Review: Boots No7 Hot Cloth Cleanser

Laatst schreef ik een review over een aantal producten uit de vernieuwde Botanics lijn van Boots en toen is mijn interesse voor Boots eigenlijk weer aangewakkerd. Ik kende het merk al wel, sterker nog, tegenover mijn huis bevindt zich een Boots apotheek, maar ik liep er eigenlijk alleen maar binnen als ik mijn anticonceptiepil weer eens moest ophalen.

Nu ben ik vorige week weer even langsgelopen en heb ik uitgebreid de tijd genomen om alle producten te bestuderen. Mijn oog viel op de Boots No7 Hot Cleanser. Dit product komt niet uit de Botanics lijn, maar voor de liefhebbers van ‘groene’ skincare kan ik jullie vast verklappen dat er wel een Botanics-variant zal lanceren in mei.

hotclothcleanser01De Hot Cloth Cleanser zit in een vrij grote, lange pompflacon van 200ml. Bijgeleverd in het doosje zit een ‘muslin cloth’ oftewel een heel fijn kantoenen doekje. Het is vergelijkbaar met verband wat je in de EHBO kits vindt, maar dan iets steviger nog. De Hot Cloth Cleanser hoor je in combinatie met het muslin doekje te gebruiken.

hotclothcleanser02De cleanser is lekker romig van textuur. Het voelt dikker en vetter aan dan een crème. De cleanser bestaat uit voornamelijk water (aqua) en gedefragmenteerde kokosnootolie (caprylic/capric triglyceride) en bevat ook cacoaboter, glycerine en panthenol. Allemaal ingrediënten die de huid voeden, verzorgen en verzachten.

hotclothcleanser07Ook bevat dit product parfum en parabenen (conserveermiddelen), dus als je een zeer gevoelige huid hebt kan het zijn dat je huid hier gevoelig op reageert. In dat geval raad ik je aan te wachten op de Hot Cloth Cleansing Balm uit de Botanics lijn.

hotclothcleanser03Praktisch en hygiënisch; deze cleanser bevat een pompflacon.

hotclothcleanser06Wat ik doe is ongeveer 3 pompjes (zoals de hoeveelheid die ik in mijn hand heb op de foto hierboven) inmasseren op een droge huid. Gewoon hop, lekker op mijn gezicht knallen en inwrijven met ronddraaiende bewegingen. Er stond op de verpakking niet dat dit ook geschikt zou zijn voor oogmake-up, maar zelf gebruik ik het daar wel voor. Het prikt totaal niet in de ogen.

Door de ronddraaiende bewegingen stimuleer ik mijn bloedsomloop en geef ik mezelf meteen een soort van gezichtsmassage. Het is echt even een momentje voor jezelf. Heerlijk relaxen. Dit is vlak voor het slapen erg fijn en rustgevend, maar ook in de ochtend geeft het me een energieboost en kan ik de dag weer goed en fris beginnen!

inwrijvenNadat alles is ingemasseerd zie ik eruit als een pandabeertje.

panda eyesDe balm verwijder je met de bijgeleverde muslin cloth. Ik houd het doekje onder de hete kraan, wring het goed uit, en leg het dan al dampend op mijn gezicht. Vervolgens wrijf ik het over mijn gezicht heen om tegelijk met de balsem mijn make-up te verwijderen. De muslin cloth is heel fijntjes geweven en exfolieërt dus erg mild. Op de plekken die iets meer exfoliatie nodig hebben zou je iets harder kunnen boenen.

cleansingHoewel het bestaat uit erg fijn materiaal kan ik me voorstellen dat de doek nét iets te grof kan zijn voor de tere huid rondom de ogen. Ik vond het in elk geval niet storend, maar wat je zou kunnen doen is je ogen reinigen met een wattenschijfje en je gezicht met de muslin doek.

hotclothcleanser04Omdat de muslin doek zo dun is houd ik het tussendoor ook nog onder de kraan, want het koelt snel af. En ik vind het juist wel lekker, dat warme doekje op mijn gezicht. Ik krijg het idee dat er door de warmte nog beter wordt gereinigd en de fijne textuur van het doekje zorgt er tevens voor dat mijn gezicht elke dag lichtjes wordt gescrubt. Hierdoor verdwijnen de dode huidcellen waardoor er een babyzacht huidje achterblijft en nieuwe celaanmaak wordt gestimuleerd. Daarbij is de romige textuur van de balm lekker hydraterend en droogt het mijn huid niet uit.

Wanneer ik klaar ben heb ik een vies muslin doekje en een lekker fris en schoon gezicht.

vies doekje en schone huidHet vieze muslin doekje kun je nu uitspoelen en te droge leggen, maar je kunt het waarschijnlijk beter even in de wasmand gooien. Het is wel weer een extra stap, het reinigen van het muslin doekje, en daarom zou het fijn zijn als ik er meerdere zou hebben, bijvoorbeeld een stuk of 4. Dan kan ik ze na gebruik gewoon in de was gooien en is er elke dag een nieuw doekje om mee te reinigen.

hotclothcleanser05De voordelen van de Boots No7 Hot Cloth Cleanser;

 • Handige en hygiënische pompflacon.
 • Erg verzachtend en hydraterend voor de huid, droogt de huid niet uit.
 • Reinigt goed en grondig.
 • Het muslin doekje exfoliëert dode huidcellen, waardoor de huid extra zacht aanvoelt.
 • Het inmasseren en exfoliëren vergroot het ‘spa relax momentje’.
 • Zuinig in gebruik.

De nadelen;

 • Niet heel makkelijk verkrijgbaar (alleen verkrijgbaar bij Boots apotheken en -webshop).
 • Er zit slechts één muslin cloth bij de cleanser (meerdere doekjes zou praktischer zijn).
 • Wanneer je een hele gevoelige huid hebt kunnen de aanwezige parfum en parabenen de huid wellicht irriteren.

De Boots No7 Hot Cloth Cleanser kost €11,95 (200ml). Boots apotheken vind je verspreid door heel Nederland. Check hun site voor locaties, of bestel online via hun webshop.

Wat vinden jullie van deze reinigingsmethode? Te veel moeite of besteed jij graag wat tijd aan het reinigen van je huid?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

58 Reacties

 1. 20 april 2013 / zaterdag, 20 april 2013

  Fijne review.
  Lijkt me een fijne cleanser.
  Jammer dat er maar een doekje bij zit, en misschien irriteert het mijn huid sneller inderdaad..

 2. Margaret
  16 april 2013 / dinsdag, 16 april 2013

  Ik werk in een boots apotheek. De muslin cloth is nog sporadisch verkrijgbaar los zonder cleanser. Svp mailen naar de webshop en zeggen dat je het via mij hebt. Kan het niet via mijn apotheek naar je toesturen helaas.

 3. julia
  16 april 2013 / dinsdag, 16 april 2013

  Deze ga ik zeker een keer uitproberen!

 4. Nabila
  15 april 2013 / maandag, 15 april 2013

  Lijkt me heerlijk spul

 5. Alexandra
  15 april 2013 / maandag, 15 april 2013

  Dat soort doekjes zijn echt pijnlijk op een gevoelige huid.

 6. MiriamH
  15 april 2013 / maandag, 15 april 2013

  Ik doe het altijd met een heet washandje (en een ander reinigingsproduct). Werkt prima, en heeft volgens mij hetzelfde resultaat. Dus de methode viond ik heerlijk, maar dat kan in mijn ogen met ieder willekeurig product naar keuze. (eentje zonder parfum 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *