Plus size beauty!

In het artikel ‘Krulspelden en leggings’ over het Liverpoolse straatbeeld ontdekte ik vrij veel comments waarin het lopen in een legging als broek ‘nog wel kon’ als je slank was, maar zodra je ‘wat voller’ zou zijn dan was het een absolute no-go. Ok, over het algemeen vindt niemand een legging als broek een bijster goed plan, maar het viel me op dat er nog zo veel mensen wat te klagen hadden over vollere dames in leggings. Wie bepaalt er wat je als plus-sizer wel en niet mag dragen?

Laten we eerlijk zijn, gewicht en figuur zijn onderwerpen die altijd erg gevoelig liggen. Mensen zijn er in het verleden misschien mee gepest en bijna iedereen heeft wel een mening over ‘het ideale lichaam’. Bij de één zal dat maatje 36 zijn en bij de ander maat 46. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die 100% tevreden zijn met hun lichaam, en dat is eigenlijk jammer. Het is namelijk deels genetisch bepaald hoe ons lichaam eruit ziet en hoewel je met voeding en sporten wel degelijk kunt aankomen danwel afvallen en je lichaam meer vorm kunt geven, zal je bijvoorbeeld nooit een slanke taille krijgen als een recht middel in je familie zit. Of lange, slanke benen als korte, stevige benen kenmerkend zijn voor jouw afkomst. Of een dikkere kont en grotere borsten wanneer de rest van je familie een tengere bouw heeft. Sommige dingen kun je simpelweg niet veranderen, dus waarom zou je het niet gewoon accepteren?

Ik weet dat een slank lichaam wordt gezien als het schoonheidsideaal. Wanneer je de tv aanzet of een magazine openslaat staren de mooiste, slankste modellen je aan als aangeschoten wild. Ik heb geen idee of dit beeld ooit nog zal veranderen, alhoewel er wel steeds meer plus-size modellen verschijnen op de catwalk, in magazines en in programma’s als America Next Top Model. Maar goed, plus-size in de fashionscene wordt aangeduid met maat 38-42 terwijl het in de ‘echte wereld’ toch dichter bij maat 44-48 ligt (althans, dat vind ik). Ach ja, het is een begin.

Omdat ik zelf geen plus-size heb, maar omdat ik weet dat ik wel plus-size lezeressen heb, wilde ik de plus-sizers eens in het zonnetje zetten! Want ook een maatje meer is prachtig en een grotere maat hoeft niet te betekenen dat je er niet fashionable uit kunt zien. Ik heb me er eens in verdiept en ik heb talloze plus-size fashionblogs opgesnord met leuke kledinginspiratie die ik hieronder met jullie wil delen. Ze zijn vrij schaars (de meeste fashionbloggers zijn toch wel wat aan de magere kant, al zeg ik het zelf), maar hier komt mijn top 3. Top 4! Ik kon niet kiezen…

Gabifresh.com – een blog met prachtige fashionfoto’s! Ik houd vooral van haar oog voor detail. Ze draagt mooie sieraden, schoenen en tassen en ze matchen allemaal perfect bij haar outfits. Haar style is van alles wat, maar vooral heel fashionable en  een beetje edgy. Ze gaat mee met alle trends en het staat haar prachtig. Trouwens, in een bikini ziet ze er ook schitterend uit, echt een aanrader deze blog!

Saks in the City – Sakina is Parisienne maar  een New Yorker in hart en nieren, zo zegt ze zelf. Logisch dat deze mooie vrouw een gevoel voor style heeft wanneer je bent opgegroeid en woont in zulke fashionable wereldsteden! De foto’s zijn van schitterende kwaliteit en haar style is casual chic (ze is nogal van de boyfriend jeans en de wat sportievere kleding) en zowel trendy als tijdloos. Het is niet zo uitbundig en trendy als de blog van Gabi, dus als jij ook meer van de casual chic bent is deze blog allicht leuk voor jou om te volgen!

JayMiranda.com – Jay heeft een hele uitgesproken style en is niet bang om te experimenteren met verschillende stylen. Zelf vind ik dat haar outfits een vintage/fifties vibe hebben, ze hebben net dat beetje glam! Ze heeft een zwak voor satijnen stofjes, glimmers en printjes.

Girl with Curves – en curves heeft ze! Tanesha is een prachtige vrouw (echt, die krullen!) met hele verleidelijke rondingen a la Marilyn Monroe (maar nog een tikkie meer) en ze kleed zich echt heel stijlvol en goed. Ik zou zo al haar outfits kunnen overnemen, precies mijn style. Haar foto’s zijn trouwens erg mooi en duidelijk en ze is erg fotogeniek, ze zou model moeten worden! Het was erg moeilijk kiezen welke 3 outfits ik in de collage wilde omdat ze stuk voor stuk mooi zijn, maar uiteindelijk koos ik voor deze:

Via Twitter vroeg ik mijn curvy lezeressen hun leukste outfitfoto in te sturen en ik kreeg meteen leuke foto’s in mijn mailbox! Hieronder heb ik een collage gemaakt van de inzendingen voor NOG meer kleding-inspiratie!

 • Shelby – Ik ben Shelby, 16 jaar en heb een ‘ plus-size maat’. Dit is op dit moment mijn favo outfit ;)!
 • Angelique -Ik ben Angelique Wolf, 19 jaar en heb een Plus Size maar ben er trots op! De foto die ik genomen heb is voor mijn verjaardagsfeest, afgelopen weekend. Ik heb geen blog maar wél twitter en Instagram. Je kan me vinden op beide onder de naam @AngeliqueWolf
 • Kelly – Ik ben Kelly Jacobs, 18 jaar en dit zijn mijn maten: bloesmaat 44/48 en broek maatje 48/50.

 • Sanne – Sanne Baltus, 18 jaar oud. Deze foto is op mijn diploma uitreiking gemaakt! Het was zo erg lastig om een jurkje te vinden die mij past. Ik ben namelijk behoorlijk breed van boven. Superblij dat ik dus dit jurkje heb gevonden!
 • Kelly – Kelly, 25 jaar. Leuk dat er wat aandacht besteed wordt aan de vollere dames!  Ik heb geen moeite met het woord plus-size, het is wat het is. ps. op mijn blog staan meer Outfits! 😉 kellyverhagen.blogspot.nl
 • Wendy – ik ben Wendy en ik ben 26 jaar. Dit zijn mijn favoriete kleedje, nylons en laarsjes. Mijn blog: iedereenismooi.blogspot.com
 • Milou – vroeger zou ik mezelf denk ik niet al plus size beschouwen, maar als je alle modellen van nu ziet doe ik dat wel. Ik zie mezelf als iemand met een maatje meer en I hate it. Ik vind het altijd leuk als plus size vrouwen hun rondingen accepteren maar ik kan dat gewoon niet! Ik doe er dan ook alles aan om van mijn (eigen) plus size stempel af te komen. Toch vond ik het leuk dat je er een inspirerend artikel over wilde schrijven, wat me misschien toch een beetje kan helpen om zelf wat beter te accepteren. Ik vind het wel eng om je deze foto te sturen (en dat ie eventueel op je site komt) Maar ik denk dat het wel goed is! Oh ja, p.s. ik heb inderdaad ook een blog die er wel bij kan www.shimmer-pie.nl Ik schrijf ook vaak over mijn recepten en mijn (poging tot) gezonde leefstijl!

Een dilemma bij curvy vrouwen is vaak dat er maar weinig keuze is in grote maten. Bij de H&M en Forever21 heb je wel een aparte sectie met Plus Size fashion en ook bij Miss Etam kun je vaak leuke kleding in grotere maten vinden maar daar houdt het dan ook wel zo’n beetje op. Ik heb hieronder daarom een top 5 gemaakt van online shops die leuke, vlotte kleding verkopen in grotere maten.

Forever21 – als je in Antwerpen of Brussel woont kun je natuurlijk beter even langshoppen, maar woon je wat verder uit de buurt dan is de webshop van Forever21 een uitkomst.

Torrid.com – een US webshop met fashionable kleding vanaf maat L tot en met maat 5XL. Ha! Nu weet ik hoe het voor de meeste plus-size vrouwen moet zijn wanneer je online shopt. Ik zie in deze webshop namelijk superveel leuks, maar niets is in mijn maat. Zo jammer! 🙁 Torrid.com verzend ook naar Nederland, maar de kosten hangen af van het gewicht. Het zal niet goedkoop zijn ben ik bang en het duurt 1-2 weken voordat het er is… maar hee! Ik wilde jullie deze shop zeker niet onthouden.

Asos.com – Asos heeft een speciale collectie genaamd Asos Curve en hier vind je trendy kleding voor alle soorten kledingstylen, chic, stoer of edgy. Asos verzend naar Nederland en de verzendkosten zijn GRATIS!

Evans.co.uk – Deze UK webshop heeft kleding die iets netter is en iets meer casual-chic en tijdloos vergeleken met de bovenstaande shops. Een voordeel is dat je bij Evans kunt shoppen op de vorm van je lichaam: appel, grote borsten, zandloper of peer. Verzending naar NL duurt 5 dagen en kost slechts 5 pond.

Plus Size Lady – dit is een NL webshop die er super oubollig uitziet, maar daar moet je een beetje doorheen kijken. Niet heel trendy, maar goed voor leuke basics. Altijd handig én fijn dat het in Nederland zit, dus snelle verzending en makkelijker betaling.

H&M.com – door de comments ben ik toch even een kijkje gaan nemen op de site van de Hennes en inderdaad, wat een prachtige dame! Ik vind de najaarsmode ook echt superleuk. Beetje dat Paris-chic. Vooral de taillebroeken met blousjes zijn mijn ding.

Verder kun je vaak ook terecht bij de webshops van Otto, Wehkamp, Bon Prix en C&A en is het misschien handig om deze startpagina eens door te spitten!

Wat je maat ook is, het is belangrijk dat jij je happy voelt met je lichaam. Er is niets aantrekkelijker dan een zelfverzekerde vrouw die haar curves accepteert en omhelst! Ik hoop dat jullie mijn eerste plus-size artikel kunnen waarderen (en het niet gek vinden dat ik dit schrijf, omdat ik zelf geen plus size heb). Verder hoop ik dat jullie je ook niet aan het woord plus-size storen. Ik had het even gecheckt op Twitter en de meesten hadden er namelijk geen problemen mee. Ik zit er aan te denken om een fashionartikel met tips voor plus-size ladies te schrijven, maar ik wacht liever even af wat jullie daar van zouden vinden.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

242 Reacties

 1. Marietje
  21 oktober 2019 / maandag, 21 oktober 2019

  Waarom wordt er nooit rekening gehouden in de web- en gewone winkels met het feit dat er ook veel vrouwen zijn die een “normale” maat 44/46 hebben? Ik ken maar enkele zaken waar ik kleding kan kopen in deze maten. Ik ben niet dik en de plussize maten passen mij niet. Ze hebben een hele andere snit (tentmodellen). Ik winkel dus voornamelijk bij online winkels als Otto, Madeleine enz. Ook bij de fa. Berden in Heerlen kan ik goed slagen. Daar vind ik een normale maat 46. Het is jammer dat wij er net tussenin zitten en dat de mooiste merken gaan tot maat 42, terwijl onze generatie het geld heeft, maar heel weinig keus of de kleding is te ouwelijk! Doe hier iets aan svp!

 2. Isabelle
  28 december 2014 / zondag, 28 december 2014

  haai Serena,
  Ik vind dit btw een top artikel .
  Dankzij jou heb ik meer zelfvertrouwen gekregen over mijn lichaam !!
  Ik zit op dans en ben de enige die rondingen heeft (vooral bij heupen) en ik vind het het vaak lastig om te zien dat iedereen super slank is en ik niet dat geeft me vaak een onzeker gevoel ook omdat ik niet klein ben maar kortere benen heb dan de rest terwijl ik een van de langsten ben valt dat meer op dat ik meer rondingen hebt . Maar dankzij jou heb ik dat gevoel niet meer .

  Ik ben nu zelfs aan het kijken voor modellenburea’s die plussize modellen van mijn leeftijd

  Heel erg bedankt,

  Liefs , Isabelle

 3. Carama
  15 juli 2014 / dinsdag, 15 juli 2014

  Hey,

  Ik ben 14 jaar oud en ik heb geaccepteerd dat ik best curvy ben (maatje 42,40,38 en heel soms 36) maar ik snap er niks van soms pas ik maatje 38 en dan ineens 42.
  Ik hou heel erg van mode enzo maar ik kan natuurlijk niet shorts van 30 euro kopen plus verzendkosten ook nog.
  Ik heb al deze sites doorgespit en het was of niet mijn smaak of te duur.
  Weet je misschien een leuke online shop voor mensen van mijn leeftijd?

  Dikke knuf, mij 😉

  • Julia
   2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

   Sinds wanneer is 40/42 plus size kleding..

  • Isabelle
   28 december 2014 / zondag, 28 december 2014

   Haai Carama ,

   Je bent niet de enige die dat heeft hoor met verschillende kleding maten.
   Ik heb dat ook heel vaak , de ene keer heb ik maat 38 , dan heb ik opeens broek 42 enzo.
   Wat ik wil zeggen is dat het niet aan jou ligt maar aan de kleding zelf (Merk) Sommige kleding valt soms groter of juist niet .

   Groetjes isabelle

 4. 12 maart 2014 / woensdag, 12 maart 2014

  Wat een super goed artikel! Ik ben ruim 1.5 jaar geleden met mijn curvy/plussize inspiratie blog
  Fab and luxury curves, omdat ik het gevoel had dat er vooral voor het jonger publiek er een gemis is.
  Er leuk dat je hier aandacht aan geeft!!!

  liefs Saskia

 5. Sabine
  16 december 2013 / maandag, 16 december 2013

  I love it!
  Kleding tips voor curvy vrouwen please!! Ik ben echt een fashionkluns, maar al mijn vriendinnen dragen alleen maar strakke kleding (skinny jeans en strakke bovenkant) maar dat vind ik bij mij (curvy woman) niet zo heel mooi. Tips zijn welkom! KUS

 6. anouk
  31 oktober 2013 / donderdag, 31 oktober 2013

  Serena bedankt voor dit fijne artikel! Vind het zelf altijd zo lastig om leuke, hippe dingen in mijn maat te vinden. De blogs vormen nieuwe inspiratie en veel van de online shops kende ik nog niet. Top!

  • Serena
   Auteur
   31 oktober 2013 / donderdag, 31 oktober 2013

   graag gedaan ^^

 7. Iris
  14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

  Geweldige post ! Ik als plussize lady word hier erg blij van ! Graag zie ik meerdere Posts over verschijnen ! Keep up the Good work ! Liefs Iris

 8. Amy
  13 mei 2013 / maandag, 13 mei 2013

  Bij MS Mode vind ik altijd wat ik nodig heb 😀 Ook het personeel staat altijd klaar met advies. Misschien ook wel eens de moeite waard 😀

  • Serena
   Auteur
   13 mei 2013 / maandag, 13 mei 2013

   Dat is ook zo’n zaak waarbij ik denk, naaahhhhhh… dus misschien is het sowieso wel leuk om dat soort zaken NIET voorbij te lopen maar IN te lopen. Wie weet worden we verrast! 🙂

 9. Anna
  25 februari 2013 / maandag, 25 februari 2013

  Wauw, ik ben pas sinds kort een lezeres van jouw site en kwam op dit artikel terecht. Super goed dat je mensen met een maatje meer even in het zonnetje zet. Dat verdienen ze!

 10. Lisanne Sloot
  15 februari 2013 / vrijdag, 15 februari 2013

  Wat een leuk artikel! Is hier nog een vervolg op gekomen?

 11. Meddens
  6 februari 2013 / woensdag, 6 februari 2013

  omg dank je dank je!

  Ik vind het echt lastig om kleding te kopen niet alleen omdat ik wat zwaarder ben maar ik ben ook nog eens 1.80. Heel vaak koop ik dus maar iets wat past zonder dat het echt bij mij past zeg maar. super fijn om te zien dat er zoveel webwinkels zijn. Mijn broer gaat binnekort trouwen en ik heb nu al besloten jurkje van ASOS! wat een geweldige winkel. Alleen heb ik nu UK 16/18 of toch 20? xD Meten dus maar!

 12. Patricia
  14 januari 2013 / maandag, 14 januari 2013

  Ik ben volslank en hou van mijn rondingen. Zou niet zonder ze willen!

 13. 9 december 2012 / zondag, 9 december 2012

  echt leuk artikel ! soms denk ik : had ik maar een plus-size, want er zijn zo veel leuke dingen maar niet in mijn maat.. heb altijd XS enzo..

 14. Clara
  22 september 2012 / zaterdag, 22 september 2012

  Hallo serena, Ik ben nu 12 jaar en op mijn 8ste lag ik op de kanker afdeling omdat het er naar uitzach dat ik kanker had. Het ging ook over mij en ik dat geen pijn grens had…. Hoeveel ik ook pijn had ik wou nooit bekennen.
  Een lang verhaal.
  Het maakt me altijd blij als ik jou blogberichten lees want dat geeft me altijd veel zelfvertrouwen

 15. ...
  7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Ik vind het echt goed dat je daar aandacht aan besteed! Alle meiden vind ik trouwens heel mooi! Maar zelf ben ik heel klein, dun en smal, de meeste xs maten zijn te groot
  Heb je ook tips voor als je heel klein en dun bent?

 16. 4 augustus 2012 / zaterdag, 4 augustus 2012

  heel tof dat je hier een artikel over maakt!!

 17. Anne
  27 juli 2012 / vrijdag, 27 juli 2012

  Hey!

  Ik wil even zeggen dat ik je site super vind.
  Ik heb nog nooit gereageerd maar toen ik dit zag moest ik wel!
  Wat top dat je een artikel maakt voor de gevormde vrouw!
  Vooral omdat je zelf slank bent, toch maak je hier een artikel over.
  Ik ben zelf ook niet super slank, ben in proporsie en zit strak in mijn vel maar heb geen maat 36. Dit stukje geeft me zelfvertrouwen.

  Je bent een topper!

  Liefs
  Anne

 18. Shelby
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Hee ik sta erbij haha;)!

  Leuk dat je er een artikel over gemaakt hebt ;D!
  Ik koop mijn kleren veel bij de ms mode! Soms hebben ze best wel dingen voor oudere vrouwen maar soms ook echt stoere dingen! Ik heb veel geprobeerd om af te vallen en let er regelmatig op!! Maar ik ben gelukkig en daar ben ik blij om! Sommige mensen zijn heel dun en vinden zichzelf dik! Daar wordt ik soms wel eens boos om! Er zijn mensen die wouden dat ze zo waren als jij en dan vinden ze zichzelf ‘dik’ ! Ik ben 16 en kan voor mijn scooter gaan! Ik fiets een half uur heen en een half uur terug voor school! Ik ga nu naar het MBO en dat zit naast mijn oude school. Maar ik blijf fietsen om lekker te kunnen bewegen en vindt fietsen totaal niet erg! We hebben een camping op de veluwe, en daar fietsen mijn oom en ik regelmatig avond 1 uur a 2 uur over de veluwe! Ik kom uit een familie waar iedereen redelijk fors is! Maar we zijn gelukkig en daar gaat het om ;D!

 19. 25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  Wat een leuk artikel, fijn dat je ondanks je eigen kledingmaat ook aan de curvy dames denkt! Ik ben zelf ook plus size en hou van mode en mooie spulletjes. Verder vind ik het ook erg belangrijk dat andere jonge plus size dames kleding kunnen vinden waar zij zich prettig bij voelen en niet de verplichte “tenten met een printje” omdat men van mening is dat “dikke mensen” zich op die manier maar moeten kleden. Ik heb zelf ook een plus size blog en hoop hiermee andere dames te kunnen inspireren en te laten zien dat een maatje meer hebben tegenwoordig geen excuus meer is om in een hobbezak rond te lopen! 🙂

  http://www.supersizemyfashion.com

  xoxo
  Dionne

 20. 25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  Heel erg inspirerend artikel! Leuk dat je er lezeressen bij hebt betrokken.

 21. 25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  Ook ik ben een dame met curves (mt 42-44). Ik heb dat een relatief een kleine plussize maat, maar toch vaak problemen tijdens het shoppen omdat mijn maat er als 1e uit is. Ondanks dat Plussize kleding vaak weer net te groot is, kan ik er beter slagen dan in reguliere winkels. Het enige wat ik dan hoef te doen is de kleding in te nemen. Lang leve de naaimachine!

  Omdat ik weet dat het moeilijk shoppen is, heb ik op mijn blog een leuke WINactie voor alle curvy ladies die hetzelfde ervaren: €50 shoptegoed bij een winkel die leuke plus wijze kleding verkoopt!

 22. Kim
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Leuk artikeltje 🙂
  Ik ben zelf stevig. Vooral mijn benen! Ik ben heel onzeker en niet gelukkig met mijn lijf. Ben druk bezig met afvallen al wil het nog niet zo snel.. Het gaat nu wel wat sneller maar op een slechte manier! Ooit hoop ik dat ik mijn droom gewicht berijk.

 23. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Leuk artikel!
  Zelf heb ik het ook al een aantal keer gespot, de legging die als broek gedragen word, maar zelf vind ik dat niet zo mooi. x

 24. Tamara
  22 juli 2012 / zondag, 22 juli 2012

  Ik zit met mn maatje 38/40 net tussen plus size en ‘normaal’ in. Plus size is er niet in mijn maat, terwijl andere kleding dat voor maatje 36 ontworpen is zegmaar weer niet mooi uitkomt omdat ik wat dikkere benen heb en een buikje met zwembandjes. Best wel balen eigenlijk.

 25. Charlotte
  22 juli 2012 / zondag, 22 juli 2012

  Goed artikel, Serena! Handige info lijkt me ook 🙂 Fat-shaming is echt not-done.

 26. 22 juli 2012 / zondag, 22 juli 2012

  Leuk dat je hier aandacht aan besteed, Serena! 🙂 ik vraag me alleen af of de info bij de foto van lezeres Kelly wel klopt.. om te beginnen ziet ze er voor mij gewoon slank uit (kan ook aan mijn perceptie liggen) en er staat bij dat ze broekmaat 48-50 heeft, ik denk dat zij hooguit 40 zou hebben..?

  Anyways, allemaal erg mooie dames!!

  • Serena
   Auteur
   22 juli 2012 / zondag, 22 juli 2012

   Ja, dat is wat ze doorgegeven heeft dus ik denk dat het wel klopt. Maar weten wij veel, misschien is ze wel 1m90 en toch wat groter gebouwd dan het lijkt?

  • Kelly Jacobs
   27 juli 2012 / vrijdag, 27 juli 2012

   Ik ben dat meisje van de foto en het is echt waar , ik ga er niet over liegen , in dit kleedje voel ik me goed , zwart slankt af en door de hakken lijk ik groter , ik heb ook een corrigerend broekje aan maar het zijn echt mijn maten !

 27. 22 juli 2012 / zondag, 22 juli 2012

  en nu komt de onzekere ik, want ik ben niet slank maar ook niet plussize.
  heb échte lovehandles en big boobies. voor mij is het enorm lastig om leuke kleding (vooral jurkjes) te vinden waarin die lovehandles niet zo zichtbaar zijn. ach iedereen heeft wel iets om over te klagen. ik moet gewoon keihard gaan sporten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *