Review: BB cream van de Action

Deze review werd door veel bezoekers aangevraagd, dus vandaag kan ik jullie dan eindelijk vertellen hoe de BB cream van MAX Make-up, beter bekend als het Action make-up merk, me is bevallen. Een tubetje kost slechts €1,50 dus voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten. Maar, is het de moeite waard?

Zoals de meeste make-up van de Action is ook deze helemaal voorverpakt. Dit vind ik erg fijn omdat ik nu zeker weet dat het tubetje niet is aangebroken en dat er dus ook geen klodders BB cream in de dop zitten (het zal niet de eerste keer zijn dat ik iets koop wat achteraf gebruikt bleek te zijn als tester). De BB Cream slechts verkrijgbaar in twee tinten: light en medium.

De BB Cream van de Action belooft slechts 3 dingen: het maakt de huid gladder, het hydrateert de huid en het beschermt de huid met een SPF 15. Kijken we naar de ingrediëntenlijst dan zien we dat het een vrij normale crème is met daar aan toegevoegd wat vitamine E (Tocopheryl Acetate) en vitamine A (Retinol). Ingrediënten die me verder opvallen zijn squalane. Dit is hydraterend voor de huid, het maakt het zacht en glad. Silica is matterend. Er is geen parfum aan deze BB cream toegevoegd, maar wel parabenen.

Al met al lijken de ingrediënten me prima en niet minder goed dan de andere BB creams die er op de markt zijn . Wat ik wel jammer vind is dat de meeste BB creams een SPF30 hebben en dat de beschermingsfactor van deze BB cream beduidend lager ligt.

Ik was erg benieuwd naar de kleuren, aangezien deze er in de tube al vrij donker uitzagen. Swatches vertelden mij dat Light helemaal niet zo light is en dat Medium zelfs voor mij met mijn getinte huid te donker is! Hieronder swatches van links Medium en rechts Light. De ondertoon is niet heel roze, maar ook niet heel geel te noemen, dus ik denk dat de ondertoon neutraal te noemen is (tussen roze en geel in).

Omdat BB creams altijd wel universeel van kleur zijn besloot ik toch Medium te gebruiken. Ook al is de kleur erg donker, wie weet smeert het wel heel dunnetjes uit en valt het allemaal nog wel mee.

Nou… oordeel zelf maar 😉

Zelf vind ik de kleur een paar tintjes te donker, dus toen stapte ik over op de kleur Light:

Zoals je ziet geeft deze BB cream een hele subtiele dekking. Het maakt mijn huid net iets egaler (haalt de roodheid iets weg) en geeft het tevens een subtiele glow terwijl het ook iets lijkt te matteren. Wat mij betreft had de dekking wel iets meer mogen zijn, maar mijn huid is dan ook onegaal plus dat ik nog acnélittekens heb. Ik kan me goed voorstellen dat je tevreden kunt zijn met deze mate van dekking wanneer je huid er iets egaler uitziet dan die van mij.

Omdat ik het raar vond dat ik met mijn getinte huid gebruik moest maken van de kleur Light vroeg ik aan Yolanda of zij het ook aandurfde de BB Cream te gebruiken. Zij is vele malen blanker dan ik en ze heeft een roze ondertoon. Dit is het resultaat bij haar:

Voor haar is Light misschien nét iets te donker als je het zo naast elkaar ziet, hoewel je niet echt een duidelijk maskertje ziet:

De huid van Yolanda is ook iets egaler en matter geworden na het gebruik van de BB cream. Ze krijgt er zelfs een iets gezonder tintje van, zonder het maskereffect. De kleur Light is dus echt heel universeel, daar Yolanda en ik zo’n 5 tinten van elkaar verschillen qua huidskleur en we de kleur gewoon allebei konden hebben. Bizar, eigenlijk!

Hoewel de meeste BB creams mijn huid aan het einde van de dag heel glanzend maken (mijn huid is gemengd tot vet) moet ik zeggen dat deze dat niet heeft gedaan. Het lijkt wel alsof de silica mijn huid voldoende gematteerd houdt gedurende de dag. Bij Yolanda idem dito. Geen glans, maar wel een mooie glow.

Verder waren we allebei te spreken over de textuur van de BB cream. Het voelde en verdeelde over onze huid als een dagcrème. De textuur is dunner als wat we gewend waren van BB creams, het ligt er niet dik op, maar hierdoor geeft het juist wel een natuurlijk en subtiel effect. Het houdt onze huid (Yolanda heeft een droge huid en ik zoals eerder genoemd gemengd tot vet) gedurende de dag gehydrateerd en mat. De dekking is vrij licht, maar de BB cream is eventueel op te bouwen met een tweede laagje of je draagt er wat concealer onder, op de plekken die dat nodig hebben.

Al met al zijn we blij verrast dat een tube van €1,50 (25ml) ons zo goed is bevallen. Ik ben namelijk niet over alle make-up van de Action te spreken. Wel is de kleur Medium vrij donker, dus die is echt alleen geschikt voor de donkere huid (ben je getint zoals ik dan kun je beter de Light versie nemen). En hoewel Light ook vrij donker lijkt, kun je deze kleur ook gewoon gebruiken met een hele blanke huid. Zit je huidskleur tussen die van Yolanda en mij in dan is Light prima voor je. En hoewel ik een gele ondertoon heb en de BB cream een neutrale ondertoon heeft, was de kleur toch een goede match. Ook voor Yolanda, met haar roze ondertoon. Deze BB cream dekt niet supergoed, maar juist heel subtiel. Als dit is wat je zoekt in een BB cream dan kan ik je de Action BB cream van harte aanbevelen.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

143 Reacties

 1. Henk
  9 maart 2013 / zaterdag, 9 maart 2013

  je zei dat het je goed was bevallen, huh was je zwanger dan????

  GEFELICITEERD.
  is het een meisje of een jongen?
  XOXOXOXOX

  • Marit
   10 maart 2013 / zondag, 10 maart 2013

   Dit is een gewone nederlandse uitdrukking. Hiermee wil ze zeggen dat ze het een fijn product vind wat goed bij haar past. Liefs

 2. 9 maart 2013 / zaterdag, 9 maart 2013

  Oeh de light ga ik een keertje meenemen! Ik twijfel al langer om een BB cream te kopen, maar deze is zo goedkoop dat ik hem best een keer wil proberen! Dankjewel voor je duidelijke review!

 3. 9 maart 2013 / zaterdag, 9 maart 2013

  Ik ga dit review even op de “actionfanpagina” zetten, denk dat de dames aldaar wel blij zullen zijn met deze bevindingen.

 4. kim
  9 maart 2013 / zaterdag, 9 maart 2013

  Wauw, er zit zelfs een spf in! Dit zie je vaak in dure merken nog niet eens terug, echt slecht!

 5. Bonita
  9 maart 2013 / zaterdag, 9 maart 2013

  Bij mij de action bij mij in de buurt kan je veel meer verschillende kleuren krijgen..

 6. 9 maart 2013 / zaterdag, 9 maart 2013

  Ik zie eerlijk gezegd geen verschil op de foto’s. Ligt dat aan mij? :O

 7. Eileen
  9 maart 2013 / zaterdag, 9 maart 2013

  Toevallig heb ik hem vandaag gehaald en vind m echt geweldig! Maar 1 dingetje ik heb hem in de kleur Tan, dus er is blijkbaar ook nog een andere kleur ? Die is perfect voor mijn huidskleur en heb ongeveer dezelfde huidskleur als Serena. Xx

 8. Viviana
  8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Hee, Yolanda draagt die MAC eyebrow-shit!

  • Serena
   Auteur
   8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

   Jazeker, sinds de review gebruikt ze het elke dag!

 9. genevieve
  8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Ik had deze bb-cream gezien in de action.
  Maar het zieter veeeel beter uit dan ik dacht, super!

 10. 8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Mooi product hoor. Grappig dat het te koop is voor zo weinig geld. 🙂 Ziet er prima uit, maar denk wel dat ik wat meer dekking zoek. 🙂 Liefs

 11. Fieke
  8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Raar dat jij en Yolanda hem alletwee kunnen gebruiken terwijl jullie huidskleur zo verschillend is!
  Het lijkt mij een fijne BBcream. Misschien ga ik hem proberen kijken of ik hem fijn vind.
  Wel jammer dat hij minder goed dekt.

 12. Ester
  8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Ik heb laatst ook een bbcream van de action geprobeert , maar dat merk heete So ME!
  Ik vond dat echt een hele verschrikkelijke bbcream, en voor dat prijsje kon ik er ook niets van zeggen.
  Dat was een kleine miskoop, maar als ik zo lees dat deze bbcream van action eigen merk toch best goed uitpakt , dan zal ik ook een poging wagen.
  Voor het geld hoef ik het inderdaad niet te laten liggen. 🙂

 13. 8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Ik heb de lichte, en voor nu is ie nog te donker, maar in de zomer kan het wel denk ik!
  Je zou misschien ook een beetje van allebei kunnen mixen voor een goede kleur 🙂

 14. 8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Ben helaas allergisch aan propylene glycol, dus deze BB is geen optie voor mij..

 15. shannon
  8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  je hebt ook een nog donkerdere kleur .. 🙂

 16. 8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Volgens mij had je drie tinten, maar dat weet ik niet 100% zeker

 17. 8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Wat raar, ik heb hem ook gekocht, maar hij smeerde bij mij totaal niet egaal uit! Allemaal vlekken en donkere kringen. Moet ik hem misschien toch nog eens kans geven?? Hoe heb je hem aangebracht?

  • Serena
   Auteur
   8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

   Gewoon, met mijn handen. Misschien ligt het aan de dagcreme eronder? Of aan je primer, of het gebrek daar aan?

 18. 8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  ik had hem ook gereviewd op mijn blog. Vind het voor die prijs een beste oké product ja!

 19. 8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Hij lijkt me best wel fijn 😀 x

 20. 8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Hij klinkt wel erg goed, maar zelf ga ik liever voor wat meer dekking.

 21. 8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  klinkt heel erg fijn , en ziet er best goed uit ! zeker voor die prijs ! 🙂

 22. 8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Ik gebruik m al een tijdje en ben er zeer blij mee 🙂

 23. 8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  toevalig ik heb die ook maar ik vindt hem niet echt werken alleen hij geeft wel glans maarjaa..

 24. willianne
  8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Echt super dat zo`n goedkope bb cream zo goed bevalt 😛 misschien toch een keertje proberen…

 25. 8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Fijne review! Het is niet het product voor mij, maar toch wel fijn om te lezen, was er namelijk wel benieuwd naar.

 26. Marianne
  8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Wat leuk dat de action een goede BB cream verkoopt voor zacht prijsje.
  Ook top dat niet alleen jij hem hebt getest, maar ook Yolanda. Dan weet ik meteen dat ik hem ook maar eens moet halen als ik in de buurt van een action ben!

 27. 8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Deze heb ik ook getest, jammer genoeg was het resultaat bij mij (light) niet mooi. Veel te glimmend en te donker.. Jammer, want ik was ook al niet tevreden over de Action So Me variant. Volgende keer beter 😀 xx

 28. 8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Goed dat ‘ie bij jou wel bevalt maar ik zou hem zelf nooit kopen. Ik ben blij met mijn BB Cream van Rimmel 🙂

 29. MamavanL
  8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Oooooh die ga ik halen! Ik ben geen foundation nodig aangezien ik een mooie egale huid van mezelf heb. Maar als ik niets op doe voelt het gewoon zo kaal..Deze ga ik proberen zodat ik toch nog iets op heb!

 30. samantha
  8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  kan me niet voorstellen dat dit product goed is voor je huid voor die prijs

 31. Nathalie
  8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Ik zag em laatst staan maar ik durfde em niet mee te nemen haha

 32. 8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  ik vind hem wel okay, heb zelf liever iets meer dekkender.

 33. 8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Beetje weinig dekking, hij lijkt wel doorzichtig maar idd wel goed voor iemand die een vrij egale huid heeft.

 34. 8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Misschien toch maar even aanschaffen voor als ik minder dekking nodig heb 🙂

 35. 8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Ik was wel benieuwd naar deze bb cream, ik heb er nu eentje van Catrice en vind hem wel fijn.

 36. 8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Ik kan nou niet zeggen dat ik een fantatstische dekking zie… En daar gaat het wel om bij BB Creams! Slecht product 🙁

 37. tamara
  8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Ik heb m ook, de medium tint (ben indo, maar net iets getinter dan Serena). Verder heb ik een vrij egale huid dus is de dekking voor mij prima. Wel draag ik m over mijn dagcreme. Ik heb snel eczeem bij bep merken zoals nivea, loreal en olaz. Maar hierbij dus niet! Voor die prijs ben ik zeer tevreden!

  • Marloes
   9 maart 2013 / zaterdag, 9 maart 2013

   bep?
   Ik krijg ook heel vaak eczeem van foundations e.d., heel irritant!
   Me maar eens van die van de action wagen dan!

   Heb je misschien nog meer make-up suggesties?

 38. Annika
  8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Ik dacht echt toen er stond ‘oordeel zelf maar’ dat je er zo’n nutella-gezicht van kreeg… 😛

 39. Tessel
  8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Toen ik laatst bij de Action was, zag ik ook nog een ander soort BB cream van een Action A merk, om het maar zo te zeggen…

 40. 8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Dan gooi ik bij het volgende bezoek aan Action ook een tube BB cream in mijn mandje. Fijne review- ik ga eerst de lichte versie maar kopen.

 41. 8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Klinkt wel goed en zeker voor die prijs! 🙂

 42. Esther
  8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Huhhh silica is toch hartstikke gevaarlijk? Schadelijk voor organen enzo? Wij moeten daar altijd heel erg mee oppassen bij practicum.

   • Esther
    9 maart 2013 / zaterdag, 9 maart 2013

    Oh ja dat zal het wel zijn. We gebruiken voor kolomchromatografie silica gel en volgens mij is dat ook wat op plaatjes voor TLC zit, dat is hopelijk wel wat anders dan de cosmetische vorm. Ik vind het altijd zo verwarrend dat er op de verpakking dan gewoon silica staat.

 43. Nadise
  8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Ze hebben drie verschillende kleuren: light, medium en dark! Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *