Review | Instyler Tulip Auto Curler

Een krultang die je haren opzuigt en automatisch krult? Klinkt als een droom! Maar, het concept was al bekend. Zo’n twee jaar geleden testte ik namelijk de Babyliss Curl Secret en eerlijk gezegd was ik hier totaal niet over te spreken. Het ding was zwaar, ik vond het lastig om de strengen haar in het apparaat te krijgen en als klap op de vuurpijl bleef er ook nog een streng klem zitten en was ik bijna mijn haar kwijt!

Dat moet beter kunnen, dacht Instyler. Ze brachten vorig jaar de Tulip Auto Curler op de markt en sinds kort is dit product nu ook in Nederland te koop. Ik spotte het apparaat bij Media Markt voor €129,-. Best prijzig, maar ik was ZO nieuwsgierig, dat ik hem toch heb gekocht. Ik houd er echt van om nieuwe, innovatieve beautyproducten en -tools uit te proberen!

In de video hieronder test ik de Instyler Tulip Auto Curler voor jullie en laat ik meteen weten wat mijn eerste indruk is van dit vernuftige apparaatje!

Hoewel ik van te voren een beetje sceptisch was, moet ik zeggen dat de Tulip me niet teleurgesteld heeft. Natuurlijk was ik bang dat mijn haren wéér vast zouden komen te zitten (en dit keer was Larissa niet in de buurt om me te redden), maar de Tulip is heel gebruiksvriendelijk en veilig in gebruik, dus ik kwam er al snel achter dat ik me geen zorgen hoefde te maken.

instyler tulip review - 2De voordelen;
– wel wat zwaarder dan een stijl- of krultang, maar niet té zwaar en daarom goed te hanteren
– ligt lekker in de hand
– er zijn veel verschillende standen mogelijk voor verschillende haartypes
– optie om haren naar binnen of buiten te krullen, of om en om
– het aanbrengen van de strengen haar in de Tulip is makkelijk
– indicator aanwezig om de dikte van je pluk haar te checken
– mocht je toch een te grote pluk haar nemen waardoor de Tulip vastloopt, dan kun je je haren gemakkelijk uit de Tulip bevrijden
– duidelijk instructies aanwezig

instyler tulip review - 4De nadelen;
– omdat de plukken haar dunner zijn dan gebruikelijk (wanneer ik mijn haren krul met een stijltang) duurt het wat langer om alles in de krul te zetten
– het duurt even voordat je de slag te pakken hebt, de eerste paar keren zullen nog een beetje klungelig zijn
– niet elke krul komt er even mooi uit en soms moet je een krul opnieuw doen
– als je een te dikke pluk haar neemt (en het is al snel te dik) loopt de Tulip vast
– de krullen zakken sneller uit dan wanneer ik mijn haren krul met de stijltang
– de prijs, this thing ain’t cheap!

instyler tulip review - 1Al met al vond ik dat de Instyler Tulip prima zijn werk doet. Het resultaat is een speelse bos met beach look krullen. Het ziet er lekker nonchalant en natuurlijk uit, een beetje boho chic zelfs, en dus niet zo ‘gelikt’ als mijn gebruikelijke krullen die ik maak met de stijltang. Het apparaat is daarom leuk om mee af te wisselen en bovendien is het gewoon een gave beautygadget om te hebben! De Instyler Tulip is niet per se snel, de krullen blijven helaas ook minder lang zitten dan gewenst, en daarbij is hij behoorlijk aan de prijs. Voor dit apparaat betaal je namelijk €129.

Ik vind het daarom moeilijk te zeggen of ik de Instyler Tulip zou aanraden. Als je houdt van dit soort krullen is het zeker de moeite waard, en ook als je dol bent op nieuwe beautytools. Maar persoonlijk grijp ik nog steeds liever naar mijn stijltang om krullen te creëeren, dat gaat me toch makkelijker en sneller af (en de krullen blijven nog beter zitten ook!).

De Instyler Tulip Auto Curler kost €129 en is te koop via Media Markt, maar ook online via webshops als bol.com en Wehkamp.

Wat vinden jullie van de Instyler Tulip Auto Curler? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

61 Reacties

  1. Marija
    29 mei 2016 / zondag, 29 mei 2016

    laat maar ik heb het allemaal al gefikst er zaten bij mij lipjes waardoor het haar naar beneden werd gedrukt en niet warm werd ik heb ze weggeknipt en nu kan ik supermooie krullen maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *