DIY | bloemenmandje voor je fiets

Al weken stoorde ik me aan dat gammele houten kistje op mijn fiets. Bij elk straatje met kinderkopjes en elk bruggetje maakte het een gigantische herrie. Het ding viel zowat uit elkaar van ellende. En daar had ik gewoon €20 voor betaald bij de fietsenwinkel!

DIY bloemenmandje - 2Tijd voor iets anders! Bij Xenos shopte ik een prachtig mandje voor slechts €5 in de sale en bij Action haalde ik de rest van mijn supplies; een tang, tie rips, ijzerdraad en zijden bloemen. Binnen een half uurtje was het gepiept, dit schattige bloemenmandje voor je fiets!

Hieronder laat ik je zien hoe ik het DIY bloemenmandje op mijn fiets heb bevestigd;

bloemenmandje op fiets - 2 bloemenmandje op fiets - 3 bloemenmandje op fiets - 5
Het ziet er zo schattig uit! Ik krijg spontaan zin om een rondje door Houten te fietsen. En nu maar keihard duimen dat niemand mijn bloemetjes er vanaf sloopt! De volgende keer dat ik bij Action ben koop ik er nog zo’n 6-8 bloemen bij om de rest van de zijkanten af te maken, dan is het mandje helemaal rondom vol met bloemen, vind ik net ietsje mooier. Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben gekregen van deze DIY!

Mooie fietsmand voor aan je stuur


Misschien wil je liever een échte fietsmand kopen in plaats van een decoratief mandje (omdat dat natuurlijk veel steviger en praktischer is). Ik ben even online op onderzoek uitgegaan, waarbij ik stuitte op de website van Bikester. In deze webshop verkopen ze alles op het gebied van fietsen, waaronder verschillende fietsmanden voor aan je stuur, maar ook een fietsmand voor aan je bagagedrager en SUPERLEUKE en schattige fietsmanden van het merk Basil en Electra.

Ook verkopen ze er fietsmanden met het zogeheten KLICKfix systeem, een slim bevestigingssysteem waarmee je je fietsmand met één klik bevestigt of loskoppelt van je fiets. Handig, want zo kun je je mandje meenemen naar de supermarkt en het direct vullen met boodschappen, en daarna neem je het mee naar de keuken om alles meteen in te ruimen. Ideaal!

Echt grappig, ik weet nog dat ik op de middelbare school zat en dat fietsmanden toen helemaal niet zo hip waren. Alleen oma’s en moeders zag je fietsen met knullige fietsmandjes. Anno 2018 zijn fietsmanden weer helemaal terug van weggeweest en zowel jong als oud rijdt ermee. In de vorm van stoere fietskratten, vrolijk versierde fietsmanden met bloemen, kleurrijke exemplaren of juist lekker truttig met kant en tierelantijnen. Ik vind ze zelf ook erg leuk! Ze zijn niet alleen heel handig, maar het fleurt je fiets echt op en maakt hem ook meteen herkenbaar. Als ik nu mijn fiets zoek in de zee aan fietsen bij het treinstation, heb ik hem zó gevonden aan de hand van mijn fleurige bloemenmandje.

Heb jij je eigen fiets ook wel eens gecustomized? En zo ja, hoe?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

34 Reacties

 1. 27 juli 2015 / maandag, 27 juli 2015

  Wat ziet dat er heerlijk zomers uit! Is je fiets in ieder geval wel zomers, met het slechte weer buiten. 🙂

 2. Marije
  25 juli 2015 / zaterdag, 25 juli 2015

  Na het zien van je video vandaag naar de xenos gegaan maar helaas hadden ze het mandje niet meer:”(. Leuk geworden jou mandje!

 3. 24 juli 2015 / vrijdag, 24 juli 2015

  Een super leuke diy, ik ga er eens over nadenken om mijn fietsmand ook op te pimpen.

 4. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Leuk! Mijn fiets is eigenlijk best wel simpel, maar ik gebruik hem ook niet zo vaak haha! Eigenlijk moet ik hem weer eens schoonmaken, maar dat vind ik echt een rotklusje!

 5. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  heel leuk! alleen spijtig dat ik geen mandje heb op men fiets :/

 6. ier
  23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Je zou zo’n mandje beter met een metalen plaatje o.i.d. vast kunnen zetten. Dit wordt er vrij makkelijk afgehaald. Zonde van het mandje ook.
  en je noemt ze tie-wraps, overigens.

 7. ilse
  23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Wat een leuke DIY.
  Maar kijk trouwens wel uit met het plaatsen van je handtas in dit soort mandjes. Tasjesdieven op scooters willen ze er namelijk nog wel eens uitgrissen als je aan het fietsen bent. Ik heb zelf ook een mandje op mijn fiets, en als ik daar mijn tasje in zet hang ik het hengsel altijd om mijn stuur. Op die manier kunnen ze je tas niet zo makkelijk meepakken.
  (en het is toch eigenlijk diep treurig dat je aan dit soort dingen moet denken als je gewoon zo’n leuk mandje op je fiets wil zetten alleen maar omdat andere mensen niet met hun tengels van andermans spullen af kunnen blijven…)

  • Serena
   Auteur
   23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

   Wow… dat is een hele goede tip, dankjewel!
   Het is inderdaad diep treurig, maar better safe than sorry zeg ik altijd maar.

 8. 23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Heel leuk! Ik heb geloof ik al een jaar niet meer gefietst, shame on me.

 9. Jillian
  22 juli 2015 / woensdag, 22 juli 2015

  Je fiets is nog zo mooi, net als nieuw! Zet je je fiets altijd binnen neer, of laat je hem buiten staan?

 10. Diana
  22 juli 2015 / woensdag, 22 juli 2015

  Dat ziet er erg gezellig uit!

 11. 22 juli 2015 / woensdag, 22 juli 2015

  Super leuk! Lekker fleurig zo voor de zomer.

 12. 22 juli 2015 / woensdag, 22 juli 2015

  Die ziet er echt super schattig uit!

 13. 22 juli 2015 / woensdag, 22 juli 2015

  Dit is zo leuk, ik heb het vroeger nooit gedaan maar vind het wel zonde, nu gebruik ik de fiets niet meer dus is het een beetje nutteloos. 🙂

 14. 22 juli 2015 / woensdag, 22 juli 2015

  Wat ziet het er leuk uit! Ik krijg er een heerlijk zomers gevoel van :).

 15. 22 juli 2015 / woensdag, 22 juli 2015

  Ziet er echt onwijs leuk en vrolijk uit!

 16. 22 juli 2015 / woensdag, 22 juli 2015

  Aaah ziet er echt super leuk uit! De combinatie van bloemen die je gekozen hebt, pas echt perfect bij elkaar. Ik heb helaas geen rekje op m’n fiets, anders had ik er zeker iets mee gedaan 🙂

 17. Maris
  22 juli 2015 / woensdag, 22 juli 2015

  Serena,

  Witte tie raps zijn niet uv bestendig. Ze worden broos en gaan kapot. Je kan beter zwarte gebruiken.

  • Serena
   Auteur
   22 juli 2015 / woensdag, 22 juli 2015

   hi Maris,
   dit zijn speciale weerbestendige tie-raps die mijn vader van zijn werk heeft meegenomen, dus volgens mij kunnen ze wel tegen een stootje! 😉

   Maar goede tip voor de mensen die ze nieuw willen aanschaffen!

 18. 22 juli 2015 / woensdag, 22 juli 2015

  Sowieso heb ik geen mandje en bloemen aan mijn fiets..nee, niet zo mijn ding. Ziet er alleen wel ontzettend vrolijk en fleurig uit!

 19. 22 juli 2015 / woensdag, 22 juli 2015

  Wat een goed idee!! Ik heb standaard al een mandje op mn fiets maar die is zo saai en lelijk. Dit kan ik ook wel eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *