartje, dus ik hoop dat hij nog verkrijgbaar is!

 12. Marloes
  23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

  Ik vind die Rimmel bronzers erg mooi, maar de verpakking is flut. Hij gaat altijd open. Ik heb liever zo’n doosje met een klapdeksel. De make-up staat je goed!

 13. 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

  Ik kan niet meer zonder bronzers. Het geeft echt zo’n gezonde gloed!

 14. 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

  Waterproof ….? had er serieus nog nooit van gehoord, bronzer die waterproof is misschien blond van mij hoor kan ook hifi ga meteen ook zo één aanschaffen. En Serena vind super leuk dat je ook andere meisjes fotografeert met andere huid types handig voor andere meisjes zoals ik!

 15. Anne
  23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

  Ik gebruik die bronzer ook al echt heel erg lang! Dat is de eerste die ik ooit had en heb nooit meer een andere genomen. Deze was prima, mooi van kleur, fijne textuur en blijft heel goed zitten. Dus ja, ik heb eigenlijk geen idee hoe andere bronzers zijn.

 16. door
  23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

  ik heb nog nooit een bronzer gebruikt, zelfs geen blush, maar door deze review heb ik zo het gevoel dat het écht een must is, haha… Misschien probeer ik het toch wel eens, ben wel al 40 maar voor alles een eerste keer, toch?

  • Nena
   Auteur
   23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

   Precies!

 17. Sue
  23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

  Wow, wat staat dat mooi!
  Wat is trouwens je afkomst Nena?

  • Nena
   Auteur
   23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

   Mijn oma komt uit Indonesië, dus ik heb voor 1/4 Indonesisch bloed.

 18. 22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

  Ja, ik gebruik al jaren een bronzer, namelijk True Bronze Pressed Powder van Clinique, zo mooi! :) (die ‘compact powders’ gaan ook lekker lang mee zie: 3 jaar, dus die is zijn geld dubbel en dwars waard)

 19. 22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

  Ben ik de enige die Nena er zonder bronzer mooier vind uitzien?

 20. Julie
  22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

  Ziet er niet slecht uit,Zelf gebruik ik Nuxe poudre éclat, best duur maar je doet er wel een eeuwigheid mee!

 21. Zwaan
  22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

  Mooi! Ik ga er zeker eens naar kijken!

 22. 22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

  Ik gebruik geen bronzer. Ik ben van mezelf al redelijk getint.

 23. 22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

  Lijkt me een fijne bronzer, staat je heel erg mooi!

 24. Syl
  22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

  ik heb een hele mooie bronzer van LookXs

 25. 22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

  Staat je echt supermooi, wow! Welke kwast gebruik je om het aan te brengen als ik vragen mag? :)

  • Nena
   Auteur
   22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

   Ik gebruik een grote poeder kwast die ik ooit eens bij de ici paris heb gekocht. Hij is van clinique en kostte rond de 25 – 30 euro volgens mij.

 26. 22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

  Ik durf nooit bronzer te gebruiken omdat ik zo’n bleke huid heb, maar bij jou staat het wel erg mooi. Misschien toch eens proberen?

  • Nena
   Auteur
   22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

   Gewoon een keer proberen! Voorzichtig beginnen, niet te veel gebruiken. En bij goed licht (daglicht) bekijken of het nog natuurlijk staat. Succes!

 27. 22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

  Hij ziet er heel mooi uit :D x

 28. 22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

  Ik vind de sproetjes van Nena echt tof, staat haar echt leuk & schattig! X

 29. 22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

  Leuke review! Ik heb me ook rot gezocht naar een fijne matte bronzer. Zelf gebruik ik die van rituals, die heet toevallig ook Sun Kissed. Zomers mogen bronzers wel een licht glittertje hebben vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *