Op stap met Estée Lauder Double Wear To Go

De Double Wear Stay-in-Place Liquid Foundation van Estée Lauder is al 15 jaar één van de populairste foundations ter wereld. Deze foundation dekt als een tierelier, blijft superlang zitten en geeft de huid een egale, stralende teint. Sinds kort kunnen we deze foundation ook gemakkelijk on-the-go meenemen, want vorige maand lanceerde Estée Lauder hun Double Wear To Go foundation. Een foundation die perfect aansluit bij de vrouw van nu met een drukke, hectische lifestyle.

Samen met Estée Lauder ben ik een dagje op stap geweest in Utrecht, waar ze mij hebben gevolgd en gefilmd. Bekijk het resultaat hieronder;

‘t Koffieboontje aan de Oudegracht (tegenover de Rembrandt bioscoop) is echt een superknus cafeetje met hele vriendelijke eigenaren en de lekkerste thee en koffie. Absoluut een aanrader voor wanneer je gezellig een drankje wilt doen in hartje centrum. Loop je iets verder door dan kom je interessante, unieke winkeltjes tegen zoals DAK, waar ze vintage snuisterijen en handgemaakte kleding en accessoires verkopen. Eén van mijn favoriete lunchplekken (en waar je ook gezellig een wijntje kunt doen) is Delphi’s aan de Neude. Hier sluit ik mijn dag dan ook gezellig af met mijn zusjes. Ik ben erg benieuwd naar jullie Utrechtse Hotspots!

estee lauder double wear to go - 1Onderweg van huis naar een afspraak in Amsterdam, een avondje uit, een lange vlucht, ik ben altijd druk bezig, onderweg of op reis. Maar ook voor vrouwen die ‘s ochtends sporten en vervolgens naar hun werk rijden. Of de kinderen afdroppen bij school en daarna slechts 5 minuten in de auto hebben om zichzelf op te maken is een compact foundation ideaal. Gelukkig is een razendsnelle touch-up zo klaar met de nieuwe Double Wear To Go. Dit is overigens geen ‘cushion’ foundation, maar een hygiënische, nieuwe en verbeterde versie op de bestaande compact foundations.

estee lauder double wear to go - 3Het ronde doosje is chique donkerblauw en zo’n 4 cm hoog. Het ligt lekker en luxe in de hand en past gemakkelijk in je toilettasje of in het binnenritsje van je tas. Klap je het deksel open dan zie je een spiegeltje en een sponsje.

estee lauder double wear to go - 4Verwijder het sponsje voordat je de foundation uit het doosje wilt pompen.

estee lauder double wear to go - 6Met slechts één druk op de knop komt er een perfect afgestemde dosis foundation uit die precies voldoende is voor je gehele gezicht. Magic!

Vervolgens kun je je vingers, een kwast of het bijbehorende sponsje gebruiken om de foundation mee aan te brengen. Het sponsje kun je reinigen wanneer je maar wilt en ook het oppervlak waar de foundation uit komt is gemakkelijk schoon te maken. De foundation zelf zit netjes ‘opgeborgen’ in het doosje en komt alleen in contact met de buitenwereld op het moment dat je op de knop drukt. Ik vind dit daarom een goede, hygiënische variant op de compact foundations die tot nu toe al op de markt zijn verschenen.

estee lauder double wear to go - 7In Nederland zijn er 6 kleuren verkrijgbaar, van licht naar donker met zowel een koele als warme ondertoon. Zelf heb ik de kleuren Sand (links) en Pebble (rechts) opgestuurd gekregen om uit te testen. Ik ben altijd reuzebenieuwd als er weer iets nieuws en innovatiefs op de beautymarkt komt! Nu bestonden er al wel langer compacte foundations voor on-the-go, maar zoiets als dit – dus met de perfecte dosis foundation na één druk op de knop – ben ik nog niet eerder tegengekomen. Ik vraag me af of deze dosis inderdaad perfect is (dus niet te veel of te weinig). Let’s find out!

estee lauder double wear to go - 8De Double Wear To Go foundation heeft een iets andere formule dan de originele Double Wear, het is namelijk iets minder dekkend en langhoudend, maar bevat wel een Tri-Moisture Complex waardoor de huid er prachtig egaal en natuurlijk uit komt te zien. Het Tri-Moisture Complex houdt in dat er aan deze foundation een mix van hyaluronzuur, glycerine en exotische muru muru boter is toegevoegd, die de huid voorziet van een intense hydratatie. De foundation bevat ook een Skin Smoothing Complex bestaande uit een mix van Argireline and Mariadistel extract, die fijne lijntjes en rimpels optisch verminderen en zorgen voor een egale uitstraling van de huid. Lichtreflecterende deeltjes zijn toegevoegd om de huid te laten stralen en het te voorzien van een natuurlijke, gezonde glow.

Hieronder de swatches van Sand (boven) en Pebble (onder) op mijn pols;

estee lauder double wear to go review - 1 estee lauder double wear to go review - 2De Double Wear To Go foundation belooft tot 8 uur lang mooi te blijven zitten. De foundation brengt prettig aan en verdeelt soepel over mijn huid, zonder te vlekken of droge plekjes te accentueren. En zoals je ziet versmelt het prachtig met mijn huid en laat het een dewy finish achter.

Sand heeft de juiste gele/warme ondertoon, maar is voor mij net iets te licht. Pebble heeft de juiste donkere kleur, maar is net iets te roze. Ik meng beide kleuren daarom om tot de perfecte match te komen.

estee lauder double wear to go review - 4Omdat ik sinds kort helemaal fan ben van de Beautyblender, vind ik het fijn om het sponsje te gebruiken voor mijn full face. Als er een kraan in de buurt is vind ik het fijn om het sponsje vochtig te maken, maar ook droog is hij prettig in gebruik. Het sponsje heeft een fijne textuur waardoor ik de foundation mooi en egaal kan aanbrengen met een natuurlijk airbrushed effect als resultaat. Voor touch-ups later op de dag gebruik ik echter liever mijn vingers. Maar in principe hoef je je handen dus niet vies te maken.

estee lauder double wear to go review - 3 Mijn huid zonder Double Wear To Go.

estee lauder double wear to go review - 5Mijn huid na één laagje Double Wear To Go.

De foundation voelt heerlijk hydraterend aan op mijn huid, waardoor ik denk dat dit een ideale formule is voor mensen met een drogere of ouder wordende huid. Maar ook voor mij met mijn gemengde huid is dit heerlijk, nu mijn huid iets droger wordt door het koude weer. Deze foundation laat mijn huid niet extra hard glimmen, maar na zo’n 4 uur (dus ongeveer op de helft van de dag) heb ik wel wat glans rond mijn T-zone en is het tijd voor een touch-up en een afpoederbeurt.

voor en naIk zou zeggen dat de dekking medium is, maar wil je een intensere dekking, dan is de foundation prima op te bouwen met een tweede dosis, oftewel een extra druk op de knop. Aan het einde van de dag zit de foundation er nog prima op, dus de beloofde 8 uur komen ze absoluut na! De foundation maakt mijn huid niet alleen egaler, mijn huidtextuur oogt ook wat fijner en gladder. Je voelt de foundation amper zitten en het resultaat is dan ook heel natuurlijk.

double wear to go foundation full faceHier zien jullie een full face na één laagje foundation. Ik heb expres geen bronzer, blush of higlighter gebruikt zodat jullie goed kunnen zien dat deze foundation een mooie, stralende glow aan de huid geeft. Ik heb deze foto’s gemaakt met kunstmatig licht, maar morgen zal ik nog eens een foto maken bij daglicht en die meteen in dit artikel plaatsen. Ik moet er echt aan wennen dat het soms om 15u ‘s middags al te laat is voor goede daglichtfoto’s namelijk…

double wear to go reviewEn de dosis? De hoeveelheid foundation die eruit komt is vergelijkbaar met één pompje foundation van een ‘normale’ foundation, en dit is inderdaad voldoende voor een full face. Als je gedurende de dag een kleine touch-up nodig hebt (bijvoorbeeld alleen wat extra onder mijn ogen en hier en daar een oneffenheidje wegwerken), is dit echter nét iets te veel. Gelukkig kun je overtollige foundation gemakkelijk en hygiënisch wegvegen met bijvoorbeeld een tissue of een wet wipe. Of je drukt minder hard zodat er gewoonweg wat minder foundation uit het gaatje komt.

Conclusie
estee lauder double wear to go - 2Ik ben blij verrast met het gebruikersgemak van de Double Wear To Go, als ook het resultaat op mijn huid. De foundation geeft mijn huid een frisse, stralende en natuurlijke look, terwijl het mijn huid voorziet van voldoende dekking. De foundation is inderdaad zeer ideaal voor onderweg of op reis. Je zit niet te kliederen omdat er precies genoeg foundation uit het doosje komt en het is heel hygiënisch in gebruik omdat je zowel het sponsje als het ‘dek’ gemakkelijk kunt reinigen. Als ik de keuze heb vind ik het prettiger om mezelf thuis op de bank wat uitgebreider op te maken, maar juist voor de momenten dat ik haast heb en de deur uit moet vliegen, of mezelf tussen afspraken door van een touch-up moet voorzien, biedt de Double Wear To Go absoluut uitkomst.

estee lauder double wear to go - 7De Double Wear To Go foundation bevat overigens 12 ml foundation, wat ongeveer de helft is van een gemiddelde flacon met foundation. Naar schattig zou je hier bij dagelijks gebruik zo’n 2 à 3 maanden mee kunnen doen. Maar, omdat ik het product zelf alleen zou gebruiken voor on-the-go momentjes, ga ik er van uit dat ik hier een half jaar tot een jaar mee kan doen. Het is maar net hoe je dit product wilt gaan toepassen in jouw lifestyle. Naar verhouding is deze foundation dus wel een stuk duurder dan ‘normale’ foundation, wat alles te maken heeft met de innovatieve verpakking. Als je het gebruikersgemak hier tegen afweegt, vind ik het prijsverschil begrijpelijk.

Als een To Go Foundation past in jouw lifestyle is het absoluut de moeite waard om de Double Wear To Go eens te bekijken in de winkel. Helaas zijn er in Nederland slechts 6 kleuren beschikbaar (wereldwijd zijn er 18 kleuren beschikbaar) dus ik hoop dat er binnenkort wat meer kleuren deze kant op komen, zodat er net even wat meer keuze is!

De Estée Lauder Double Wear To Go foundation kost €46,95 en is onder andere verkrijgbaar bij parfumerie Douglas, Ici Paris XL en de Bijenkorf.

Wat vinden jullie van de Estée Lauder Double Wear To Go foundation, is het iets dat in jouw lifestyle zou passen?

Until next time,
Serena Verbon

– sponsored

Volg:

48 Reacties

 1. Kaan
  5 november 2016 / zaterdag, 5 november 2016

  Ziet er erg mooi uit! Ben ook erg benieuwd naar het product. Welke foundation vind je fijner? Deze van estee lauder of de lancome teint miracle cushion foundation? Want het idee van beide foundations zijn hetzelfde..

 2. T.
  27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  I love estee lauder foundation. Alleen bij mij is het juist erg matterend en niet voedend. Dus moet een goede hydraterende crème eronder gebruiken. Maar echt hele goede foundation. Heb al 3 flesjes op gemaakt. Ik had alleen wel een kleur uit Italië die er in Nederland niet is. Vond ik heel erg jammer en vervelend. Gelukkig heeft de bijenkorf nieuwe kleuren! (Zei de verkoopster). Ik heb nu uit engeland, Italië en Nederland de lichtste kleur. Alle 3 heel anders. Engeland is roze, Italië geel en vind de nederlandse kleur te oranje. Dus die gebruik ik alleen als ik echt bruin ben of na een spray tan.

 3. Kayleigh
  16 november 2015 / maandag, 16 november 2015

  Ik vind het echt een handig en leuk idee. Maar jammer van de kleuren range, ik zou waarschijnlijk ook 2 kleuren moeten mengen en dat vind ik zonde. Ik heb dan liever een andere foundation direct in de juiste kleur.

  Kom op Estee Lauder, breng meer kleuren naar Nederland! Aangezien Serena voor deze advertorial ook foundation kleuren moet mengen!

 4. 16 november 2015 / maandag, 16 november 2015

  De foundation lijkt me echt heel vreemd in gebruik! Zeker omdat ik alleen maar pompflesjes en andere knijpflesje gebruik!

 5. 16 november 2015 / maandag, 16 november 2015

  Lekker uitgebreid! Lijkt me inderdaad ideaal voor onderweg ook met het sponsje erbij en niet moeilijk doen met hoeveelheid, ideaal! ik zou het niet zomaar bestellen maar wel even bekijken in de winkel voor de juiste kleur. deze ga ik onthouden als volgende foundation!

 6. 16 november 2015 / maandag, 16 november 2015

  Ik vind het effect erg mooi. Ook mooi die video erbij.

 7. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Ik vind het effect heel erg mooi. Maar voor die prijs koop ik liever de normale versie!

  • T.
   27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

   Die is maar een paar euro goedkoper 🙂 maar dan heb je wel veel meer product. Dus tis maar of je het echt onderweg nog nodig hebt

 8. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Wat een geinige verpakking! Ziet er best leuk uit.

 9. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Wauw wat een handige uitvinding! Het doosje ziet er heel chic uit! Mooie glow geeft hij ook op je huid alleen jammer dat ze zo duur zijn.

 10. Vera
  15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Leuk dat ze weer iets nieuws bedacht hebben! Al vind ik het daar ook wel bij ophouden. Zoveel geld voor de halve hoeveelheid foundation, vind ik zelf erg aan de prijs. Ik houd het bij m’n double wear foundation 🙂

 11. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Heel innovatief, maar de prijs is toch wel vrij heftig!
  x

 12. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Wat een leuk innovatief product. Ik vind het resultaat op je gezicht er echt ontzettend goed uitzien. Mooie medium dekking die er echt voor zorgt dat je huid er mooi egaal uitziet.

 13. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Wauw! Dat is nog eens een innovatief product! Ziet er ook heel mooi uit x

 14. Hi
  15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Dit is echt een heel leuk product! Het zou nog gaver zijn als ze er misschien bijvoorbeeld 1/3 primer in konden doen en dan 2/3 foundation. Zo kun je onderweg echt je volledige gezichtsmake-up doen.

 15. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Wat een handige uitvinding! Heel erg leuk

 16. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Het is een heel innovatief product en het ziet er op jouw huid ook echt mooi uit! Maar als ik eerlijk ben, vind ik het wel een duur product in verhouding met een normale foundation. Zelf poeder ik na een halve dag mijn gezicht even af met een transparante poeder om de ergste glim weg te halen. Dat vind ik net iets fijner denk ik dan in de weer te gaan met dit product.
  Liefs,
  Eva

 17. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Hoi Serena!

  Ik heb dit zelf nog nooit gezien, maar wat zit dat er handig uit!
  Zelf vind hem wel aan de dure prijs jammer genoeg, maar misschien ben ik toch wel een keer verplan om hem te kopen omdat hij zo handig is om mee te nemen. Meestal heb ik foundations in een glazen fles en dat vind ik zo onhandig en een beetje eng om mee te nemen..
  Ik ren snel een keer naar de Bijenkorf om een goede kleur te vinden!

  x

 18. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Wat een slim idee! Het effect vind ik ook erg mooi.

 19. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Qua verpakking en gebruiksgemak kan dit tellen, maar jammer genoeg qua prijs ook. Dan maar de iets minder hygiënische variant en een gewone compact foundation voor mij. Het idee vind ik echt top, maar de prijs ligt toch echt te hoog.
  xx

 20. Ka
  15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Eerlijk gezegd vind ik de kleur iets te donker voor je en de ondertoon is te rozig (beetje aan de rode kant) ondanks dat je de kleur hebt gemengd. Het glimt ook nog eens heel erg. Ik heb betere foundations bij je zien staan

 21. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Dat is toch iets te prijzig voor mij

 22. Anita
  15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Ik blijf het jammer vinden dat in een land met zoveel verschillende huidskleuren er maar 6 kleuren beschikbaar zijn.

  • T.
   27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

   Ja echt he! Ik moest mijn kleur ook altijd op vakantie kopen

 23. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Echt, wat een prijsje zeg phoee! Wel een leuke video en prachtige foto’s!!

 24. julie
  15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Ik vind de prijs echt belachelijk hoog. Een gemiddelde hoeveelheid foundation is 30ml dus grof geschat zou deze foundation uitkomen op een 120 euro. Maar ik wil niet enkel negatief doen. Wat ik wel apprecieer aan Estee Lauder is dat ze zo innovatief zijn. Ik houd van companies die nieuwe dingen proberen en niet altijd op safe spelen.

 25. Marissa
  15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Wauw mooi product ik ben sinds kort helemaal verliefd op de double wear foundation <3 dekt als mijn rode vlekjes en pukkeltjes en het word er bij mij ook niet erger van. Eindelijk een foundation die mij goes bevalt. Ik ben niet zovaak on the go dus heb deze niet nodig maar hou hem zeker in me achterhoofd voor als ik een keer op reis zou gaan want dan is dit veel praktischer dan een glazen flesje 🙂

 26. Wieteke
  15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Ziet er goed uit! Normaalgesproken geef ik graag wat meer uit als het een goed product is maar 12 ml foundation voor €46,95 vind ik een belachelijke prijs 🙁

 27. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  wat een handig product:) het systeem doet me denken aan de kate sommerville moisturizers! Ik zou het zeker willen uitproberen alleen de prijs is een beetje aan de hoge kant

 28. Sjess
  15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Voor on-the-go bijwerken vind ik het niet handig dat je niet bijvoorbeeld maar een half pompje kunt doen. Dan pomp ik toch liever mijn reguliere foundation in een reispotje ;). Maar het effect van de foundation zelf is erg mooi! Bij Double Wear foundation moet ik denken aan zware, matte dekking, maar dat is dus bij dit product niet het geval 🙂

  • Serena
   Auteur
   15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

   Ik heb het net even geprobeerd, en je kunt de knop ook minder diep indrukken zodat er gewoon een beetje foundation uitkomt. Op deze manier kun je dus ook met dit product een ‘half pompje’ eruit krijgen. Perfect!

 29. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Je hebt me nieuwsgierig gemaakt! Ik vind het resultaat erg mooi en ben benieuwd hoe hij mij zou bevallen.

 30. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Erg handig. En ziet er ook echt prachtig uit moet ik zeggen. Maar helaas ben ik wenig on the go. Dus zal het voor mijzelf een beetje te veel en zonde zijn. Liefs soraya

 31. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Wat is de video leuk geworden Serena, echt heel leuk :-)! Dit product zou zeker iets voor mijn voor on the go. Wel vind ik hem vrij prijzig, maar je hebt dan ook wel een heel fijn product. De vormgeving is uiteraard weer prachtig, maar ik ben dan ook niet anders gewend van Estee Lauder :-)!

 32. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  De Double Wear foundation staat absoluut op nr. 1 bij mij. Ik weet niet als de To Go versie echt iets voor mij zou zijn, maar hij lijkt me zeker handig voor bepaalde gelegenheden.

 33. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Over de Estee Lauder Double Wear foundation heb ik alleen maar lovende verhalen gehoord, dus dat zal in de to go variant ook wel in orde zijn. Maar het is zo jammer dat er maar 6 kleuren in NL uit komen, want dat is wel erg weinig. Over het algemeen ben ik niet zo van mijn basismake-up aanbrengen onderweg, dus ik mis hier denk ik niet zo veel aan.

 34. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Ik vind dit wel een prachtig product! De verpakking alleen al lijkt me heel prettig voor onderweg. En de finish is ook echt heel mooi, met mijn droge huid kan ik zo’n dewy effect wel waarderen :).

 35. Syl
  15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Mijn eerste gedachte was dat dit een gewone pompflacon was, maar dan in een platte ronde verpakking.
  Ik vind het effect wel erg mooi.
  Jammer dat ze nog zo weinig kleuren in NL hebben.

 36. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Wat een gave foundation qua vormgeving! En hij is inderdaad echt prachtig! Ik ben wel enthousiast. Ik zou de prijs het misschien deze keer wel waard vinden… 🙂

 37. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Wat een grappig concept om foundation aan te brengen. De dekking is ook prachtig, het lijkt net of het je eigen huid is!
  Xoxo

 38. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Wat een fijn product! Helemaal fijn voor degenen die niet zo’n voorstander zijn van sponsjes, zoals ik. Vind hem wel redelijk aan de prijs, maar je krijgt er wel een mooi product voor terug. Ja, ik ben wel nieuwsgierig geworden!

 39. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Wat een handige verpakking zeg, echt ideaal! Fijn ook dat op deze manier het sponsje niet per se nodig is, handig als je niet zo van sponsjes houdt (hoi!). Het effect van de foundation is ook tof, en mooie uitgebreide review 🙂 (Het filmpje doet het trouwens nog niet!)

 40. 15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Het lijkt me super fijn product. Wat een mooi uitgebreide review. Jammer dat er in Nederland slechts 6 kleuren beschikbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *