Origins GinZing Peel-off Mask review

Er is iets magisch aan peel-ff maskers. Het is gewoon zo’n heerlijk, bevredigend gevoel om ze in één stuk van je gezicht af te pellen, vinden jullie ook niet? Net zoals het pellen van een mandarijntje; ik probeer altijd om dat in één stuk te doen en het lukt niet altijd, maar ALS het lukt dan voelt dat echt als een persoonlijke overwinning. Echt zo van, “Yeah!! Vanochtend kwam ik 10 minuten te laat op mijn meeting, morste ik thee over mijn broek, stelde ik me voor de derde keer aan iemand voor, eigenlijk gaat alles mis vandaag MAAR ik heb zojuist wel even een mandarijntje in één stuk gepeld. I CAN MAKE SHIT HAPPEN.”

Maar misschien ben ik dat gewoon.

origins ginzeng peel off mask_ - 13Anyways. Toen ik een nieuw peel-off masker kreeg opgestuurd was ik meteen enthousiast en ik kon niet wachten om hem te testaen. Het gaat om het GinZing Peel-Off Mask van Origins. Dit masker belooft vuil en dode huidcellen te verwijderen waardoor je huid er meteen frisser, zachter en stralender uit zal zien. En dankzij de toevoeging van een mild fruitzuurcomplex verfijnt het de huid en reinigt het de poriën. Als laatste bevat het ook nog extracten van koffie (caffeïne), groene thee en panax ginseng, wat de huid een echte opkikker zou moeten geven. Nou, dat klinkt veelbelovend allemaal.

origins ginzeng peel off mask_ - 14Het GinZing Peel-Off Mask is geschikt voor zowel de normale, vette als gecombineerde huid. Het masker breng je royaal aan op een gereinigde, droge huid. Ik zeg royaal, omdat een te dunne laag lastiger is om eraf te pellen straks. Je laat het ongeveer 10 minuutjes zitten, of in elk geval tot alles goed is opgedroogd (dit is cruciaal, anders trek je het masker er niet in één stuk af), en vervolgens trek je het er voorzichtig af.

Ingrediëntenlijst;

origins ginzeng peel off mask_ - 15Het masker bevat een mix aan etherische oliën (citroen, pepermunt, grapefruit, sinaasappel) wat niet alleen zorgt voor een lekkere, frisse citrusgeur, maar de huid ook ‘toned’: het zorgt voor een mattere look en verfijnd de poriën. Het bevat verder een mix van plantaardige extracten zoals ginseng, appel, alg, groene thee, sinaasappel, citroen en suikerriet. Deze mix werkt als een exfoliant en reinigt de huid op milde wijze. En caffeïne heeft anti-oxidante en ontstekingsremmende eigenschappen die roodheid in het gezicht kan verminderen.

Ik moet wel zeggen, de etherische oliën en plantaardige extracten zijn in vrij lage percentages aanwezig, dus hoeveel invloed ze echt uitoefenen op de huid durf ik niet te zeggen. Wel weet ik dat ze niet per se in hoge getale aanwezig hoeven te zijn om iets te kunnen betekenen, dus zoiets blijft altijd de vraag; doen ze écht iets of zijn ze puur aanwezig voor ‘de show’.

origins ginzeng peel off mask_ - 2 Waar we in elk geval wél zeker over kunnen zijn is dat het masker er SUPER AWESOME uitziet! Het GinZing Peel-Off Mask is bronze-terracottakleurig en heeft een sterke metallic glans. Wow! Het masker voelt gelachtig en dik aan, maar verdeeld gemakkelijk en soepeltjes over de huid.

origins ginzeng peel off mask_ - 1Dit is mijn huid vóór het masker.

origins ginzeng peel off mask_ - 4origins ginzeng peel off mask_ - 3En zo ziet het eruit nadat ik het masker heb aangebracht. Eenmaal opgedroogd voelt het lichtelijk strak aan op de huid.

origins ginzeng peel off mask_ - 5Daarna moet je lachen zodat je het masker een beetje los komt van je huid.

origins ginzeng peel off mask_ - 6Rondom mijn mond vond ik een goed beginnetje en vanaf daar ben ik het masker voorzichtig gaan los trekken.

origins ginzeng peel off mask_ - 7OEEEEEEHHHH THE SATISFACTION!!!

origins ginzeng peel off mask_ - 8Silence of the lambs vibe, alles.

origins ginzeng peel off mask_ - 9I DID IT! In één stuk eraf gepeld! IK KAN DE WERELD AAN!

Maarre, buiten het feit dat het geweldig lekker is om zo’n peel-off masker van je gezicht af te trekken, wat doet het voor je huid?

origins ginzeng peel off mask_ - 10Hier kun je goed het verschil zien. Terwijl je het masker van je gezicht pelt, verwijder je meteen dode huidcellen. Hierdoor wordt je huid een stuk helderder, zachter en stralender. Je kunt het verschil hierboven echt duidelijk zien. Wat me ook opvalt is dat mijn huid meteen wat egaler en matter lijkt. Dat zijn dan toch die etherische oliën en plantaardige extracten, denk ik.

origins ginzing peel-off mask Hierboven zien jullie links mijn gezicht voor het masker, en rechts na. Ik zie echt een goed verschil. Rechts is mijn huid niet alleen matter, maar ook egaler. Het bevat minder roodheiden en voelt suuuuuperzacht aan.

origins ginzeng peel off mask_ - 12Qua look & feel en resultaat doet dit masker me sterk denken aan de nieuwe GlamGlow Gravity Mud (klik hier voor mijn review), maar dit masker van Origins is ietsje lastiger te verwijderen. Wel is dit masker een stukje aantrekkelijker geprijsd dan GlamGlow. Wat kan ik er verder over zeggen? Het masker doet wat ‘ie belooft: het maakt je huid frisser, stralender, matter, egaler en zachter waardoor je huid er verfijnder uit ziet na gebruik. Heb je hier per se dit masker voor nodig? Nee. Een goede exfoliant of scrub zal vergelijkbare resultaten opleveren.

Maar, het masker ziet er GEWELDIG uit en het eraf peelen is gewoon heerlijk om te doen. Alleen, of met vriendinnen. Ik vind het een prettig masker, maar ik denk dat het vooral bedoeld is voor de liefhebbers van (peel-off) maskers en voor de beautylovers die graag weer eens een nieuw product willen proberen. Zeker als je al gebruik maakt van producten die je huid exfolieren is een peel-off masker niet per se een aanvulling op je skincare routine.

Het Origins GinZing Peel-off Mask kost €25 (75ml) en is te koop via Douglas.nl en natuurlijk via de parfumerie Douglas filialen.

Wat vinden jullie van dit masker? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

31 Reacties

 1. M Wijers
  3 oktober 2019 / donderdag, 3 oktober 2019

  Wat mij wel opvalt is dat niet alleen je gezichtskleur er op foto nr. 2 er wat donkerder uitziet, maar ook je hals en scoudrs
  Was mij opvalt is dat niet alleen de kleur van je gezicht er wat donkerder uitziet op foto nr. 2, maar ook je hals en schouders. Ik neem toch aan dat je daar geen masker op hebt gehad.

  Ik vind het trouwens een fijn merk.

 2. Nadia
  23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Het effect is echt goed te zien, je ziet er een stuk frisser uit! 🙂 Wat een mooi masker, ik hou van peel-off maskers en de prijs is ook niet slecht!

 3. Lieke K.
  21 augustus 2016 / zondag, 21 augustus 2016

  Hoeveel maskers kun je uit die tube halen? Anders is die prijs namelijk wel erg prettig! 🙂 Je ziet echt een fantastisch verschil!

 4. M
  20 augustus 2016 / zaterdag, 20 augustus 2016

  Jaa ik hou van peel off maskers!! Heerlijk als het in 1 stuk lukt om van je gezicht af te halen.

 5. 20 augustus 2016 / zaterdag, 20 augustus 2016

  Je ziet het effect meteen goed! Klinkt als een fijn masker. De kleur alleen al vind ik geweldig, haha.

 6. 20 augustus 2016 / zaterdag, 20 augustus 2016

  Dit masker klinkt echt heel erg fijn!

 7. 20 augustus 2016 / zaterdag, 20 augustus 2016

  Ik ben dol op Peel off maskers, dus ik snap je helemaal 🙂 Ziet er super goed uit zeg! Sowieso vind ik Origins een geweldig merk, dus dit masker lijkt mij ook top!

 8. 19 augustus 2016 / vrijdag, 19 augustus 2016

  Dat ziet er goed uit. Stralend.

 9. 19 augustus 2016 / vrijdag, 19 augustus 2016

  Dat van het er in een keer aftrekken van het peel-off mask begrijp ik helemaal haha!
  Helaas lukt dit bij mij echt bijna nooit maar ja? weer een leuk artikel sereen❤?

 10. Nicky
  19 augustus 2016 / vrijdag, 19 augustus 2016

  Het ziet er absoluut fabulous uit! Maar ik zie als tweede ingredient gedenatureerd alcohol staan, lijkt me niet zo prettig vanwege het uitdrogen in zo’n hoge concentratie?

 11. Ier
  19 augustus 2016 / vrijdag, 19 augustus 2016

  Goed idee om zo ook het voor en na effect te laten zien (op één foto bedoel ik)!

 12. 19 augustus 2016 / vrijdag, 19 augustus 2016

  Wouw wat een prachtig gezicht is dat zeg. Zo kan je nog eens rustig door je huis heen hobbelen met die kleur op je gezicht. Dit masker zou ik alleen daarom al willen. En dan maar goed ook om te horen dat het nog een mooie werking heeft ook zeg. Liefs soraya

 13. Sandra G.
  19 augustus 2016 / vrijdag, 19 augustus 2016

  Deze lijkt me heerlijk!

 14. 19 augustus 2016 / vrijdag, 19 augustus 2016

  Oh jaaa!! In 1 keer van je gezicht! Dat vind ik zo cool als het lukt! Je ziet overigens echt goed wat dat masker voor je gezicht heeft gedaan. Lijkt me heerlijk!

 15. 19 augustus 2016 / vrijdag, 19 augustus 2016

  Wauw, heerlijke foto’s! De kleur is echt fantastisch en het resultaat is inderdaad echt zichtbaar 😀

 16. 19 augustus 2016 / vrijdag, 19 augustus 2016

  Ooh zo satisfying om zo’n peel off van je gezicht te trekken 😀 lijkt me echt een fijn masker dit! Ik zoek al een tijdje een fijne peel off.

 17. 19 augustus 2016 / vrijdag, 19 augustus 2016

  Ziet er goed uit Serena. Je ziet echt verschil. dat gevoel van satisfaction begrijp ik helemaal 🙂
  Hoe veel maskers haal je uit een tube denk je?

 18. 19 augustus 2016 / vrijdag, 19 augustus 2016

  Oh wow, dat metallic gouden effect is wel het mooiste dat ik al gezien heb, cool 😀

 19. 19 augustus 2016 / vrijdag, 19 augustus 2016

  Deze klinkt ontzettend lekker, maar ik ben sowieso al fan van de Origins GinZing producten. Hele fijne lijn!

 20. 19 augustus 2016 / vrijdag, 19 augustus 2016

  Haha hij ziet er inderdaad tof uit! Maar wat kan je het verschil ook goed zien zeg!

 21. Lousaa
  19 augustus 2016 / vrijdag, 19 augustus 2016

  Ik vind die maskers altijd zo’n pijn doen omdat ze blijven plakken aan de donshaartjes op m’n wangen. Maar je hebt gelijk: hij ziet er fabulous uit.

 22. 19 augustus 2016 / vrijdag, 19 augustus 2016

  Ik vind de prijs en product verhouding wel fijn, Origins is naar mijn mening een best betaalbaar merk die fijne producten aanbied. Ik ben ook echt een liefhebber van peel-off maskers! Het is een grappig gezicht en het af pulken van de masker is altijd zoo satisfying! Ik heb nog genoeg maskers liggen waaronder de zwarte en witte masker van GlamGlow, dus ik zal deze (nog) niet halen. Maar ik zal ‘m zeker onthouden voor in de toekomst!

 23. 19 augustus 2016 / vrijdag, 19 augustus 2016

  Het lijkt me echt een heerlijk masker. Het is altijd zo fijn om zo’n masker er af te trekken. je huid ziet er echt heel goed uit

 24. 19 augustus 2016 / vrijdag, 19 augustus 2016

  Dit is de eerste enthousiaste review die ik over dit masker lees. En zo te zien terecht, want het resultaat is idd echt wel zichtbaar. Ben zelf altijd een beetje bang voor peel off maskers. Ik denk dan toch dat het te heftig gaat zijn voor mijn gevoelige huid.

 25. 19 augustus 2016 / vrijdag, 19 augustus 2016

  Je ziet echt het effect van het masker, ziet er heel goed uit.

 26. 19 augustus 2016 / vrijdag, 19 augustus 2016

  Oh wat een fijn masker lijkt dit mij! Ik ben alleen vaak te ongeduldig voor peel offs..

 27. 19 augustus 2016 / vrijdag, 19 augustus 2016

  Ahhh dit ziet er heerlijk uit! Dat gevoel om iets eraf te halen herkenbaar! Ik zie alleen dat alcohol denat. hoog op de lijst staat. Met mijn gevoelige huid kan ik daar niet tegen :-(. Fijne review Serena!

 28. 19 augustus 2016 / vrijdag, 19 augustus 2016

  Het masker zelf ziet er al geweldig uit, het er in één keer afpellen is tof en je huid ziet erna echt goed uit. Ik wil dit masker ook :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *