Persoonlijke update | zoek en gij zult vinden

Het leek me leuk om jullie weer even een kleine update te geven na aanleiding van mijn persoonlijke update aan het begin van deze maand. Inmiddels zijn we 2 weken verder en heb ik (achter de schermen voornamelijk) niet stilgezeten. Want als ik eenmaal heb uitgevogeld wat er aan de hand is en wat ik moet doen om het beter te maken, maak ik er graag meteen werk van. Een nieuw project, dus.

Ik ging allereerst op zoek naar inspiratie door nieuwe dingen te proberen. Een wandeling door een nieuwe omgeving, iets doen wat je nooit eerder hebt gedaan, of altijd al hebt willen doen: allemaal dingen waardoor je creativiteit én inspiratie een flinke boost krijgt. En wie weet waar dat naartoe leidt.

Ik dacht, laat ik eens een taart decoreren. Mijn moeder houdt zich de laatste jaren bezig met het bakken van taarten en ik vind haar echt een professionele thuisbakker (maar zich opgeven voor Heel Holland Bakt durft ze helaas niet), en ik heb me altijd al afgevraagd wat daar nou zo leuk aan is. Vorige week heb ik daarom – met haar hulp – Swisse Merengue buttercream gemaakt en een taart gedecoreerd. Het was leuk om te doen (maar wat een wérk!), en ik was heel trots op het eindresultaat (en de taart smaakte heerlijk), maar tijdens het decoreren merkte ik al: dit is niets voor mij.


Volgens mij ben ik best ongeduldig van aard, maar als ik met iets bezig ben waar ik écht passie voor heb, heb ik ineens engelengeduld. Dan kan ik uren met iets bezig zijn zonder te klagen, werk ik in stilte en ben ik gewoon een heel tevreden mens. Maar tijdens het decoreren van de taart hoorde je mij alleen maar zuchten en puffen. “jeetje mama, wat duurt dit laaaaaang!”. Toch was het leuk om weer eens iets nieuws te proberen, en natuurlijk is het altijd leuk om samen met mama aan een projectje te werken. Plus, in de zoektocht naar ‘wat vind ik leuk?’ is het ook handig om te weten wat je juist NIET leuk vindt.

Naast het decoreren van een taart was er nog iets anders dat ik wilde proberen, namelijk zogeheten splash photography. Een vak apart binnen productfotografie, maar ik had wat behind the scenes foto’s en video’s bekeken op het Instagram account van @georginaloasby en ik wilde het ook gewoon eens proberen. En raai es wat?! Ik heb er een nieuwe hobby bij.


Mama en ik hebben een uur lang zitten spetteren in de achtertuin en we hadden de grootste lol. Uiteindelijk was er maar één foto echt mooi gelukt, maar daar ben ik dan ook ontzettend trots op. Ik vond dit heel erg gaaf om te doen en ik kreeg er positieve vibes van. Die SPARKLE die ik zocht!


Splash photography is dus zeker iets waar ik meer mee wil gaan experimenteren en waar ik me meer in wil verdiepen om een NOG mooier eindresultaat te bereiken. Het is ook weer eens iets anders dan de gebruikelijke flatlays, wat ik ook nog steeds leuk vind om te shooten, maar ik was juist op zoek naar iets nieuws. En dat heb ik nu gevonden.

Op Instagram is een hele leuke en hechte skincare community, maar met mijn account @serenaverbon paste ik daar niet echt tussen. Op dit account deel ik namelijk meer persoonlijke kiekjes en verhalen en ligt de focus niet echt op beauty en skincare. Ik heb daarom besloten om een tweede account te maken – @beautylabskin – waar ik PUUR over beauty post.


Op dit account bespreek ik beautyproducten in detail, houd ik jullie op de hoogte van de nieuwste lanceringen en deel ik mijn kennis over ingrediënten op een gemakkelijke manier (via door mij gemaakte info cards).

Nu is het niet zo dat ik NOOIT meer over beauty zal posten op @serenaverbon, en NOOIT over iets persoonlijks op @beautylabskin. Het zal ongetwijfeld een beetje door elkaar heen lopen, maar ik wil het wel zo verdelen dat @serenaverbon echt mijn persoonlijke account is en de focus van @beautylabskin puur op make-up en skincare ligt.

Het account is wel in het Engels, omdat de skincare community op Instagram grotendeels uit Amerika, Engeland, Azië en Australië komt en ik het wel zo leuk vind dat de mensen uit deze community begrijpen wat ik onder de foto’s plaats. Ik stel het onwijs op prijs als je me (ook) op mijn nieuwe account zou willen volgen >>> @beautylabskin


Ik vind het echt leuk om weer ‘from scratch’ te beginnen en iets nieuws op te bouwen. Vergeleken met mijn persoonlijke account is dit account natuurlijk superklein, maar ik vind dat JUIST leuk. Ik focus me niet zo erg op likes en followers, maar meer op het maken van mooie posts met interessante informatie. En dat is ook wel even verfrissend! Gewoon creëren, zonder ‘bang’ te zijn of een gesponsorde post wel voldoende likes en comments krijgt om de klant tevreden te maken.

Maar goed, ik ken mezelf. Natuurlijk wil ik @beautylabskin laten groeien, want des te meer volgers, des te meer interactie, en dat is nu juist zo leuk. Dat je tips uitwisselt met mensen die een passie hebben voor skincare en er ook echt veel vanaf weten. Connecten met mensen die dezelfde liefde voor het vak hebben.

Naast splash photography en mijn nieuwe Instagram account, ben ik trouwens met nóg iets anders bezig. Jawel, ik heb eindelijk een side project gevonden! Ik wil er nog niet te veel over kwijt, want het idee is er maar verder is er nog niets concreets, maar ik verwacht jullie er in het najaar iets meer over te kunnen vertellen.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

21 Reacties

 1. Rosa
  28 juli 2019 / zondag, 28 juli 2019

  Wat een ongelooflijk mooie instagram pagina heb je gemaakt in zo’n korte tijd! Echt een absoluut genot om naar te kijken, heerlijk voor in het weekend. Ben heel benieuwd naar wat er nog gaat komen en dat je zo enthousiast bent maakt t alleen maar leuker haha!!!

 2. ruth
  26 juli 2019 / vrijdag, 26 juli 2019

  En ik zit me maar af te vragen of dat product van Sand&Sky wat is? Haha, leuke foto’s!

 3. 20 juli 2019 / zaterdag, 20 juli 2019

  Ja die foto zag ik voorbij komen op Instagram en vond het direct al een foto die direct in een tijdschrift kan. Hij is super vet geworden en komt ook echt mooi uit in het plaatje.

 4. Door
  17 juli 2019 / woensdag, 17 juli 2019

  Heel cool Serena ! prachtige splash foto’s. Ga je volgen! Liefs XXX

 5. 17 juli 2019 / woensdag, 17 juli 2019

  Leuk! Mooie foto’s!!!

 6. Melanie
  17 juli 2019 / woensdag, 17 juli 2019

  Leuke update en wat fijn dat je er weer een nieuwe hobby bij hebt; altijd leuk! Ik ben je gelijk ook gaan volgen op het andere account; ik houd nou eenmaal van beauty en verzorging en nieuwe producten/ weetjes 😉

 7. R
  16 juli 2019 / dinsdag, 16 juli 2019

  Leuk, leuk en leuk. Leuk dat je weer een nieuwe passie hebt gevonden en dat je blogt over hoe je die passie vind. Misschien bij de info cards de bronnen vermelden? Want iedereen beweert van alles op “ het internet” jij onderscheid je juist doordat je, je beweringen kunt onderbouwen. Misschien onderscheid je, je binnen die beautyscene ook doordat je, je mening wetenschappelijk kunt onderbouwen. En ik ben heel nieuwsgierig naar je side project. Heeft het met beauty te maken?

  • Serena
   Auteur
   17 juli 2019 / woensdag, 17 juli 2019

   hi R,
   het side project heeft een klein beetje met beauty te maken ja 🙂

 8. 16 juli 2019 / dinsdag, 16 juli 2019

  Mooie foto’s hoor Serena! Ik ben je natuurlijk meteen gaan volgen.

  Ben benieuwd naar je andere project maar fijn dat je weer iets hebt gevonden om lekker mee bezig te zijn 🙂

 9. Natasja
  16 juli 2019 / dinsdag, 16 juli 2019

  Super fijn voor je! Ga je gelijk volgen??

 10. Tine
  16 juli 2019 / dinsdag, 16 juli 2019

  Wat een mooie foto’s! Het account ziet er heel mooi en aantrekkelijk uit en de uitleg is gedetailleerd en duidelijk. Ik begrijp volledig waarom je in het Engels schrijft. Wat me wel opvalt is dat er nog kleine spellingsfoutjes staan in het Engels (vb. to i.p.v. too, a i.p.v. an). Het zijn echt maar details en ik hoop je te helpen door dit te zeggen, het is bedoeld als opbouwende kritiek zodat je nog meer kan groeien, want ik denk dat hier zeker toekomst ik zit!

  • Serena
   Auteur
   17 juli 2019 / woensdag, 17 juli 2019

   hi Tine,
   Engels is helaas niet mijn mother language dus er zullen vast wel meer spelfoutjes in de teksten komen te staan 😉
   Maar ik doe mijn best! Als je het ziet en je stoort je eraan (of je wil het gewoon even melden) mag je me altijd een DM sturen op insta dan pas ik het zsm aan! bedankt voor je feedback in elk geval <3

 11. Rita
  15 juli 2019 / maandag, 15 juli 2019

  Je nieuwe account is zo mooi, je hebt zoveel prachtige beautyproducten om te delen en hier komen de foto’s veel mooier tot hun recht. De infocards en besprekingen van parfums vind ik ook erg handig gedaan.

 12. Lizzy
  15 juli 2019 / maandag, 15 juli 2019

  Mooie foto’s hoor, lijkt me behoorlijk moeilijk! En heel fijn dat je wat nieuwe dingen hebt gevonden die je energie geven! Ben nu wel benieuwd wat je side project is 🙂 Succes daarmee!

 13. M
  15 juli 2019 / maandag, 15 juli 2019

  Je splash foto’s zijn prachtig.

 14. 15 juli 2019 / maandag, 15 juli 2019

  Wat een leuke week! Ik zag je splash foto al voorbij komen en vind hem echt prachtig. Je nieuwe account ga ik ook even volgen. 🙂

 15. E
  15 juli 2019 / maandag, 15 juli 2019

  Yes! Die foto’s op je nieuwe insta zijn echt prachtig & de informatie erbij is ook lekker gedetailleerd. Misschien is het een optie om de foto’s met Nederlandse tekst & uitleg op Beautylab.nl te posten? Want volgens mij krijg je de flow om weer echt met beauty & skincare bezig te zijn weer behoorlijk terug van dit nieuwe project!

 16. 15 juli 2019 / maandag, 15 juli 2019

  Wauw die waterfoto’s zijn mooi zeg! Ik had ze al op Insta voorbij zien komen maar zo in het groot zijn ze nog mooier. Ik ben blij voor je dat je weer 3 nieuwe dingen hebt gevonden die je energie geven 🙂 ! En super benieuwd naar het project wat je in het najaar bekend gaat maken! Heel veel succes en plezier ermee xxxxx

 17. 15 juli 2019 / maandag, 15 juli 2019

  ik vind je water foto’s echt super tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *