Perfect op de foto, zo doe je dat!

Tegenwoordig is het meer dan normaal om midden in een overvolle trein een ‘selfie’ te nemen. We leven in een wereld waarin we alles willen delen met onze vrienden en volgers. Maar hoe maak je nu de perfecte selfie? En hoe sta je uberhaupt zo charmant mogelijk op de foto? Ik maak al ruim 4 jaar foto’s van mezelf en inmiddels heb ik een aantal handige tips & tricks die ik gebruik om mijn gezicht en figuur zo mooi mogelijk te laten uitkomen. Perfect op de foto, zo doe je dat!

Je ‘goeie’ kant

Ik heb het er wel eens eerder over gehad, je ‘goeie’ kant, oftewel je gezichtshelft die het mooiste op de foto gaat. Hoe bepaal je nou wat je goeie kant is? Ten eerste kan het voorkomen dat beide kanten even goed zijn, dus als je twijfelt dan heb je wellicht gewoon twee goeie kanten. You lucky basterd! Ik heb een litteken onder mijn linker wenkbrauw, maar toch is links mijn goeie kant. Hoe ik dat weet? Simpel. Ik heb hieronder een foto gemaakt waar ik zowel mijn linker- en rechtergezichtshelft naar de camera draai.

goodsides_

Ik weet niet of jullie het ook zien, maar mijn linkergezichtshelft (foto rechts) vind ik een stuk mooier op de foto gaan dan de rechter (foto links). Als ik een foto recht van voren maak dan buigt mijn neus iets naar rechts, waardoor links dus mijn mooiere kant is. Dit is tevens een goede manier om te bepalen welke kant jouw betere kant is (alhoewel dit niet voor iedereen opgaat). Probeer het zelf maar eens uit. Klopt het trucje bij jou?

Het is handig om te weten wat je goede kant is, want deze gezichtshelft kun je in het vervolg naar de camera toedraaien mochten er foto’s gemaakt worden. Je word er in één klap een stuk fotogenieker door! Het beste kun je gewoon net als ik twee foto’s maken, deze naast elkaar houden en dan vergelijken. Vraag bij twijfel gerust aan bekenden wat zij er van vinden!

Weg met die onderkin!

Druk je tong tegen je gehemelte of tegen je ondertanden voor een strakkere kaaklijn. Dit trucje verminderd je onderkin en wordt bijna door alle fotomodellen toegepast. Probeer ook foto’s te vermijden die van onderen worden genomen. Neem in plaats daarvan foto’s recht van voren of van bovenaf. Hoppa, weg onderkin!

kin.npg

Vlijmscherpe kaaklijn

Zet je kiezen strak op elkaar voor een betere definitie van je jukbeenderen en kaaklijn.

kaak.npg

Smizen

Tyra Banks heeft het woord smizen bedacht, wat staat voor smile with your eyes (smile + eyez = smize). Wat ze hiermee bedoeld is dat je niet als een dof hertje op de foto moet gaan, maar als een gefocust en ‘fierce’ tijger. Je kunt je blik focussen door iets met je ogen te knijpen en te denken aan iets waar je heel gelukkig van wordt. Dit geeft je echt die supermodellenoogopslag! Heel levendig en scherp. Als je breed lacht kun je ook wat met je ogen knijpen om je lach minder nep te maken. Met je ogen knijpen voelt heel fake, maar op de foto is het mooi. Tip: knijp niet te veel met je ogen, want dan lijkt het alsof je moet niezen. Oefen dus goed met selfies, of in de spiegel, want smizen heb je niet zomaar onder de knie.

smizen.npg

Slanke benen

Als je zit doe dan in elk geval niet je benen wijd (dit staat niet bepaald charmant, eerder een beetje lomp), maar sla ze over elkaar of houd ze netjes naast elkaar. Til je benen ietsje op (raak met je tenen de vloer) zodat ze niet tegen de stoel of bank drukken, zo lijken je bovenbenen minder massief.

Slanke benen.npg

Als je staat span dan je beenspieren aan en druk ze wat naar buiten. Zet je benen iets uit elkaar. Zo lijken ze slanker. Een andere tips is om je bekken subtiel naar achteren te kantelen.

Benen naar buiten .npg

Heb je stevige knieën? Zet je benen naast elkaar en druk je knieën tegen elkaar aan. Weg knievetjes! Wat je ook kunt doen is je ene been net iets voor de andere plaatsen, en dan het voorste been naar binnen draaien.

knieen bij elkaar
Een andere manier om slankere benen te krijgen is door hoge hakken te dragen. Je kuiten krijgen meteen meer definitie waardoor ze slanker en gespierder ogen, het doet echt veel goeds voor je benen!

flatjespumpsNu snap ik dat niet iedereen hakken draagt! Wat ik bij mezelf merk als ik bijvoorbeeld een rokje pas in een pashokje, is dat ik even op mijn tenen ga staan om te kijken hoe het staat wanneer ik hakken zou dragen. En soms ga ik op de foto terwijl ik platte flatjes of sneakers draag, maar dan ga ik gewoon stiekem een beetje op mijn tenen staan. Ziet er niet eens zo gek uit en als je het goed doet, valt het niet eens op! Maar je benen komen dan wel veel mooier uit.

Schermafbeelding 2013-06-16 om 5.44.14 PM

Slanke taille

Om de illusie van een slankere taille te creëren kun je een handje in je zij zetten. Wat je ook kan doen is je onderlichaam van de camera afwenden terwijl je je bovenlichaam er juist naartoe draait, een gedraaide pose. Dit voelt heel onnatuurlijk, maar creëert wel een mooi silhouette en ziet er op de foto niet zo gek uit als het voelt. Die laatste pose is tevens erg mooi als je aan de buitenkant van een groepsfoto staat!

Zit of sta altijd rechtop, alsof er een touwtje aan het puntje van je hoofd vastzit. Schouders naar achteren, borst vooruit, span je buikspieren aan (trek je navel naar binnen). Het staat heel oncharmant om wijdbeens en met de voeten naar buiten gekeerd op de foto te gaan, dus probeer hier op te letten. Probeer er ook op te letten dat je ledematen ontspannen zijn, zet dus niet je benen en armen op ‘slot’.

slankere taille 2.npg

Awkward

Sommige mensen hebben het een beetje in zich om heel ongemakkelijk op de foto te gaan. Die hebben hun ogen bijvoorbeeld altijd (half)dicht of lachen een beetje eh.. creepy. Voor deze mensen heb ik slechts één tip: oefen met het zo lang mogelijk openhouden van je ogen zonder te knipperen (zelf kan ik het 1 minuut!). Laat de fotograaf aftellen (1, 2, 3 *klik*) en oefen je lach in de spiegel. Vaak helpt het om met je tanden te lachen, een glimlach kan soms wat geforceerd overkomen. En vergeet nooit om te smizen!

Oja, probeer in elk geval geen pose te overdrijven! Zie deze leuke tumblr (akwardposes.tumblr.com) en je snapt waarom.

Smile!

Het allerbelangrijkste is nog wel: smile! Een oprechte, spontane lach is het allermooiste wat er is. Ook al houd je er niet van om op de foto te gaan, met een  brede lach sta je er nog altijd leuker op dan met een zure bakkes, laten we eerlijk zijn! Waarom wegduiken of jezelf verbergen? Een foto is het vastleggen van een moment, een moment waar jij ook deel van uitmaakt. En je mag er wezen! Dus hop, geen gezeur en gewoon lachen *klik* en klaar.

altijd lachen

Perfect op de foto, zo doe je dat!

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben. Bovenstaande zaken zijn er nogal wat om in je achterhoofd te houden terwijl je jezelf binnen 1 seconde moet voorbereiden voor een foto. Relax, pas er gewoon steeds een paar toe en naarmate je dit vaker doet zal het een automatisme worden. Als er nu een fotograaf op me afstapt ga ik bijvoorbeeld al klaar staan met mijn handje in mijn zij en mijn linkergezichtshelft naar de camera toegedraaid. Dat zal jullie ook lukken na verloop van tijd, oefening baart kunst! Wees niet bang om het de eerstvolgende keer dat er een foto van je wordt gemaakt uit te proberen. Of om gewoon schaamteloos foto’s van jezelf te maken om te kijken of het inderdaad verschil maakt. Experimenteer en probeer dingen uit, ik weet zeker dat jullie binnen no-time alleen maar prachtig op de foto kunnen staan.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

111 Reacties

  1. 26 juli 2017 / woensdag, 26 juli 2017

    ik wist niet dat er zoveel kleine details zijn die de kwaliteit van je foto kunnen verbeteren! Maar ik ga volledig akkoord dat een smile een van de belangrijkste voorwaarden van een succesvolle fotoshoot is. MIjn kind ziet nu op de basisschool en de ouders hebben besloten om een fotoshoot voor hen te organiseren, maar niet is een studio – ergens buiten zodat de foto’s “live en inspirerend zullen zijn”! Nu zijn wij op zoek naar een goede fotograaf die ons de locatie zal helpen te kiezen en leuke foto’s zal maken!

  2. 18 september 2016 / zondag, 18 september 2016

    very nice post, i certainly love this web site, keep on it cgdeddfefgkkgcgf

  3. 21 juli 2015 / dinsdag, 21 juli 2015

    Serena, een erg leuke en boeiende informatie over de maniertjes voor leuke foto’s, alleen het stukje over “je beste kant” klopt niet helemaal. Je beste kant zit namelijk alleen tussen je oren. Persoonlijk vind ik de kant die jij wat minder vindt je mooiste kant. Je mooiste kant wordt gevormd door de manier waarop je naar jezelf in de spiegel kijkt. Je kunt het een beetje vergelijken met je eigen stem terugluisteren, Dan denk je ook van oh jé, ben ik dat, maar anderen herkennen het direct. Voor jezelf heb je dus bepaald dat je linker kant mooier is, maar dat wil niet zeggen dat dat ook echt zo is. Natuurlijk moet je met dat soort dingen wel rekening houden als je iemand in opdracht fotografeert, want die wil immers een foto die voldoet aan zijn of haar verwachtingen. Je ziet er zelf trouwens (als jij dat bent op de foto) van alle kanten even mooi uit. Groetjes, Tom Manse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *