Presentatie/workshop: starten met bloggen

Morgen is het zo ver! Dan geef ik mijn presentatie/workshop ‘Starten met bloggen’ en ik vind het reuzespannend!

Omdat ik de kosten zo laag mogelijk wilde houden voor jullie heb ik gevraagd of iedereen zelf een hapje of drankje mee wilde nemen. Ook vraag ik geen kosten voor de zaalhuur of voor de presentatie. Het was erg moeilijk om in Utrecht en omgeving een zaal te vinden waarbij je je eigen catering mocht doen – eigenlijk willen ze dat allemaal niet! Maar ik heb er geen zin in om jullie €10 te laten betalen voor een kopje koffie en een wit bolletje met kaas – dus zocht ik door.

Uiteindelijk kwam ik uit bij De Meerkoet, een gebouw in Houten waar vroeger mijn peuterspeelzaal zat. Eigen catering was geen probleem, maar de ruimte was niet groot genoeg om alle aanmeldingen plaats te geven, dus heb ik ervoor gekozen om de presentatie twee keer te geven: een ochtend- en een middagsessie. Op deze manier kan ik iedereen die zich had aangemeld voorzien van de presentatie.

Inmiddels heeft iedereen een mail gekregen met details, maar voor de zekerheid wilde ik het ook nog even online plaatsen.

Locatie: in de bovenzaal van Sociaal Cultureel Centrum ‘De Meerkoet’
Adres: Meerkoetweide 39, 3993 EB, Houten
De ochtendsessie is van 10.00u – 12.30u gevolgd door een uurtje borrelen tot 13.30u.
De middagsessie start om 14.30u – 17.00u gevolgd door een uurtje borrelen tot 18.00u.


Wanneer je met het OV komt kun je het beste de trein pakken en uitstappen bij station Houten. Als je bent ingedeeld in de ochtendsessie zullen mijn zusjes de groep opwachten die rond 09.40u zullen aankomen op station Houten. Als je bent ingedeeld in de middagsessie zullen mijn zusjes de groep opwachten die rond 14.05u zullen aankomen op station Houten.

Wanneer je aankomt op station Houten neem je de trap (of lift) omlaag. Je komt dan in de overdekte fietsenstalling. Loop door de schuifdeuren aan de kant van de fietsenmaker (niet aan de kant van het viaduct) naar buiten. Mijn zusjes wachten daar.

Ben je te laat (of te vroeg) dan is De Meerkoet ook gemakkelijk zelf te vinden. Loop richting het centrum en steek het plein over richting de ABN AMRO bank. Loop rechtdoor langs de fietsenzaak, langs de kinderopvang, langs de witte huisjes (met links van je de sloot). Loop net zo lang rechtdoor totdat je aan de rechterhand een gebouwtje ziet met een tuin in aanleg. Dit is De Meerkoet. In totaal zou het zo’n 7 minuten lopen moeten zijn.

Kom je met de auto dan is er voldoende parkeerplek in de woonwijk te vinden.

Kun je het niet vinden of kan je op het laatste moment niet meer komen? Dan ben ik mobiel bereikbaar op 06-48 63 64 61.


Misschien is het een leuk idee om van de gelegenheid gebruik te maken en Houten te verkennen. We hebben een Kruidvat (remember, de 1 + 1 actie is aan de gang!) met een tweede Essence schap, we hebben een Boots apotheek, een Etos, Ici Paris, The Body Shop, DA Drogist en een Pour Vous parfumerie. Er is onlangs ook een soort Action geopend, genaamd Budget Shop. Verder een Hema, C&A, Cool Cat, Zijzoen (met Teeez make-up) en meer leuke kledingwinkels. Oh, en als jullie Houten in gaan, dan moeten jullie echt langs de biologische supermarkt Puur. Hier verkopen ze naast eten ook wat beauty, oliën en gedroogde bloemen en kruiden.

Of je gaat nog even Utrecht in!

Wat kun je van de presentatie/workshop verwachten? Het is allemaal heel interactief. Ik heb geen hapklare Powerpointpresentatie voorbereid, maar ik heb wél een flipover en een stift. Verwacht dus veel vragen van mij naar jullie. Neem zelf ook een blocnote en een pen mee, voor aantekeningen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

– waarom wil je bloggen?
– vind je niche
– bedenk een naam
– just do it!
– maak jezelf bekend
– overige tips & tricks

Schroom vooral niet om me tussendoor te onderbreken en om me vragen te stellen. Als er nog een aantal onderwerpen zijn die jullie graag besproken willen hebben, laat het me dan vooral weten!

Veel meiden hebben gevraagd of ik nog een samenvatting of verslag van mijn presentatie op Beautylab ga plaatsen. Het antwoord hierop is nee. Dit is een exclusief event voor mensen die tijd hebben vrijgemaakt en de moeite hebben genomen om naar Houten te reizen om erbij te zijn. De informatie die ik deel is dan ook alleen bedoeld voor de mensen die op komen dagen. Wel zal ik een aantal foto’s maken van de dag en er een verslag over schrijven. Niet over de inhoudelijke info, maar gewoon van hoe de dag was.

Kan je er niet bij zijn, maar wil je wel graag enkele tips? Dan heb je misschien iets aan dit artikel (klik).

Voor de mensen die al een blog hebben én in het bezit zijn van visitekaartjes, neem ze vooral mee. Tijdens de borrel kun je dan vast lekker netwerken (oefenen) en wie weet levert dat weer nieuwe bezoekers van je blog op.

Door last minute afmeldingen zijn er nog enkele plekken vrij! Mocht je nog op de valreep willen komen, mail dan even je naam door en de voorkeur van een sessie (ochtend of middag). Mail ook of je alleen komt of iemand meeneemt en of je een hapje en drankje meeneemt. Lees hier meer info wanneer je je wilt aanmelden (klik).

Ik heb er heel veel zin in!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

79 Reacties

 1. 14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  Jammer dat we er niet bij konden zijn 🙁 Stonden op de reserve lijst mja, toen was de AH treinkaartjes actie al afgelopen. En gezien we uit Zuid Limburg komen…. Ah well, maybe next time!

 2. 14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  Echt jammer dat ik niet kon 🙁

 3. Esther
  14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  Jammer dat je de inhoud niet wilt samenvatten of wilt filmen. Veel mensen zouden er misschien wel moeite voor willen doen maar lukte het niet om helemaal naar Houten te reizen of het was te duur. Ik zou er graag bij hadden willen zijn maar het kon helaas niet.

 4. Ella
  14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  Arghh, mijn moeder zei dat ik niet kon, verteld ze me vandaag dat ze toch geen lunch heeft met haar vriendinnen. Bedankt mam -.-

 5. Genevieve
  14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  Leuk ik wens iedereen die gaat veel (leer)plezier 🙂

 6. martina
  14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  best wel link om je telefoonnummer zo op je site te zetten denk ik !
  veeeel plezier vandaag !

 7. 14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  geweldig idee, echt leuk!

 8. 14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  Oh dat leek ons superhandig! Helaas lezen we het nu pas en hebben we andere plannen. Voor een lifestyleblog is het namelijk wel handig om hierbij aanwezig te zijn 🙂

 9. Evelien
  14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  Leuk dat je dit doet voor jonge meiden die ook willen bloggen 🙂

 10. Elze
  14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  oww, wat leuk!!
  ik zou heel graag willen komen.. ik woon ook in Houten.. maar ik mag niet.. en dit is wel heel erg laat ingeschreven als ik toch zou kunnen komen..
  toch heb ik een vraagje:
  ik wil best wel bloggen enzo, en dan niet alleen beauty maar ook lifestyle (zoals teske een beetje) maar ik heb zoiets al wel eens gedaan, en toen kreeg ik allemaal raare opmerkingen in mijn klas, en gingen ze allemaal dingen zeggen… wat moet ik dan doen?

  xx Elze

 11. 14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  Ik heb pas sinds donderdag een baantje (maar nog geen loon), heb helaas geen OV, en had dus ook geen geld om erheen te komen, had me wel heel interessant geleken. Ben wel benieuwd wat jij van mijn blog vindt.. link staat erbij, al kijk je even naar de lay-out! Ik richt me niet alleen op beauty, of mode, maar op van alles wat mij eigenlijk bezighoudt (interieur, mode, beauty, fotografie etc.)
  Ik heb mijn blog ingevuld bij het reageer vakje.
  Hoop ooit net zo bekend te worden met mijn blog als jij!

 12. Kyona
  14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  Ik had echt heel graag willen komen, maar mijn man is aan het werk en ik woon zelf in Den Helder, en ik zou m’n dochter van 6 maanden mee moeten nemen… Dus dat lijkt me niet zo’n strak plan 🙁 Al is zij wel het onderwerp van de blog. Althans, wij samen als fashionblog. 🙂

 13. 14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  Jammer dat ik het nu pas lees, had er graaf bij willen zijn maar ben nu te laat denk ik.. 😉 Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *