Recept: Pasta met zalm, dille en kappertjes

Jullie vroegen om een snelle studenten hap: snel klaar, gemakkelijk te bereiden, lekker, niet al te duur en weinig afwas. Voila, dit gerecht voldoet aan alle eisen! Ik denk dat je binnen een kwartier klaar bent en qua inkopen ben je zo’n €2,20 per persoon kwijt, dus dat valt mee! Lees snel verder voor het stap voor stap recept.

Wat heb je nodig?
– Spaghetti €0,99 (Lidl)
– Dijon mosterd €1,09 (AH)
– 2 blikken wilde roze zalm €1,77 per blik (AH)
– Dille €1,39 (AH)
– Slagroom €0,59 (Lidl)
– Kappertjes €0,64 (AH)
– Citroensap (het liefst vers, maar kant-en-klaar mag ook) €0,55 (Lidl)
Totaal €8,79. De meeste mensen hebben al spaghetti, citroensap en mosterd in huis, en je kunt ook dille als droog kruid gebruiken in plaats van vers, dus als je zou willen zou je dan nog goedkoper uitkomen, op een eurootje of €6. Dit is voor 4 personen, dus per bord ben je zo’n €2,20 kwijt.
Let’s Start!
Kook water in de waterkoker, giet het in een ruime pan met een snufje zout en kook er spaghetti in, voldoende voor 4 personen. 
Terwijl de pasta aan het koken is, dit duurt zo’n 10 minuten, maak je de blikken zalm vast open. Verwijder het grijze velletje en eventuele grote graten en ruggemerg botjes (van die schijfjes) met een vork, en maak er grove ‘chunks’ van.
Giet de gare pasta af, gooi het terug in de pan en voeg het pakje slagroom toe (200 ml). Voeg hier ook     2 eetlepels mosterd (of 1, want Dijon mosterd is erg scherp en overheersend) aan toe. Roer de pasta goed door zodat de slagroom en mosterd zich overal goed verspreiden.
Voeg naar smaak kappertjes toe, gevolgd door 3 eetlepels citroen, de zalm chunks en dille (knip deze grof af boven de pan). Eventueel kun je wat meer of minder van deze ingrediënten toevoegen, het is maar net wat je lekker vindt. 
Breng het eventueel een beetje op smaak met peper en zout. Roer alles goed door, maar pas op dat de zalm chunks niet te fijn worden tijdens het roeren.
Schep alles op borden en leg nog wat verse dille bovenop voor de sier.
Bon appetit!
En het fijne, je hoeft maar 1 pan, een vork en een snijplank af te wassen! Ok, en de borden en het bestek. Maar valt best mee toch! Het is daarbij supersnel klaar, kost iets meer dan €2 per persoon en het smaakt erg lekker! Ik hoop dat dit recept goed wordt gekeurd door de studenten onder mijn bezoekers 🙂

ps. Als je er groente bij mist, maak er dan een lekkere salade bij, en eventueel wat afbakbroodjes in een mandje. Gezellig en gezond! Je kunt er ook eventueel plakjes geroosterde courgette of gehalveerde cherry tomaatjes doorheen mengen. 

Welk recept willen jullie de volgende keer graag zien?
Until next time,
Serena Verbon

Follow me on Facebook, YouTube, Bloglovin & Twitter

Volg:

3 Reacties

 1. blabla
  28 december 2011 / woensdag, 28 december 2011

  hoi ik had 2 van jou recepten gemaakt die van dokter pepper kip en bami soep, sorry maar ik vond het niet te eten. bah bah bah.

 2. Simone
  16 november 2011 / woensdag, 16 november 2011

  hmm dit is zo lekker, ga het vanavond voor de 2e x maken !! xxxx

 3. Iwonaa
  2 november 2011 / woensdag, 2 november 2011

  Ik ga dit vandaag maken!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *