The Nude Mattes eyelook

Vorige week ontving ik een prachtig palette van Paula’s Choice. Verrassend vond ik het wel, aangezien Paula’s Choice eigenlijk een huidverzorgingsmerk is en ik niet wist dat er ook een kleine selectie make-up in het assortiment zat. Het The Nude Mattes palette bevat maar liefst 12 kleuren in neutrale, aardse tintjes met een matte finish.

paula's choice the nude mattes_1paula's choice the nude mattes_2 paula's choice the nude mattes_3Door de vormgeving en het kleurenpalette moest ik meteen aan de Naked palettes denken van Urban Decay, alleen is dit palette geheel matte, met uitzondering van een shimmery highlighter. Ook de prijs is zo ongeveer hetzelfde. Zou het The Nude Mattes palette aan de Naked palettes kunnen tippen?

paula's choice the nude mattes_4 Het palette bevat een platte oogschaduwkwast met synthetische haartjes. Hiermee kun je prima de oogschaduw aanbrengen, maar niet zo goed blenden, vind ik.

paula's choice the nude mattes_5 Het palette is matte zwart, gemaakt van karton en bevat een spiegeltje. Niet heel spannend en gewoon heel rechttoe, rechtaan. Het geheel ziet er wel strak en modern uit.

Hieronder de swatches:

paula's choice the nude mattes_7 paula's choice the nude mattes_6Om heel eerlijk te zijn werd ik niet héél enthousiast van de swatches. Sterker nog, ik was lichtelijk teleurgesteld. Ik weet dat matte finishes vaak wat minder gepigmenteerd zijn, maar dit was wel heel matig. De lichtere kleuren zijn nog wel ok, en vooral de shimmery highlighter is goed gepigmenteerd, maar hoe donkerder de kleuren werden, des te matiger het pigment, leek het wel.

Ik vond dit wel frappant, aangezien Paula’s Choice altijd kwaliteits skincare levert. Ik kan me niet voorstellen dat ze dan met een nieuw palette komen die zo matig gepigmenteerd is. Gelukkig weet ik dat de meeste oogleden, en vooral die van mij, behoorlijk vettig kunnen zijn. Ik nam wat van de zwarte oogschaduw en bracht dit aan op mijn ooglid, bij wijze van test. BAM! Pikzwart. Zelfs de minst gepigmenteerde kleur, de een-na-laatste donkerbruine kleur, gaf goed pigment eenmaal op mijn ooglid.

Toen bedacht ik me ook, mijn huid is de laatste tijd wat droger. En ja, het maakt nogal verschil wanneer je swatcht op een droog armpje in plaats van op een wat vettiger ooglid. En zeker wanneer je een romige eyeshadow base gebruikt pakken de kleuren gewoon hartstikke goed uit.

Hieronder een eyelook tutorial die net tussen een daytime en een nighttime look in zit. Nou ja, het is voor de één misschien wel gewoon een everyday look en voor de ander een party look, it’s up to you.

Omdat de kleuren geen namen hebben, heb ik ze hieronder even genummerd, dan weten jullie van welke kleuren ik gebruik heb gemaakt voor deze look.

paulas-choice-the-nude-mattes genummerd
Let’s go!

smokey matte eyelook tutorial_01 Ik begin met een gereinigd ooglid en hier breng ik een laagje Art Deco eyeshadow primer op aan.

smokey matte eyelook tutorial_02 Vervolgens breng ik kleur nummer 6 aan op mijn gehele bewegende ooglid.

smokey matte eyelook tutorial_03 En kleur nummer 1 breng ik aan bij de traanbuis.

smokey matte eyelook tutorial_04 En ook onder mijn wenkbrauwen.

smokey matte eyelook tutorial_05 De zwarte oogschaduw, nummer 12, breng ik aan op het buitenste 2/3 van mijn bewegend ooglid.

smokey matte eyelook tutorial_06 Met een blending brush vervaag ik de lijnen en werk ik de kleur iets omhoog.

smokey matte eyelook tutorial_07 Dan pak ik weer kleur nummer 6 en deze blend ik in de arcadeboog met het zwart, zodat de kleuren mooi overlopen van zwart naar bruin naar crème. Normaal gesproken pak ik een donkere kleur in de arcadeboog en een lichte kleur op het bewegend ooglid, maar dit is dus net andersom en dat zorgt ook voor een erg mooi effect, vind ik.

smokey matte eyelook tutorial_08 Kleur nummer 11 breng ik een beetje smudgy aan onder mijn ogen.

smokey matte eyelook tutorial_09 De highlighter, kleur nummer 3, breng ik aan bij de traanbuis, voor iets meer verheldering.

smokey matte eyelook tutorial_10 Met een zwart oogpotloodje kleur ik zowel mijn bovenste als onderste waterlijn in.

smokey matte eyelook tutorial_11 Ook trek ik er een winged lijntje mee boven mijn ogen (van te voren even scherp slijpen!).

smokey matte eyelook tutorial_12Een flinke lik mascara, en voila! Klaar is je everydaypartylook.

the nude mattes eyelook_16 the nude mattes eyelook_15 the nude mattes eyelook_14 the nude mattes eyelook_13the nude mattes eyelook_17the nude mattes eyelook_20smokey eyelookDe swatches vielen tegen, maar eenmaal op het oog is de pigmentatie van het Paula’s Choice The Nude Mattes palette juist erg goed. Ondanks de matte finish is de oogschaduw niet krijtig of kruimelig en laat het zich fijn blenden met mijn huid en de andere kleuren. Toch niet zo’n tegenvaller als ik dacht, gelukkig!

Deze look is vrij zwaar, maar omdat het in de arcadeboog is geblend met een bruine kleur en door de highlighter bij de traanbuis oogt deze look niet zo heel erg donker. Ik vind het er best wel helder en stralend uitzien! Het scheelt natuurlijk wel dat ik geen hele grote oogleden heb zodat het zwart grotendeels wegvalt. Het is een soort frisse variant op de klassieke smokey eye. I like it!

Perfect voor een zomers avondje stappen. Ik droeg deze look dan ook gisteren op het eerste strandfeestje van dit jaar bij Woodstock, Bloemendaal.

Het Paula’s Choice The Nude Mattes eyeshadow palette is een limited edition en kost €40. Het palette is o.a. te koop via de officiële Paula’s Choice webshop.

Wat vinden jullie van het palette? En van de ooglook die ik ermee heb gecreëerd?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

95 Reacties

 1. 2 mei 2014 / vrijdag, 2 mei 2014

  Zucht ohw geld waarom laat je me weer in de steek op dit moment T^T

 2. Marieke
  2 april 2014 / woensdag, 2 april 2014

  Hoi Serena, onder op de doos staan de namen van de kleuren.
  Mooie look, ik ben ook erg blij met mijn Paula’s Choice palette (als aanvulling op Naked I en II 🙂

  • Serena
   Auteur
   2 april 2014 / woensdag, 2 april 2014

   Oh, niet eens gezien nog!! Thanks 🙂

 3. Joanna
  2 april 2014 / woensdag, 2 april 2014

  Ziet er mooi uit! Welke foundation gebruik je hier trouwens?

 4. Esmee
  1 april 2014 / dinsdag, 1 april 2014

  Fijn met die nummers erbij kan je dat misschien vaker doen alvast bedankt
  Heel mooi maar maakt mij niet enthousiast

 5. 1 april 2014 / dinsdag, 1 april 2014

  Ik vind zulke pallets zoo mooi! Kocht er laatst een op de beautybeurs!

 6. inge
  1 april 2014 / dinsdag, 1 april 2014

  wauw! heel mooi, zelf ben ik een meisje van 13 jaar en heb ik niet echt oogschaduw en durf het eigenlijk ook nog niet echt te gebruiken :$ misschien kun je een keertje een look maken voor meiden/meisjes di nog niet echt durven te experimenteren met oogschaduw? dat lijkt me heel leuk!

 7. Anne G.
  1 april 2014 / dinsdag, 1 april 2014

  Ik vond dit palette echt “to die for”… Baal daarom als een stekker dat ik zo krap bij kas zit 🙁

  • Anne G.
   1 april 2014 / dinsdag, 1 april 2014

   *vind

 8. Shayen
  1 april 2014 / dinsdag, 1 april 2014

  Woow Serena je ziet er prachtig uit!! Woowie

 9. 1 april 2014 / dinsdag, 1 april 2014

  Die look staat jou echt heel erg mooi!

 10. Mayke xx
  1 april 2014 / dinsdag, 1 april 2014

  Heel mooi palette. Maar het is voor mij te duur. Misschien dat ik het kan kopen voor mijn verjaardagsgeld, maar ik heb ook nog wat andere dingen hard nodig….
  Wel een hele mooie ooglook gemaakt!!! Ik vind het zo mooi staan bij je getinte huid.
  xxxx

 11. 1 april 2014 / dinsdag, 1 april 2014

  Mwah.. Om eerlijk te zijn vind ik de pigmentatie (aan de foto te zien) niet heel mooi. Ook is de prijs mij te duur haha..

 12. Sara
  1 april 2014 / dinsdag, 1 april 2014

  Woww!!! Wil je misschien een video of foto-how to maken van je gezichts make up in deze look? Prachtig!!

 13. Suus
  1 april 2014 / dinsdag, 1 april 2014

  Prachtig! En wat een mooie huid heb je! Welke foundation gebruik je?

 14. Wen.
  1 april 2014 / dinsdag, 1 april 2014

  Ik wist ook helemaal niet dat zij make-up verkocht. Maar mooi palette wat te gebruiken is voor elke dag. En wat zie je er prachtig uit! Je straalt helemaal.

 15. Sima
  1 april 2014 / dinsdag, 1 april 2014

  Ik ben verliefd op je gezichts makeup. Welke foundation draag je hier?

 16. 1 april 2014 / dinsdag, 1 april 2014

  Mooie look! Toch gek dat dat pigment zo’n verschil maakt op verschillende huidtypen. Ik ben blij dat jij het zegt, want op veel andere blog viel het palette inderdaad tegen!

 17. 1 april 2014 / dinsdag, 1 april 2014

  Ik vind dit een prachtig palette. Fijn dat de kleuren eenmaal op het oog er beter uit zien dan geswatcht! Stiekem staat deze ook op mijn verlanglijstje. Het is dat ik al zoveel palettes heb, haha.

 18. Niki
  1 april 2014 / dinsdag, 1 april 2014

  Wauw, deze ooglook staat je echt super Selena!
  Ik hou van naturel looks voor overdag.
  Vaak blijft het echter wat té naturel bij mij, maar deze look is super!

 19. 1 april 2014 / dinsdag, 1 april 2014

  Ik vind denk ik alleen maar matte oogschaduws toch niet heel leuk denk ik. Ik mis de variatie tussen glanzende en matte oogschaduws. En shimmery oogschaduws ofcourse. Toch voor een daglook is het wel weer heel geschikt 😉

 20. 1 april 2014 / dinsdag, 1 april 2014

  Toen ik dit zag dacht ik gelijk: hee een Urban Decay Naked dupe. Maar qua kleuren verschilt hij wel een beetje.

 21. 1 april 2014 / dinsdag, 1 april 2014

  Prachtige look! Je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt naar dit palette! 🙂

 22. 1 april 2014 / dinsdag, 1 april 2014

  Wat een mooie look! Echt prachtig!
  Eigenlijk zou elke vrouw een matte nude palette in huis moeten hebben, dat komt altijd goed van pas

  X Sara

 23. 1 april 2014 / dinsdag, 1 april 2014

  Mooie look! Het palet ziet er goed uit 😀

 24. 1 april 2014 / dinsdag, 1 april 2014

  Ziet er mooi uit! Gelukkig dat de kleuren op het oog wel wat intenser zijn! Altijd leuk wanneer het dan toch nog goed uitpakt! De look vind ik je ook erg mooi staan:-).

 25. Maria
  31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  wauww serena, staat je heel goed. Ik vind echt dat je straalt op deze foto, me like it:)

 26. ann
  31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  oog look is PRACHTIG!!

 27. Frieda
  31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Wat mooi Serena! Ik ben ook benieuwd naar je foundation die je hebt gebruikt. Please share 🙂

 28. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Mooi palette vind het alleen zo jammer dat het palette van karton is. Vind dit namelijk er erg goedkoop uitzien. Voor dat geld had ik een betere verpakking verwacht.

 29. Syl
  31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Wat een prachtig palette en wat is je glow op je wangen mooi!

 30. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Elke keer sta ik er van verstelt: zelf zulke donkere ooglooks staan jou zo natuurlijk! prachtig 🙂

 31. lousaa
  31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Hmmm. Ik geloof niet dat mijn oogleden erg vet zijn dus ik skip deze maar.

 32. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Jammer dat het palette een beetje tegenviel, de laatste tijd komen er veel palettes op de markt die qua uiterlijk veel op de naked palettes lijken.. ben wel weer toe aan een nieuwe vormgeving.

 33. kirsten
  31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Wouw mooi! Zou ik mogen weten welke foundation je draagt?

 34. 31 maart 2014 / maandag, 31 maart 2014

  Jeetje wat heb je er een mooie look van kunnen maken, dat lichte in je arcadeboog is inderdaad mooi, dat ga ik ook eens proberen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *