Recept: pitabroodje met avocado en kip


Hoe ik er op ben gekomen weet ik niet, maar de combo kip en avocado heeft mij altijd al aangesproken. Toen Nena laatst bij me kwam eten en via Whatsapp liet weten dat ze trek had in “iets gezonds’ verzon ik dit recept, een pitabroodje met avocado en kip.
Wat heb je daar voor nodig?


– pitabroodjes
– kipfilet/vegetarische kipstukjes
– zakje botersla
– tomaat
– avocado
– iets smeerbaars (tzaziki of philadelphia)

De broodjes zijn ook zo gefixt! Twee broodjes is een prima avondmaal en één broodje is een lekkere lunch of tussendoortje. Je begint met de kip, want dat duurt het langst. Kruid de kipfilet met peper, zout en paprikapoeder en bak ze lekker mals in een pan met Croma. Als je grote stukken kipfilet hebt snijd ze erna dan in repen, of koop net als ik voor het gemak kant en klare kipreepjes.


Terwijl de kip gaar bakt in de pan pak je vast een snijplank voor de avocado en tomaat. Snijd de avocado in de lengte door met een mes. Draai de helften van elkaar af en pak de helft waar de pit in zit. Prik een scherp mes zo diep mogelijk in de pit en draai hem uit je avocado. Dit is de handigste en snelste manier om de pit te verwijderen, vind ik.

Vervolgens lepel je de avocado uit zijn schil, draai je hem om en besprenkel je het met peper, zout en wat citroensap. Snijd hierna in reepjes. Ook de tomaat snijd je in reepjes en kun je eventueel ook bestrooien met wat peper en zout.


De pitabroodjes warm je op in een broodrooster:


Zodra ze omhoog poppen snijd je ze open en besmeer je de binnenkant met iets smeerbaars als Philadelphia of tzaziki:


Vervolgens vul je het broodje met botersla (de heerlijkste sla die je ooit hebt geproefd! Smelt op je tong!), kipstukjes, avocado en tomaat. Verpak in aluminiumfolie om alles gemakkelijk bij elkaar te houden.

Ik zeg; een happy healthy meal!

Wil je er meer groentjes bij? Maak dan een salade van o.a. de botersla die je nog over hebt of wok er wat knapperige groenten bij.


Eet smakelijk!

Ben je vegetariër? Probeer dan eens de kipstukjes van De Vegetarische Slager. Kijk voor meer informatie op www.devegetarischeslager.nl voor de dichtstbijzijnde verkooppunten. Dit merk is by far het lekkerste op het gebied van vleesvervangers. Het is niet goedkoop, onderstaand bakje is €4,25 (ongeveer €0,75 duurder terwijl er de helft minder in zit), maar hier is in elk geval geen lief kippetje voor gestorven. In Utrecht verkopen ze het bij die biologische supermarkt aan de Voorstraat, maar je kunt ook bestellen via hun online webshop.


Gisteren heb ik de broodjes weer gemaakt, maar nu voor mij en Larissa. Na afloop hebben we nog een heerlijk toetje genomen, namelijk Frozen Yoghurt! Hier heb ik al een craving voor sinds ik terug ben uit Miami. Ik heb er speciaal een ijsmachine voor aangeschaft. Je doet er gewoon yoghurt en suiker in, zet het ding aan, en na een half uur heb je dit:


Lekkere FroYo! Niet ‘the real thang’ zoals Frozz of zoals wat ze in Amerika hebben, dit heeft een meer sorbet-achtige structuur, maar het is wel echt superlekker!


Oeeeeeh! De-lish!

Geniet van jullie zondag.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

95 Reacties

 1. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Deze was echt super lekker! Ik heb niet het hele recept opgevolgd, maar de combi avocado (which I already loved!), kip en philadelphia is zo lekker! Thank you voor de inspiratie! xx

 2. Tess.
  9 februari 2012 / donderdag, 9 februari 2012

  Lijkt mij ook lekker met garnalen, ga ik binnenkort proberen! Ik eet geen vlees maar wel vis… schandalig vaak ook, gisteren zelfs een haring tussen 2 boterhammen als ontbijt!

 3. Minnie
  8 februari 2012 / woensdag, 8 februari 2012

  Eet jij de schil van de avocado ook op dus? Ben ik nog nooit tegengekomen! Is dat lekker? 😛

 4. Marieke
  7 februari 2012 / dinsdag, 7 februari 2012

  Ik heb het vanavond gemaakt voor mijn vriend en hij vond het echt suuuuperlekker! Bedankt voor het recept Serena 😉

 5. 7 februari 2012 / dinsdag, 7 februari 2012

  Omg, heerlijk, hier heb ik zin in nu!!!

 6. 6 februari 2012 / maandag, 6 februari 2012

  ooh wat ziet dat er lekker uit!

 7. rozemaryn
  6 februari 2012 / maandag, 6 februari 2012

  ziet er echt goed uit! ga het zeker vandaag proberen. ik ben er dol op als je een recept blog schrijft^^

 8. Dionne
  6 februari 2012 / maandag, 6 februari 2012

  Hihi ik had het aan papa voorgesteld dus ik ga dat vanavond nu ook eten. Alleen ben ik geen avocado fan dus ik pak courgette en paprika in plaats daarvan! Ik laat vanavond nog wel weten of ik het vond smaken! 🙂

  xx

 9. Iva
  6 februari 2012 / maandag, 6 februari 2012

  Ohhhhh zelf fro-yo maken…….Yummmm! En dat broodje ziet er ook heeeeeeerlijk uit! Ik ga dit maken, maar dan zonder het broodje ivm de koolhydraten (eet geen brood). Yay!

 10. Jonna
  6 februari 2012 / maandag, 6 februari 2012

  Het ziet er lekker uit! Ik houd alleen niet zo van avocado. Misschien moet ik het vaker gaan eten, maar ik vind de houtige smaak niet zo fijn. Ik denk dat ik ipv avocado paprika ga gebruiken.

 11. sarah
  5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  Ik vraag mij af van wat ze vegetarische kipstukjes maken , het staat er ook niet bij ,ik zou wel willen weten wat ik koop :p Tofu en seitan vind ik wel lekker als vleesvervanger maar bij vegi ”kip” stel ik mij wel vragen , het slaat ook nergens op want kip is vlees dus het zijn helemaal geen kip blokjes maar ok

  • Serena
   Auteur
   5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

   Het staat wel op de verpakking. En het is toch logisch dat ze het vegetarische kip noemen, dat is dus geen echte kip, maar vegetarische kip, oftewel geen vlees/kip, maar wel met dezelfde structuur en smaak. Je moet het toch ergens mee vergelijken?

 12. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  dat ziet er super lekker uit zeg!

 13. Deborah
  5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  Heerlijk, en dan dat toetje mjam… doe ik ook regelmatig maar ik voeg dan nog wat vers)diepvries) fruit toe zoals aardbeitjes of bosbessen……. of laatst een combi van alle restantjes diepvriesfruit.

 14. olalaa
  5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  Dit vind ik een lekker recept voor yoghurtijs:
  450 ml Turkse of Griekse yoghurt
  100 g basterdsuiker
  evt. 1 zakje vanillesuiker

  Meng de yoghurt met de suiker en vanillesuiker. Doe het in de ijsmachine laat draaien volgens de gebruiksaanwijzing.

  Ik heb een zelfkoelende ijsmachine, echt ideaal omdat je dan geen koelelement in de vriezer hoeft te bewaren.

 15. less
  5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  ik begin me eraan te ergeren dat het op jou blog tegenwoordig alleen nog maar om eten en sport gaat,noem je blog dan ‘afvallab’ ofzo..

 16. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  Mmmm. Lijkt me echt heel lekker!

 17. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  Oooh, zal ik zeker eens proberen! Ik hoù van je recepten! Altijd zeer lekker en makkelijk te maken; vooral handig omdat ik student ben.

 18. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  mmmmm! Ziet er lekker uitt! Ik ga dat broodje snel een keer na maken.

 19. San
  5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  Klinkt heerlijk! Ik ben zelf ook vegetarier en woon in Utrecht, wel jammer dat de vegetarische kip zo duur is! Maar misschien een keer voor een speciale gelegenheid ofzo!

 20. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  Ik wil ook snel weer wat gezonder gaan eten en dit klinkt best lekker! Hoewel ik avocado los niet echt lekker vind, vind ik het in combinatie met wat anders vaak wel lekker. En pitabroodjes in de broodrooster, daar heb ik nog nooit aan gedacht! Handige tip!

 21. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  Goh dat ziet er weer lekker uit ! Ik ga helemaal gezond beginnen eten dankzij jou :d ! Frozen yoghurt klinkt ook heel lekker !

 22. Sara
  5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  Lijkt me heerlijk! Ga het zeker eens uitproberen. Dat ijs lijkt me ook lekker, jammer dat we geen ijsmachine hebben.

 23. Nathalie
  5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  Dit eet ik ook heel graag.
  De combi kippengehakt- gegrilde aubergine – rode ui – en tomat – mayo yoghurt dressing is ook heeeel lekker. Ook allemaal lekker in een wrap natuurlijk.

 24. Sarah
  5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  Is er een bepaalde verhouding nodig van de hoeveelheid suiker die je toevoegt aan de yoghurt of is dat naar eigen smaak?
  Look idee trouwens Kip en Avocado samen te voegen 🙂

  • Serena
   Auteur
   5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

   Naar smaak! Ik deed twee eetlepels geloof ik op een half pak. Best zoet 😉

 25. Kim
  5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  Och, elke keer als ik je receptjes voorbij zie komen, denk ik altijd bij mijzelf: GA DAT ZELF OOK EENS DOEN! Helaas ben ik niet zo creatief en ook tamelijk een luie kok 😉 maar je dwingt mij om nu toch eens wat te gaan proberen! Thanks!!

 26. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  Dat ziet er echt lekker uit! Ik hou van kip 😀

 27. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  Hier krijg je HONGER van! 🙂

 28. Axelle
  5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  Mmmm lekker !
  en heb dezelfde ijsmachine , ga zeker eens frozen yoghurt maken ! 🙂

 29. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  Lekker!!! Ik wil binnenkort naar een bio winkeltje wat ook spulletjes van de vegetarische slager verkoopt. Normaal vervang ik gewoon alles door tofu, reepjes, groenteballetjes, wat dan ook, maar bij sommige recepten is het gewoon niet lekker en heb je echt iets nodig wat meer op vlees lijkt (zoals kip tandoori e.d.). 🙂

 30. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  Ik heb dit eergisteren met kip, komkommer en sla gehad 😛
  lekker!!

 31. 5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  Mjum, vooral de home made frozen yoghurt ziet er lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *