Recept | De Beautylab Burger

Het is zomer dus dat betekent hét moment om een hamburgertje op de BBQ te gooien! Of nou ja, als de zon schijnt dan. En dat niet alleen, hippe hamburgertentjes schieten overal als paddenstoelen uit de grond. Hamburgers zijn helemaal hip en helemaal happening. En het leuke is dat je een hamburger naar wens kan customizen. Gooi er bijvoorbeeld een een schijfje ananas op, of maak er een kip-, vis- of vegaburger van. De hamburger is voor iedereen en met het uitgebreide hamburger assortiment van Albert Heijn wordt het ons lekker makkelijk gemaakt om eindeloos te variëren.

Dat het altijd nog veel gekker kan, bewijzen de Burger Boys. Dit komische duo maakt wel héle bijzondere burgers geïnspireerd op speciale events en de laatste nieuwsitems. Zo maakten ze een Vierdaagsedaagse Burger, de Zwarte Cross Burger, de Fashion Burger en de Roze Maandag Burger, om maar even wat op te noemen.

Albert Heijn heeft gevraagd of ik net als de Burger Boys een speciale hamburger wilde creëeren, namelijk de Beautylab Burger. Op Instagram vroeg ik om tips en inspiratie en wat bleek, jullie vonden dat ik er een Indisch tintje aan moest geven. Ik ben tenslotte een Indo. En omdat ik zo gek ben op alles wat tropical is zoals flamingo’s, tropische bloemenprintjes en ananassen, moest er ook écht een schijfje ananas op.

Ik ben aan de slag gegaan met jullie input en stelde de ultieme Beautylab Burger samen. Benieuwd naar mijn recept? In de video hieronder laat ik zien hoe deze burger tot stand is gekomen;

Hieronder heb ik het recept voor jullie uitgeschreven;

voor 6 hamburgers
500 gram gehakt (runder, of half om half)
1 teentje knoflook (uitgeperst)
1 gesneden sjalotje
ketjap manis en sambal oelek naar smaak
een eitje om alles te binden
paneermeel (mocht het gehakt te nattig zijn)

sausje
mayonaise
ketchup
zoete chilisaus
ketjap

volgorde burger
onderkant broodje
saus
2 plakjes komkommer
burger
ananas
ajtar
saus
krokant gebakken uitjes
bovenkant broodje

beautylabburger1beautylabburger2Ik ga het gewoon zeggen: ik denk dat dit één van mijn beste recepten tot nu toe is. Hij was ZO lekker, absoluut voor herhaling vatbaar. De burger zelf is lekker sappig en vol van smaak, de komkommer en de atjar geven er iets friszuurs aan, de ananas zorgt voor een zoete bite en de gebakken uitjes geven de burger een knapperige crunch. Ook het sausje is heerlijk en echt een aanrader om eens te maken, ook lekker als dipsaus of voor bij je patatjes. Kleine tip: laat de ananas en de atjar echt goed uitlekken, anders wordt je broodje zompig en dat is lastig eten.

Ik vond het heel erg leuk om mijn eigen Beautylab Burger te creëeren. Dankjewel Albert Heijn voor het idee en bedankt iedereen die heeft meegedacht met de ingrediënten!

Ik ben benieuwd wat jullie van de Beautylab Burger vinden, is het iets voor jou? En als jij een eigen burger zou mogen verzinnen, wat zou jij er dan zeker opgooien? Laat het me weten bij de comments!

Until next time,
Serena Verbon

– deze post is gesponsord door Albert Heijn

Volg:

64 Reacties

 1. 10 augustus 2015 / maandag, 10 augustus 2015

  Oeeh ik ben nu eigenlijk wel heel erg benieuwd hoe het smaakt! Ik sla het recept zeker even op! 🙂

 2. Ruth
  5 augustus 2015 / woensdag, 5 augustus 2015

  Nee, geen gehakt gebruiken. Zeker niet half om half, ieders zijn ding, maar ik lust dat niet graag.

  Stuk rundvlees, zeer zeer zeer fijn snijden, zelf hamburger maken. Met ei, Panko , peper, zout…
  Sla, saus (4el curry ketchup, 4 El goede pickels, 4 El mayo *sausje gezien bij een njam chef, welke weet ik niet meer) gebakken rode ajuin, sla, tomaat,… (cheddar indien je wilt)

  Of, kipfilet , hakselen, mengen met Panko, ei, peper zout, kippenkruiden. Hamburgers maken en bakken.
  Zelf guacamole maken, alles tussen broodje met gebakken uitjes, tomaat, weer kaas, ananas,… indien gewenst!

 3. 5 augustus 2015 / woensdag, 5 augustus 2015

  Ik heb je burger op en hij was heerlijk! 🙂

 4. Kim
  5 augustus 2015 / woensdag, 5 augustus 2015

  Ik vind het altijd zo moeilijk om mijn gehakt te kruiden voor burgers. Dus ik ga dit zeker eens proberen. Lijkt me erg lekker!

 5. 5 augustus 2015 / woensdag, 5 augustus 2015

  Oehhhh. Ik zou alleen de ananas weg laten, verder ziet hij er heerlijk uit.

  Ik maak al jaren m’n gehakt aan met
  chilli saus
  ketjap (manis)
  paar druppeltjes sesam olie
  soja saus
  paar druppeltjes tabasco
  worcestersaus
  kerrie poeder
  rauw ei
  en panko (japans panneermeel)

  nou volgens mij krijg je met bovenstaande producten een ouwe schoen nog lekker. Haha!

  • Serena
   Auteur
   5 augustus 2015 / woensdag, 5 augustus 2015

   Hahaha, moest lachen om je laatste zin! En gebruik je die panko in plaats van paneermeel, is dat lekkerder?

 6. Lois
  5 augustus 2015 / woensdag, 5 augustus 2015

  Leuk recept !!!!!
  En lekker!!!
  Ps: ik doe mee aan de WINACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *