Reminiscence Love Rose en White Tubereuse

Reminiscence is een juwelen- en parfummerk dat bij velen niet bekend is en daarom leek het me juist zo leuk om jullie er wat meer over te vertellen. De oprichters Zoé Coste en Nino Amaddeo ontmoetten elkaar in de jaren ’70 in London, waar ze sieraden verkochten op antiekmarktjes aan Portobello Road.

Het was midden in de hippie tijd en London was dé plek waar alle ‘free spirits’ bij elkaar kwamen. Zoé en Nino ontdekten op deze manier India en de Oriëntaalse wereld: de bonte kleuren, de zijde stoffen, maar vooral Patchouli. Ze waren er weg van. Eenmaal terug in de Franse Riviera besloot het duo om deze geur te laten bottelen in Grasse. Hierna openden ze een boetiekje met sieraden, geurkaarsen, tassen en parfums.

reminiscence perfume-01In de jaren ’80 en ’90 ontdekten ze New York, China, Bali. St. Bart’s en al deze reizen waren bronnen van inspiratie voor hun nieuwe sieradencollecties. Zoé en Nino zijn vooral weg van sterren, palmbomen, planeten, turkoois en deze symbolen en stenen zien we dan ook vaak terug in hun creaties. Inmiddels hebben ze een aantal boetieks door heel Europa en liggen hun parfums verspreid over de hele wereld. Reminiscence is een kleurrijk, speels merk. Hun sieraden en parfums doen heel exotisch en ‘vakantieachtig’ aan.

reminiscence perfume-10Vandaag wil ik de twee nieuwste parfums van Reminiscence reviewen, namelijk Love Rose en White Tubereuse.

Love Rose

reminiscence perfume-09Ondanks de naam vind ik Love Rose niet super ‘rozig’. Rozengeuren zijn vaak wat ouderwets, maar Love Rose is dat totaal niet. De geur is bloemig, maar ook een beetje kruidig en stoer. Iets wat je niet verwacht bij een parfum met de naam Love Rose. Het is helemaal geen zoetsappige, romantische geur. Het heeft de perfecte balans tussen bloemige, poederige en aardse noten.

reminiscence perfume-06Love Rose bevat de geuren van citrus, roos, Turkse roos, iris, jasmijn, leer, mos en muskus. Aan de ene kant delicaat, bloemig en poederig zoet, maar aan de andere kant wat kruidiger, groener en aardser. Houtachtig, zelfs. Het is een warme, zwoele geur. Heel weelderig en krachtig, maar ergens ook juist weer klein en intiem.

reminiscence perfume-07Ik vind Love Rose een hele unieke geur. Niet zo’n 12 in een dozijn parfum. Het is echt zo’n geur die je dicht op je huid draagt, maar waar je tegelijkertijd toch complimentjes over krijgt. Een hele warme, vertrouwde en vriendelijke geur. Bloemig, poederig, maar ook mossig, houtachtig en daardoor very sexy.

reminiscence perfume-08Reminiscence Love Rose is een eau de parfum. Prijzen; €78 (50ml) en €110 (100ml). 

White Tubereuse

reminiscence perfume-02Dit parfum is voor de liefhebbers van tuberoos. De naam zegt het natuurlijk al, maar in deze geur is echt de tuberoos duidelijk waarneembaar. Het is een krachtige, lichte en delicate bloemengeur. Heel fris en sprankelend, maar ook een tikje zoet en poederig. Echt alsof je je neus in een boeket hebt gestoken, of door een bloementuin in bloei wandelt.

reminiscence perfume-03De tuberoos wordt gemengd met een mix van ‘white florals’ om de bloemige noten nog wat kracht bij te zetten. Om de geur iets meer diepgang en warmte te geven bevinden zich kruidige noten, houtnoten en muskus in de basis.

reminiscence perfume-04Net als Love Rose is ook White Tubereuse een vriendelijke, vertrouwde geur. Dit parfum is alleen wat lichter, delicater, zoeter en vele malen bloemiger. Echt zo’n knisperende ‘schone’ geur. Ergens doet het me namelijk ook een beetje denken aan de geur van schone was, die staat te drogen in de zon.

reminiscence perfume-05Reminiscence White Tubereuse is een eau de parfum. Prijzen; €78 (50ml) en €110 (100ml).

reminiscence perfume-11White Tubereuse en Love Rose liggen vanaf begin mei in de winkels. Reminiscence is te koop bij de luxe parfumerie zoals parfumerie Douglas.

Hadden jullie wel eens van het merk Reminiscence gehoord? Welke van de twee parfums spreekt jou het meeste aan?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

62 Reacties

  1. Miranda
    17 januari 2015 / zaterdag, 17 januari 2015

    Oh en ik zou gaan voor de White Tubereuse!!

  2. Miranda
    17 januari 2015 / zaterdag, 17 januari 2015

    Ik zelf heb Patchouli Edp en Oud!, echt super Fijne geuren die heel lang blijven hangen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *