Origins Original Skin Retexturizing mask with Rose Clay

Het Amerikaanse cosmeticamerk Origins is in 1990 opgericht door Leonard Lauder. Inderdaad, de zoon van Estée Lauder. Origins wordt ook wel gezien het natuurlijke zusje van Estee Lauder, omdat alle producten bestaan uit natuurlijke, biologische gecertificeerde ingrediënten en 100% natuurlijke etherische oliën. Verder bevatten de producten geen parabenen, phthalaten, propyleen glycol, minerale olie, paraffine en dierlijke ingrediënten én wordt alles geproduceerd en verpakt onder milieuvriendelijke omstandigheden. Kijk, daar worden we vrolijk van!

origins rose clay maskMaar, van de resultaten van het Origins Original Skin Retexturizing mask with Rose Clay (jeetje, een hele mond vol, laten we het even voor het gemak afkorten naar Rose Clay Mask) word ik ook erg vrolijk! Dit heerlijke, naar citrus ruikende gezichtsmasker reinigt mijn huid op een milde wijze en maakt mijn poriën zo nauw dat mijn huid er stukken gladder, fijner, egaler en frisser uitziet. Bovendien is het ook nog eens zuinig in gebruik en heeft het een lieflijk zachtroze kleurtje. Lees verder voor een uitgebreidere review en een ‘break down’ van de ingrediëntenlijst.

origins pink rose clay mask - 8Het Rose Clay Mask zit in een mooie, zachtroze tube van 100 ml. Sommige kleimaskers moet je zelf aanmaken met water (of een andere vloeistof naar keuze, zoals geitenmelk of vers geperst vruchtensap), maar dit masker is door Origins al kant-en-klaar gemengd voor ons met water en kan dus meteen uit de tube op het gezicht worden aangebracht.

Het Rose Clay Mask bevat, zoals de naam al zegt, Rose Clay, en het leek me leuk om hier iets meer over te vertellen. Er zijn namelijk veel soorten klei, zoals Ghassoul klei dat wordt gevonden in het Atlas gebergte in Marokko, of Bentonite klei dat bestaat uit vulkanische as  en wordt gevonden in Noord-Amerika. Dus wat is Rose Clay?

french rose clayRose Clay wordt ook wel French Rose Clay genoemd, en dit is in feite een mengsel van een rode klei met witte kleisoorten. Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk zie ik er 3 kleisoorten tussen staan; kaolin klei (witte klei), bentonite klei (licht grijzige klei) en montmorillonite klei. Deze laatste klei wordt ook wel eens gebruikt om bentonite klei aan te duiden omdat het tot dezelfde kleifamilie behoort, maar aangezien ze apart in de ingrediëntenlijst staan ga ik er vanuit dat het hier om een aparte kleisoort gaat. Montmorillonite is een kleisoort vernoemd naar het Franse plaatsje Montmorillon, in het midden van Frankrijk. Er zijn veel soorten en kleuren Montmorillonite, maar aangezien de andere kleisoorten in dit masker wit en grijzig zijn, moet het om Red Montmorillonite gaan.

Een mengsel van kleisoorten is het meest ideaal voor de huid, omdat je dan alle goede eigenschappen per kleisoort hebt. Bovendien zijn sommige kleisoorten best ‘heftig’ voor de huid omdat het te uitdrogend is, maar door het te mengen met mildere kleisoorten zwak je dit wat af. Bovendien zorgt de mix van Kaolin, Bentonite en Red Montmorillonite ook nog eens voor een supermooi, roze kleurtje.

origins pink rose clay mask - 10Dat klei goede eigenschappen heeft voor de huid, weten we omdat het al werd gebruikt in de tijd van Cleopatra en Nefertiti en omdat er al zo lang als ik me kan herinneren kleimaskers te koop zijn. Maar wat doet klei dan precies?

Bentonite klei is een geactiveerde klei met een zeer hoog adsorbtievermogen. Bentonite is positief geladen en trekt daarom negatief geladen deeltjes aan, zoals toxines, maar ook vuil en olie. Deze kleisoort ‘trekt’ dus als ware vuil en onzuiverheden uit je poriën.

Kaolin klei is de mildste klei die er is. Deze klei is toegevoegd om het heftige effect van Bentonite wat af te zwakken, zodat mensen met alle huidtypes – ook met een droge of gevoelige huid – het Rose Clay Mask kunnen gebruiken terwijl ze toch baat hebben van de goede eigenschappen van Bentonite.

Red Montmorillonite dankt zijn rode kleur aan het hoge gehalte ijzeroxide, een ingrediënt dat de celproductie een flinke boost geeft. Op deze manier vernieuwt de huid zich sneller, waardoor vlekjes en littekens sneller vervagen en de huid er egaler uit zal komen te zien. Als laatste hecht een kleimasker zich vrij stevig aan de huid. Bij het verwijderen van het masker worden er daarom meteen dode huidcellen meegenomen, waardoor je huid er na een kleimasker frisser en stralender uitziet!

Kort samengevat; het Rose Clay Mask is bedoelt om de huid te reinigen, te verfrissen en om de huidtextuur te verbeteren. Naast de mix van kleisoorten bevat het masker hydraterende ingrediënten zoals jojoba esters en glycerine en een mengsel van etherische oliën en plantaardige extracten met bacteriële en ontstekingsremmende functies.

origins pink rose clay mask - 9Hieronder heb ik de (zeer, zeer) lange ingrediëntenlijst voor jullie ontleed:

water – oplosmiddel
butylene glycol – oplosmiddel en/of skin conditioner
kaolin – milde, fijne, lichte klei
montmorillonite – rode klei uit Frankrijk
polysorbate 20 – emulgator; voorkomt dat het Rose Clay masker gaat schiften
jojoba esters – hydraterend en verzachtend voor de huid
peg-100 stearate – mild schuimende reiniger
bentonite – klei afkomstig uit vulkanische as
glycerin – sterke vochtvasthouder, hydraterend voor de huid
citrus grandis (grapefruit) peel oil – etherische grapefruit olie; anti-bacterieel en vernauwt de poriën
lavandula angustifolia (lavender) oil – etherische lavendel olie; anti-bacteriele werking
pelargonium graveolens flower oil – etherische geranium olie; ontstekingsremmend
amyris balsamifera bark oil – etherische sandelhout olie; ontstekingsremmend, verzachtend voor de huid, vervaagt littekens
salvia sclarea (clary) oil – etherische salie olie; anti-bacterieel, ontstekingsremmend, verbetert de bloedcirculatie, vernauwt de poriën en rijk aan anti-oxidanten
anthemis nobilis flower oil – etherische kamille olie; ontstekingsremmend en heel kalmerend en verzachtend voor de huid
rosa centifolia flower extract – rozen extract; geeft een lekkere geur aan het masker, maar heeft ook een tonende (porie vernauwende) en hydraterende werking op de huid
limonene – komt van nature voor in etherische oliën
linalool – komt van nature voor in etherische oliën
geraniol – komt van nature voor in etherische oliën
epilobium angustifolium flower/leaf/stem extract – wilgenroos extract; anti-bacterieel, verzachtend voor de huid en rijk aan anti-oxidanten
castanea sativa (chestnut) seed extract – tamme kastanje extract; rijk aan anti-oxidanten
albizia julibrissin bark extract – Perzische slaapboom (Mimosa) extract; bevat sterke anti-aging eigenschappen
lecithin – emulgator en/of skin conditioner
ethylhexylglycerin – skin conditioner
caprylyl glycol – skin conditioner
propylene glycol laurate – emulgator en/of skin conditioner
propylene glycol stearate – emulgator en/of skin conditioner
peg-150 distearate – mild schuimende reiniger
hypnea musciformis (algae) extract – rode alg extract; bevat anti-oxidanten en is voedend voor de huid
gellidiela acerosa (algae) extract – rode alg extract; bevat anti-oxidanten en is voedend voor de huid
simethicone – zorgt ervoor dat het product niet of minder schuimt
sodium hyaluronate – hydrateert de huid, skin conditioner
sorbitan laurate – emugator en/of reiniger
hexylene glycol – maakt het masker wat minder dik, zodat het gemakkelijker aan te brengen is
dehydroacetic acid – conserveermiddel
xanthan gum – heeft een emulgerende werking, zorgt voor een fijne, stabiele en goed aan te brengen formule.
trisodium edta – bindt metalen zoals ijzer, en voorkomt daarmee dat het gaat hechten aan de huid of afgeeft op kleding.
phenoxyethanol – conserveermiddel
titanium dioxide – natuurlijke kleurstof
iron oxide – natuurlijke kleurstof, komt voor in Red Montmorillonite klei

origins pink rose clay mask - 6origins pink rose clay mask - 7Het Rose Clay Mask breng je aan op een gereinigde huid. Mijn tip is om dit niet met je vingers, maar met een kwastje aan te brengen. Het kwastje dat ik hier gebruik is gewoon zo’n goedkoop verfkwastje uit een set.

origins pink rose clay mask - 3Ik knijp wat masker uit de tube direct op het kwastje, en breng het vervolgens aan op mijn gezicht. Op deze manier houd je je vingers schoon, doe je zuiniger met het product (want, je hebt geen overtollig masker op je handen) en kun je het masker ook nog eens netjes en gelijkmatig aanbrengen.

origins pink rose clay mask - 1origins pink rose clay mask - 2Na zo’n 10 minuten kun je het masker afspoelen met natte handen of een nat washandje. Mijn advies is om het masker echt niet langer dat 10 minuten te laten zitten. Sterker nog, zodra je merkt dat het masker begint op te drogen (je ziet dit aan lichter wordende plekken en als je voelt, is het nog een beetje sticky) is het tijd om het masker van je gezicht te spoelen. Dat kan dus ook al binnen de 10 minuten zijn. Op de foto hierboven zit het masker er dus eigenlijk al te lang op (het maken van de foto’s duurde wat langer).

origins pink rose clay mask - 11Een kleimasker trekt namelijk onzuiverheden uit je poriën, maar gaat vervolgens door met het adsorberen van de natuurlijke oliën van je huid als je het te lang laat zitten. Om dat droge en trekkerige gevoel na een kleimasker te voorkomen is het daarom raadzaam om het masker niet langer dan de aanbevolen tijd te laten zitten. Op deze manier kun je het Rose Clay Mask gerust 1-2 keer per week gebruiken zonder bang te hoeven zijn dat het op den duur je huid zal uitdrogen. Nu moet ik er wel bij vertellen dat ik een gemengde tot vette huid heb. Mensen met een drogere huid doen er waarschijnlijk goed aan om het masker minder vaak te gebruiken. Het is een beetje aftasten.

origins pink rose clay mask - 5Ik heb het masker nu zo’n 4 weken in gebruik en ik moet zeggen dat het echt veel goeds heeft gedaan voor mijn huid. Na gebruik is mijn huid sowieso lekker zacht en ziet het er fris en stralend uit, maar ook lijken mijn poriën na gebruik veel nauwer, zodat het er een stuk egaler uitziet.

origins pink rose clay mask - 4Verder heb ik zo goed als geen onzuiverheden en puistjes meer gekregen. Zelfs geen break-outs tijdens mijn ongesteldheid! Het zorgt echt voor een prachtige, natuurlijke glow. Het is een prettig masker, erg zuinig in gebruik, en het ruikt lekker naar citrusvruchten. Ik laat het masker zelf precies 10 minuten zitten en heb dan geen last van een droge of trekkerige huid. Wat mij betreft een heerlijk masker en een echte aanrader voor de huid die zowel op zoek is naar het verwijderen van onzuiverheden als een anti-age verzorging.

origins pink rose clay mask - 9Het Origins Rose Clay Mask is sinds 1 juli verkrijgbaar via Douglas (en Douglas.nl) en kost €25,- (tube 100 ml). Dat is niet heel goedkoop voor een gezichtsmasker, maar omdat je er heel zuinig mee doet en omdat het goede, werkzame en natuurlijke ingrediënten bevat vind ik het de prijs zeker waard.

Gebruiken jullie wel eens een kleimasker? En is het Rose Clay Masker iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

bronnen; 1, 2, 3, 4

Volg:

52 Reacties

 1. Anna
  28 augustus 2015 / vrijdag, 28 augustus 2015

  Ik heb deze masker gekocht en geprobeerd. Heb zelf een hele gevoelige en droge huid dus was wel benieuwd hoe deze zou werken. Toen ik hem op deed voelde ik niks.. ja dat ie in je huid trok… dat idee dat je niet normaal kan praten of zo hihi, hij werd een beetje hard.. maar dat is niet gek voor een masker. Toen ik mijn huid ging wassen voelde mijn huid nog heel zacht maar daarna….Bij mij voelde het echt niet fijn, alsof mijn huid zo droog was, alsof ik uren in de zon had gelegen zonder zonnebrand ( zo branden deed mijn huid, en was best rood) Misschien dat mijn huid er aan moet wennen? Vind het zó jammer want ik lees echt veel positieve reactie’s op dit masker. Ben gewoon jaloers op je mooie huidje..

 2. 27 juli 2015 / maandag, 27 juli 2015

  Lijkt mij een heel fijn masker! Ik wist alleen niet dat je een masker er niet langer op moet laten, dit doe ik meestal wel haha.

 3. 26 juli 2015 / zondag, 26 juli 2015

  Dat word ‘m kopen voor mijn vette huidje!

 4. Irès
  24 juli 2015 / vrijdag, 24 juli 2015

  Fijn en uitgebreid artikel. Deze gaat op mijn wish list!

 5. Yvette
  24 juli 2015 / vrijdag, 24 juli 2015

  Heb je die albizia boom wel eens gegoogled Serena? Dat is echt een beauty!

 6. Lollita
  24 juli 2015 / vrijdag, 24 juli 2015

  Jah, dat hebben wij weer niet in belgië. Nochtans worden onze wegen kapot gereden van al dat transport hier door dit kleine landje. Zelfs bij IU in Antwerpen hebben ze Origins niet…

 7. 24 juli 2015 / vrijdag, 24 juli 2015

  Ik vind Origins een ontzettend prettig merk, ik ben dan ook erg benieuwd naar dit masker!

 8. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Good looking girl, klinkt goed dat masker 🙂

 9. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Klinkt als een supermasker. Iets wat mijn huid echt kan gebruiken. Love it!

 10. Diana
  23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Erg interessant masker, ga het misschien wel proberen! Tot nu toe heb ik alleen van die ‘eenmalige’ maskers gehad, en nooit echt een favoriet gevonden.

 11. Lieke K.
  23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  wauw wat een super artikel Serena!
  Dit zijn dé posts waar ik op wacht met dit soort producten: WAT smeer je eigenlijk op je huid?!
  Wat zorgt voor wat en waardoor komt dat? Aangezien sommige producten (make up, shampoo, huidverzorging, etc. etc.) allemaal beloftes maakt, maarja..: hoe krijgen ze dat voor elkaar? 😛

 12. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Dit klinkt wel als een masker dat mijn huid heel fijn zou vinden!

 13. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Wat een goed artikel: zoveel informatie (ik vind dat echt een pluspunt aan jouw blog!). Het lijkt me een fijn masker, Origins is echt fijn!

 14. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Goed en informatief artikel! Het masker ziet er best interessant uit, al vind ik het nog wel een beetje prijzig.
  x

 15. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Oh fijn dat je zo even een goede uitsplitsing maakt tussen de verschillende kleimaskers. Deze klinkt erg fijn! Vind Origins sowieso een superfijn merk.

 16. Chantal
  23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  wat fijn dat je wat dieper bent ingegaan op de kleisoorten! Heb gelijk mijn andere kleimaskers onder de loep gelegd 🙂

 17. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Oh, wat een fijne review. Prachtige foto’s ook! Ik ga hem is uitproberen.

 18. Birgit
  23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Mijn huid is nu een drama, dus ik fiets zometeen langs Douglas om dit masker te kopen. Ben er heel benieuwd naar. €25 voor een masker die misschien wel zo goed werkt, en zuinig in gebruik is, vind ik zijn geld wel waard.

  • Birgit
   23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

   Bummer! Onze Douglas verkoopt geen Origins producten, en online is hij uitverkocht. Nu moet ik de site voorlopig maar in de gaten houden en hopen dat mijn huid vanzelf weer wat rustiger wordt.

 19. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  ik heb in het verleden ook al vaak zuiverende klei gebruikt omdat mijn huid verschrikkelijk vettig is! Ik kende Origins nog niet maar klinkt wel goed!

  x Karen

 20. Shinta
  23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Ik heb nog wel eens last van mijn eczeem als ik een ‘verkeerd’ product gebruik.. Vraag me af of mijn huid dit masker zou kunnen handelen.. De resultaten zien er bij jou in ieder geval goed uit :)!

  • Serena
   Auteur
   23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

   Ah ja, altijd tricky! Als er een Douglas in je buurt is die Origins verkoopt, zeker even langsgaan en gewoon om een sample vragen (na aanleiding van deze te gekke review, haha!). Altijd beter om skincare te testen voordat je het aanschaft, als je een ‘moeilijke’ huid hebt! Scheelt frustratie en geld.

  • chey
   23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

   Als je last hebt van eczeem zou ik niet kiezen voor een klei masker maar eerder voor iets zachts en hydraterend, vaak komt eczeem terug op een droge geirriteerde huid vooral producten alchol en parfum vermijden 🙂 mocht je toch een vettige t-zone hebben gebruik een zo natuurijk mogelijk kleimasker alleen op de plekken waar het vettig is voorhoofd/neus/kin.

 21. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Het klinkt fijn maar jemig wat een ingrediëntenlijst! Ik gebruik niet heel vaak kleimaskertjes alleen als ik erg last heb van onzuiverheden.

 22. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Klinkt als een heerlijk masker, misschien ga ik ‘m wel eens proberen! Vooral het verminderen van rode vlekjes en vernauwen van de poriën is een grote plus voor mij.

 23. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Wat fijn dat je er minder puistjes doorkreeg en dat je poriën zijn vernauwd! Dat zoek ik eigenlijk altijd wel in een masker. Ben er erg benieuwd naar geworden 🙂

 24. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Ik was al aan het twijfelen toen ik deze zag staan! Nu weet ik zeker dat hij binnenkort met me mee gaat.

  Wanneer komt je budget dupe van de shimmer bricks review? Ik ben daar zo benieuwd naar!!

  • Serena
   Auteur
   23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

   Toevallig net de review afgerond! Hij staat gepland voor volgende week, dus nog even geduld 🙂

 25. Gabriëlle
  23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Serenaaa!

  Wil je please pleeeaaseee een skincare update doen? Je huidje ziet er zo prachtig uit echt waar! Ik kamp met ongeveer de zelfde huidproblemen als jij en ik ben zo ontzettend benieuwd wat je er aan gedaan hebt om weer een stralend huidje te krijgen 🙂

  Liefs Gabriëlle

  • Serena
   Auteur
   23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

   hi Gabriëlle,
   ga ik zeker doen binnenkort! Of nou ja, ik gebruik dit masker de laatste tijd, en verder ook een nieuw serum (de rest van de producten zijn onveranderd gebleven). De serum review is ook onderweg!

   • Gabriëlle
    23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

    Yaay top, dank je wel! 🙂

 26. Tina
  23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Jammer van de vele essentiële olieën die erin zitten. Veel doen ze niet voor je huid en ze staan er om bekend om op lange termijn enkel voor huidirritatie te zorgen…

 27. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Wauw zie jou huid eens mooi wezen <3 . klinkt wel goed, ben benieuwd hoe mijn droge huid hierop zal reageren.

  • Serena
   Auteur
   23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

   Thanks, Manon!
   Als je het masker (sowieso elk kleimasker) niet te lang laat zitten denk ik dat het ook op jouw droge huid een mooi effect zal geven!

 28. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Duidelijk en goed uitgelegd artikel! Masker lijkt me fijn

 29. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Kleimaskers vind ik heerlijk, ik zou deze ook graag aan gaan schaffen :-)!

 30. Carina
  23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Ik vind dat er teveel essentiele olien inzitten en dan ook nog eens olien die gauw kunnen irriteren zoals citrus en lavendel. Jammer, want verder is het een mooi masker. Al heb ik ook mijn twijfels of de ijzeroxide wel wat kan doen voor de huid omdat ik niet denk dat het wordt opgenomen.

 31. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Mooie review! Vind het zelf ook een erg fijn masker, zelfs met mijn normaal wat droge en licht gevoelige huid.

 32. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Ziet er heel erg goed uit. Ik zelf zie niet direct effect op je huid, maar ik denk dat jij dit zelf erg goed zal merken. Duidelijke en uitgebreide review, Serena.

 33. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Hmmm, als ik lees hoe goed het voor je gezicht is, ben ik toch geneigd om het zelf ook te kopen ondanks dat het niet goedkoop is. Ik ben de puberjaren dan wel voorbij, maar mijn gezicht egaal krijgen, blijft net als bij jou, een hele uitdaging.
  xx

 34. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Dit klikt wel als een fijn masker.

  Wat een geweldig uitgebreid artikel weer Serena, daar kunnen veel bloggers nog wat van leren. Echt complimenten!

 35. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Het klinkt als een fijn masker! Ik heb zelf al veel te lang geen masker meer gebruikt bedenk ik me nu. Oeps!

 36. Syl
  23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Wat een fijne uitgebreide en onderbouwde review.
  Hier word ik echt blij van.
  Ik heb van dit merk de zero-oil facewash. Die is echt fijn en heeft veel goeds voor mijn huid gedaan.

 37. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Dit klinkt echt als een heerlijk masker, uitgebreide uitleg over de klei ook, leuk! Vooral die tip over maskers aanbrengen met een kwast ga ik eens proberen..

 38. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Dat klinkt zeker goed! Helemaal als je zelfs tijdens ongesteld zijn geen enkele “breal out” meer hebt gehad!

  • Carina
   23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

   Reageer je niet op de pepermuntolie die erin zit? Mijn huid gaat daar namelijk van branden. Zonder dat zouden de cattier maskers mij ook erg fijn lijken.

   • Anne
    23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

    Normaal reageert mijn huid echt op bijna alles. Maar bij deze maskers gaat het goed, vooral het gele klei masker vind ik erg prettig. (Fijner dat het roze klei masker, daar kan ik weleens een beetje gevoelig op reageren.)

 39. Ilolo
  23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Mooie, heldere en uitgebreide review! Inderdaad wat prijzig, maar lijkt me een heerlijk product!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *