Oproep: deel jouw droom

Hoewel slapen vooral als iets noodzakelijks gezien wordt, is het een veel interessanter gebeuren dan simpelweg een paar uur met je ogen dicht liggen. Onder het Beautylabteam is slapen, en dan vooral onze dromen, een populair gespreksonderwerp. Het leek ons leuk om onze dromen met jullie te delen en natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jullie avonturen uit Dromenland. Later willen we hierop terugkomen door een droom-expert in te schakelen die ons meer kan vertellen over onze dromen en hun betekenis.

cute puppy kitten sleepingHieronder willen we graag onze (recente) dromen met jullie delen;

Yolanda
Ik was bij mijn moeder thuis toen opeens de tafel begon te trillen. Daarna zag ik dat ook een vaas aan het bewegen was en daardoor kreeg ik door dat er iets niet klopte. Ik kreeg een ingeving om in de deurpost te gaan staan, want zo zou ik dan kunnen voelen of er een aardbeving was of niet. Doordat ik deur opendeed, kon ik in de verte een vliegende flat zien. Dat was een ruimteschip dat de oorzaak van de aardbeving was. De flat wilde gaan landen en op dat moment schoot er door mijn hoofd: ‘schuilen of vluchten?’

Serena
Ik ben op een futuristische plek om naar het ziekenhuis te gaan. Eenmaal op de afdeling aangekomen zie ik dat het verlaten is. Ik loop naar een bedje toe en zie daar vier baby’s, het zijn twee tweelingen die een jaar leeftijdsverschil hebben. Het blijkt dat dit mijn baby’s zijn, waarvan ik eerder van bevallen ben. Alleen was mij na de bevalling verteld dat ze overleden waren en nu zijn ze dus achtergelaten. Ik ben helemaal blij met mijn levende kinderen en verwijder de infusen waar de baby’s nog aan vast zitten. Natuurlijk wil ik mijn kinderen meenemen en ik besluit ze te verstoppen in grote surprise-eieren en vervolgens pak ik ze in als cadeautjes. Ik neem de kinderen mee naar beneden en loop het ziekenhuis uit. Buiten wil ik mijn vriend verrassen met dit blije nieuws, maar wanneer ik aan mijn verhaal begin, wordt het ziekenhuis opeens aangevallen door vuurballen.

Eline
Vaak droom ik over hele specifieke dingen. Bijvoorbeeld dat de nagel van mijn rechter wijsvinger gescheurd is, over een onbekende vrouw die een halfdode eend in de achterbak zet en over een meisje dat ik de weg wijs naar het vegetarische eten. Daarnaast heb ik een aantal terugkerende dromen. Zo droom ik regelmatig dat ik wegren, meestal van bekenden die zonder slechte bedoeling achter me aanzitten. Stiekem vind ik wel leuk en spannend om van ze weg te rennen en het lukt ook altijd. Misschien een beetje rare droom, is dat ik opzoek ben naar een wc. Als ik er dan één vind, realiseer ik me dat er geen deuren inzitten of dat alle wanden doorzichtig zijn. Het probleem is niet dat ik naar de wc moet, maar dat ik gewoon geen goede kan vinden. Wat ik vaak droom als ik moe ben, is dat ik op de raarste plekken ga slapen. Meestal op een ongepast tijdstip en op een plaats waar ik die dag lang ben geweest. Bijvoorbeeld midden in een klaslokaal terwijl ik een tentamen zou moeten maken.

We zijn erg benieuwd naar jullie interessante en aparte dromen. Droom je bijvoorbeeld weleens over Beautylab of heb je misschien onlangs een opvallende droom gehad? Deel het in de comments en dan zullen we de volgende keer dieper op de betekenis van je droom ingaan.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

177 Reacties

 1. Naomi
  3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  Gaaf! Ik droom niet altijd maar wel vaak zo bewust. Ik had een keer een nachtmerrie datik en mijn vriendin vermoord werden (dat wisten we ook we zaten in de gevangenis) en we liepen naar de eh ‘vermoordplek’ en mijn vriendin was heel bang en toen zei ik: je hoeft niet bang te zijn, he zit in mijn droom. Als ik doodgeschoten word, word ik wakker. Want als ik doodga in mn droom word ik ook wakker. Ook kan ik als ik een nachtmerrie (bewust) heb in mn droom me ogen heel vaak knipperen dan doe ik ze in het echt open en word ik wakker.

 2. monica
  3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  Ik droom ontzettend vaak.
  Alleen mijn dromen komen altijd uit en soms word k daar best wel bang van
  Zo droomde ik over mijn moeder dat er iets niet goed was en dat ze na de dokter moest. Op mijn advies is ze gegaan en zijn ze er achter gekomen dat ze lekkende hartklep heeft . Maar ik droom ook over andere mensen zoals mijn buurman ik droomde dat hij zou valle en of ze arm of been zou breken een maand later viel hij van een trapje en brak hij ze elleboog
  Vaak is het handig die dromen ik kan mensen waarschuwen en dat doe ik ook maar soms zie ik ook nare dingen en die durf ik dan niet te vertellen omdat ik bang ben voor de reactie. xx monica

 3. Evelien
  2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

  Hoe wazig is deze droom die ik vannacht had. Ik was ik de appie heijn. En in mijn droom was de normale gang van zaken dat er wc’s door de zaak heen stonden, dus als je moest, kon je gaan zitten pissen. En dat deed ik dus naast het groentenvak.. Vervolgens kwam een medewerker en die zei: vanaf 1 mei mag je niet meer in de winkel pissen. We hebben nu aparte toiletten. En alle klanten vonden dat kut en wilde gewoon in de zaak op de pot zitten!
  Vervolgens was ik klaar met pissen en toen kwam er een heel asosociaal gezin binnen en die ouders waren shaggies aan het rollen en gaven die toen aan hun kleuter kinderen en aan een kind van 10. Een medewerker van de appie zag dat en die arresteerde toen het hele gezin.
  What the fuck did I just dream??

 4. 1 mei 2013 / woensdag, 1 mei 2013

  Oh ik droom iedere nacht de meest bizarre dingen en ik onthou ook vaak alles. Zo droomde ik laatst dat ik in Hoorn was waar ik logeerde bij een familie. Ik moest die avond weer naar huis met het vliegtuig vanaf JFK (New York…), maar voordat ik naar het vliegveld ging wilde ik nog even naar Volendam. Dat zou ik precies redden voor ik naar JFK moest om mijn vlucht naar huis te redden. Hoe vaag is dat haha

 5. margo
  1 mei 2013 / woensdag, 1 mei 2013

  Ik heb vaak de droom dat ik in een vreemde kamer slaap, als ik wakker word zie ik allemaal mensen zitten die allang zijn overleden, dit duurt voor mij maar een paar minuten maar ik droom er de hele nacht over.
  Het vreemde is, als ik dat gedroomd heb komt mijn vader altijd binnen dat een van de katten is aangereden of weggelopen.
  3 jaar geleden droomde ik dit ook, maar toen kwam een vaag bekende man in mijn dromen voor, de vader van mijn moeder, die overleden is op mijn zus haar verjaardag. Ik was nog geen jaar.
  De volgende dag op koninginnedag (30 april) is mijn Opa overleden.

 6. yanaika
  30 april 2013 / dinsdag, 30 april 2013

  Ik droomde jaren geleden eens dat ik op weekend was naar het strand. En toen ik op het strand lag met mijn vriendje, werden we ineens beroofd door 3 mannen (ze stonden op een bepaalde manier naast mekaar, gewoon 2 mannen naast elkaar en de andere erachter/ertussen). Ik weet nog dat ik toen wou dat ik me op een andere plaats kon bevinden, en dan zat ik ineens ergens anders en zag ik hetzelfde tafereel gebeuren, maar dan alleen met mijn toenmalig vriendje. Ik zat gewoon toe te kijken dan.

  Ik weet nog dat ik een paar weken erna echt in paniek wakkerschrok omdat ik weer droomde over 3 mannen die op dezelfde wijze naast elkaar stonden

 7. Arijana
  30 april 2013 / dinsdag, 30 april 2013

  ik droomde een keer dat een jongen allemaal wenteltrappen op moest in een bepaalde tijd, en als die dat niet redde zou die sterven, toen was de tijd op en haalde hij het niet, opeens zat ik in een zwembad-kamer ofzo dat dus echt alleen bestond uit water, mn broer en nicht waren aan het zwemmen en ik zwom mee, er lagen van die planken in het water waar je op kon liggen of je vasthouden ofzo, en ik hield me daaraan vast, toen verdween het opeens en verdronk ik, toen kwam ik opeens weer terug bij een verhaal met weer diezelfde jongen van eerst, maar dit keer zat ie in de grond met allemaal gekleurde diamanten om zich heen, hij moest zich naar boven graven van een heks maar hoe meer hij probeerde naar boven te komen, hoe meer zand er viel en hoe dieper die in de grond kwam, toen stierf hij dus weer maar blijkbaar leefde die daarna weer, toen kwam hij bij een afgelegen plek met een soort houten trap en hekken in de nacht, en toen werd ik wakker, heel vreemd

 8. Justine
  30 april 2013 / dinsdag, 30 april 2013

  ik droomde vroeger heel vaak dat mijn papa een weerwolf was en dat ik ons huis moest sluiten wanneer het volle maan was. Ons hele huis was binnenin een gangendoolhof waar hij als wolf net niet doorkon. Mijn stiefzus en ik moesten dan door de hele gang naar onze kamer, maar in het midden van de gang zat een spin. Hierdoor konden we niet verder en mijn papa in wolf-modus kwam achter ons aan.

  en nee, twilight bestond nog niet :p

 9. cora
  29 april 2013 / maandag, 29 april 2013

  Ik heb gewoon een hele droomstad haha. In de jaren ”opgebouwd” Met een groot zwembadcomplex met binnen en buitenbaden maar er is 1 bad en daar kom ik nooit want daar heerst een akelige sfeer. Ook is er een groot bos waar ik een oud huis heb dat opgeknapt moet worden. Vanuit het bos kan ik naar andere dorpen fietsen en dat doe ik vaak alleen is de weg altijd veel langer aan het worden. Ook is er een camping maar daar kom ik ook niet want daar is het ook niet prettig. Er is ook een stadsdeel met idioot hoge gebouwen en akelige liften. En er is een pretpark alleen werken de achtbanen nooit en soms sta ik op het hoogste punt maar dan moet ik overstappen op een andere achtbaan,doodeng. Er is altijd wel 1 achtbaan die het doet en daar wil ik heel graag in maar ik kan ‘m nooit vinden,heel frustrerend. Ik ben vaak in dit hele gebied te vinden in mn dromen. Ik droom ook vaak dat ik plots niet meer weet hoe ik moet lopen of fietsen. En alledaagse dingen,zoals een telefoongesprek of over een tv programma wat ik heb gezien. 1 nachtmerrie weet ik nog heel goed. Ik was toen nog heel jong. Ik droomde dat ik met mijn ouders tv keek,ik lag met mn hoofd op mn moeders schoot. We keken naar een soort oldskool jaren 50 zender in zwart wit. Er stond een tafeltje tussen een man en een vrouw in en daarop stond een kruisje. De man en vrouw zeiden: dit is het moment waarop we hebben gewacht. En toen ging het kruisje zweven. Ik was er zo bang van,heel akelig. Het klinkt niet zo luguber maar voor mij was het dat wel

 10. 29 april 2013 / maandag, 29 april 2013

  Dan heb ik er nog eentje:ruim een jaar terug had ik een droom. In die droom droomde ik dat ik een vriend had (een hele knappe, serieus, mijn beeld van een perfect mannelijk uiterlijk) en we kregen ruzie om iets heel simpels. Soms kan ik nogal voorbarig zijn – weet ik – en in the heat of the moment kan ik dan een beetje overdreven reageren. Ik beeindigde dus de relatie. Meteen benaderde zijn beste vriend me. Op de een of andere manier wilde ik hem wel terug pakken – gemeen he? – dus ging ik uit eten met zijn beste vriend. Naar een pannenkoekenhuis dat de Duivelsberg heette. Zo gezegd, zo gedaan. We gingen er na toe en pannenkoeken eten. Op een gegeven moment geeft hij me een heel lang mes en sluit me op in een schuur op het terrein van het pannenkoekenhuis met de mededeling dat ik mezelf moet neersteken en hij anders mijn familie zal doden. Ik mag pas uit de schuur komen zodra ik mezelf neersteek. Ik heb geen mobiel, niks bij me en helemaal in paniek. In die schuur op de hooizolder, zit een meisje. Dat meisje herken ik van mijn middelbare school en ze zegt: Je mag maar blij zijn dat ik hier ben. En ik mag haar telefoon lenen. Ik bel mijn (ex) vriend maar krijg geen gehoor. Buiten hoor ik een stem die veel lijkt op die van mijn broertje (of zusje) en ik ren naar buiten klaar om mezelf neer te steken. Daar staat mijn broertje of zusje, samen met mijn moeder en stiefvader. En verderop staat mijn (ex)vriend. Ik laat het mes vallen en ren op hem af en werp me in zijn armen. Hij zegt dat ik weer veilig ben en wat ik me heel goed herinner is dat ik zijn hart heel hard voel kloppen.Dan, word er een mes geworpen en mijn (ex) vriend grijp die uit de lucht zodat ik niet neergestoken word.

  het volgende moment werd ik wakker met gigantische hartkloppingen en een bed vol met bloed. Wat was er dus gebeurd? Ik heb in mijn slaap mijn nachtkast lampje eraf geslagen en die was kapot gegaan. vervolgens was ik uit bed gevallen en kwamen die scherven in mijn been. Ik ben niet wakker geworden, maar weer in bed gekropen en heb de rest van de nacht geslapen met glasscherven in mijn been. Tot op de dag van vandaag heb ik daar gigantische littekens aan over gehouden. De wonden waren toen echt heel erg groot en diep. Het lijkt alsof een of andere tijger in mijn been heeft zitten bijten en het valt enorm op en is echt niet mooi.
  Maar dat is nog niet alles. De naam van de pannenkoekenrestaurant is me heel erg bij gebleven en is door mijn hoofd blijven spoken. ik ben het gaan googlen en het pannenkoekenhuis bestaat echt: op de Duivelsberg is Berg & Dal (vlakbij Nijmegen). Toen ik foto’s bekeek schrok ik helemaal: het zag er precies zo uit als in mijn droom en ik ben er echt nog nooit geweest. Heel raar. Ik liet het allemaal rusten en enkele maanden later een nieuwe schok: ik kreeg van regio Arnhem & Nijmegen een nieuwsbrief binnen over dat pannenkoekenhuis! En ik heb me er nooit en te nimmer op geabonneerd. Ik ben niet bijgelovig oid, maar dit vond ik echt enorm eng en heel vreemd…

 11. 29 april 2013 / maandag, 29 april 2013

  Haha wat een leuk artikel! Meestal herinner ik me niks van mijn dromen..

 12. Christa
  29 april 2013 / maandag, 29 april 2013

  Leuk artikel! De dingen waar ik vaak over droom zijn wereldrampen en dat de wereld vergaat… Maar een droom die ik al van jongs af aan al heb gaat over auto rijden… Dat ik dan naar links of rechts wil sturen in een bocht en dat het dan niet lukt.. Of dat ik wil remmen en dat ik in plaats daarvan juist het gas indruk! Heel vervelend, ben inmiddels 19 jaar en hoop dat deze dromen niet meer terugkomen wanneer ik mijn rijbewijs heb gehaald 🙂

 13. 29 april 2013 / maandag, 29 april 2013

  Een paar dagen terug, droomde ik dat een groepje mensen en ik bij iemand op visite kwamen, en die persoon bleek dus allemaal ongelukken te veroorzaken en het was een soort van demoon/duivel die het hele huis liet bewegen om je bang te maken, en toen later merkten we dat we snel weg moesten, hadden we een hele ontsnappings actie bedacht en buiten wachtte een auto op ons en we stapten in en zagen we haar boven in haar slaapkamer naar ons staren .. En toen werd ik wakker

 14. Jennifer
  29 april 2013 / maandag, 29 april 2013

  Ik had vannacht gedroomd dat mijn overgrootoma gestorven was. ( ze was al 2 jaar geleden overleden) ze werd begraven in Amerika, maar ze moest dus wel met het vliegtuig naar Amerika toe! Dus de hele familie in het vliegtuig, en het vliegtuig zat overvol. Toen we eindelijk aankwamen was onze overgrootmoma kwijt! Toen moesten we in een ander vliegtuig gaan kijken waar onze oma was, maar er waren zoveel lijken in kisten we konden haar niet terugvinden! Opeens hoorde we een heel raar geluid en we kregen door dat we moesten gaan zitten. We volgde de instructie op en we gingen zitten, opeens kwam sneeuwwitje uit he niets aanlopen en we kregen een musical! Allemaal dieren en mooie geluiden kwamen overal vandaan. Alle kisten veranderde in allemaal sprookjes en films! Doornroosje,farao,Batman enz. Opeens kwam er een Spotlight op onze overleden overgrootoma, we hadden haar teruggevonden.

 15. E.
  29 april 2013 / maandag, 29 april 2013

  Oooo ik had laatst zo’n rare droom, mijn vriend was toen nog in Australie, ik heb hem zelfs toen gebeld om dat te vertellen maar nu weet ik het gewoon niet meer!!

 16. Jelka
  29 april 2013 / maandag, 29 april 2013

  Ik droomde onlangs dat mijn hond me een pootje gaf omdat ik hem een snoepje wou geven en ik trok het onderste deel van zijn pootje er gewoon af, gewoon omdat ik zn pootje vast nam. En vlak daarop gebeurde hetzelfde met het andere pootje en het duurde zolang om bij de dierenarts te raken dat zijn pootjes er niet meer aangenaaid konden worden. Toen ik wakker werd ben ik meteen naar beneden gegaan en heb hem een knuffel gegeven, ben er een dag niet goed van geweest.

  • cora
   29 april 2013 / maandag, 29 april 2013

   Ernstig herkenbaar. Heb een keer gedromd dat ik een pootje van mijn hond eraf hakte. Het moest maar weet niet waarom. En dat arme dier brullen. Echt afschuwelijk. Heb me er gewoon schuldig om gevoeld. Hoe haal ik het in mn hoofd om dat te dromen?

 17. Wendy
  29 april 2013 / maandag, 29 april 2013

  Ik droom elke nacht heel raar, dan wordt ik ‘s ochtends wakker en dan weet ik mijn droom voor ongeveer een uur en dan vergeet ik hem. Mijn dromen zijn echt heel onlogisch, zoals 1 keer, toen droomde ik dat een mega grote beer me achterna zat in een groene tractor. En het zag eruit als een Mario spelletje. Ik heb een raar brein.

 18. Rhonda
  29 april 2013 / maandag, 29 april 2013

  Ik droom vaak hele rare dingen die niets met mijn dagelijks leven te maken hebbe en vaak ook grenzen aan het lugubere. Ik was dus wel eens benieuwd maar kon me zo de details van sommige dromen niet meer herinneren. Nu heb ik net weer een droom kunnen onthouden dus wilde ik hem graag delen.
  Het begint met dat ik een gezin begeleid want ze hebben een aantal kinderen en een pasgeboren baby en dat gaat allemaal niet zo goed. De vader laat mij de video zien van de geboorte van de baby als er een hond bij komt. Ik weet dat dit de therapiehond is en dat hij al oud is. Dan loop ik op straat met de gedachte dat ik graag de begeleider van de nieuwe en jongere theraphiehond wil worden maar ik weet niet of dat lukt. Ik loop naar het huis van het gezin wat ik begeleid en voel me heel erg eenzaam want ik wil graag dat het lukt met de hond.
  Daarna gaat mijn droom naar een andere scene. Wellicht heb ik twee dromen onthouden maar deze is wat enger. Mocht je daar niet tegen kunnen lees dan niet verder.
  Ik zit in de marine op een schip waar veel onrust heerst, eigenlijk denk ik dat we allemaal voor het eerst naar de oorlog gaan en alleen de leiding weet wat ons te wachten staat. Op de trappen liggen dozen met lijken van mensen die omgekomen zijn en we kijken of daar mensen tussen zitten die we kennen of dat het alleen maar mensen zijn die we niet aardig vinden want als dat zo is dan lachen we er alleen maar om. Op het schip is er een zwembad waar het super druk is. Toch spring ik samen met een maatje in het zwembad. Om ons heen verdrinken mensen bijna omdat je niet normaal kunt zwemmen en iedereen heeft z’n uniform aan. Ik en mn maatje gaan ook vaak kopje onder en we besluiten te gaan kijken waarom het zwembad zo vol zit. Het blijkt dat het watervolleybal team wat aan boord zit aan het trainen is en een heel stuk van het zwembad inneemt. Ik en mn maatje besluiten dat dit niet kan en verstoren de training door dwars door het afgezette stuk te zwemmen. Dat veroorzaakt een hoop onrust en mensen willen mij en mn maatje pakken en ik denk straffen ofzo voor wat we gedaan hebben. Dan opeens zit ik weer naar de dozen met lijken te kijken, iets van een nieuwe oorlog of gevecht geweest en dus nieuwe doden gevallen. Het volgende moment loop ik naar mijn kamer toe met de riem van iemand die ik erg goed ken en huil omdat diegene tussen de dozen met lijken zat. Ik kijk naar buiten op het dek van het schip en verbaas me er nog over dat het aangelegde gras helemaal niet zo hard waait en het eigenlijk heel mooi en sereen buiten is. Dan sta ik in mijn kamer (die onwijs groot is en ik met anderen deel) en een van de meiden zegt tegen me: ik ben eigenlijk best blij. Ik flip en begin te schreeuwen tegen het meisje, hoe kan ze nou niet zien dat ik onwijs verdrietig ben als ze me met die riem ziet lopen. Ik geef de riem een mooi plekje in de zon en val op bed neer om te huilen.
  Dat was wat ik vannacht heb meegemaakt. Ik heb vaker dromen die ik onthoud en vaak zijn ze heel eng en word ik met een raar gevoel wakker. Ook zijn ze heel gedetailleerd en hebben vaak niks met mijn dagelijks leven te maken. Ik kan ze niet herleiden naar iets wat ik heb gezien ofzo dat ik denk: ow daar heb ik aan zitten denken. Ik word er af en toe raar van dat ik van die vergaande dromen heb. Misschien kan de dromenexpert er iets uit maken?

 19. Patricia
  29 april 2013 / maandag, 29 april 2013

  Ik droom meestal kutdingen, maar ik kan mijn dromen sturen. Laatst droomde ik dat er een boze man naar me toe kwam met een klacht, maar ik luisterde niet want ik probeerde om iets anders te dromen. Uiteindelijk lukte het en was ik aan het snowboarden 😀 Die switch ging trouwens ook echt grappig: net zoals op hoe je op een macbook van scherm kan wisselen met dat knopje! Verder droom ik heel vaak dat de zwaartekracht raar doet. Zo loop ik op een trap en opeens komt de zwaartekracht telkens van andere kanten waardoor ik heel moeilijk de trap op kom, of in de lucht vlieg :’)

 20. Nadiwa
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Ik heb een poosje terug een droom gehad die me erg van streek maakte. Ik droomde dat ik op mijn stage plek was, en er een meisje kwam die me met gebrekkig Nederlands iets vroeg. Ik weet niet waarom maar ik legde de link dat dit de nieuwe vriendin was van m’n ex. Hij had het vorig jaar uitgemaakt in een sms en had na een week al een ander. Dit was dus dat meisje. Ze zei dat het uit was, en hij dus weer vrijgezel was. Ik kan me in mijn droom nog goed herrineren dat ik op facebook heel lang zocht naar de optie om iemand te de-blockeren want dat had ik met hem gedaan. Maar het wilde telkens niet, en er kwam steeds een ander scherm omhoog. Ik was er in m’n droom zo mee bezig dat ik wakker schrok van mijn wekker de volgende ochtend. Toen heb ik ook daadwerkelijk hem gede-blockeerd, maar hij had nog gewoon met haar. Deze droom zat me echt niet lekker en ik vraag me af waarom ik die had.

 21. beautyluv
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Ik heb een nog al nare droom die regelmatig terug komt. Wel altijd op een andere manier. Namelijk dat m’n tanden in elkaar vast zitten, beetje gek misschien, maar m’n boven tanden zitten dan zeg maar vast tussen m’n ondertanden en doet super pijn. Ik word dan ook altijd een beetje met een naar gevoel wakker. Heb die droom al een jaar ofzo vrij regelmatig gehad, nu een tijdie niet meer. Wel nog andere dromen over tanden.. Nare dromen over tanden.. Heb al vaker opgezocht maar niks gevonden. Wel vaak dat je tanden uit je mond vallen en dat dat iets slechts betekend maar dat heb ik nog nooit gedroomt.. Dus, ben best benieuwd. Leuk dat je dit doet, vind dromen altijd echt heel intressant.

 22. Amber
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Mijn vriend is twee jaar geleden overleden bij een auto ongeluk. Soms droom ik dat hij er weer is en dat we ‘het’ gaan doen, alleen het ‘wil’ op een of andere manier niet en dan raken we heel erg gefrustreerd hierover. Deze droom is echt al een paar keer teruggekomen en de vorige keer dat ik over hem droomde was het ineens ‘uit’ tussen ons, ik betekende niets meer voor hem.. Na hem heb ik niemand meer ontmoet of gedate – ik vind de dromen heel vaag en vooral de laatste was ik erg van streek van. Misschien kunnen jullie vertellen wat dit zou kunnen betekenen, ik ben er erg benieuwd naar… en het helpt me hopelijk iets verder! Liefs, Amber.

 23. Nicole
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Leuk! Ik heb dit jaar mijn profielwerkstuk gedaan over dromen, dus ik weet er al wat vanaf.

 24. Sam
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Ik herrinner meestal mijn dromen, en meestal droom ik iets engs
  Vaak dat ik weg aan het rennen ben voor iemand maar weet niet wie, en diegene wilt me iets aandoen

  Ik heb ook heel vaak dat ik in mijn droom weet dat ik droom, en dit ook zeg tegen iemand anders in mijn droom zo van: oh maakt niet uit wat er gebeurt, dit is toch niet echt, ik word zo wakker. Op zich vind ik dit fijn want dan word ik nooit onrustig/bezweet/bang wakker

 25. Klarieke
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Ik heb geregeld nachtmerries over inbraken bij ons thuis. Bijvoorbeeld vanacht toen wij met ons gezin in de woonkamer zaten en er 2 mensen zochten naar de sleutel vanaf buiten. We zagen ze al aankomen. Echt bizarre dromen en ze gaan allemaal over inbraken.
  Ik droom heel vaak bizarre en onverklaarbare dingen maar met name de inbraken wil ik echt weten daar dit vandaan komt want ik word er ontzettend bang van, ik hoop dat jullie mij kunnen helpen want ik vind het echt vreselijk..

 26. 28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Ik droom heel vaak dat als ik hard ren, ik kan vliegen. Als ik dan met mijn benen blijf rennen blijf ik in de lucht, als ik stop dat land ik weer zachtjes. Meestal als ik dit droom wil ik gaan vliegen omdat ik in mijn droom aan het wegrennen ben van iets of iemand, heel apart!

 27. Ginny
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  3 zijn me het meeste bijgebleven:

  1. vroeger had ik altijd nachtmerries(/dromen) over vampiers vleermuizen en de nacht, wat ik raar vindt want nu ben ik dol op vampierboeken??

  2.dat ik (toen ik +- 8 was) zat te vliegen/zweven door de gangen van mijn huis met een totally spies rugzak op mijn rug.

  3. dat ik (half jaar terug) met een vriendin van mij op de camping zat van de ouders van een andere vriendin met 2 jongens, ik een blanke met zandkleurige krullen, en mijn vriendin met een zwarte met kort haar (ps:heb ik niks op tegen) we waren zeg maar “verliefd” op elkaar en we zaten tot de nacht door te spelen, in 1 deel van de droom zat ik weer te vliegen maar dan door me steeds van de grond af te duwen.
  En net midden in de nacht toen we naast elkaar lagen in het gras (ik met blank, vriendin met zwart) naar de sterren te kijken en elkaar net aankijken stopt de droom.

  Hopelijk krijg ik wat antwoorden 🙂 xx

 28. Emma
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Ik droom heel veel en ik onthoud mijn dromen ook vaak. een tijdje geleden droomde ik iets vaags en het speelde zich af in het buitenland, ik weet niet waar, op een soort van half overdekte markt. Ik moest eerst over een lange brug daarheen, en daarna nog een heel eind verder daar was de ingang van de markt. ik weet niet meer precies wat ik daar ging doen, maar het was er was niemand, en het zag er dus echt precies zo uit als jouw foto’s van de textile souk. Dat was zo raar, toen ik die zag herkende ik die meteen, maar ik ben dus nog nooit in Dubai of uberhaupt een arabisch land geweest..
  Nadat ik in mijn droom op die markt was geweest liep ik de markt weer uit en verder over de weg naar een soort restaurant, ook hier zat niemand, maar ik liep door het restaurant naar een deur, trap af, en toen was ik in een soort supermarkt. daar ergens eindigde mijn droom en ging over in iets anders..

 29. Michelle
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Er is één droom die ik heel leuk blijf vinden. Mijn tante is getrouwd, ik stond buiten te wachten bij de gracht. Vervolgens kwam ze razendsnel op een fiets naar buiten. Prachtige trouwjurk aan, ding op het hoofd, wouw! Maar… ze fietste de gracht in. Toen is ze eruit gekomen (vraag me niet hoe) en ze zei: “Wat zonde van mijn schoenen.” Zo niks voor mijn tante.

 30. Bo
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  ik had laatst een droom dat ik ging trouwen, in een bouwmarkt, maar ik wist niet met wie. toen kwam een goede vriend van mij eraanlopen, hij bleek de bruidegom te zijn, en toen rende ik keihard en huilend weg. 😛

 31. 28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Ja de wc-droom van Eline heb ik ook heel vaak! Ik droomde vroeger ook vaker dat ik verdronk, maar me ineens bewust werd dat het een droom was. Vroeger droomde ik ook wel eens dat ik kon vliegen en ik heb ook een paar keer de droom gehad dat ik in een achtbaan zat die van de rails af vloog…. Zo raar allemaal!

 32. 28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Het klinkt vast heel stom, maar de laatste twee maanden droom ik veel over doodgaan, dood en moord. ik heb bijvoorbeeld een maand geleden een hele week langgedroomd dat er allemaal mensen voor mijn ogen werden vermoord. Voor de rest is het een beetje random doodgaan, maar word er echt gek van… Want ik weet totaal niet wat voor verband het met iets heeft.

 33. lotte
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Oef, dromen, haha, meest rare dingen die er zijn. Vroeger droomde ik regelmatig dat ik kon vliegen, maar dat was dan alsof ik zwom in de lucht, heel leuk gevoel. Ik heb ook al een keer gedroomd dat ik werd doodgeschoten, heel raar. Of dat je iemand zoent die je kent maar waar je (in het echt) niks voor voelt en dat je dan wakker wordt en het gevoel hebt dat je echt verliefd bent op die persoon. Vroeger had ik ook regelmatig hele nare dromen, ik heb geen idee waar die over gingen, maar het kwam erop neer dat het beeld heel snel ging maar het geluid heel traag, wat een heel raar effect en vreemd gevoel geeft. Vannacht heb ik onder andere gedroomd dat ik iets gewonnen had voor mijn centraal praktisch examen. Soms is het heerlijk om wakker t e worden en te weten dat het niet echt is, maar soms ik het ook zo’n enorme teleurstelling. Wanneer je bijvoorbeeld droomt dat je iets met je crush hebt (die in het echt een vriendin heeft..) 😛

 34. Dromer
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Toen ik iets jonger was heb ik ooit gedroomd dat de crush van mijn zus er was. Hij was heel lang, in het echt dan. Maar nou was hij ineens inmens klein. Net een kabouter. Toen was er een grote, felblauwe bureaustoel, eigenlijk precies dezelfde als we in ons vorige huis hebben gehad. Toen werd ik ook heel klein, en zaten ik en hij ineens op die stoel. Toen gingen we rondjes draaien en werd ik misselijk. Ik werd nog kleiner en ging me verstoppen achter hem. Toen hield de droom op.

 35. Emine
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Ik heb een aantal dagen geleden gedroomd dat ik mijn oom, waar we zo’n 10 jaar geen contact mee hebben, een hele dikke knuffel gaf. Het was net echt en ik baalde dan ook dat ik wakker werd. Jammer is dat hij in Turkije woont en dat ik hem dus niet eventjes op kan zoeken.

 36. 28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Ik droom meestal eng, dat ik achterna gezeten word door zombies of van een dak gegooid word. Niet zo heel leuk dus, ik ben me er wel van bewust, want laatst droomde ik, dat ik onder schot stond en toen bedacht ik me “als ik nu mijn ogen open doe, dan gebeurt er niks!!!”. Dus waarom ik erover droom, zou ik ook wel graag willen weten.

 37. Stephanie
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Ik droomde dat ik aan het bevallen was van mijn eerste kindje. Mijn vriend en mijn moeder waren in de kamer. De verloskundige was even bij me geweest om te checken hoe het met mijn ontsluiting stond. Alles goed, duurde nog wel ff voor dat ik bij de 10 cm was zei ze. Ze ging weg voor haar lunchpauze. Na een paar minuten voelde ik iets hards tussen mijn benen, het hoofdje van de baby was al geboren! Mijn vriend en moeder keken en schrokken zich dood. Mijn gedachten waren all over the place, dacht dat de baby 2 hoofden had ofzo. En mijn vriend en moeder wilden niet zeggen wat er was. Verloskundige kwam en zei dat de navelstreng 3x (!!) om het nekje zat. Uit angst begon ik te huilen (in de Surinaamse cultuur is het bijgeloof dat als je wordt geboren met de navelstreng om het nek dat je de gave hebt om te communiceren met overleden mensen), ik ben namelijk bang voor horror films en enge dingen dus dacht dat de baby de rest van zijn/haar leven bang zou zijn. De verloskunde haalde de navelstreng weg en ik mocht persen. Ik hoorde de baby huilen en werd wakker!

 38. Chantal
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Ik droom heel vaak dat ik kan vliegen.. Ook heb ik al vaker gedroomd dat ik zonder schoenen buiten liep. En vooral na een drukke dag op het werk dan droom ik dat ik nog steeds aan het werk ben.. haha.

 39. Roal
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Meestal heb ik leuke gekke dromen maar ik heb er laatst één gehad waarvan ik echt bang werd. Weet nog precies hoe alles eruit zag maar ik zal jullie niet vermoeien met alle details haha.

  Ik ging met een groep mensen een grote, hele lange loods in waar brand was over de gehele achterkant, in de breedte, vooraan kon je dus gewoon lopen.Het grootste deel van de groep was al een heel stuk de loods in gelopen, toen de zuurstof op begon te raken. Ik kon met nog 2 anderen de loods uitvluchten, we schreeuwden nog naar de rest van de groep en probeerden ze te bellen om ze te waarschuwen maar we konden ze niet bereiken. Toen ze na zo’n uur nog niet uit de loods waren besloot ik naar binnen te gaan. Toen ik de deur opende stonden alle mensen van de rest van de groep binnen vlak voor de deur. Ze waren compleet verbrand maar zagen er niet zo uit, ze waren meer veel-te-zonnebank-bruin. Hun ogen waren rond, zwart, doods, leeg en glanzend en ze keken me allemaal wanhopig aan. Ze konden niet meer praten of geluiden maken. Twee van hen draaiden door en renden naar de deur toe die ik had geopend om naar buiten te springen, op het moment dat ze naar buiten sprongen veranderden ze in as. De rest slaagde erin om de rest ‘levend’ naar buiten te krijgen door ze langzaam aan de overgang van brand naar koude buitenlucht te laten wennen maar ik kon verder niks doen dus stonden ze maar een beetje halfdood naast me.

  Toen werd ik wakker. Ik kende alle mensen uit mijn droom maar met de helft ga ik bijna nooit om. Ik heb ook geen enge film oid gekeken voor ik ging slapen. Ik droom echt nooit zo, ben benieuwd wat de droomexpert ervan zegt! Als deze droom uitgekozen wordt natuurlijk (:

 40. Monica
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Ik droomde laatst dat al mijn tanden aan het afbreken waren en dat ik mijn kiezen er als een brug eruit kon halen (ik heb een goed gebit, de tandarts is altijd blij met me!). Ik probeerde ze telkens terug te stoppen, maar mijn tanden en kiezen bleven maar loszitten en er echt uitvallen. Ik vond het maar vreemd, ik heb zoals ik al zei nooit problemen met mijn gebit, wat zou dit nou kunnen betekenen?

 41. Amanda
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Wat me opvalt is dat ik de laatste tijd vaak droom dat ik verdwaald ben en dat ik niet meer weet waar ik ben of als ik met iemand ben in mijn droom dat degene dan ineens weg is en dat ik degene aan het zoeken ben in mijn droom..

 42. Jessica
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Ik zit al een tijdje te twijfelen of ik deze droom met iemand wil delen, dus dit is de uitstekende gelegenheid ervoor..

  Ik droom de laatste tijd heel vaak dat ik knallende ruzie heb met mijn moeder, die helemaal uit de hand loopt, waarna ik het huis uitga. Het zijn best enge dromen, omdat ze heel “echt” zijn. (Bij sommige dromen besef je als het ware dat het nep is, bij deze moet ik altijd even bijkomen als ik wakker word).

  Het is echt supereng eigenlijk, omdat ik me afvraag waar het vandaan komt. Ik wil er niet teveel bij stil staan eigenlijk, maar ik ben wel nieuwsgierig of het een bepaalde betekenis heeft. Mijn moeder en ik hebben de laatste tijd best wel heftige dingen meegemaakt, maar juist hierdoor zijn we heel erg naar elkaar toegegroeid. JDes te raarder vind ik de droom dan ook..

 43. 28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Ik kan mn dromen bijna nooit onthouden. Als ik ze onthou komt dat vaak doordat het een nachtmerrie is die veel indruk op me maakt. En dan nog zijn het vaak maar kleine details die ik nog weet.

  Laatst droomde ik over onweer. Ik weet niet meer precies waar ik was, maar het was wel een bekende en vertrouwde omgeving. Ik was er samen met in ieder geval mijn zusje. Het onweer was echt angstaanjagend en ik herinner me dat we wegrende om een plek te zoeken waar we veilig waren. Nu ik erover schrijf weet ik weer hoe eng het allemaal was, alsof we in een actiefilm terecht waren gekomen. Uiteindelijk schrok ik wakker door een hele harde klap, maar echt een enorme donderslag die alles deed trillen en voor mijn gevoel meer op een bom leek dan op onweer.

  Mijn hart bonkte in mn keel, in paniek heb ik mijn nachtlampje aangedaan en ik heb me groot moeten houden om niet te huilen. Het duurde ook een minuutje of 2 voordat ik iets gekalmeerd was. De volgende dag heb ik ook de hele dag last gehad van hoofdpijn en ik voelde me heel moe.

 44. 28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Leuk! Ik droom de laatste tijd ook veel, naja dat ik wakker word en het nog weet.
  Alleen kort daarna vergeet ik het toch weer.

 45. 28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Wat leuk dit! Ik heb vroeger heel vaal dezelfde droom gehad en ik ben die nog nooit vergeten omdat ik hem toen echt onwijs eng vond. Ik ga benzine tanken met mijn moeder en bij het tankstation stapt zij uit en blijf ik zitten. Dan komt er een kat en die zegt hele gemene dingen (ik weet niet wat, alleen dat die kat heel erg eng was). Daarna komt er ineens een hele hoge muur om onze auto en kunnen we niet meer weg. Dat is alles wat ik me herinner en ik heb die droom dus echt heel vaak gehad toen ik nog heel klein was. Ben wel heel benieuwd wat dit zou kunnen betekenen!

 46. Cheyenne
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Ik droom vaak dat ik achter het stuur van een auto zit en dan heel langzaam door straten rijd. Tegelijkertijd ben ik heel bang en bots ik tegen andere auto’s of paaltjes aan terwijl ik dus heel langzaam rijd.
  Ook droom ik vaak dat ik met een bootje of iets dergelijks over een wildwaterbaan vaar. Het is altijd kolkend en snel water. Ik vraag me af wat dit betekent

 47. ilham
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  dat ik met krukken (gekneusede enkel) een winkel in liep waar de leukste jongen werkt. en met hem achter in de zaak een date heb, die geregelg is door mijn vriendin.
  ik vind hem wel apart.

 48. Jessica
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Ik droom heel vaak al jaren hetzelfde maar altijd een beetje anders. Er is ofwel 1 nest muizen of knaagdieren of meerdere nesten en er is haast geen plaats in hun kooien, dan moet ik er voor zorgen dat ze allemaal in een eigen kooi terecht komen.

 49. 28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Ik droomde vannacht dat ik in een auto zat met 3 onbekende mensen en zij lieten de ruiten met opzet beslaan, geen idee waarom. Opeens was ik in een groot huis met wat oude klasgenoten, 1 van die meisjes had 3 van mijn MAC kwasten van mij gesloten. Ik wilde dat meisje gaan zoeken maar op dat moment kwam er een ander meisje naar me toe die vroeg hoe je moest shapen. Toen heb ik haar met een stippling brush laten zien hoe je kunt shapen, met een veel te donkere bronzer. Daarna heb ik nog losse witte poeder er overheen aangebracht en vervolgens deed ik er nog foundation overheen.. Zo vreemd?! En ja, ik ben vanmorgen eerst gaan checken of mijn geliefde kwasten er nog lagen;) wat een wilde nacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *