Review: Action Sheet Masks

Toen ik zo enthousiast was over de sheet masks die ik elke avond gebruikte in Singapore riepen jullie massaal dat de Action ook sheet masks verkoopt. Per pak van 8 stuks betaal je €1,32 wat neerkomt op €0,17 per stuk terwijl de maskers uit Singapore in de sale nog op zo'n €1 kwamen. De maskers van Action zijn dus zo'n 6 keer goedkoper, maar goedkoop is soms ook wel eens duurkoop…

Over het algemeen ben ik zeer tevreden over Action artikelen. Zoals jullie weten ben ik big fan van Hegron haarserum en ook de make-up is helemaal prima (zie mijn €7 make-up look). Maar ben ik ook zo te spreken over deze Onyx maskerdoekjes?

Het leuke aan sheet masks is dat je niet met je vingers hoeft te pruttelen in een papje en dat vervolgens moet uitsmeren over je gezicht. Sheet masks geven geen rommel en zijn zeer makkelijk in gebruik. Zo makkelijk, dat veel Aziaten het zelfs gewoon in het vliegtuig gebruiken! De meeste sheet masks die ik ken zijn per stuk verpakt, maar deze van Onyx zitten per 8 in een zakje.

Er zijn 3 soorten: Peeling, Verzorgend en Vochtinbrengend en Anti-aging.

De ingrediënten van Peeling:

Verzorgend en Vochtinbrengend:

Ingrediënten Verzorgend en Vochtinbrengend:

Anti-aging:

Ingrediënten Anti-aging:

Alleen het Peeling masker lijkt redelijk goede (werkzame) ingrediënten te bevatten, de andere twee maskers bestaan voornamelijk uit water, conserveermiddelen (parabenen) en parfum. Niet echt veelbelovend dus…

Wat je doet is het lipje aan de bovenkant lospeuteren zodat je er een masker uit kunt trekken:

Het masker zit er best creepy uit, eigenlijk! :)

Wat me meteen opviel was de droogheid van het masker. Die uit Singapore waren heel vochtig en echt doordrenkt met gel. Deze sheet was amper vochtig te noemen. Hij kleefde dan ook totaal niet goed op mijn gezicht en liet zelfs los. Helemaal niet fijn en niet wat een sheet mask hoort te doen! Ik bedacht me dat de bovenste misschien standaard wat droger zou zijn, dus pakte ik een nieuwe. Ook deze voelde heel droog aan, maar niet zo droog als de eerste. Toch was hij ook niet vochtig genoeg om goed te blijven plakken.

Hieronder zie je dat het masker aan alle kanten loslaat:

Ik pakte de derde. Toen ook deze nog erg droog aanvoelde bedacht ik me dat het misschien een beter plan was het masker tot een propje te maken en deze over mijn gezicht te wrijven. Op deze manier kwam er naar mijn idee meer 'gel' op mijn gezicht dan via de sheet mask. Door de gel werd mijn gezicht iets plakkerig. Dit liet ik 15 minuten intrekken en vervolgens spoelde ik het af.

Ik heb niet het gevoel dat deze sheet masks wat extra's hebben gedaan voor mijn huid. Ze blijven niet goed plakken waardoor de hele essentie van een sheet mask wegvalt. Ze mogen dan wel goedkoop zijn, ik vind het 10 x niets en zal ze niet meer gebruiken. Nou ja, misschien om mijn eigen sheet mask mee te maken (even drenken in fruitsap en dan op mijn gezicht leggen), maar niet zoals ze zijn. Misschien dat jij ze wel top vindt, maar vergeleken met de Aziatische sheet masks is dit echt heel droog en gewoon niet van goede kwaliteit. Jammer! I love Action, maar niet deze Onyx sheet masks, sorry!

Ik ben nog steeds op zoek naar goede sheet masks omdat mijn voorraadje uit Singapore inmiddels op is! Mochten jullie nog tips hebben dan hoor ik het graag. Bestellen via buitenlandse webshops is voor mij geen probleem, maar via een NL shop of in een winkel in NL zou natuurlijk makkelijker zijn. Zijn die van Montagne Jeunesse trouwens wel ok?

Until next time,

Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

130 Reacties

 1. Toktok
  20 april 2013 / zaterdag, 20 april 2013

  Ja echt troep die maskers!!!!

 2. 10 augustus 2012 / vrijdag, 10 augustus 2012

  ik hebnog nooit zo’n sheetmask geprobeert maar wil dat wel.
  waar kan je die kopen? en niet te duur haha xx

 3. Femke
  10 augustus 2012 / vrijdag, 10 augustus 2012

  Ik vond die van Onyx ook niet fijn! Te droog en de verpakking… Pff! Die paar die er nog inzaten waren daarna helemaal uitgedroogd.
  Ik heb daarom nooit meer een ander sheet masker geprobeerd. Ik heb nog liggen van Montagne jeunesse en eentje van… Essence!
  Blijkbaar zijn die uit het assortiment nu. Heb ‘m ooit gekocht voor 50 cent of zo.

 4. Mary
  7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

  Hoi Serena,

  Kijk even op http://www.mybeautydiary.nl
  Dit is een blog waar ook my beauty diary en my scheming sheet maskers verkocht worden. deze maskers worden gewoon vanuit Nederland verstuurd, Ik heb ze zelf ook besteld en had ze binnen 2 dagen al ontvangen + een stuk of 5 samples kado! bestellingen kunnen gemaild worden naar moeimoei@mybeautydiary.nl
  succes ermee!

  groetjes mary

 5. Rachel
  5 augustus 2012 / zondag, 5 augustus 2012

  Omheb er al meer van zulke berichten over gehoord.
  En de vonden ze ook niet fijn.

 6. selina
  1 augustus 2012 / woensdag, 1 augustus 2012

  ik heb ze een keer bij da gezien maar ik weet niet meer welk mer

 7. Zwaan
  29 juli 2012 / zondag, 29 juli 2012

  Ik ben ook erg benieuwd naar goedkope sheet maskers. Ze lijken me ideaal!

 8. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Ik denk hier precies hetzelfde over, ze vallen zo van je gezicht af en ook heb ik het gevoel dat het niet zoveel voor mijn huid doet. Toch jammer!

 9. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Handig dat ze dat daar hebben,
  wel jammer dat het niet goed werkt……

  Maar ik ga het denk ik toch wel halen……
  Heel handig wanneer ik op vakantie ga :D

 10. E.G.
  25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  Ik weet niet meer hoe ze heten, re-energyze ofzo, maar die werden verkocht bij de sephora ( 3 per pak, per stuk verpakt, voor 14 euro ofzo dacht). DIE WAREN SUPER!!! ( weet alleen niet of ze nog verkocht worden…

  En tot slot aansluitend op je mening; helemaal gelijk! ik had ze meegenomen tijdens mijn vakantie, en vond ze ook 3 keer niks!