Philosophy Loveswept review

Alles aan Philosophy vind ik fijn. Hun geweldige skincare lijn, maar ook zeker hun parfums en heerlijke bath & bodyproducten. Mijn eerste aanraking met Philosphy was de eau de toilette Amazing Grace. Larissa en ik waren zo’n 5 jaar geleden voor het eerst samen in New York en werden in één klap verliefd op deze geur. Larissa draagt Amazing Grace nog steeds bijna dagelijks en ik wissel het af met mijn andere parfums. Amazing Grace blijft gewoon een topper. Heel fris en clean, als versgewassen beddengoed en zonnestraaltjes op je huid. Lees meer over Philosophy in dit artikel.

philosophy loveswept_4Vanaf februari kunnen we een nieuw Philosophy parfum verwachten. Loveswept is een sprankelend parfum waarbij liefde centraal staat. De liefde voor het leven, de liefde voor jezelf. Het moedigt je aan om elke dag weer je hart te volgen naar echte liefde, of het nu om een persoon, een plaats of om een passie gaat. En Loveswept ‘swept me of my feet’, all right.

philosophy loveswept_2Ook deze geur heeft me razendsnel verliefd laten worden. Wat zeg ik, verslaafd. Mijn pols zit al dagen aan mijn neus geplakt (en geloof me, dat is lastig afrekenen bij de kassa!). Loveswept is wat je noemt een typische ‘fruity floral’ oftewel een parfum met overheersend fruitige en bloemige noten. Fruity florals hangen een beetje tussen bloemig en zoet in, maar dan op een hele sprankelende en frisse manier.

Fruity florals met muskus hebben vaak iets zeepachtigs over zich, iets vertrouwds en verleidelijks, maar dan niet per se op een zwoele, bedwelmende manier. Fruity florals zijn over het algemeen vrij licht en ‘bubbly’ waardoor ze perfect geschikt zijn als parfum voor elke dag en overdag. Natuurlijk kunnen ze ook ‘s avonds gedragen worden, maar zelf ga ik dan eerder voor een iets zwaarder parfum, zoals Miss Dior of Love, Chloe. De fruity florals die ik heb draag ik alleen overdag en geven me een vrij gevoel, alsof de lente net begint en ik in de zon door de stad fiets.

philosophy loveswept_3Loveswept begint lekker fruitig en fris met de geur van bergamot (citrusvrucht) en blauwe viooltjes (licht poederig en zoet). Deze topnoot gaat al vrij snel naadloos over in het hart, bestaande uit de zoete, exotische geur van Jasmijn en lotusbloesem. Passievrucht zorgt voor een friszure, sprankelende touch. De basis rust op een trio van sexy muskus, romige amber en wit cederhout. De basis maakt het geheel compleet en zorgt voor een warm, vertrouwd en lang-op-de-huid-nageurend parfum.

philosophy loveswept_5Loveswept ruikt vrij zoet, maar het is geen snoeperige, eetbare, bedwelmende, zoete geur. Het is lekker fris en sprankelend, dankzij het zuurtje van de passievrucht. De viooltjes geven de geur een zacht en poederig karakter en dit gaat perfect samen met de warme geurnoten in de basis.

Ah, wat een liefde heb ik voor dit parfum! Ergens doet het me denken aan Cheap & Chic Cheap Petals van Moschino. Dit parfum heeft hele andere geurnoten, maar bevat iriswortel (dat ruikt poederig, net zoals viooltjes) met muskus en hout in de basis. Misschien dat ik het daarom een beetje in hetzelfde straatje vind thuishoren.

philosophy loveswept_9Hoewel Loveswept een eau de toilette is die niet ‘zwaar’ of exotisch ruikt, maar juist licht en sprankelend, blijft het parfum vrij goed en lang nageuren op de huid. Het is me opgevallen dat ik na zo’n 8 uur nog steeds Loveswept op mijn polsen ruik. Niet meer zo intens als in het begin en voornamelijk de basisnoten, maar het is nog zeker goed waarneembaar. Dat is in mijn ogen absoluut een pluspunt! Op deze manier kan je stukken zuiniger doen met je product.

philosophy loveswept_7Loveswept is perfect voor iedereen die houdt van frisse, sprankelende parfums met zoete fruitnoten en een zwoele, warme basis. Dit parfum is erg geschikt voor wie dol is op ‘clean’ geuren. En dan niet clean zoals chloor en Dreft afwasmiddel, maar clean zoals poederige, zeepachtige geuren. De geur van versgewassen beddengoed dat buiten in het zonnetje droogt en waarvan je een vleugje opsnuift terwijl er een fris briesje doorheen waait. Heerlijk! Als je dol bent op parfums van bijvoorbeeld Marc Jacobs of andere Philosophy parfums dan is de kans groot dat Loveswept je ook goed zal bevallen.

philosophy loveswept_6Loveswept is verkrijgbaar als 60 ml eau de toilette (€42,11) en als big ass 480 ml fles met Shampoo, Bath & Shower gel (€20,56) of Body Lotion (€42,17). Dit zijn de adviesverkoopprijzen.

Persoonlijk koop ik altijd alleen de eau de toilette, maar door de bijbehorende body lotion en shower gel te gebruiken kun je de geur ‘layeren’ zoals dat heet, waardoor de geur nóg beter en langer zal blijven nageuren op je huid. Hoe lekker om een bad vol Loveswept bubbels te nemen, je huid vervolgens te hydrateren en te geuren met de body lotion en als cherry on top de eau de toilette op te sprayen? Het is natuurlijk pure luxe, maar hee.. soms mag je jezelf bést wel eens verwennen. De body lotion en shower gel zijn natuurlijk ook perfect om los te gebruiken of om te combineren tot gift set, als cadeautje. Zei er iemand Valentijnsdag?

philosophy loveswept_8Nou, het moge duidelijk zijn: ik ben fan van Loveswept. Normaal zijn mijn parfums iets minder zoet, maar voor de komende lente en zomer vind ik dat juist wel eens even lekker. Het ruikt zo vrolijk en sprankelend! Ik krijg er helemaal de lentekriebels van. Bovendien maken de muskus, amber en cederhout dit parfum verslavend lekker waardoor ik dus weer een nieuwe favoriet kan toevoegen aan mijn parfum stash.

Mocht je deze review lezen en denken ‘dat is nu echt iets voor mij!’ dan moet je nog eventjes geduld opbrengen. Loveswept is vanaf februari 2015 exclusief verkrijgbaar bij Ici Paris XL en www.iciparisxl.nl

Wat vinden jullie van Loveswept, is het een geur voor jou? En welk soort parfums geven jou de lentekriebels?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

58 Reacties

 1. Chan
  16 februari 2015 / maandag, 16 februari 2015

  Heeft iemand deze al gespot bij de Ici? Op de website kan ik hem niet vinden.. Ben er benieuwd naar!

 2. G. Runhart
  17 januari 2015 / zaterdag, 17 januari 2015

  He leuk een nieuw parfum van philosophy. Heb toevallig net weer amazing grace besteld.

  Ze hadden heel fijn de cadeauverpaaking in de aanbieding . 50% korting hoefde maar 22.50 te betalen.

  Zal in februari weer naar de Debenhams lopen om deze geur te ruiken.

 3. Annika
  16 januari 2015 / vrijdag, 16 januari 2015

  Jij bent altijd wel enthousiast over parfums, maar als je zó enthousiast bent, ga ik hem misschien ook maar eens goed ruiken! 🙂

 4. denise
  16 januari 2015 / vrijdag, 16 januari 2015

  Deze geur lijkt me echt heerlijk!
  Ik vroeg mij af; is het misschien een leuk idee om op travellab ook iets over studeren in het buitenland te schrijven? Ik kan me herinneren dat jij dat hebt gedaan nl. en ik been zeer geïnteresseerd om daar iets over te lezen, aangezien ik zelf ook plannen heb om dit te gaan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *