How-to: longer & leaner legs!

Droom jij ook van een stel prachtige jaloersmakende supermodelbenen waar geen einde aan lijkt te komen? Met deze tips maak jij je benen optisch langer en daar hoef je niet eens een Victoria’s Secret Angel voor te zijn.

Kleding maakt de man, en zo is het! Check onderstaand voorbeeld maar even. Links lijken mijn benen een stuk korter dan rechts. Er zijn verschillende manieren waarop jij je benen langer en slanker kan doen lijken, die ik hieronder kort behandel. Misschien moet je je beeldscherm iets uitzoomen om de foto’s hieronder in zijn geheel te zien, zodat het verschil steeds duidelijk te zien is.


Hoge hakken
Hakken zorgen er niet alleen voor dat je benen er mooier gevormd uit komen te zien (de kuitspieren krijgen meer definitie wanneer je op je tenen staat), maar zorgen ook meteen voor slanker ogende benen. Kan je niet op hakken lopen? Check dan nog eens mijn filmpje met tips. Laat hakken met enkelbandjes trouwens staan, want dit ‘breekt’ het geheel waardoor het verlengende effect weer wegvalt.

Hieronder het verschil tussen het dragen van flatjes en het dragen van pumps. Ik draag dezelfde outfit zodat je het verschil duidelijker kunt zien:


Go nude!
En nu we het toch over hakken hebben, wat dacht je van nudekleurige hakken? Door pumps te dragen in (ongeveer) dezelfde kleur als je huidskleur wordt er niets onderbroken. De pumps zijn als ware een verlengstuk van je been geworden. Check hieronder het verschil:


Go mini!
Je moet wel een beetje lef hebben, maar het effect is fenomenaal. Met een minidress of hotpants zie je net geen bil, maar wel héél véél been. En hoe meer been we zien, hoe langer ze lijken. Kies niet per se voor hele strakke shorts & skirts. Als ze iets losser zitten, dan lijken je benen juist slanker. Niet zo zeker in rokjes en jurkjes? Ga dan voor een playsuit (jumpsuit met korte pijpen) of short.

Kijk hieronder maar hoe 20 cm het verschil kan maken!

High-waisted
Je kunt je benen ook langer laten lijken door een high-waisted broek of short te dragen. Op deze manier verleng je eigenlijk je benen naar boven toe. Draag de top in je broek voor het optimale verlengende effect. Oh, en nu we het over spijkerbroeken hebben. Sla je broekspijpen vooral NIET om als je je benen langer wilt laten lijken. Dat is net als met schoenen met enkelbandjes een onderbreking in het geheel en laat je benen dus korter lijken dan ze zijn.

Hieronder draag ik een mini jumpsuit en een high-waisted short. Ik zie een subtiel verschil:

Seventies flare
En dan natuurlijk de ouderwetse truc die stamt uit de jaren 70: draag een broek met uitlopende pijpen (een flared model) en draag daar hoge hakken onder. It just works.

Hieronder dezelfde outfit met een strakke skinny en een seventies flared model. Helaas vallen mijn pumps net van de foto af, maar je ziet een wezenlijk verschil:


Exercise
Je kunt mensen tricken met bovenstaande foefjes, maar je kunt er natuurlijk ook voor werken! Neem wat vaker de trap in plaats van de lift en neem wat vaker de fiets in plaats van de auto. Hardlopen, Kangoojumpen, ligfietsen, welke sport dan ook: je gebruikt altijd je benen. En het is echt waar dat je benen op den duur slanker worden door voldoende lichaamsbeweging.

Geen zin in de sportschool en doe je je oefeningen liever thuis? Check dan deze video met tips!

Conclusie
Ben je kort van stuk of zijn je benen iets steviger dan je misschien zou willen? Pas bovenstaande kledingtrucs toe en ik weet zeker dat je langer en slanker zal lijken, waardoor je je misschien wat beter in je vel zal voelen. Het is grappig, want als mensen mij in het echt zien dan hoor ik heel vaak ‘goh, ik dacht dat je langer zou zijn’. En dat, dames en heren, heeft alles te maken met de juiste kledingkeuze.

Ik wil mezelf niet bombarderen tot fashionguru of iets dergelijks, maar ik weet door ervaring (vallen en opstaan!) wél welke kledingstukken een lichaam kunnen flatteren – en juist niet flatteren. Ik hoop dan ook van harte dat jullie de opgerolde-spijkerbroek-met-flatjes-combinatie in de kast laten hangen en deze zomer massaal gaan voor high-waisted shorts met wedges of hotpants met pumps. Een beetje lef moet je wel hebben, want je zal geheid nagekeken (en nagefloten) worden! 😉

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben en ze ook zullen uitproberen en toepassen! Showen jullie je benen graag?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

205 Reacties

 1. 25 januari 2016 / maandag, 25 januari 2016

  Hallo,

  Ik heb probleem met mijn lengte en mijn lengte is 1 meter 52 en wil groeien en mooie benen krijgen en heb jullie video gezien en vind veel intressant. Hebben jullie nieuwbrief voor dagelijks die kan ik elke dag leuke sporten voor groeien te krijgen? of alleen deze video is voor mooie en beauty benen en groeiende benen is?

  Ik verwacht uw reactie tegemoet.

  Met vriendelijke groet,

  Maryam ( vanuit Leeuwarden ).

 2. karlijn
  2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Ik wil deze zomer heel graag shortjes dragen alleen ik heb hele lelijke benen ze zijn niet alleen heel stevig ze hebben ook van die rare rode bultjes (die heb ik trouwens ook op mijn armen) het wordt wel iets minder als mijn benen bruiner zijn maar mijn benen worden ook nog eens niet zo snel bruin. Dus als iemand weet hoe ik van die bultjes afkom zeg het please!!!!

 3. Fran
  30 mei 2012 / woensdag, 30 mei 2012

  Wauw, je hebt sowieso prachtige benen maar met de hakken zie je wel echt verschil! Zelf loop ik ook heel veel op hakken en ik voel me dan ook mooier en slanker. Maar ik draag bijna altijd een zwarte panty of een broek met panty aangezien ik amper kuiten heb en toch wel redelijk stevige bovenbenen. Hopelijk baten oefeningen wat (en kan ik me er toe zetten ze te doen) en voel ik me fijner met mijn benen.

 4. Jitske
  26 mei 2012 / zaterdag, 26 mei 2012

  ik heb van me zelf hele lange benen, problemen met geen lang genoege broeken vinden enz, en ik vind het bij mezelf helemaal niet mooi. bij anderen wel maar als ik m”n eigen benen zie vind ik het niet mooi. haha

 5. Talitha
  15 mei 2012 / dinsdag, 15 mei 2012

  wow het verschil valt heel erg op, heb vandaag ook ook nude hakken gekocht en mijn benen lijken nu ook een stuk langer super handig als je maar 1.53 meter bent en korte benen hebt haha 🙂

 6. Stephanie
  13 mei 2012 / zondag, 13 mei 2012

  Leuk artikel! Ik ben zelf rond de 1.83cm en hoef daardoor geen moeite te doen om langere benen te krijgen. Alle reacties bewijzen wel weer dat we allemaal iets anders willen. Kleinere mensen willen langer zijn en mensen die lang zijn zouden wel iets kleiner willen zijn. Al is dat voor mij alleen al om van die mooie schoenen te kunnen dragen! Platte schoenen wil ik niet altijd dragen, ik wil ook weleens een mooie pump aan. Het nadeel is dat je meteen nog langer wordt.

  Ik lees hier veel reacties van lange meiden. Zou je eens een artikel kunnen maken met tips en trucs voor langere meiden? Ik ben blijkbaar niet de enige met hoogtevrees.. 😉

 7. Anne
  20 april 2012 / vrijdag, 20 april 2012

  Ik heb ook mega lange benen en weet nooit zo goed wat nou wel leuk staat en niet, alleen zie ik nu die broek met die wijde pijpen en dat staat je echt super! misschien moet ik dat ook maar is proberen (: zou je willen vertellen waar je die vandaan hebt? hij valt namelijk echt heel mooi lang!

 8. 20 april 2012 / vrijdag, 20 april 2012

  Dit ga ik zeker toepassen! Thanks!

 9. Fenna
  19 april 2012 / donderdag, 19 april 2012

  Ik ben 1.75, maar ik heb ook niet ech bepaald lange benen. dus ik ga denk ik ook maar nude pumps aanschaffen!

 10. iris
  17 april 2012 / dinsdag, 17 april 2012

  Ik heb helaas een ongeluk gehad en heb daardoor een lelijk litteken op mijn been en kan ik niet op hakken lopen:( dus ik moet het met het met mijn eigen lengte doen..

 11. Cheyenne
  17 april 2012 / dinsdag, 17 april 2012

  Waar heb je die spijkershort gekocht (1e foto?)
  Hij is heel mooi!

 12. 17 april 2012 / dinsdag, 17 april 2012

  Geweldige tipjes! En je benen zijn prachtig : D
  Btw love de korte donker blauw jurkje xx

 13. 16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

  Wauw,jij hebt écht mooie benen!
  x Jae

 14. Sanne
  16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

  Meestal vind ik je kleding niet super, maarrr… dat mintgroene shirtje en dat beige/bruine korte broekje vind ik echt zó leuk!!
  Waar heb je die kleren gekocht?? haha

  Verder ook handige tips over die huidskleurige pumps. xx

 15. Victoria
  16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

  Wauw, je benen zijn echt heel mooi! Ook je huidskleur.. Beetje jaloers aan het woorden hihi! Dankje voor de tips, eerlijk gezegt heb ik nog nooit van de flair tip gehoort, shame on me.

 16. Lauwchen
  16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

  Die tip van nudekleurig kende ik nog niet! Echt handig 😀

 17. 16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

  Leuke tips ;)!Ik kan niet wachten tot het weer tijd is voor korte broekjes :)!

 18. 16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

  Ontzettend handig artikel!! Hakken maken zoveel verschil!

 19. 16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

  God wat ben ik jaloers op jou lichaam!

 20. DalaLuz
  15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Mijn benen zien niet veel daglicht, de arme zieltjes. Helaas pindakaas, kort en erg dik, en mijn arme slanke enkels hebben zelfs in verstandige schoenen al moeite om al het extra gewicht te torsen. Nog een lange weg terug naar gezond af te leggen hierozo, en tot die tijd maar aandacht afleiden van het lijfgebeuren door een stralende lach!

 21. Susanne
  15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Wow, super goed artikel!
  Welke nude kleurige schoenen heb je trouwens aan?

 22. Nora
  15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Jeetje Serena wat ben jij eigenlijk een lekker wijf!

 23. Lisa
  15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Gelukkig heb ik van mezelf al hele lange benen, 🙂

 24. 15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Wederom een top artikel! Tof dat je zo veel moeite doet om het duidelijk te maken aan de hand van foto`s!

 25. Romy
  15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  heel handig artikel. je komt altijd net weer met een extra tip die je niet ergens anders heb gehoord. ik wist dat breken met bandjes niet.
  Ik zoek altijd nog een basic pump waar ik stevig op kan lopen en vaak kan dragen. Ik heb een hekel aan mn benen. Kortere broeken dan tot boven mn knieën? nee. rokjes wel makkelijker, maar dan draag ik ook meestal een panty of legging.

 26. chayenne
  15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Hee Serena,
  wat een leuk artikel!
  zelf loop ik altijd in een skinny of rokje met platte schoenen. daarvan krijg ik een beetje ”scheve” benen. Maar na dit artikel vind ik dat ik best is dat mooie paar pumps uit mn kast mag trekken!haha

  fijne zondag xxx

 27. 15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  nee, ik show m’n benen totaal niet graag!
  bijna iedereen zegt dat ik niet dik ben, en zelf vind ik mezelf ook niet echt dik ofzo.. maar Ik houd er totaal NIET van om m’n benen te showen, die vind ik namelijk wel aan de dikkere kant 🙁
  Daarom houd ik er ook niet van om in bikini te lopen.. altijd als m’n vriendinnen willen zwemmen zeg ik dat ik geen zin heb, of niet mag; dan gaan ze vragen waarom.. maar als ik echt zeg waarom gaan ze zeggen dat in niet moet zeuren want hun benen zijn veel dikker.. nou NOT! 🙁

 28. Bertine
  15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Dat blauwe jurkje, die korte, waar heb je die gekocht? Zoiets zoek ik al heel lang!

  Erg leuk artikel, de verschillen zijn duidelijk zichtbaar!

 29. Jonna
  15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Wat een ontzettend leuk artikel! Heel duidelijk met de verschillende kledingstukken en foto’s! Vooral de foto met skinny- en flared jeans. Er zouden veel meer meiden een flared jeans moeten dragen ipv een te strakke skinny jeans.

 30. 15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  mooie benen heb je en handige tips :3
  als mijn benen haarloos zijn ga ik ze pas showen haha

 31. 15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Damn woman, you got a fine pair of legs on you!
  Ik ben wel een beetje jaloers hoor 😉

 32. Lauratje
  15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Serena, hoe lang ben jij eigenlijk?

 33. 15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Wat een boel goede tips! Ik heb van nature al hele lange benen (in de lange rokken die ik altijd draag zijn het ook echt stelten haha) maar met een hak lijken ze idd nog langer. Thanks for sharing ^_^

 34. katrien
  15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  ik show graag men benen maar het is altijd zo’n koud weer :s

 35. 15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Verschil is er zeker, maar je kunt helaas niet elke dag op hakken lopen of met blote benen.

  Liefs

 36. 15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Wow heel duidelijk deze foto’s. En mooie benen zeg 🙂 Ik ben ‘maar’ 1.65 en helaas kan ik mini (en skinny) vanwege stevige en beetje X-benen niet hebben, de reden dat ik ook altijd bootcut of flare draag en knielange aansluitende jurkjes. Die nudekleurige hakken is trouwens echt een waardevolle tip, dank!

 37. 15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Thank you for your tips! 🙂

 38. 15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  wauw, het verschil zie je echt heel erg goed ! ik ben zelf vrij klein maar m’n benen zijn in vergelijking wel lang. XXX

 39. Lois
  15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Wat een onwijs leuk artikel Serena?
  Waar heb je de nude waisted short vandaan?

  • Serena
   Auteur
   15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

   Monki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *