Olaz Total Effects Dagcrème & Serum Duo

Door Nena – Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een artikel heb geschreven over gezichtsverzorging, terwijl ik toch echt elke dag mijn gezicht braaf insmeer met voedende dag- en nachtcrèmes! Ik heb een vrij gevoelige huid, dus een crème prikt helaas al snel. Daarnaast heb ik ook een droge huid, dus ik moet een dagcrème hebben die mijn huid goed weet te hydrateren zonder dat hij vet wordt. Daarnaast vind ik het fijn als mijn huid overdag beschermd wordt tegen de zon, door middel van een SPF.

Ik gebruikte altijd verschillende merken, maar sinds de laatste jaren gebruik ik vaak producten van Olaz. Ik heb al vele potjes, tubetjes en pompjes versleten en eigenlijk bevallen de producten me altijd erg goed. Soms in combinatie met een serum. Gelukkig heeft Olaz nu weer iets nieuws, namelijk de Olaz Total Effects Dagcrème & Serum Duo.

Dit duo bestrijdt de 7 tekenen van het ouder worden:

 1. Vermindert zichtbaar fijne lijntjes en rimpels.
 2. Hydrateert zichtbaar voor een stevigere huid.
 3. Reduceert de zichtbaarheid van poriën.
 4. Vermindert zichtbaar de verschijning van ouderdomsvlekken.
 5. Helpt de huidtextuur glad en gelijk te maken.
 6. Biedt voedende hydratatie.
 7. Geeft de huid een zichtbaar gezonde uitstraling.

Renate verbaan is het het gezicht van deze nieuwste beauty creatie. Een krachtige beauty creatie waarin de Total Effects dagcrème – in één product! – wordt gecombineerd met een intensief werkend serum. Dit ‘Duo’ bestrijdt zeven tekenen van ouder worden effectiever en in minder stappen.

Nu denk je misschien: 7 tekenen van ouder worden! Ik ben pas 18?/ 21?/ 25?/ 30? jaar oud! Dat heb ik toch helemaal niet nodig!? Maar dan ben ik het niet helemaal met je eens. Wat anti-aging producten betreft ben ik van mening dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen! Sterker nog je moet (nou ja MOET, bij wijze van dan hè) juist beginnen met smeren van dergelijke producten vóór dat er al enige fijne lijntjes beginnen te ontstaan. En niet wanneer je al aanwezige (droogte) lijntjes (rimpels!) wilt bestrijden. Dit zijn scheurtjes in het collageen die helaas onomkeerbaar zijn… Nou ben ik toch wel erg nieuwsgierig op welke leeftijd jullie beginnen/ zijn begonnen met het gebruik van anti-aging producten?

Olaz over Total Effects Dagcrème & Serum Duo: “De combinatie van serum en vochtinbrengende crème verzorgt de huid met krachtige anti-verouderingsingrediënten zoals niacinamide en n-acetyl glucosamine, waarmee zeven tekenen van veroudering op een effectieve manier worden bestreden. Daarnaast beschermt dit duo de huid met SPF 20 en anti-oxidanten zoals vitamine-E en groene thee-extracten. Ook zorgen pigmentbestanddelen op basis van mineralen ervoor dat oneffenheden in het gezicht zichtbaar worden verminderd. Total Effects Dagcrème & Serum Duo hydrateert de huid op een zeer intensieve wijze. De toevoeging van Titaniumdioxide zorgt voor een optisch stralender huid en daarnaast zorgt Tapioca zetmeel ervoor dat het product super zacht aanvoelt op de huid. Total Effects Dagcrème & Serum Duo vormt een oplossing die vrouwen helpt hun complexe leven te vereenvoudigen.

Aanvullend nog even een onderzoekje:

Recent onderzoek* toont aan dat van de vrouwen die Olaz Total Effects Dagcrème & Serum Duo gebruiken:

 • 72% een zichtbare vermindering waarneemt van rimpels en fijne lijntjes in het gezicht.
 • 93% verbetering ziet in de vochthuishouding van de gezichtshuid.
 • 83% vindt dat Olaz Total Effects Dagcrème & Serum met succes zeven tekenen van ouder worden bestrijdt en tegelijk even effectief is als het apart gebruiken van een dagcrème en serum.

* Uitgevoerd namens P&G Beauty gedurende vier weken onder 161 vrouwen met de leeftijd 18-65 jaar.

Nou dat klinkt allemaal zeer veelbelovend! Ik heb deze Dagcrème & Serum duo de afgelopen 4 weken uitgebreid getest en elke ochtend op mijn gezicht aangebracht. Ik heb geen voor en na foto’s van mijn gezicht waarop een duidelijk verschil is te zien. Naast dat hij lekker voedend is, is er namelijk geen groot verschil te zien. Ik kan wel vertellen hoe dit product mij is bevallen en of het zijn geld waard is!

Het was in ieder geval weer een prachtig pakje om te ontvangen!

Chic verpakt in een zwarte doos met gouden lint.

Wat me direct opvalt is dat de dagcrème & het serum mooi met elkaar verweven zitten in de flacon. De flacon is overigens een handig pompje, waardoor je gemakkelijk doseert en het werkt ook nog eens hygiënisch!

Één keer pompen is voldoende voor mijn hele gezicht + hals. Vaak vergeten vrouwen ook hun hals mee te nemen, wanneer ze hun gezichtsverzorging aanbrengen, dus let daar op! Het is immers net zo belangrijk om de huid van je hals goed te verzorgen, aangezien die ook vaak te zien is en eventueel aan zonlicht wordt blootgesteld.

Naast een foto van de ingrediënten lijst nog even de gebruiksaanwijzing. Ook hier staat weer aanbrengen op een gereinigd gezicht en hals. Royaal aanbrengen vind ik wat overdreven, want de crème smeert goed uit en je hebt niet veel nodig. Ik vind de geur vrij sterk en dus aanwezig. Dit had voor mij wel wat minder gemogen, maar dat vind ik eerlijk gezegd altijd wel het geval bij dagcrèmes. Ik ben dan altijd een beetje bang voor irritatie, maar ik heb daar bij dit Duo totaal geen last van!

Ook is het belangrijk om het gebied rondom je ogen niet mee te nemen met je dagcrème. Vaak is een dagcrème voedend en dit wil je niet op de tere huid bij je ogen. Hierdoor houdt je huid namelijk vocht vast en op die manier krijg je vochtwallen. Voor de ogen heb je weer speciale oogverzorging, die eventuele (vocht)wallen verminderen.

Ik vind Olaz vaak wel aan de prijs, maar ik moet zeggen dat ik wel merk dat dit een betere crème is dan eentje van €5,00. De structuur is heerlijk romig, de crème smeert goed uit en na gebruik heb ik echt een zachte en gevoede huid, die niet vet aanvoelt! Doordat je niet veel van het product nodig hebt, doe je vrij lang met 1 flacon. Ik ben nu 4 weken verder en ben ongeveer op de helft. Bovendien heb je geen apart serum meer nodig, aangezien dit al in de crème verwerkt zit!

Sommige crèmes willen nog wel eens een vervelend laagje achterlaten op je gezicht. Dan trekt hij niet prettig in. Dat is bij deze Total Effects Dagcrème & Serum Duo gelukkig niet het geval (ook niet bij zijn voorganger Total Effects 7-in-1 overigens!). Ook voelt hij niet zweterig aan na inspanning. Ik fiets regelmatig naar mijn werk (20km per dag!) en dan ademt de huid op  mijn gezicht prima! Ook een fijne bijkomstigheid. M’n huid blijft de hele dag soepel en gehydrateerd.

Om nog even terug te komen op de 7 beloftes:

 1. Vermindert zichtbaar fijne lijntjes en rimpels. 
 2. Hydrateert zichtbaar voor een stevigere huid.✔
 3. Reduceert de zichtbaarheid van poriën.✔
 4. Vermindert zichtbaar de verschijning van ouderdomsvlekken.
 5. Helpt de huidtextuur glad en gelijk te maken. ✔
 6. Biedt voedende hydratatie. ✔
 7. Geeft de huid een zichtbaar gezonde uitstraling. ✔

Dan kan ik zeggen dat ik er toch ruim 6 kan wegstrepen! Het is lastig om op een foto te laten zien, maar ik heb toch even een ‘voor & na het aanbrengen’ foto gemaakt. (De glans is overigens in het echt veel minder dan op de foto!) Je kunt in ieder geval zien dat mijn huid er gehydrateerd en frisser uitziet na het aanbrengen van Olaz. Mijn huid wordt ook gladder, waardoor je fijne lijntjes minder ziet. Ouderdomsvlekken heb ik niet, sproetjes zijn niet minder zichtbaar. Het lijkt erop dat mijn poriën minder zichtbaar zijn. Ik heb geen hele grove poriën, maar rondom mijn neus zijn ze na gebruik van Olaz minder opvallend.  Al met al vind ik het een zeer fijn product en zijn geld zeker waard! Ik zou het zelfs een volgende keer aanschaffen!

Olaz Total Effects Dagcrème & Serum Duo kost €19,99  voor 40 ml is verkrijgbaar vanaf 1 maart 2013.

Waar letten jullie op bij gezichtsverzorging? Waren jullie al bekend met het merk Olaz? En wat vinden jullie van anti-aging producten?

Liefs Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: nenaburger

 

Volg:

78 Reacties

 1. Nikita
  7 januari 2018 / zondag, 7 januari 2018

  Waar bestel je t op welke site?

 2. peter
  10 juni 2015 / woensdag, 10 juni 2015

  Heb dit produkt ook al gebruikt. Prima creme
  Royaal aanbrengen is nodig als je wil dat je spf 20 ook 20 is wat je smeert. Smeer je te weinig dan heb je in werkelijkheid maar een factor 8 of zo.1pompflacon is voor 1 maand. Doe je er langer mee dan haal je niet de gewenste spf 20. En dat zou jammer zijn. Persoonlijk vind ik een spf 20 te laag. In de herfst en winter gebruik ik spf 30. In de zomer spf50. Olaz heeft een creme met spf 30. Maar die kost rond de 32 euro. Dat is veel te duur’ kijk eens bij loreal spf 30 of yves rocher spf30. Goede produkten en een stuk goedkoper.

 3. abbeny
  15 april 2013 / maandag, 15 april 2013

  Kan ik omdat er een serum inzit toch gewoon bb cream of foundation erover doen? Of word het dan een vetteige of vlekkerige boel? Deze dagcreme s overigens wel super fijn..heb m n xtje geprobeert bij mijn moeder!

 4. Marielle
  11 april 2013 / donderdag, 11 april 2013

  Je hebt zeker wel veel van dit product nodig als je de spf wil halen die er in zit. Een halve theelepel! wanneer je minder gebruikt daalt de spf spectaculair en ben je niet meer tegen rimpels beschermd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *